Aylık 100 lira mı?Gelelim gerçeklere. Bizim okulda da güvenlik görevlisi yok. Neden? Çünkü evlere giden güvenlik görevlisi çalıştırmak istiyoruz, ancak sigortası, maaşı veli başına yıllık 100 TL düşüyor, kabul ediyor musunuz kağıdını, veliler hayır işaretleyerek geri gönderdi. Okul müdürü cebinden verecek değil parayı. Öyle bir ödenek de yok. Gelelim bahçe nöbetçisine. Aynı anda 200den fazla öğrenciyi kocaman bahçede kontrol etmek imkansız. Bir de okulun arkası var. Siz başınızı sola çeviriyorsunuz, sağ tarafınızdaki öğrenci yapacağını yapıyor. Superman olsanız belki. Bu arada muhtemelen kızınız arkadaşlarını rahatsız ediyor bir şekilde. Veliler genellikle bu tarz davranışlarını çocuklarına konduramazlar. Sınıf ortamında ne yazık ki her öğrencinin eşit olduğunu, kimsenin çocuğunun daha üstün olmadığını anlayabilsek velilere keşke
Buna cok onem veriyoruz. Bebekligimiz uyku olarak cok sikintili gecti aslindaUyku saati ve süresi çok ideal. Hiç bozmadan devam ettirin bunu 12 yaşına kadar. Doktora gidiyorsunuz zaten sanırım, o da söylemiştir zamanla normale dönecek tedavi olursa, kendini kontrol etmeyi öğrenecek.
Ayni ayni :) ben mutluyum. Erken kalkan cocuk iyidir.Uyku saatleri aynı :) erken uyanır değil mi hep, bebeklikten beri öyle benimki
Ben de ayni fikirdeyim ama burdaki en buyuk gorew Anne ve babanin onlar bir pedagogla gorusup nasil bir yol cizmeleri gerektini bulmalilarDışlamakta çözüm olmaz.. Bu çocuk bizim çocugumuzda olabilirdi, zaten kadın hırçın dememişki, kendi için götürdüğü topu bile arkadaşlarına veriyor onlar oynuyormuş. Yada arkadaşı bir eşyasını beğendi diye ona aynısından alan bir çocuktan bahsediyoruz..
Ama öyle bir bşalık atmışki sürekli şikayetten bıktım diye, ama açıklama da şikayetlik bir durun göremedim ben. Ya başka şeyker var anlatılmayan, çünkü abartılacak bir şikayet göremedim. Bir tek yanında arkadaşını demorilize etmesi dışında. O da konuşularak çözülebilir bence. Sizce ?
Not : Aradaki yazışmaları okuma fırsatım olmadı. Anne başka açıklamalar yaptıysa görmedim. Bunu belirteyim
Buna cok onem veriyoruz. Bebekligimiz uyku olarak cok sikintili gecti aslinda
2.5 yasindan itibaren bir duzen oturttum. Cok zorlansam da masallah basardim. Doktor da uyku saatinden cok memnun kaldi. Ilac sukur ki uyku saatimizi zorlamadi. Durum ayni.
Bu yorumunuzu şimdi gördüm, bu kadarıda normal olmamalı, ben yine kızaraj ve tek ayrı sıraya oturtarak verilen eğitime karşıyım ama kesinlike pedagogla görüşün. Birşeyi çok merak ettim, tek çocuk mu ? Kardeşi veya ablası var mı ?Ben kızımı suçlamıyorum ama benim kızımda çok sakin bir çocuk değil malesef biz bile bazen yoruluyoruz annesi babası olarak, kızım sürekli yanındakini sinir etme derdinde, arkadaşları tarafından dışlanmasına çok üzülüyorum, geçen sene hırsızlık gibi durumları da oldu tam geçti derken bir de bu olay oldu
Okulunu değiştirmek istiyoruz ama eşim ya diğer okulda da aynı şeyler olursa diye pek istemiyor açıkçası, ama bu sınıfta da adı çıktı yani arkadaşları kızımı dışlıyor kızım da onları sinir etmeye devam ediyor
Öğretmenin herkesin içinde kızımın adını vererek konuşmasına ve kızımı tek başına oturtmasına kızdım açıkçası
Kızım öğretmeninden korkmuyor ve okuldan kaçıyor daha 8 yaşında
Padagoga gitmekten başka çare kalmadı
Anne arada bir yorum yapmış ,evet banada normal gelmedi, üzücü bir durum. Ama yine de öğretmenin tavrını da çok dogru bulmadım. Bence çocuk böyle daha çok kinlenebilir arkadaş ve öğretmenine. Biz çocuklar gibi dişünemiyoruz malesef.Ben de ayni fikirdeyim ama burdaki en buyuk gorew Anne ve babanin onlar bir pedagogla gorusup nasil bir yol cizmeleri gerektini bulmalilar
Cok tesekkur ederim. Bir de buyuyorlar tabii. Rasimnyapiyor su an. Resimbuapmak kendisi icinbyemek ve su gibi. Yasam kaynagidir. Bu yil profosyonel egitim istiyor. Ona yogunlastik bu yil. Bu arada basarilidir resimde. Yetenegi resim olduguna kesinlikle kanaat getirdim. Sinifta bile her gun resim yapar yani first yaaratir. Ogretmeni de bunun farkinda zorlamiyor sağ olsun.Yok ilaçlar daha çok düzene sokar uyku saatini. Hatta biraz uyku yapar, aileler o yüzden kullanmak istemez ya genelde. Böyle devam eder umarım daha büyük sorunlarla karşılaşmazsınız.
