Öğretmenler yatıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her dediğinize katıldım da,lise öğrencisi nasıl öğretmen oluyor anlamadım 🤔
Yani lisans bölümünü kazanmak için liseden sonra üniversite sınavına girip eğitim fakültesini kazanmanız gerekiyor ya , o açıdan dedim.Puanlar ortada kıskançlıksa insanlar kazansın okusun, yok genel bir yanlış var ise kamuda zaten birçok konuda işleyişte yanlışlar var.

Ben en son 10 gün önce işe gittim , memurum haftaya cuma gideceğim bir daha. Biri bana dese ki yatıp para kazanıyorsun ne üzülürüm ne kırılırım. Özel sektörde de şu an çalışmayan maaşını alan bir kitle var. Bu istisnai bir dönem.Gamsız bir tip değilim ama gerçekten umrumda değil. Neden bu kadar mesele yaptığınızı kendinizi savunduğunuzu anlamıyorum.Genel kanı öğretmenlik mesleğinin kadınlar için ideal olduğu ve çalışma şartlarının iyi olduğudur. Ki kesinlikle katılıyorum ama kimsenin de elini kolunu bağlamadılar öğretmen olma diye. Özenen , ideal gören, olsaymış yani, orta seviye bir lise öğrencisi bazı branşlar dışıda öğretmen olabilir. Atla deve değil.
O öğrenci gayet iyi bir lisedeyse belki. Ha bu arada o bahsettiğiniz branşlar eğer resim, müzik, din kültürü, ingilizce falansa onların da puanları oldukça yükseldi. Her elini kolunu sallayan artık liseye gittiği için o dediğiniz mümkün değil tabii 10 sene geriden gelmiyorsanız.

O öğrenci gayet iyi bir lisedeyse belki. Ha bu arada o bahsettiğiniz branşlar eğer resim, müzik, din kültürü, ingilizce falansa onların da puanları oldukça yükseldi. Her elini kolunu sallayan artık liseye gittiği için o dediğiniz mümkün değil tabii 10 sene geriden gelmiyorsanız.
Peki o zaman tüm liselerin en güzide öğrencileri öğretmen oluyor diyelim. Buna da ben inanmıyorum ki değil zaten. Ben her lise öğrencisi öğretmen olur demedim ki ? Atla deve değil dileyen kazansın olsun dedim. Ne bileyim doktor olmak için bahsi geçti diye diyorum hakim olmak için uğraşılan yol ve emekle bir değil. Nasıl jeofizik müh kazanmak kolaysa , sınıf öğretmenliğini de kazanmak kolay dedim. Nasıl iibf gitmek kolaysa öğrt girmek de kolay. Tabii ki istisnai okullar ve onların istisnai bölümleri hariç. Yani bandırma da kamu yönetimi okumak da var ankara siyasal da da.

Ama o polislerin ya da diğer çalışanların sorunu. Ne yani öğretmenlerin maaşını kesseler eşinizin çalışma şartları mi düzelecek? Bizim ülkede kimse kendi şartlarını düzeltmeye çalışmıyor, herkesin gözü diğerinin kazandıklarında.
Öğretmenlerin maaşı düşse ya da boşokula gitseler herkes mutlu olacak.
Keşke ne yazdığımı okuyup öyle cevap verseydin..konuş sahibine haklı olduğunu söylemiştim oysaki 🙄

Peki o zaman tüm liselerin en güzide öğrencileri öğretmen oluyor diyelim. Buna da ben inanmıyorum ki değil zaten. Ben her lise öğrencisi öğretmen olur demedim ki ? Atla deve değil dileyen kazansın olsun dedim. Ne bileyim doktor olmak için bahsi geçti diye diyorum hakim olmak için uğraşılan yol ve emekle bir değil. Nasıl jeofizik müh kazanmak kolaysa , sınıf öğretmenliğini de kazanmak kolay dedim. Nasıl iibf gitmek kolaysa öğrt girmek de kolay. Tabii ki istisnai okullar ve onların istisnai bölümleri hariç. Yani bandırma da kamu yönetimi okumak da var ankara siyasal da da.
Tabi ki her bölümün branşın mesleğin puanı değişiyor. Benim alanımın puanı hukuk ve bazı üniversitelerin tıp puanıyla aynıydı. Bazı bölümlerinde üniversiteye görede tabi puanı değişiyor

