Öğretmenler yatıyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yukarıdaki yorumlarda da belirttim benim lafım öğretmene değil adaleti hakkı hukuk sağlayamayan devlete.
kredi vercez dediler ertelemeli twitter da gündem oldu kimse kredi çekemedi
ve bu tarz şeyler
Bunun maaşını tam alan insanlarla alakası nedir?
Doğrusu pandemi döneminde herkesin gelirinin devlet güvencesiyle ödenmesi.
Kredi ödeyen, borcu olan öğretmenler var. Ölsün mü insanlar?
Yapılması gereken maaş kesintisi değil, herkesin gelirinin en azından bir kısmının devlet tarafıdnan karşılanması.
Ben ev geçindiriyorum, devlet bana maaşımın yarısını verse evladımla sokakta dilenecek miyim ben?
Ne kadar saçma sapan fikirler ya. Kimse mağdur olmasın, vergi ödedik devlet de bize bu dönemde yardım etsin denmiyor da bir kesimin parasını yontmayı normalleştiriyoruz.

bu durum kendimi bildim bileli tartışılan bir konu.
öğretmenlerin sürekli kendini açıklama ispat peşinde.
yorumları okumadım ama bu sitede çok fazla öğretmen olan var.
açıkçası şimdiki aklım olsa kesinlikle öğretmen olurdum.
bu bi gerçek yani daha rahat şartlarda çalıştıklarını düşünüyorum.
bu süreçte aylardır öğretmenler maaşlarını da alıyorlar. ben bunu haksız buluyorum. maaş alsınlar okey ama 4 alıyosa 1 alsın yani.
online eğitim verenler vs bunları kastetmiyorum ama bi tanıdığımız öğrencilerle bağını aylardır koparmış vaziyette ve aylardır tam maaş alıyor.
bu süreçte özel sektörde kaç kişi ücretsiz izne çıkarıldı kaç kişi direk işten çıkarıldı.
nerde hak hukuk ? bu sadece öğretmenler için geçerli değil elbet bi çok kamu şartlarında da var maalesef.

şunu kabul edelim ki öğretmenliği yatış olarak gören binlerce öğretmen var bu ülkede.
öğretmek aşkıyla yanıp tutuşarak bu bölümü okuyan atanan olduğu gibi.
o yüzden bu tarz yorumlar olacaktır elbet.
Tamam da bir kişinin özel sektörde çalışması hiçbir kamu çalışanını bağlamaz. Herkesin kendi tercihlerinin ya da yaptıklarının veya yapmadıklarının? sonucunu yaşıyor.

yahu anlamadığınız kısım ne tam olarak ? burdaki öğretmenler en ufak bişide saldırıya geçiyor topluca yani çok ilginçsiniz gerçekten.
neden umrunuzda yani bu kadar madem ? yaptığınız işin aldığınız maaşın hakkını verdiğini düşünüyorsunuz insanların ne dediğini neden umursarsınız.

açık ve net özetle şuan binlerce öğretmen yata yata para alıyor. bitti. nokta. lama cimi var mı ?
bunu söyleyen insanlara neden laf ediyorsunuz yani yalan mı söylüyoruz allah allah tuhafsınız ya
böyle saldırgan tutumla da çocuk yetiştirmiyorsunuzdur umarım.

Arkadaşlar madem öğretmenler bu kadar iyi öğrenciler neden bu kadar berbat ? En en en iyi öğrenciler öğretmen olmuş , ama eğitimin durumu ortada. Valla bir arkadaş üstten bakmadığımız için böyleyiz falan yazmış orada koptum 😂 kendini üstte görüyor benim bu zihniyet ile tartışacak bir kapasitem yok. Öğretmen olduğu için üstten bakacakmış.Sınıf hakimiyeti insana bir özgüven katıyor belli ki ama sosyal hayatta işler öyle değil.
Öğretmenle bitmiyor çünkü.
Ben 3 yıldır köydeyim ve Veli yüzü göremedim ya biz kapıya zorla gidiyoruz ya da telefonla zoraki ulaşıyoruz 🤷🏻‍♀️
Yağmur çamur hatta fırtına koparken bile gelip 4-5 yaşındaki çocuğunu almayan adamlardan nasıl nesiller çıkar ki ?
Belki binde bir..
Eğitimin temel taşlarından biri “BİLİNÇLİ VELİDİR”
Atıp tutan aslında bomboş veli (günümüz Velisi) demiyorum.