O öğretmen Allah bilir kaç defa değiştirdi yanındakiAnne arada bir yorum yapmış ,evet banada normal gelmedi, üzücü bir durum. Ama yine de öğretmenin tavrını da çok dogru bulmadım. Bence çocuk böyle daha çok kinlenebilir arkadaş ve öğretmenine. Biz çocuklar gibi dişünemiyoruz malesef.
Ben de yeni gordum. Altinda baska bir sey olmali. Insalah her seybduzelir konunsahibi.Bu yorumunuzu şimdi gördüm, bu kadarıda normal olmamalı, ben yine kızaraj ve tek ayrı sıraya oturtarak verilen eğitime karşıyım ama kesinlike pedagogla görüşün. Birşeyi çok merak ettim, tek çocuk mu ? Kardeşi veya ablası var mı ?
O kadarını bilemiyorum, ama yine de daha çok uzaklaşır , daha da kinlenir herkese. Benim fikrim bu :)O öğretmen Allah bilir kaç defa değiştirdi yanındaki
Sürekli her arkadaşından şikayet alıyorsa çocukları ağlatıyorsa öğretmen ne yapsın?
Velisiyle ve okul idaresiyle iş birliği içerisinde olup çocuğu hayata kazandırmaya çalışır.O öğretmen Allah bilir kaç defa değiştirdi yanındaki
Sürekli her arkadaşından şikayet alıyorsa çocukları ağlatıyorsa öğretmen ne yapsın?
Merhaba, çocuğunuzda ciddi oranda değersizlik hissi var gibi görünüyor. Bu da yetiştirilme tarzı ile ilgili bir durum. Evde ve okulda sevilmediğini düşünüyor ki sevilmek için kendince bir çaba içinde yavrucak. Acaba kızınız çok mu eleştiriliyor ki başkalarını bu kadar rahatsız edecek şekilde eleştirebiliyor. Çocuklar aileyi rol model alır. Hatta yetişkinlik döneminde bile baktığımızda ebeveynimizle birçok ortak yönümüz olduğunu hayretle görebiliriz. Mesela ben annemde kızdığım birçok davranışın bende de var olduğunu üzülerek farkettim.Eşimi bazen acımasızca eleştirebiliyorum,içgüdüsel oluyor bu(çocukluktaki ilkel beyin devrede oluyormuş öfke anında). Sonra da üzüldüğünü görünce pişman oluyorum.Kızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Ya sınıf tek kişiyseVelisiyle ve okul idaresiyle iş birliği içerisinde olup çocuğu hayata kazandırmaya çalışır.
Arka sıraya oturtup ikidebir şikayetlenerek bir sonuç alınacağını mı düşünüyorsunuz?
Konuya her iki yönden bakıyorum.Ya sınıf tek kişiyse
Ayrıca hep konuya veli gözüyle bakıyorsunuz ya birde konuya diğer velilerin gözüyle bakın
çocuğunuzun onu ağlatan sıkıştıran bir çocukla oturmasını ister miydiniz?
Yada öğretmeni buna zorlasın istemediği halde hayır illede sen onunla oturacaksın demesini ister miydiniz?
Cok tesekkur ederim. Bir de buyuyorlar tabii. Rasimnyapiyor su an. Resimbuapmak kendisi icinbyemek ve su gibi. Yasam kaynagidir. Bu yil profosyonel egitim istiyor. Ona yogunlastik bu yil. Bu arada basarilidir resimde. Yetenegi resim olduguna kesinlikle kanaat getirdim. Sinifta bile her gun resim yapar yani first yaaratir. Ogretmeni de bunun farkinda zorlamiyor sağ olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?