Okulda kızımla ilgili şikayet duymaktan bıktım

Aylık 100 lira mı?
Temizlikçi için her ay 20 lira istenildiğinde şikayete koşan veliler vardı bizde
Ondan sonra bu okul niye pis vs.

Uyku saati ve süresi çok ideal. Hiç bozmadan devam ettirin bunu 12 yaşına kadar. Doktora gidiyorsunuz zaten sanırım, o da söylemiştir zamanla normale dönecek tedavi olursa, kendini kontrol etmeyi öğrenecek.
Buna cok onem veriyoruz. Bebekligimiz uyku olarak cok sikintili gecti aslinda
2.5 yasindan itibaren bir duzen oturttum. Cok zorlansam da masallah basardim. Doktor da uyku saatinden cok memnun kaldi. Ilac sukur ki uyku saatimizi zorlamadi. Durum ayni.

Ben de ayni fikirdeyim ama burdaki en buyuk gorew Anne ve babanin onlar bir pedagogla gorusup nasil bir yol cizmeleri gerektini bulmalilar

Yok ilaçlar daha çok düzene sokar uyku saatini. Hatta biraz uyku yapar, aileler o yüzden kullanmak istemez ya genelde. Böyle devam eder umarım daha büyük sorunlarla karşılaşmazsınız.

Bu yorumunuzu şimdi gördüm, bu kadarıda normal olmamalı, ben yine kızaraj ve tek ayrı sıraya oturtarak verilen eğitime karşıyım ama kesinlike pedagogla görüşün. Birşeyi çok merak ettim, tek çocuk mu ? Kardeşi veya ablası var mı ?

Ben de ayni fikirdeyim ama burdaki en buyuk gorew Anne ve babanin onlar bir pedagogla gorusup nasil bir yol cizmeleri gerektini bulmalilar
Anne arada bir yorum yapmış ,evet banada normal gelmedi, üzücü bir durum. Ama yine de öğretmenin tavrını da çok dogru bulmadım. Bence çocuk böyle daha çok kinlenebilir arkadaş ve öğretmenine. Biz çocuklar gibi dişünemiyoruz malesef.

Yok ilaçlar daha çok düzene sokar uyku saatini. Hatta biraz uyku yapar, aileler o yüzden kullanmak istemez ya genelde. Böyle devam eder umarım daha büyük sorunlarla karşılaşmazsınız.
Cok tesekkur ederim. Bir de buyuyorlar tabii. Rasimnyapiyor su an. Resimbuapmak kendisi icinbyemek ve su gibi. Yasam kaynagidir. Bu yil profosyonel egitim istiyor. Ona yogunlastik bu yil. Bu arada basarilidir resimde. Yetenegi resim olduguna kesinlikle kanaat getirdim. Sinifta bile her gun resim yapar yani first yaaratir. Ogretmeni de bunun farkinda zorlamiyor sağ olsun.

O öğretmen Allah bilir kaç defa değiştirdi yanındaki
Sürekli her arkadaşından şikayet alıyorsa çocukları ağlatıyorsa öğretmen ne yapsın?

Ben de yeni gordum. Altinda baska bir sey olmali. Insalah her seybduzelir konunsahibi.

Sürekli her arkadaşından şikayet alıyorsa çocukları ağlatıyorsa öğretmen ne yapsın?
O kadarını bilemiyorum, ama yine de daha çok uzaklaşır , daha da kinlenir herkese. Benim fikrim bu :)

Velisiyle ve okul idaresiyle iş birliği içerisinde olup çocuğu hayata kazandırmaya çalışır.
Arka sıraya oturtup ikidebir şikayetlenerek bir sonuç alınacağını mı düşünüyorsunuz?

Merhaba, çocuğunuzda ciddi oranda değersizlik hissi var gibi görünüyor. Bu da yetiştirilme tarzı ile ilgili bir durum. Evde ve okulda sevilmediğini düşünüyor ki sevilmek için kendince bir çaba içinde yavrucak. Acaba kızınız çok mu eleştiriliyor ki başkalarını bu kadar rahatsız edecek şekilde eleştirebiliyor. Çocuklar aileyi rol model alır. Hatta yetişkinlik döneminde bile baktığımızda ebeveynimizle birçok ortak yönümüz olduğunu hayretle görebiliriz. Mesela ben annemde kızdığım birçok davranışın bende de var olduğunu üzülerek farkettim.Eşimi bazen acımasızca eleştirebiliyorum,içgüdüsel oluyor bu(çocukluktaki ilkel beyin devrede oluyormuş öfke anında). Sonra da üzüldüğünü görünce pişman oluyorum.

