Okulda kızımla ilgili şikayet duymaktan bıktım

Bence çocuğunuzu dinleyin.

Özel çocuk?
Konu sahibi yeteri kadar açıklama yapmadığı için esasen konu biraz karıştı.
Tam olarak ne gibi özel durumları var?
Konu sahibi biraz açabilir misiniz?
Ben çocuğum özel çocuk demedim ki o nerden çıktı
Herşeyi buraya nasıl yazayım, geçen sene en önemli olan kızımın başkasının çantasını karıştırması oldu çok uyanmıştım, herşeyi denedik konuştuk, pedagoga götürdük çok şükür bitti, ama sınıfta arkadaşları geçen sene dışlamaya başlamış ve sınıfta birşey kaybolduğunda kızımdan şüphe etmişler yani adı çıktı işte, bir arkadaşı var ona çok düşkün ama kızla çok kavga yamıyor resmen kıza bağımlı, hiç istemiyorum onunla arkadaşlık yapmasını
Bu sene de bunlar işte, okuldan kaçması, arkadaşlarını ağlatması vs
Aslında açıklayıcı yazıyorum

Ne istiyorsanız düşünün...

Pedegog dürtü bozukluğu ya da dehb falan dedi mi. Buradaki arkadaşların bazıları bundan süphelenmiş açıklık getirmiş olursunuz konuya

O zaman öyle yapın ama diğer okula gitmedende kızınızı iyice hazırlayın
Çünkü şuanki sınıf ilişkilerini değiştirmek arkadaşlarıyla problemlerini çözmeye çalışmak hem size hem öğretmenine hem çocuğa çok zor olacak
İster istemez bir sınıf iklimi oluşmuş durumda

Ben olsam okulunu değiştirirdim ama değiştirmeden önce çocuğa bir daha okulu değiştiremeyeceğimizi buraya uyum sağlaması gerektiğini söylerdim

Öncelikle çocuğun böyle davranmasına neden olan bir rahatsızlığı var mı araştırılması gerek
Çocuğun pedagog eşliğinde yeni okula hazırlanması gerek
Diğer çocuklarla nasıl iletişim kurması gerektiğinde anlatmak lazım
İnsanlar senin söylediklerine kırılabilirler onların arkadaşlıklarını hediyeyle kazanamazsın gibi şeyler söylebilirsiniz başlamadan önce

Herseyi tabiki buraya yazamazsınız ama konuya keşke bu yazdıklarınızı da iliştirseydiniz daha işinize yarar yorumlar gelirdi.
Anlattıklarınız doğrultusunda yorumlarımın arkasındayım bu arada..

Yalnız öğretmeni suçlayarak bir yere varamazsınız
Kreşte sorun yoktu çünkü çocuk koşup oynuyordu ortamı seviyordu belki orası özel bir kurum olduğu için var olan sorunları size yansıtmıyorlardı
Ama okula başlayınca sınıfta oturup ders yapması istendi kendinden

Pedegog dürtü bozukluğu ya da dehb falan dedi mi. Buradaki arkadaşların bazıları bundan süphelenmiş açıklık getirmiş olursunuz konuya
Hayır demedi, çok önemli bir sorun değil dedi yaşı ilerleyince geçer okula adapte olma sürecinde dedi, gerçekten geçti şükür ama başka sorunlar çıkıyor, herhangi bir teşhis koymadı
Zeka testi yaptı sadece

Ben öğretmen suçlu demiyorum ama böyle önemli bir sorunu niye bize anlatmıyor da kızımın dedesine anlatıyor, burdan bile bu konuya ne kadar önem verdiğini anlayabiliyoruz, acil çağırması ve bizimle konuşması gerekir
Kızımı arkada tek otururken görünce biz soruyoruz neden tek oturuyor diye öylelikle anlatıyor, madem sınıfta arkadaşlarını ağlatıyor kızıyor bunu bize anlatması gerekir ki bizde ona göre kızımıza konuşalım
Biz nerden bilelim sınıfta ne oluyor ne bitiyor
Enson düzelme vvar üzmüyor dedi biz öyle sanıyoruz
Kızım yüzde yüz haklı olmadığı gibi öğretmende yüzde yüz haklı değil

