- 15 Temmuz 2016
- 8.652
- 14.580
- 248
Bence çocuğunuzu dinleyin.Ben de bu şekilde düşünüyorum, neden düşünüyorum
Kızım 3 sene kreşe gitti hiç şikayet almadık, öğretmenleri de çok iyiydi gayet sınıfın en sevilen çocuğuydu diyebilirim ama ne zaman ilkokula başladı kızım böyle oldu
Bilmiyorum neden, tabiki bizimde hatamız vardır ama kızım sınıfımı sevmiyorum beni başka okula yazdırın diyor
Ben çocuğum özel çocuk demedim ki o nerden çıktıÖzel çocuk?
Konu sahibi yeteri kadar açıklama yapmadığı için esasen konu biraz karıştı.
Tam olarak ne gibi özel durumları var?
Konu sahibi biraz açabilir misiniz?
Ne istiyorsanız düşünün...Hanimefendi cocuğunuzun arkadasi ile olan iletisimindeki umursamazliğini anlamak ve kavramak ne kadar zor olabilir ? Ben sizin anne cocuk iliskiniz ile ilgili ilgisiz veya umursamaz demedim .Cocuğunuzun arkadaslari ile ilgili olan sorunda ilgisiz ve umursamazsiniz fikir uygulamadan önce hayati sorgulamanizi tavsiye ederim iyi gunler zeki cocuğunuz 9 kez belirttiniz mesajlarinizi dikkatli okuyun☺
Pedegog dürtü bozukluğu ya da dehb falan dedi mi. Buradaki arkadaşların bazıları bundan süphelenmiş açıklık getirmiş olursunuz konuyaYorumlarımı iyi okumadınız sanırım
Daha önce Padagoga götürdüm, kızıma test yaptı hareketlerini gözlemledi, tam düzeldiğini düşünüp bıraktık tekrar başladı, lütfen yorumları iyi okuyup yorum yazın
Ayrıca bir çocuk öğretmenden çekinmeli, şimdiki çocuklar bizim zamanımızdakş gibi değil ki öğretmenlerde bu şekilde söylüyor, gayet özgüvenli ve herşeyi bilen çocuklar bu yüzden öğretmeninden çekinmesini ve korkmasını istiyorum, çok sakin olunması da iyi değil ki sınıfta otorite kuramıyor sınıfın çoğu böyle çünkü
Kızıma ne okuduysam ne duyduysam uyguluyorum, ve eksikleri bulmaya çalışıyorum, ama sürekli şikayet eden yakınan bir öğretmenimiz var, 3 sene özel kreşe gitti kızım, öğretmenlerinden çok memnunduk ve arkadaşlarıyla çok uyumluydu böyle olunca da sınıfı sorguluyorum doğal olarak her öğretmen bir olmuyor malesef
O zaman öyle yapın ama diğer okula gitmedende kızınızı iyice hazırlayınBen de bu şekilde düşünüyorum, neden düşünüyorum
Kızım 3 sene kreşe gitti hiç şikayet almadık, öğretmenleri de çok iyiydi gayet sınıfın en sevilen çocuğuydu diyebilirim ama ne zaman ilkokula başladı kızım böyle oldu
Bilmiyorum neden, tabiki bizimde hatamız vardır ama kızım sınıfımı sevmiyorum beni başka okula yazdırın diyor
Herseyi tabiki buraya yazamazsınız ama konuya keşke bu yazdıklarınızı da iliştirseydiniz daha işinize yarar yorumlar gelirdi.Ben çocuğum özel çocuk demedim ki o nerden çıktı
Herşeyi buraya nasıl yazayım, geçen sene en önemli olan kızımın başkasının çantasını karıştırması oldu çok uyanmıştım, herşeyi denedik konuştuk, pedagoga götürdük çok şükür bitti, ama sınıfta arkadaşları geçen sene dışlamaya başlamış ve sınıfta birşey kaybolduğunda kızımdan şüphe etmişler yani adı çıktı işte, bir arkadaşı var ona çok düşkün ama kızla çok kavga yamıyor resmen kıza bağımlı, hiç istemiyorum onunla arkadaşlık yapmasını
Bu sene de bunlar işte, okuldan kaçması, arkadaşlarını ağlatması vs
Aslında açıklayıcı yazıyorum
Yalnız öğretmeni suçlayarak bir yere varamazsınızBen de bu şekilde düşünüyorum, neden düşünüyorum
Hayır demedi, çok önemli bir sorun değil dedi yaşı ilerleyince geçer okula adapte olma sürecinde dedi, gerçekten geçti şükür ama başka sorunlar çıkıyor, herhangi bir teşhis koymadıPedegog dürtü bozukluğu ya da dehb falan dedi mi. Buradaki arkadaşların bazıları bundan süphelenmiş açıklık getirmiş olursunuz konuya