Velisiyle ve okul idaresiyle iş birliği içerisinde olup çocuğu hayata kazandırmaya çalışır.
Arka sıraya oturtup ikidebir şikayetlenerek bir sonuç alınacağını mı düşünüyorsunuz?
Ya sınıf tek kişiyse
Ayrıca hep konuya veli gözüyle bakıyorsunuz ya birde konuya diğer velilerin gözüyle bakın
çocuğunuzun onu ağlatan sıkıştıran bir çocukla oturmasını ister miydiniz?
Yada öğretmeni buna zorlasın istemediği halde hayır illede sen onunla oturacaksın demesini ister miydiniz?

Öğretmenin tutumunu dogru bulanları hiç anlamıyorum, çocuk problemli bile olsa dışlanması hoş birşey mi? Diğer velilerin gözünden de baksam haklı göremiyorum. Ohh çocugum rahat etsin o çocuk naparsa yapsın diye düşünen bir Anne değilim. Belki de anneyim diye böyle düşünüyorum..
Ailenin de hatası olabilir , çocuğun davranışları da hatalı olabilir.. Ceza olarak tek bırakmak normal mi?

Konuya her iki yönden bakıyorum.
Velileri ve öğretmenleri geçtim çocuklara üzülüyorum ben.
Yazık.
Psikolojisi kim bilir ne sebeple ne hallere gelmiş bir çocuk,birilerinin ötelemesine, itelemesine maruz kalıyor.
En arkada tek başına oturtulmak gibi yaptırımlar uygulanıyor.
Çocuğun böyle olmasında ailenin,öğretmenin veya arkadaşlarının etkisi ne kadardır bilemem ama çocuğun yerinde olmak istemezdim.

Velilerin bu olumlu düşüncelerini yeterki sınıfa kazandırılsın dediklerini bir burada okuyorum
Gerçek hayatta malesef hiç karşılaşmıyorum keşke böyle düşünen velilerle karşılaşsam diyorum

ya resime ya müziğe yetenekleri olur zaten. Benim de yeğenimde benzer sıkıntılar vardı, resim yapar o da. Bu sene güzel sanatlar lisesine girdi. Bir de spora yönlendirirseniz şahane olur. Özellikle takım sporları çok işe yarar dehb’li çocuklarda.

Yani ne denilir bu konuya resmen hatalar yumağı.Yalniz benim en cok dikkatimi ceken şey kizinizin okul disina cikmaya karar vermesi.Burda çoğunluk nöbetci öğretmene yüklenmis kismen haklilarda ama isleyiste durum farkli.Bir nöbetci öğretmene tüm bahcedeki cocuklar emanet.Düsen , kavga eden ,koşan , burnu kanayan ,haksizliga ugrayan vs. her cocuktan bir öğretmen sorumlu hadi bilemedin iki öğretmen.Nobetci öğretmen burnu kanayana tampon yaparken kavga edene yetemeyebiliyor veya kavga edeni ayırırken haksizliga ugrayani ilgisiz bırakabiliyor.Yani takdir sizin bu sartlar altinda nöbetci hocayı suclamak bence cok adil degil biraz kendi cocuklarimiza ne verdigimiz de önemli aslinda.Ayrica cogu okulda güvenlik görevlisi yok bu da büyük bir eksiklik ama öğretmenin veya mudurun eksikligi degil.Sonucta güvenlik görevlisi demek her ay sigorta ve maas demek bunu da öğretmen veya idare karsilayamaz öyle degil mi.Neyse.Bence sizin kiziniza okuldan cikmamasi gerektigini öğretmeniz gerekiyor ha vicdan rahatlatayim diye okulu nobetciyi suclamak cok da adil degil burdakilerin bu tarz yorumlarini ben dogru bulmuyorum.Bu konuda bana göre kizinizin davranisini cok iyi sorgulamanizi öneririm.Sinif ici sikayetlere de yeterince örnek vermemissiniz yorum yapamayacagim ama hissettigim sey kizinizin degersizlik hissi yasadigi yönünde ve bu degersizlik duygusu onun ortamda uyumsuz davranislar sergilemesine neden olmus gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…