Herkes hayatının en az 5(eski sistem) yılında bizzat okurken ,ilkokuldan sonrasına devam etmemişse de çevreden görerek öğretmenliğin şartlarına, imkanlarına vakıf oluyor. Yani evet tatil imkanı fazla , maaşları düzenli vs. Ama sır değildi. Isteyen herkese açık bir bölüm nihayetinde. Bu yüzden laf edenleri hiç takmam . Şu süreçte başka çalışanlarin maaş almaması da benim suçum değil. Eminim onlar da alabilse içleri rahat bir şekilde alacaklardı.
Bir diğeri de sınıf öğretmenleri de branşçılığın avantajlarını biliyordu ,körlemesine çıkmadılar herhalde bu yola. Atamada aslan payını alıp sonra da şöyle zor böyle zor diye ağlamak boşuna. Maden öyle branş okusaydınız.
Konu sahibi maalesef kavgasiz bitmeyecek bir konu açmışsın. Konuşanlara eğitim fakültelerinin listesini ve puan tablosunu verebilirsin. Duyma , kafaya takma 😊

Öğretmenlik bölümlerinin puanı düşük değil yalnız. İnanmıyorsanız açıp taban puanlara bakabilirsiniz. Ben sözelciydim en yüksek öğretmenliklerdi. Ama sayısalda da değişen yoktu. Eşim sayısalcı, ankarada matematk öğretmenliği okumayı seçmiş, ama puanı uzal şehirlerdeki pek çok üniversitenin mühendisliklerine tutuyormuş o dönem.

Zaten burada eğitim fakültesine girmek zor diyen kimse olmaz sanmıyorum. Puanlar ortada. Ondan sonrası meşakkatli zaten. KPSS, adaylık sınavı, mülakat...tonla ıvır zıvırı var. Doktorlar ayrı ama hukukçular konusuna hiç girmeyelim bence. Uzmanlığım gereği kendileri ile çok fazla muhattap olmak zorunda olduğum için oldukça iyi biliyorum. O yüzden siz yine de kesin konuşmayın derim. Boğaziçi'nden mezun olup öğretmen olan da var bilmem ne vakıf üniversitesinden mezun olup uzman olan da. Yazdığınıza bu sebeplerden dolayı katılmıyorum.

Öğretmenlik bölümlerinin puanı düşük değil yalnız. İnanmıyorsanız açıp taban puanlara bakabilirsiniz. Ben sözelciydim en yüksek öğretmenliklerdi. Ama sayısalda da değişen yoktu. Eşim sayısalcı, ankarada matematk öğretmenliği okumayı seçmiş, ama puanı uzal şehirlerdeki pek çok üniversitenin mühendisliklerine tutuyormuş o dönem.
İnsanlarda farklı bi algı var halbuki çoğu branş zaten hukuk tıp mühendislikle aynı puan🤷🏼‍♀️

Yarama parmak bastınız ya. Geçen kayınvalidem komşuya gitmiş oturmaya. Komşu laf sokmuş işte ne güzel öyretmenler oturdukları yerden paralarını alıyorlar, ama oğlumun maaşı kesilmiş. Kadının tansiyonu kalktı sinirden.
Kolaymı zannediyolar internetle ayrı çocukla ayrı uğraşmasını. Video çekiyorum çocuklara, bide wifi olmayanlar için oturup metin yazıyorum. Ders sırasında internet kesintisi, birbirini duymayan çocuklar cabası.
Kendi adıma söylüyorum, normal ders zamanı bu kadar işim olmuyordu.
[/QUOTE]
Mesele işimizin zorluğu kolaylığı da değil zaten. Şu sıkıntılı dönemde zaten özel, devlet fark etmeksizin tüm sektörlerde çalışanların maaşları ödemeli. Bugünler için vergi ödüyoruz. Ama devletten destek alamayan saldırganlaşıyor. Ben alamıyorum o da almasın. Ben kiramı ödeyemiyorum o da ödeyemesin istiyor. Kendini yukarı çekmek yerine herkesi kendiyle beraber batırmak istiyor.
[/QUOTE]
Haklısınız aslında. Gereken yerlere sesini çıkaramayınca etraftakilere patlıyorlar

