ok istediiniz ey iin, Dualarnz kabul oldu mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
benim çok dua ettiğim bir değil biçok konu var...
biri iş içindi, bir eleme sözkonusuydu ve hep hayırlısı olsun diye dua ettim. o işe ihtiyacım vardı ama yinede olsun diye dua etmedim, çünkü hayırlı olup olmadığını biz bilemeyiz, sonuçta olmadı, elemeyi geçemedim bazı benden kaynaklanmayan faktörlerden, ama hiç üzülmedim, içimde garip bi huzur vardı, ben hayırlısı olsun diye dua ettiğim için biliyodum ki benim için hayırlı olsaydı allah oldururdu.
sonra başka bir işe girdim, tamamen tesadüfi bi şekilde, diğer işe giren arkadaşlarla da hep iletişimimiz vardı, ve hepsi pişmandı orda olmaktan, çıkamıyolardı bile tazminat vermek istemedikleri için, oysa ben çok mutluydum...

ikincisi sevdiğim kişi için hep "herkes için hayırlısı olsun" diye dua ettim, olmadı, şuanda olmamasında ne gibi bi hayır olduğunu bilmiyorum ama kesinlikle böylesinin daha hayırlı olduğunu biliyorum, olanda da olmayanda da mutlaka hayır vardır...

hayatinizin bir doneminde veya su anda cok cok istediginiz birsey var miydi? Ve bunun icin dua ettiniz mi, kabul oldu mu? Ornek verebilir misiniz? Dualarinizi ne kadar surdurdunuz, istediginiz sey olmayinca dua yi biraktiniz mi?

evet cnm..
aslında çok şükür geri dönen duam olmadı gibi , olanlarda daha sonra iyi olmamış dediklerimdi ve bunları zamanla farkettim.
ama dua ettiğim ve kısa sürede gerçekleştiğini görüpte içten içe huzura gömüldüğüm çok net ve bariz sanırım 5-6 olayım olmuştu.
hepsi için dua etmiştim ama öle günlerce gecelerce ağlayarak bilmem ne değil.. araya sıkıştırıyodum diyebilirm :) listemi yaradana sunarken :))
bunun zamanı eni boyu önü arkası yok bence..
içten gelmeli ve allahı bunu gerçekten istediğine ikna edebilmelisin.
ben kul ve yaradan ilişkilerine biraz farklı bakıyorum..
yani daha çok baba-kız , anne-oğul şeklinde olmalı bence..
sonuçta bizi yaradan , onun çocuklarıyız biz..
korkuyla değil sevgi ve saygıyla bağlanmak lazım..
sadece kötü günde değil , iyi günde de onu sevdiği ve onunda seni sevdiğini bildiğini söylemen lazım..
o zaman çok huzurlu oluyosn ve gerçekten çevrendeki görünmez kalkanı hissediyosun a.s.

hayatımda çok sevdiğim biri vardı 7 sene boyunca evlenmemiz imkansız gözüküyordu ama ben hiç yılmadan gece gündüz ne dualar ettim.çok şükür şimdi imkansızımla evliyim çok mutluyum Allahıma sonsuz şükürler olsun.hep dua ederken Allahım onu bana hayırlı kıl biran önce evlenmemi nasip et diye ediyordum

hayatımda çok sevdiğim biri vardı 7 sene boyunca evlenmemiz imkansız gözüküyordu ama ben hiç yılmadan gece gündüz ne dualar ettim.çok şükür şimdi imkansızımla evliyim çok mutluyum Allahıma sonsuz şükürler olsun.hep dua ederken Allahım onu bana hayırlı kıl biran önce evlenmemi nasip et diye ediyordum

vay be 7 sene haa:1shok: neler oluyo şu hayatta... allah mutluluğunuzu daim etsin:nazar:

cevap yazan herkese tesekkurler
yalniz dunyamda beni ayakta tutan tek sey yaradanın yanımda oldugunu bilmek ve dua lar

benim de şu ana kadar ettiğim tüm dualar kabul oldu Allah'ıma şükür.
ben dua edince huzur buluyorum.ve her gece de uyumadan önce mutlaka dua ederim.

çük şükür hemen hemen hepsi oldu olmayanalarada iyki olmamış dedim
ALLAHIMA ŞÜKÜRLER OLSUN

benim çok güzel bi anım var uayla ilgili...
kardeşim lösemi hastası benim....
hastanede yatarken ben yanında değildim dayımlardaydım o akşam...
uyuyamıyodum hep kardeşimi düşünüyo içim yanıyodu ağlıyodum.....
yatağımda oturdum rabbime el açtım ve yakardım onu bize bağışla diye....
binlerce hamdu senalar olsun mevlama onu bize bağışladı bizden ayırıp acısını yaşatmadı...
şimdi her kardeşime bakışımda o duam aklıma geliyo nedendir bilmem o geceye karşı ayrı hislerim var....

evet evet evettttttttt kızlarım allahın bir mucizesi

bende sizlerle bir anımı paylaşmak istiyorum.6 yıllık bir tedavi sonucunda hayata tekrar geri döndüm.4 kere ameliyat oldum ama Allahıma binlerce kez şükürler olsun şuan çok iyiyim.ben ailemin ve çevremin ettiği duayla şuan hayattayım.hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmayın.benden size bir tavsiye sadece ZAMAN VE SABIR...Allah herkes için herşeyin hayırlısını nasip etsin.

