Okulda kızımla ilgili şikayet duymaktan bıktım

Anne olduğunuz için şöyle sorayım.

Kızınız her gün okula gitmek istemiyorum çünkü X'le oturmak istemiyorum diye ağlasa,
koluma sivri kalem ucunu batırıyor X, bugün de saçımı makasla kesti, etkinliğimi karaladı
gibi şikayetleri her gün devam etse kaç gün dayan derdiniz ve kendiniz dayanırdınız?
Lütfen samimi cevap verin.

Herkesin canı kendine tatlı.
Çocuklar idare etmiyor, etmek istemiyor.
Onlardan önce veliler idare etmiyor işte.
Her gün şikayet dinleyen öğretmen bir yandan çözüm arıyor, sorun çıkaran
çocuk için veli görüşmeleri yapıyor. Diğer velileri sakinleştirmek için konuşuyor
ama hiç kimse sorun çözülene kadar biz bekleriz demiyor.

Anlıyor musunuz?

Hayat ''Olmalı. '' dendiği gibi olmuyor..

Ben şu konuda kimse olmak istemem mesela.
Arkada tek oturan sıkıntılı çocuk da olmak istemem, onun esir aldığı yanında oturan masum çocuk da, sıkıntılı çocuğun velisi de olmak istemem, öğretmeni de..

Basketbol istiyor. Tiyatro drama dersleri aldi 2 yil. Bir egitim kurumuna ayrica gidiyor yine 2 yildir. Turkiye genelinde olan gonullu ogretmenlerin oldugu. Cok seviyorlar orada oglumu kurum muduru ve de ogretmenleri. Muduru aradi kayit yenileyelim diye. Okula hep soylerdim bu iste bir sacmalik var diye. Diger kurum overken burasi hep elestiriyor diye. Yaklasmasini bilseler cocuk hayata bambaska katilir zaten degil mi? :)yegeniniz de basarili bir birey oldugu icin tebrik ediyorum kendisini. Pirlantalarimizi biz camura gommeyelim. Cikarip parlatalim.

Yorumlarınızdan anladığım kadarıyla çocuğunuz 1. Sınıfa giderken başkalarının eşyalarını alıyor. ve siz daha yeni Pedagoga gitmek şart oldu diyorsunuz.. öğretmen de size ilgili veli mi diyor.. çözüm arıyorsunuz belki ama bulduğunuz çözümleri ne kadar uyguluyorsunuz.. okula gidip öğretmenle görüşerek ilgili veli olunmuyor maalesef.. sınıfınızda yaramaz bir sürü öğrenci olabilir ama şikayet alan tek sizin kızınızsa öğretmende diğer öğrenci ve velilerin şikayetlerini dikkate almak zorunda. Öğretmenden korkmasını bekleyeceğinize siz korkutun madem.. öyle bir korkutun ki mesela okulun bahçesinden çıkmak aklının ucundan geçmesin.. hiç bir arkadaşına kötü söz söyleyemesin.. çocukların korkuyla mı eğitildiğini düşünüyorsunuz gerçekten.. bende orta okulda öğretmenim öğrencilerim benden yada ailelerinden korktukları için değil saygı duymayı bildikleri zaman uygun davranış gösterirler. Bu tarz öğrencilerde hep gerçekten ilgili velilerin çocuklarıdır. Özel eğitim gerektiren öğrenciler de buna dahil. Çünkü ilgili veli çocuğunu tanır kabul eder ve gerekli önlemleri alır.

Arka sırada uzun boylu öğrenciler oturur diyen arkadaşlarda sağolsun beni güldürdüler..davranışı bozuksa arkada oturtmak suç sayılıyor da fiziksel bir durum yüzünden arkada oturtmak neden suç olmuyor acaba.. ki uzun olmak öğrencinin elinde değilken. Bir öğrenciyi tek oturtmak her zaman ceza değildir ortamdan uzaklaştırma sayılabilir öğrencinin sakinleşmesine yardımcı olduğu durumlar vardır.