Sen kendince haklı olabilirsin..herkes kendince haklı..benim eşimde polis ve hiç durmadan göreve gitti..e ne oldu gittiği bir görevden virüsü kapti..şu an on bir gün olcak ben eşim ve iki kızım koronayla mücadele ediyoruz..eşim sağlığından olmasının yanı sıra o kadar yoğun çalışmaya ek ücret asla hiç bir polise verilmedi..koronali KYK yurtlarının önünde bekleyenlere bile..buna ek olarak şu an evde bir hafta daha evde kalacak ve bu evde kaldığı süre boyunca maaşlarına yatan terör parası vardı o kesintiye uğrayacak çalışmadığı için..belki de insanların zoruna giden budur.. çalıştığı halde hiç bir ücret alamayıp,evde oturunca bile yapmadığı ek dersin ücretini alanları kıskanıyorlardir haklı olarak 😉
Şimdi benim eşim polis olduğu için ben onların mağduriyetini konusurum..ama kargocular market çalışanları postacılar belediye çalışanları bunlarda bu süreçte çok yorulan ama hakkını alamayanlar dan..
Birincisi Canlı ders diye bir olay var.İkincisi Hakkınızı alamadığınızı düşünüyorsanız bunun sebebi öğretmenler değil.Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama gün boyu çocuğunuza bir şeyler öğretmeye çalışan bu insanların aldıkları para gözünüze mi batıyor yani.Belki insanların kredileri var,borçları var.Ödemelerini aldıkları maaşa göre ayarladılar.Korona olacağını,okulların kapanacağını nereden bilsinler ? Pes yani tek kelimeyle pes

Benim eşimde bir süre öğretmenlik yaptı. Sonra da üstüne İTÜ de mühendislik bitirdi ve şimdi mühendis. Ben de öğretmenlikten geldim şimdi akademisyenim. Demek ki neymiş öğretmenlerin hepsi orta seviye lise öğrencisi değilmiş ☺️

Benim eşimde bir süre öğretmenlik yaptı. Sonra da üstüne İTÜ de mühendislik bitirdi ve şimdi mühendis. Ben de öğretmenlikten geldim şimdi akademisyenim. Demek ki neymiş öğretmenlerin hepsi orta seviye lise öğrencisi değilmiş ☺
Mütevazi olamayacağım, ben sözelde tek bir yanlış yada boş yapmadan kazandım. Fuldü. Ortalama bir öğrenci bunu yapıyorsa zaten eğitim sistemimiz şahane, eleştirmeyelim hiç.
Eşim de öğretmen, 5 yaşında okula başlayıp 16 yaşında matematik öğretmenliğini kazanmış. Babasının maddi durumu olmadığı için kursa dahi gitmeden ilk senesinde kazanmış. Yani dershaneye gönderilse her yeri kazanacak zekada bir insan.

Konu sahibi,sana böyle yatıyorsun falan diyen tiplerin esas sinirlendikleri şey çocuklarını okula gönderemeyip onlarla Başbaşa kalmak zorunda kalmış olmalarıdır.Çocuklarıyla bir kaç ay tüm gün ilgilenmek,vakit geçirmek zorlarına gidiyor.

Benim eşimde bir süre öğretmenlik yaptı. Sonra da üstüne İTÜ de mühendislik bitirdi ve şimdi mühendis. Ben de öğretmenlikten geldim şimdi akademisyenim. Demek ki neymiş öğretmenlerin hepsi orta seviye lise öğrencisi değilmiş ☺️
Ben lisedeyken sayısalcılardan biri biz barajı geçsek mühendisiz derdi ama yani bi İstanbul’da okumak var bir de Sivas’da ama öğretmenlik için zaten puanlar belli yüksek puanlar hem de doğu da herhangi bir üniversitede de okusan farketmiyor 10 puan en fazla aşağı

Valla çok zor meslek öğretmenlik. Yapan arladaşlarımdan öyle akıl almaz şeyler duyuyorum ki. Ailesinin terbiye edemediği bir kısım öğrenci demeye şahit lazım çocuklarla uğraşıyorlar. En zoru bu bence. Terbiyesiz saygısız çocuklar çok var. Bir de üstüne bazı veliler. Gerçekten takdir ediyorum bu insanları. Parayla yapılacak iş değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X