Bence insanlarin ogrenmesi gereken tek sey umit etmek deyil guvenmesini bilmektir cunki hic bir zaman Allah'a acilan eller geri donmez!!!!!!!!!!!!!!

eğer o dua isteye insan için hayırlıysa rabbim verir bazen bu çok uzun sürer sonra insanlar benim duam kabul olmadı der üzülür kızar vs aslında o duaları Rabbim ona ahirette bir bir önüne çıkaracak mükafat olarak vericektir.. sakın isyan etmeyelim duam kabul olmadı aman işte şu etti kabul oldu aslında ben ondan daha temiz kalpliyiim falan filan asla böğle düşünmeyelim eğer duada istenen o insan için hayırlı ise verilir bazen bu geç olur Rabbim ol derse olur onun gücü herşeye yeter ama bu o insan için sınavdır bazen ..ve gene kabul olunmadını sandığmız dualarımız bizi kazalardan belalardan korur..

Kabul olduĞu oldu ısterken hayırlısını ıstemeyı unuttum dersımı aldım((:

oldu,hem de koşullar insanlar ve daha bir sürü olumsuz şartlardan dolayı ASLA! olmaz,mümkün değil dediğim bir dileğimdi.ama ALLAHıma çooooookk şükür ki oldu.ona açılan eller,edilen dualar samimi ve yürekten inanılarak ediliyorsa kesinlikle kabul oluyor.a.s

Hayatımda ilk defa bir şeyi bu kadar çok istemiştim delicesine ve gece gündüz dua ettim onun için. Hem de duanın edilebileceği en güzel yerlerde ettim duamı ama sonuna yine de ekledim hayırlısıyla olsun diye... Olmadı.. Duam kabul olmadı; hayırlısı buymuş dedim. Yaradan'a boynum kıldan inceydi.. Evet ara ara hala üzülüyorum olmadığı için ama annem her şey de bir hayır vardır der.. Bir de edilen duaların karşılığını bu dünyada olmazsa öbür dünyada alınacağını dinlemiştim bir yerde. Bilemiyorum, hayırlısı demekte başka bir şey düşmüyor bana da...

evet kabul edılmeyen duanın cesıtlı sebeplerı vardır bunlardan bırkacı namaz kılmamak ,haram işlemek ve işlemeye devam etmek ...dıye okumustum .....birde dua sonucuna tevekkul etmek ..dua ettım de kabul etmedı dememek gerek..

bundan şüphem bile yok içim acıyarak ettıgım her duam kabul oldu hiç bir zaman böbürlenmedim hem YARADAN a sıgındım dualarımı ıstedıklerım olsun olmasın hıc kesmedım karsılıgınıda aldım ınanarak edılen hıcbır dua gerı cevrılmez ALLAH ın ıznıyle

rabbimden istedigim herşey geçte olsa kabul oldu rabbim dularımı geri çevirmedi.dünya dua üstüne kurulmuştur....

çok uzun süredir sevgilim için hayırlı bir iş istiyorum ve ikimizi içinde hakkımızda hayırlısını istiyorum hayırlısı değilsede ALLAHım yollarımızı ayır diyorum.....sevgilim maalesef hala bir iş bulamadı hemde uzun bir süredir....ama sabrediyorum inatla her namazımda her yatağıma yattığımda duamı tekrarlıyorum hakkımızda hayırlsını nasip et ALLAHım diye zamanı var demekki bekliyoruz bizde.
ne kadar tartışsakda kavga etsekte ayrılamıyoruzda 2,5 sene oldu hala beraberiz benim inişlerim çıkışlarım oluyo zaman zaman acaba diyorum ama ayrılamıyorumda ALLAHım hayırlısını nasip etsin demekki hakkımda hayırlı kişi diyorum çünkü hep bu şekilde dua ediyorum....
bu durumda ayrılmadığmız için herşeye rağmen hakkımda hayırlı olan kişi demekki ALLAHım ayırmıyo bizi diyorum işe gelincede zamanımız var demekki diyorum...
ama artık o zaman çabuk gelse çok iyi olur :((((( çok üzülüyorum çünkü çook

ben ınanıyorum yurekten ve ALLAH ımdan ıstedıgımız seyler er yada gec gerceklesıyor ben namza kılmaya basladım ve ılk namazından sonra dua ederken okuldan gcememı dıledım sınava gırmıstım o sınavı gecersem okul bıtıyordu ve bu sınavı gecme ıhtımalım yuzde 10 du namaz bıttı dua mı ettım ve sınav notlarının acıklandıgını ogrendım karamsar oldugum ıcın anneme baktırdım ve gectıgımı ogrendım sımdı gelde ınan ma duaların gucune

Back
X