Okulunuzda nasıl bir tadilat var ki bahçe kapısının kapanmasına engel oluyor onu merak ettim ben. İdareyle bu durumu konuşun onlar güvenliği sağlamak zorundalar sağlayamıyorlarsa teneffüslerde çıksınlar kendileri beklesinler bahçe kapısında.. milli eğitime şikayetde edebilirsiniz.. ve güvenlik sağlanana kadar teneffüslerde aileden birisi okul kapısında bekleyerek kontrol etsin kızınızı.. aynı davranışı tekrarlayabilir ve Allah korusun başına bir şey gelebilir.

okul değişikliğini de gündeme alın..

Şimdi size söyle açıklayayım . Öğretmenimiz muhtemelen diğer velilerden de sürekli şikayet alıyordur. Bu konu veli toplantısında gündeme o yüzden getirilmiştir. Yani başka velilerin de fikirleri alınır sizin de fikirleriniz alınır ve çocuk için en iyi çözüm bulunmaya çalışılır. Öğretmenler inanın çocuk ayırmaz ama bazen bazı çocuklar gerçekten öğretmeni çok yorar ve öğretmen de çocuğu tek başına oturtmak gibi bir çözüm yoluna gider. Bazı çocuklara karşı gerçekten elimiz kolumuz bağlı olabiliyor. Çocuğun uzman birinden yardim alması veya daha ileri boyutta düşünürsek ilaç kullanması gerekebiliyor. Sizin çocuğunuzun tam olarak problemini buradan hiçbirimiz çözemeyiz. Sadece fikir verebiliriz çocuğu görmedik çünkü. Sınıf ortamındaki davranışlarını bilmiyoruz. Kendi velimden örnek vereyim. Özel eğitimli şiddet uygulayan bir öğrencim var iki yıldır. Veliye ısrarla çocuğun psikatriye gitmesi ve sakinleşmesi için doktordan yardim alınması gerektiği soylememe rağmen kadın bildiğini okuyor. Ilaç alması gereken çocuğa ilaç vermiyor ve diğer çocuklar sürekli engelli öğrencimden dayak yiyor. Bir anda yaptığı için ben hicbir şey yapamıyorum. Her şey bir anda oluyor. Veliyle sorunu çözemiyoruz ne yazık ki. Ilaç vermemesinin sebebi çocuğunun küçük olması. Evet çocuk küçük ama diğer çocukların da şiddet girmesi çok büyük bir problem ve şiddet gören velilerin aileleri de sürekli şikayetçi oluyor. Yani bazen çözüm bulamayabiliyoruz. Ne yazık ki elimizde sihirli bir değnek yok çocuğun psikolojisini hemen düzeltelim. Bazen uzun zaman alır sorunlu çocuğun düzelmesi bazen hiç çözüme kavusamayabiliriz. Burada aile ve öğretmen işbirliği çok önemlidir. Siz öğretmenin fikirlerini alın. Bir pedagog yardımı da alın. Bana kalırsa okulun değişmesi ve pedagog yardımı size ve çocuğunuza iyi gelecektir.

Arkada uzun boylu öğrencilerin oturduğunu yazan ben idim. Güldürebildiysem ne mutlu
Bizim zamanımızda böyle olduğunu söylemiştim yalnız..
Mantığı ise boyu kısa olan arkadaşların arka sıralardan tahtayı göremiyor oluşuydu ki bana göre de mantıklı bir sebepti.
Burada sorun zaten bana göre tek başına arka sirada oturtularak cezalandırılmaya çalışılması..
Öncesini sonrasını bilemem ama..
Tek başına ceza verilerek oturtulmaktan sizin anladığınızı anlamıyordur çocuk emin olun.
Öyle olmus olsa faydası olmuş olurdu bu durumun değil mi?
Eğitim anlayışımız ortada.
Gülüyoruz ağlanacak halimize..