Bunu aslında öğretmenle birebir konuşmak gerekli
çocuğumla ilgili her ne olursa olsun bana anlatın başka kimseye değil diye ama geri kalanlar için hala aynı fikirdeyim

Valla arkada oturması hem de tek olarak, İyi mi kötü mü anlamadım, iyice kafam karıştı buradaki yorumlardan. Aslında öğretmenin uyguladığı yöntemlere kızmıyordum ama okuldan kaçması gibi önemli bir durumu bizimle değil de kızımın dedesiyle paylaşmasına sinir oldum, ya okuldan kaçmış kızım ya birşey olsaydı yolda ya kaçırsalardı kim vericekti hesabımını
Böyle bir konuyu nasıl bize söylemez acil konuşmak istemesi gerekir
Konuya ne kadar önem verdiği ortada, ben buna takıldım. Yoksa tabiki ceza vericek ama verdiği cezalar işe yaramıyor geçen seneden beri. Yani nasıl olur bilemiyorum ki.
Tabi ki pedagoga götürücez ancak bu okulda nasıl olur devam etmeli mi yoksa başka okula mı gitmeli, başka okula giderse ve devam ederse nasıl olur kafam çok karışık

Ne yapayım sizce bu durumda
Kızım tek oturtma dersem siz karışmayın derse, ben de istemem arka sırada tek oturmasına ama ben en çok okuldan habersiz kaçmasına kızdım
Kızıma her fırsatta çok sevdiğimi söylüyorum eşimde öyle, yaptığı şeyleri beğeniyorum, güzel sözler söylüyorum, vakit geçiriyorum bilemiyorum daha ne yapılır

Yazmayım diyorum dayanamıyorum. Bu zamana kadarki problemlere çözüm getirmediğiniz için dedesine anlatmış olabilir mi

Bunu aslında öğretmenle birebir konuşmak gerekli
çocuğumla ilgili her ne olursa olsun bana anlatın başka kimseye değil diye ama geri kalanlar için hala aynı fikirdeyim
Öğretmene söyledik ne olursa olsun bize söyleyin diye ama söylemiyor işte
Kreş konusunda da size katılmıyorum çünkü kişisel bozukluğu olan çocuk heryerde kendini belli eder, bulunduğu ortama ayak uyduran kızım var
Uyumlu bir sınıftı kreş ve gayet mutluydu. Ama şu anki sınıf o kadar farklı ki, birbiriyle kavga eden veliler, öğretmenini dinlemeyen öğrenciler, buna kızımda dahil

O kadar. konuya hakim yazmışsınız ki bir an o çocugun öğretmenisiniz diye şüphelendim :)
Ben anlatamıyorum galiba, çocugun sorunlaeı var pedagogla görüşülmeli dedim okey. Ama öğretmenin tutumu yanlış. Neyi anlamak istemiyorsunuz. Ben şahsen böyle bir eğitimciye çocugumu vermek istemezdim. Bugün X kişisine böyle davranan yarın brnim çocuguma da davranabilir. Yapıcı olmaya çalışıyorum , yıkıcı değil.

Sizin pedagoga daha önce de gitmeliydiniz. Geç kalmış sayılmazsınız ama çözüm bulmuş olurdunuz..

Yazmayım diyorum dayanamıyorum. Bu zamana kadarki problemlere çözüm getirmediğiniz için dedesine anlatmış olabilir mi
Dedesi mi çözücek sorunları
Getirmediniz değil getiremediğiniz olucak, çünkü ilgilenmiyoruz umursamıyoruz, banane diyoruz gibi yazmışsınız

Dedesi mi çözücek sorunları
Getirmediniz değil getiremediğiniz olucak, çünkü ilgilenmiyoruz umursamıyoruz, banane diyoruz gibi yazmışsınız
Getirememişsiniz işte alınganlık yapmayın da gerçekleri görün artık. Dedesi mi çözecek derken siz de çözememişsiniz zaten

Getirememişsiniz işte alınganlık yapmayın da gerçekleri görün artık. Dedesi mi çözecek derken siz de çözememişsiniz zaten
Görüyorum zaten, görmesem niye konu açayım buraya
Elbet birisi çözücek, böyle sürmücek herhalde
Çözdümmü çözmedim mi diye sormadım, ne yapabilirim diye sordum
Çok aydınlatıcı oldunuz valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…