Arkadaşlar madem öğretmenler bu kadar iyi öğrenciler neden bu kadar berbat ? En en en iyi öğrenciler öğretmen olmuş , ama eğitimin durumu ortada. Valla bir arkadaş üstten bakmadığımız için böyleyiz falan yazmış orada koptum 😬 kendini üstte görüyor benim bu zihniyet ile tartışacak bir kapasitem yok. Öğretmen olduğu için üstten bakacakmış.Sınıf hakimiyeti insana bir özgüven katıyor belli ki ama sosyal hayatta işler öyle değil.
Tek başımıza bu kadar yapabiliyoruz, eğitimin bir kısmı da aileden geliyor biliyorsunuz değil mi? Dönüp kendinize de bakabilirsiniz beğenmiyorsanız.
Sınıf hakimiyeti diye küçümsediğiniz şeyle bitmiyor öğretmenlik. Onlara branş derslerüni anlatıyoruz,vizyon vermeye de çalışıyoruz.
Bir mesleği bu kadar yermeğe utanmıyor musunuz?
Çok şaşırıyorum burdaki yorumları okuyunca.
Normal ülkelerde en değer verilen mesleklerdendir. Bir nesle şekil verenlerdendir çünkü.
Bugün düzgün öğretmen kalmasa çocuklarınıza verilen eğitim düşse hoşunuza gidecek gibi kinle yazıyorsunuz.

yahu anlamadığınız kısım ne tam olarak ? burdaki öğretmenler en ufak bişide saldırıya geçiyor topluca yani çok ilginçsiniz gerçekten.
neden umrunuzda yani bu kadar madem ? yaptığınız işin aldığınız maaşın hakkını verdiğini düşünüyorsunuz insanların ne dediğini neden umursarsınız.

açık ve net özetle şuan binlerce öğretmen yata yata para alıyor. bitti. nokta. lama cimi var mı ?
bunu söyleyen insanlara neden laf ediyorsunuz yani yalan mı söylüyoruz allah allah tuhafsınız ya
O halde sizin üslubunuzla “sefamız olsun”
😃🤓
Oldu bu başlangıç olsun artık böyle cevaplarım 😎
Kazen Kazen konumu kapatır mısınız lütfen 🙂

Buradaki birçok meslektaşım gibi ben de sözelden istediğim bölümü okuyabilecek puanla öğretmenlik okudum. Çünkü bu hayatta yapmayı istediğim tek meslekti. Şimdi yıllar sonra ne kadar doğru karar verdiğimi anlıyorum. O nedenle kimin ne düşündüğü umrumda değil. Öğretmek zordur, eğitmek daha da zor. Dahası bir yetenektir. Öğretmenlerin yattığını düşünenler hangi mesleği yaparsa yapsın yatarlar. Çünkü zihniyetleri bu. Bizim meslekte de var. Her meslekte var. Bu meslekle değil vicdanla ilgili. İnsan yetiştirmek zor iştir. Başka işe benzemez. Anlayana...

Arkadaşlar madem öğretmenler bu kadar iyi öğrenciler neden bu kadar berbat ? En en en iyi öğrenciler öğretmen olmuş , ama eğitimin durumu ortada. Valla bir arkadaş üstten bakmadığımız için böyleyiz falan yazmış orada koptum 😬 kendini üstte görüyor benim bu zihniyet ile tartışacak bir kapasitem yok. Öğretmen olduğu için üstten bakacakmış.Sınıf hakimiyeti insana bir özgüven katıyor belli ki ama sosyal hayatta işler öyle değil.
dimi o yoruma bende düştüm öğretmen olduğu için üstten bakacakmış astronot havası sezdim :KK14:

ben böyle bişey demedim ki ? öğretmenler orta seviye lise öğrencisidir demedim. Ama kazanmak için kendinizi perişan etmenizde gerekmez. Aynı şeyi söylüyoruz itü' de mühendislik okursunuz adını bile ilk defa duyduğunuz bir anadolu ünv. Eğitim fak için de benzer durum var. Ortalama bir öğrenci kazanabilir. Ve neticede öğretmen olur. Ama en bilindik eğitim fakültesinin puanı evet yine en bilindik bir mühendislik fakültesi puanına eş olabilir. Onu da kazanmak elbette zordur. Diyorum ya bunlar istisna. Bu mantığa göre Gs ünv sosyoloji de var sütçü imam sosyoloji de . sosyolog olmak çok zor diyemeyiz oldukça kolay. biri işsiz kalacak o açık.
O zaman şöyle diyelim bütün meslekleri olmak kolay. Gezmeye bile düşünerek gideceğiniz ülkelerde tıp okuyup gelen var?