Arkadaşlar eğri oturup doğru konuşalım; kim çocuğuna zarar veren birinin yanında oturmasını ister? Kim kabul eder? Öğretmen çözsün! İyi de böyle özel çocuklar öğretmenleri aşar. A-şar yani. Çünkü özel eğitim ki adı üstünse özel eğitim! Ayrı bir uzmanlık dalıdır. Hangimiz gripken psikiyatri servisine gidiyoruz? E ama ikisi de tıp eğitimi aldı değil mi? Öyle olmuyor işte. Bu çocuğun bu işte uzman kişilerle çalışması lazım. Yoksa bu durum sınıf öğretmenin falan çözeceği bir konu değil. Neden? Çünkü çocuğun yaptıkları basit yaramazlık değil. Basit yaramazlık olsa evet öğretmenin tutumu için bazı şeyler söylenebilir. Derse katmaya çalışıyor mu ya da ceza yöntemi doğru mu falan tartışılır ama tekrar ediyorum. Çocukta davranışsal bozukluk var. Böyle çocukları diğer çocuklarla bir tutarsanız hatayı orada yaparsınız. Pedagog. Hem de en acilinden...

Yazdıklarınızdan çocuğunuzda hiç bir şey tekrar ediyorum hiç birşey olmadığını söyleyebilirim.
Bence okul ve öğretmen çocuğunuzu yanlış yönlendiriyor. Güvenlik yok, öğrenmen çocuğunuzu tek oturtturuyor.
Ayrıca kızınızı sevdim insanları mutlu etmek istiyor ve paylaşımcı.

Özel çocuk?
Konu sahibi yeteri kadar açıklama yapmadığı için esasen konu biraz karıştı.
Tam olarak ne gibi özel durumları var?
Konu sahibi biraz açabilir misiniz?

Özel çocuk?
Konu sahibi yeteri kadar açıklama yapmadığı için esasen konu biraz karıştı.
Tam olarak ne gibi özel durumları var?
Konu sahibi biraz açabilir misiniz?
Konu sahibi ben değilim ama en çok aklımda kalanı yazayım; çocuğu hırsızlık ( kendi böyle yazdığı için yazıyorum asla itham değil lütfen yanlış anlaşılmasın.) yapmış sanırım ve yanındaki arkadaşlarını da rahatsız ediyormuş sanırım. Diğer arkadaşlar bu durumu dürtü bozukluğu ve hiperaktivite ile ilişkilendirmişler. Bana da öyle geldi o yüzden öyle yazdım.

Bir kaç farklı yorumda okudum ve gerçekten hepsinde güldüm.. biri de sizmişsiniz demekki..
Bu öğrenci arkadaşlarını kazanabilmek için harçlığını feda etmiş, muhtemelen kızılacağını bile bile okuldan çıkmış, topunu oynamamış arkadaşlarına vermiş..ama yinede arkadaşları tarafından dışlanmış ve bunu arkadaşlarına kötü sözler söyleyerek yansıtmış.. uygun olmayan davranışlarının altında kabul görememezlik var.. şimdi öğretmeni onu en çok olmak istediği yerden yani arkadaşlarının arasından aldı bu kız oraya geri dönmek için davranışlarını düzeltebilir mi düzeltemez mi.. o öğretmen bu riski almak zorunda son noktaya gelmiş demek ki.. ayrıca sonucu henüz bilmiyoruz olay cuma günü olmuş yanlış anlamadıysam.. bu tabiki geçici bir çözüm olur uzun vadede olaylar tekrarlayabilir bunun için pedagog desteğinin şart olduğunu düşünüyorum.
Eğitime bakış açımız uzunlar arkaya düz mantığından çıkmadığı sürece daha çok güleriz ağlancak halimize..
Bu arada bilgi için teşekkürler ama neden uzunların arkada oturtulduğunu biliyorum.... (yazan: arka sırada oturtulmuş uzun boylu kız)

Konu en başından sona gelene kadar boyut değiştirdi.
Konuyu açılırken kullanılan cümlelere göre yorumlar yapılır.
İnsanlar gerisini berisini bilemez ki..
Baya bir karıştı yorumlar havada kalıyor.
Daha ileri boyutta sorunlar var ise üzücü..