Ben öğretmen suçlu demiyorum ama böyle önemli bir sorunu niye bize anlatmıyor da kızımın dedesine anlatıyor, burdan bile bu konuya ne kadar önem verdiğini anlayabiliyoruz, acil çağırması ve bizimle konuşması gerekirYalnız öğretmeni suçlayarak bir yere varamazsınız
Kreşte sorun yoktu çünkü çocuk koşup oynuyordu ortamı seviyordu belki orası özel bir kurum olduğu için var olan sorunları size yansıtmıyorlardı
Ama okula başlayınca sınıfta oturup ders yapması istendi kendinden
Bunu aslında öğretmenle birebir konuşmak gerekliBen öğretmen suçlu demiyorum ama böyle önemli bir sorunu niye bize anlatmıyor da kızımın dedesine anlatıyor, burdan bile bu konuya ne kadar önem verdiğini anlayabiliyoruz, acil çağırması ve bizimle konuşması gerekir
Kızımı arkada tek otururken görünce biz soruyoruz neden tek oturuyor diye öylelikle anlatıyor, madem sınıfta arkadaşlarını ağlatıyor kızıyor bunu bize anlatması gerekir ki bizde ona göre kızımıza konuşalım
Biz nerden bilelim sınıfta ne oluyor ne bitiyor
Enson düzelme vvar üzmüyor dedi biz öyle sanıyoruz
Kızım yüzde yüz haklı olmadığı gibi öğretmende yüzde yüz haklı değil
Valla arkada oturması hem de tek olarak, İyi mi kötü mü anlamadım, iyice kafam karıştı buradaki yorumlardan. Aslında öğretmenin uyguladığı yöntemlere kızmıyordum ama okuldan kaçması gibi önemli bir durumu bizimle değil de kızımın dedesiyle paylaşmasına sinir oldum, ya okuldan kaçmış kızım ya birşey olsaydı yolda ya kaçırsalardı kim vericekti hesabımınıBir kaç farklı yorumda okudum ve gerçekten hepsinde güldüm.. biri de sizmişsiniz demekki..
Bu öğrenci arkadaşlarını kazanabilmek için harçlığını feda etmiş, muhtemelen kızılacağını bile bile okuldan çıkmış, topunu oynamamış arkadaşlarına vermiş..ama yinede arkadaşları tarafından dışlanmış ve bunu arkadaşlarına kötü sözler söyleyerek yansıtmış.. uygun olmayan davranışlarının altında kabul görememezlik var.. şimdi öğretmeni onu en çok olmak istediği yerden yani arkadaşlarının arasından aldı bu kız oraya geri dönmek için davranışlarını düzeltebilir mi düzeltemez mi.. o öğretmen bu riski almak zorunda son noktaya gelmiş demek ki.. ayrıca sonucu henüz bilmiyoruz olay cuma günü olmuş yanlış anlamadıysam.. bu tabiki geçici bir çözüm olur uzun vadede olaylar tekrarlayabilir bunun için pedagog desteğinin şart olduğunu düşünüyorum.
Eğitime bakış açımız uzunlar arkaya düz mantığından çıkmadığı sürece daha çok güleriz ağlancak halimize..
Bu arada bilgi için teşekkürler ama neden uzunların arkada oturtulduğunu biliyorum.... (yazan: arka sırada oturtulmuş uzun boylu kız)
Ne yapayım sizce bu durumdaKızınızda bir sorun yok. Arka sırada yalnız oturtmak ne demek. Esas öğretmen kızınızın özgüvenini kırıyor. Buna sessiz kalarak sizde bına ortak oluyorsunuz.
İlkokulda bunun gibi benzer çok olay yaşadım. Öğretmenim tarfından dışlandım. 30 yaşındayım hala özgüven sorunum var. İlkokul 4. sınıfa kadar malesef o öğretmen bozuntusunun öğrencisiyim. Özgüven yoktu bende. 5. sınıfta okul değiştirdik. Öğretmenim değişti. Ortam değişti. Abim çok ilgilendi. O sene sınıf birincisi okul üçüncüsü oldum. Kızınızda ömür boyu ruhen hasar bırakacak izler bıraktırmayın. Çok çok sevdiğinizi söyleyin. Bakın nasıl yoluna girecek her şey...