Öğretmenlern yatmasını kalkmasını yazmadım ben. Saldırgan üslupta burda yata yata kazanıyorlar diyenlerden geliyor.
Özelde olup parasız kalanlara herkes üzülüyor. Bunun sorumlusu devlette çalışan herhangi bir devlet memuru değil. Bunun sorunlusu yöneticiler. Siz bunj nasıl algılayamıyorsunuz. Sıradışı bir zamanda ortadaki yanlışı daha büyük bir yanlışla düzeltemezsiniz. Başka insanları da mağdur ederek mağduriyet giderilmez.

Evet yata yata alıyorsak herkes alsın diyoruz. Keyfimizden yatmıyoruz evde zaten. Bizim de elimizden bir şey gelmiyor. Devlet vermeli maaş alamayanların hakkını. Ben mi çıkarıp cebimden vereyim? Çoğumuz da uzaktan da olsa elimizden geleni yapıyoruz öğrencilerimiz için. Kimse de size saldırmıyor. Seri eksi aldığınız için gerildiniz sanırım.

O halde sizin üslubunuzla “sefamız olsun”
😃🤓
Oldu bu başlangıç olsun artık böyle cevaplarım 😎
Kazen Kazen konumu kapatır mısınız lütfen 🙂
bu zihniyette olan binlercesi var alışkınız açığa vurabilirsiniz sıkıntı yok :halay:
biri devlete sırtımı yasladım der
biri sefamız olsun der
biri üstten bakmak insanlara lazım der
hey yavrum hey
lafa gelince öğretmenlerden çok duyar kasanlar yok

Banım yeni kalktı, banlanmaya hiç niyetim yok özledim kk ☺ Öğretmenlerde inanılmaz bir ego var başka hiçbir meslek grubunda görmediğim bir ego. Belki dr orada da bir tanrılık rolü var derler ondan sebep sanırım. Onu makul buluyorum bir şekilde. Mesleğiniz Özünde çok zor ve hayata dokunan bir iş , bence yine öğretmenler zarar veriyor mesleklerine. Bu konuda olduğu gibi. Tüm öğretmenler zeki değil arkadaşlar , yani siz öyle olsun istiyorsunuz sanırım ama değil.
Öğretmenle bitmiyor çünkü.
Ben 3 yıldır köydeyim ve Veli yüzü göremedim ya biz kapıya zorla gidiyoruz ya da telefonla zoraki ulaşıyoruz 🤷🏻‍♀️
Yağmur çamur hatta fırtına koparken bile gelip 4-5 yaşındaki çocuğunu almayan adamlardan nasıl nesiller çıkar ki ?
Belki binde bir..
Eğitimin temel taşlarından biri “BİLİNÇLİ VELİDİR”
Atıp tutan aslında bomboş veli (günümüz Velisi) demiyorum.
Şehirler öyle değildir ama herhalde. Şehirlerde en iyi şartlarda en iyi muhitlerdeki öğrencilerin bile durumu ortada. Aile terbiyesinden falan bahsetmiyorum ben sadece öğretmenin görevi olan kısmından bahsediyorum.Akademik kısmından, yani veliler berbat , öğrecilerin zekaları kıt ama öğretmenler çok iyi. Değil yani biliyoruz ama siz kabul ederseniz kendinize hakaret olarak görüyorsunuz. Yani öğretmenler bu kadar iyi olsaydı özenle seçilmiş okulların en parlak öğrencileri olsaydı eğitim sistemimize de yansırdı diye düşünüyorum. Belki bir dönem gireyim hemen atanayım para kazanayım kafasıyla girenler bozdu, belki çok fazla eğitim fak açıldı. Bilemiyorum. Mesela hep söylenir bu ülkede elini sallasan müh. ama zerre ilerleme yok ülkede diye. Yine döndük dolaştık eğitime geldik. Ben bugün orucu sahursuz tutuyorum devreler yandı. Kalp kırmak da istemiyorum . Ama görüşlerim bunlar 🙁