Uzunlar arkaya mantığından daha ciddi sorunlar var bu kadar basit olabilse keske uzun boylu kız

pedogoga danismalisiniz neden kendini sevdirmeye calisiyor altinda ne yatiyor bu durumun siz yeterince hisettiriyor musunuz sizin sevginizden emin mi cocuk? bu sorularin cevabi aranabilir.

Evet haklısınız. İnsanlar konu nasıl açılmışsa o şekilde yorumluyor haliyle.

Yanlız benim çocuğum yanındakine zarar veren bir çocuk değil, örneklerinizde zarar verenlerden bahsetmşşsiniz de
Benim kızım da bana akşam gelip anne şu çocuk benim saçımı çekti, olabilir kızım o senin dalını çekiyorsa öğretmenine söyle diyorum
Öğretmene gidip kızım o çocukla göremesin vs demiyorum yada kızıma onu dışla demiyorum
Kızımın ne vurması ne itmesi vardır, sınıf gayet uyumlu ve sakin bir sınıf değil çoğu çocuk öğretmenini takmıyor

Yorumlarımı iyi okumadınız sanırım
Daha önce Padagoga götürdüm, kızıma test yaptı hareketlerini gözlemledi, tam düzeldiğini düşünüp bıraktık tekrar başladı, lütfen yorumları iyi okuyup yorum yazın
Ayrıca bir çocuk öğretmenden çekinmeli, şimdiki çocuklar bizim zamanımızdakş gibi değil ki öğretmenlerde bu şekilde söylüyor, gayet özgüvenli ve herşeyi bilen çocuklar bu yüzden öğretmeninden çekinmesini ve korkmasını istiyorum, çok sakin olunması da iyi değil ki sınıfta otorite kuramıyor sınıfın çoğu böyle çünkü

Kızıma ne okuduysam ne duyduysam uyguluyorum, ve eksikleri bulmaya çalışıyorum, ama sürekli şikayet eden yakınan bir öğretmenimiz var, 3 sene özel kreşe gitti kızım, öğretmenlerinden çok memnunduk ve arkadaşlarıyla çok uyumluydu böyle olunca da sınıfı sorguluyorum doğal olarak her öğretmen bir olmuyor malesef

Öğretmenle işbirliği içinde olamıyoruz malesef, sorunları bize değil de kızımın dedesine anlatıyor biz de ondan duyuyoruz
Direk bize ulaşsa tabiki iş birliği içinde oluruz

Ben de bu şekilde düşünüyorum, neden düşünüyorum
Kızım 3 sene kreşe gitti hiç şikayet almadık, öğretmenleri de çok iyiydi gayet sınıfın en sevilen çocuğuydu diyebilirim ama ne zaman ilkokula başladı kızım böyle oldu
Bilmiyorum neden, tabiki bizimde hatamız vardır ama kızım sınıfımı sevmiyorum beni başka okula yazdırın diyor

Kızınızda bir sorun yok. Arka sırada yalnız oturtmak ne demek. Esas öğretmen kızınızın özgüvenini kırıyor. Buna sessiz kalarak sizde bına ortak oluyorsunuz.
İlkokulda bunun gibi benzer çok olay yaşadım. Öğretmenim tarfından dışlandım. 30 yaşındayım hala özgüven sorunum var. İlkokul 4. sınıfa kadar malesef o öğretmen bozuntusunun öğrencisiyim. Özgüven yoktu bende. 5. sınıfta okul değiştirdik. Öğretmenim değişti. Ortam değişti. Abim çok ilgilendi. O sene sınıf birincisi okul üçüncüsü oldum. Kızınızda ömür boyu ruhen hasar bırakacak izler bıraktırmayın. Çok çok sevdiğinizi söyleyin. Bakın nasıl yoluna girecek her şey...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…