Yazmayım diyorum dayanamıyorum. Bu zamana kadarki problemlere çözüm getirmediğiniz için dedesine anlatmış olabilir miValla arkada oturması hem de tek olarak, İyi mi kötü mü anlamadım, iyice kafam karıştı buradaki yorumlardan. Aslında öğretmenin uyguladığı yöntemlere kızmıyordum ama okuldan kaçması gibi önemli bir durumu bizimle değil de kızımın dedesiyle paylaşmasına sinir oldum, ya okuldan kaçmış kızım ya birşey olsaydı yolda ya kaçırsalardı kim vericekti hesabımını
Böyle bir konuyu nasıl bize söylemez acil konuşmak istemesi gerekir
Konuya ne kadar önem verdiği ortada, ben buna takıldım. Yoksa tabiki ceza vericek ama verdiği cezalar işe yaramıyor geçen seneden beri. Yani nasıl olur bilemiyorum ki.
Tabi ki pedagoga götürücez ancak bu okulda nasıl olur devam etmeli mi yoksa başka okula mı gitmeli, başka okula giderse ve devam ederse nasıl olur kafam çok karışık
Öğretmene söyledik ne olursa olsun bize söyleyin diye ama söylemiyor işteBunu aslında öğretmenle birebir konuşmak gerekli
çocuğumla ilgili her ne olursa olsun bana anlatın başka kimseye değil diye ama geri kalanlar için hala aynı fikirdeyim
Anne olduğunuz için şöyle sorayım.
Kızınız her gün okula gitmek istemiyorum çünkü X'le oturmak istemiyorum diye ağlasa,
koluma sivri kalem ucunu batırıyor X, bugün de saçımı makasla kesti, etkinliğimi karaladı
gibi şikayetleri her gün devam etse kaç gün dayan derdiniz ve kendiniz dayanırdınız?
Lütfen samimi cevap verin.
Herkesin canı kendine tatlı.
Çocuklar idare etmiyor, etmek istemiyor.
Onlardan önce veliler idare etmiyor işte.
Her gün şikayet dinleyen öğretmen bir yandan çözüm arıyor, sorun çıkaran
çocuk için veli görüşmeleri yapıyor. Diğer velileri sakinleştirmek için konuşuyor
ama hiç kimse sorun çözülene kadar biz bekleriz demiyor.
Anlıyor musunuz?
Hayat ''Olmalı. '' dendiği gibi olmuyor..
Ben şu konuda kimse olmak istemem mesela.
Arkada tek oturan sıkıntılı çocuk da olmak istemem, onun esir aldığı yanında oturan masum çocuk da, sıkıntılı çocuğun velisi de olmak istemem, öğretmeni de..
Sizin pedagoga daha önce de gitmeliydiniz. Geç kalmış sayılmazsınız ama çözüm bulmuş olurdunuz..Valla arkada oturması hem de tek olarak, İyi mi kötü mü anlamadım, iyice kafam karıştı buradaki yorumlardan. Aslında öğretmenin uyguladığı yöntemlere kızmıyordum ama okuldan kaçması gibi önemli bir durumu bizimle değil de kızımın dedesiyle paylaşmasına sinir oldum, ya okuldan kaçmış kızım ya birşey olsaydı yolda ya kaçırsalardı kim vericekti hesabımını
Böyle bir konuyu nasıl bize söylemez acil konuşmak istemesi gerekir
Konuya ne kadar önem verdiği ortada, ben buna takıldım. Yoksa tabiki ceza vericek ama verdiği cezalar işe yaramıyor geçen seneden beri. Yani nasıl olur bilemiyorum ki.
Tabi ki pedagoga götürücez ancak bu okulda nasıl olur devam etmeli mi yoksa başka okula mı gitmeli, başka okula giderse ve devam ederse nasıl olur kafam çok karışık
Dedesi mi çözücek sorunlarıYazmayım diyorum dayanamıyorum. Bu zamana kadarki problemlere çözüm getirmediğiniz için dedesine anlatmış olabilir mi
Getirememişsiniz işte alınganlık yapmayın da gerçekleri görün artık. Dedesi mi çözecek derken siz de çözememişsiniz zatenDedesi mi çözücek sorunları
Getirmediniz değil getiremediğiniz olucak, çünkü ilgilenmiyoruz umursamıyoruz, banane diyoruz gibi yazmışsınız
Görüyorum zaten, görmesem niye konu açayım burayaGetirememişsiniz işte alınganlık yapmayın da gerçekleri görün artık. Dedesi mi çözecek derken siz de çözememişsiniz zaten
Gidicez pedagoga çünkü bizi aşıyor artık, en kısa zamanda gidicez, elimizden geleni yapıyoruz eşimde bende umarım en kısa sürede düzelirSizin pedagoga daha önce de gitmeliydiniz. Geç kalmış sayılmazsınız ama çözüm bulmuş olurdunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?