Son düzenleme:
Evet yata yata alıyorsak herkes alsın diyoruz. Keyfimizden yatmıyoruz evde zaten. Bizim de elimizden bir şey gelmiyor. Devlet vermeli maaş alamayanların hakkını. Ben mi çıkarıp cebimden vereyim? Çoğumuz da uzaktan da olsa elimizden geleni yapıyoruz öğrencilerimiz için. Kimse de size saldırmıyor. Seri eksi aldığınız için gerildiniz sanırım.
seri eksi almak niye beni gersin veya umrumda olsun ki
burası bi site kimse beni tanımaz ben kimseyi tanımam
ama görüyorum ki karşıt yorum yapan herkes seri eksileyen veya eleştirir cevap verenlere öğretmenler saldırıyor
öğretmenlerin nasıl gerildiği ortada
yani şuan ben çalışmadan para alsam ve bana yata yata para alıyosun deseler doğru söylüyosun derim
bu ayıp mu günah mı
devlet vermeseymiş veriyor napim parayı çöpe mi atim derim
ama bi duyar kasmalar falan ne gerek var yani sanki türkiye şartlarını bilmiyoruz sanki

bu zihniyette olan binlercesi var alışkınız açığa vurabilirsiniz sıkıntı yok :halay:
biri devlete sırtımı yasladım der
biri sefamız olsun der
biri üstten bakmak insanlara lazım der
hey yavrum hey
lafa gelince öğretmenlerden çok duyar kasanlar yok
Kendi yazdıklarınızı okuyun önce yok yatıyormuşuz yok maaşımız kesilsinmiş 🤮
Kininiz korkunç.🙋🏻‍♀️

Bunun nedeni fırsat eşitsizliği. Evet çok kötü öğrenciler var ama o çocukların birçoğunun eğitimden önce psikoloğa ihtiyacı var hatta birçoğunun ailesinin de...burada iş öğretmenleri aşıyor. Kaç dönem rehberlik dersi görülüyor bilmiyorum ama psikoloji çok farklı bir alan. Pdr okuyan kişilerin dahi bilgilerinin üstüne bilgi katması gerekiyor çünkü her gün her gün yeni şeyler açığa çıkıyor. Kaldı ki eğitim aile, idare, öğretmenin devletin elbirliği ile başaracağı bir şeydir. Bu ayaklardan biri eksik olursa öğretmen kendini parçalasın olmaz o iş. Suçun hepsi öğretmende değil yani.

yukardaki yorumlardan birinde "insanlara üstten bakmak lazım öğretmen olduğumuz için" diyen var.
hanginiz yüklendiniz o yorumu yapan şahsa ? burda aksi yorum yapanları ekliyorsunuz serice o arkadaşın yorumu beğenilmiş bi de
adalet anlayışınız da bu tam olarak

Tek başımıza bu kadar yapabiliyoruz, eğitimin bir kısmı da aileden geliyor biliyorsunuz değil mi? Dönüp kendinize de bakabilirsiniz beğenmiyorsanız.
Sınıf hakimiyeti diye küçümsediğiniz şeyle bitmiyor öğretmenlik. Onlara branş derslerüni anlatıyoruz,vizyon vermeye de çalışıyoruz.
Bir mesleği bu kadar yermeğe utanmıyor musunuz?
Çok şaşırıyorum burdaki yorumları okuyunca.
Normal ülkelerde en değer verilen mesleklerdendir. Bir nesle şekil verenlerdendir çünkü.
Bugün düzgün öğretmen kalmasa çocuklarınıza verilen eğitim düşse hoşunuza gidecek gibi kinle yazıyorsunuz.
Bütün kininizi benden çıkartmışsınız.Sizinle çoğu konuda benzer görüşlerdeyiz. Tartışmak istemiyorum. Çocuklarımıza verilen pek de kaliteli bir eğitim yok arkadaşım benden kat ve kat daha iyi biliyorsunuz. Sınıf hakimiyeti cümlem halka üstten bakmak isteyen öğretmen arkadaşaydı. Kabul edelim arkadaşın tavrı oldukça komikti, dilerim 22 yaşında falandır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X