Evet yeni nesil öğretmenler daha bilinçli bu konuda, oğlumun okulunda gözlemlediğim kadarıyla.Ogretmenlerin cogu bilmiyor ki bu tip farkindaliklari. Daha yeni yeni ogreniyor bazi ogretmenlerimiz. Bu arada rapor icin daha sira gelmedi bize :) okul bitmeden yeyisse bari.
Ahh bu esler. Ben de doktora zor ikna etmistim. Dusunsene 2. Sinifta ikna edebilseydim bu yil daha baska olurduk. 3. Sinif sonunda kendi dedi hadingidelim diye.Kesinlikle size katılıyorum, biz üç ayrı uzmana gittik, en son hocaları gördü. Kesin tanı, bize ilacın artıklarını neler sağlayacağını çok güzel anlattı. Söyledikleri gerçekten çok mantıklı geldi, hiç bir şüphe kalmadı benim aklımda ama eşim katiyetle ilaca karşı, bununla ilgili olumsuz şeyler okumuş vs.
Bende tekrar götüreceğim teşekkür ederim cevaplar için :)
Doğuştan bir durum, sonradan olan bir şey değil. TV, tablet vs tarzı şeyler buna sebep olmuyor ama hareketliliği artırıyor, aynı zamanda işlenmiş gıdalar, şekerli ürünler de artırıyorPeki ben genel bir soru sorayım; psikolog ya da pedagog varsa ve cevaplarsa süper olur. Hiperaktivitenin bilinen bir sebebi var mı? Yani çok televizyon seyrettirmek ya da fazla bilgisayarla haşır neşir olmak, yenilenler ve içilenler evet bunlar söyleniyor ama bunlar haricinde benim bahsettiğim. Yani böyle büyümeyen çocuklarda da vardır hiperaktivite.
Dürtüsel bozukluk olan çocuklar bunun ayrımını yapamıyor maalesef
Sormayın çok mücadele ettim götürebilmek için, gittiğimiz de bile kabul etmedi, ilacı kullandığım için beni cani ilan etti :)Ahh bu esler. Ben de doktora zor ikna etmistim. Dusunsene 2. Sinifta ikna edebilseydim bu yil daha baska olurduk. 3. Sinif sonunda kendi dedi hadingidelim diye.
Yok haklısınız o benim tahminim, o yüzden öyle bir yorum yaptım. Umarım da yoktur öyle bir durum. Yanlış yetiştirilmiş olsun tek, uzman yardımı ile aşılır en azından.Biliyorum ve çocukta bir sorun olup olmadığını annesinin yazılarından çıkartmaya çalışıyorum. Dürtüsel bozukluk teşhisi konulduğunu okumadım açıkçası, konu sahibi yazdıysa gözümden kaçmıştır. Hafif dehb ve yanlış/özgüvensiz yetiştirilmiş, yanlış öğretmenin elinde ebeveyn+öğretmen elbirliğiyle kaybedilmekte olan bir çocuk gördüm ben açıkçası konuda.
@Negohatozelden mesaj attim size. Bu grubu takip ederseniz cok guzel bilgilenirsiniz.Doğuştan bir durum, sonradan olan bir şey değil. TV, tablet vs tarzı şeyler buna sebep olmuyor ama hareketliliği artırıyor, aynı zamanda işlenmiş gıdalar, şekerli ürünler de artırıyor
Teşekkür ederim bakıyorum hemen@Negohatozelden mesaj attim size. Bu grubu takip ederseniz cok guzel bilgilenirsiniz.
Ama ileride daha vahim sonuclar gelisebilecegini de gorse keske. Erken tedavi iyidir. Kaldi ki hastalik degil bizimkilerdeSormayın çok mücadele ettim götürebilmek için, gittiğimiz de bile kabul etmedi, ilacı kullandığım için beni cani ilan etti :)
Raporlu bir ilaç olmazsa onu hiç beklemem aslında
Konu disi konusmadigimiz icin kizmaz bize, umarim :)Konu sahibi konunu işgal ettim kusura bakma, bu konuda çok yorgunum görünce dayanamadım.
Kesinlikle, doktor zaten hepsini anlattı ama işte...Ama ileride daha vahim sonuclar gelisebilecegini de gorse keske. Erken tedavi iyidir. Kaldi ki hastalik degil bizimkilerde
Peki ben genel bir soru sorayım; psikolog ya da pedagog varsa ve cevaplarsa süper olur. Hiperaktivitenin bilinen bir sebebi var mı? Yani çok televizyon seyrettirmek ya da fazla bilgisayarla haşır neşir olmak, yenilenler ve içilenler evet bunlar söyleniyor ama bunlar haricinde benim bahsettiğim. Yani böyle büyümeyen çocuklarda da vardır hiperaktivite.
Çocuğun sıkıntısi ne ben o kısmı kaçırdım sanirimKızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Bizimki hic yorulmaz ac biilac gezsede enerji full masallah :) ama saat 21.00 uyku saati hic sasmaz. Sabah 6.00 ayaktayiz.Psikolog ya da pedagog değilim ama mesleğim gereği bilgi sahibiyim. Dehb’nin sebebi bilinmiyor. Televizyonla ya da yeme içmeyle ilgisi saptanmadı. Sadece enerji veren gıdalar önerilmiyor çünkü zaten enerjisi çok yüksek çocuklar bunlar ekstra enerji alınca kontrol edilemez duruma geliyorlar.
Devlet okulu mu? Haber kanallarinin whatsap ihbar hatlari var oralara yazsaniz? Bari bir seyler degisirGüvenlik sıfır, kapılar açık, zaten tadilat var ve çok az sınıf kaldı, müdür yok
Ya kızımın başına birşey gelseydi diye düşünmekten kafayı yicem ya tekrar olursa diye
Dışlamakta çözüm olmaz.. Bu çocuk bizim çocugumuzda olabilirdi, zaten kadın hırçın dememişki, kendi için götürdüğü topu bile arkadaşlarına veriyor onlar oynuyormuş. Yada arkadaşı bir eşyasını beğendi diye ona aynısından alan bir çocuktan bahsediyoruz..Ne demek ne hakla bu cocuk senin cocugunun yaninda otursa ve surekli mobing yapsa derslerine vs bende istemem cocugum la ayni yerde otursun
Ogretmen kontrol altinda tutmali cocuklari cocugun yardim a ihtiyaci var belliki kendinde eksiklik hissediyor bu cocuk bu yuzden boyle hircin davraniyo ayrica surekli sikayet aliyormus bu sadece arkadasinin resmine cirkin dedigi için değildir baska seyler de var belli
Uyku saatleri aynı :) erken uyanır değil mi hep, bebeklikten beri öyle benimki@N
Bizimki hic yorulmaz ac biilac gezsede enerji full masallah :) ama saat 21.00 uyku saati hic sasmaz. Sabah 6.00 ayaktayiz.
@N
Bizimki hic yorulmaz ac biilac gezsede enerji full masallah :) ama saat 21.00 uyku saati hic sasmaz. Sabah 6.00 ayaktayiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?