- 20 Eylül 2019
- 152
- 139
- 18
- 35
Milli eğitim bakanından randevu isteyin madem...Gazel falan okumuyorum. Baştan beri aynı şeyi söylüyorum. Güvenliği sağlaması gereken idare, kontrol etmesi gereken bakanlık, bu açığa rağmen şikayetçi olmayan veli ve öğretmenler. Neyse anlaşamayacağız galiba. Allah korusun bi öğrencinizin başına benzer bi olay gelirse korusaydı kendini diyip sıyrılıverirsiniz o zaman ne diyim.
Gerçekten çok komikti. Çok güldüm.Milli eğitim bakanından randevu isteyin madem...
Gözden kaçmadı aslında. Çocukların ağlaması, dışarıya başıboş şekilde çıkıp her türlü tehlikeye karşı açık olmalarının yanında 2.planda kaldı. Zira ağlayan çocuk kaybolan çocuktan iyidir. yorumlar o yüzden güvenlik konusunda yoğunlaştı.Arkadaslar gözden kacirilan bir konu var .Konu sahibi ilk mesajlarinda cocuğa yönelik edilen sikayetlerden bahsetmedi .Cocuk arkadaslarini ağlatiyormus ve 1 yil boyunca aile uğrasmiş. Guvenlik tabikide basli basina sorun ama burada cocuk arkadaslarini elestirip ağlatiyor ,arkadaslari tarafindan dislanincada top vs kalem almak istiyor .Ozetle konu sahibi kiziniz topu ,kalemi arkadaslarina sevdirmek icin yapiyor paylasmak amacli değil.Kizinidaki sorun arkadaslarini kirip ağlatmasi ama siz hep sikayetler diyorsunuz buyuk ihtimal kiziniza olsun kizim onlarda cok ağlak felan diyorsunuz.Cocuğu duzgun sekilde uyarip arkadaslarini kirmamasi incitmemesi gerektiğini söyleyin ve böyle bir durumda dislanacağini .Top vs olayi paylasmak icin değil buradan anlayin.Cocuğa gelen seylerden surekli sikayet geliyor diyip normallestirmeyin .Burada dikkat etmeniz gereken husus cocuklarinizin akranlari ile olan iletisimleri olmali ,benim cocuğuma hep sikayetler geliyor biktim artik vs değil.
Konu sahibi ilk mesajlarinda cocuğunun sikayetlerini hic soylemedi .Tepkilerde bu cocukta sorun yok ki cocuk normal ögretmen bide disari cikti mi diye sikayet ediyor dendi ama olayin asli öyle olmadiği goruldu.Ögretmenin sikayet ettiği konu aslinda cocuğun arkadaslari ile olan iletisimi ama anne bunlari bosvermis cocuğum nasil arka sirada oturur arkadaslarina top vs aliyor onu oynatmiyorlar.Konu sahibi sikayetlerden bikmis cozum yolu aramiyor ki 8 yasindaki bir cocuk arkadaslarini kirip ağlatiyorsa bi dk ya ben nerede ne yanlis yapiyorum demeli cocuklar masumdur anne babayi rol model alirlar .Konu sahibi cocuğunun arkadasi ile olan iliskilerini umursamiyor ki sikayet gelmesini istemiyor bunu cok net rasyonel sekilde anlayabilirsiniz.Gözden kaçmadı aslında. Çocukların ağlaması, dışarıya başıboş şekilde çıkıp her türlü tehlikeye karşı açık olmalarının yanında 2.planda kaldı. Zira ağlayan çocuk kaybolan çocuktan iyidir. yorumlar o yüzden güvenlik konusunda yoğunlaştı.
Bu arada ben de çocuğun sevgilerini kazanmak için paylaştığı konusunda hem fikirim. Büyük ihtimal davranışları uzaklaştırıyor o da bu şekilde geri kazanmaya çalışıyor. Doğru iletişim kurmada desteklenmesinde de hem fikirim. Ama konu sahibinin aferin dediğini nerden çıkardınız onu anlamadım?
Yoo konuda var tüm bu söyledikleriniz tekrardan baktım. Dün şikayet geldi okuldan çıkıp kırtasiyeye gitmiş diye yazmış. Bu konudaki şikayete itiraz ettik biz bazı üyeler. Ayrıca çocukları eleştirip ağlattığı da konunun kendisinde yazıyor ve konu sahibi konunun spnunda sormuş böyle çocuğu olan var mı nasıl düzelteceğiz diye. Gayette çözüm yolu istemiş. Nasıl yapacağını bilmiyor olabilir şimdiye kadar başaramamış olabilir ama buraya sorarak iddia ettiğiniz umrunda değil tezini çürütmüş bence.Konu sahibi ilk mesajlarinda cocuğunun sikayetlerini hic soylemedi .Tepkilerde bu cocukta sorun yok ki cocuk normal ögretmen bide disari cikti mi diye sikayet ediyor dendi ama olayin asli öyle olmadiği goruldu.Ögretmenin sikayet ettiği konu aslinda cocuğun arkadaslari ile olan iletisimi ama anne bunlari bosvermis cocuğum nasil arka sirada oturur arkadaslarina top vs aliyor onu oynatmiyorlar.Konu sahibi sikayetlerden bikmis cozum yolu aramiyor ki 8 yasindaki bir cocuk arkadaslarini kirip ağlatiyorsa bi dk ya ben nerede ne yanlis yapiyorum demeli cocuklar masumdur anne babayi rol model alirlar .Konu sahibi cocuğunun arkadasi ile olan iliskilerini umursamiyor ki sikayet gelmesini istemiyor bunu cok net rasyonel sekilde anlayabilirsiniz.
Kızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Diger yorumlari da okuyup yine yorum yazmak isterim. Yasadiginiz sorunlari gorunce bir film seridi gecti gozumun onunden. Ben cocugumu maalesef okul degisikligine gidince duzelir sanmistim ama maalesef bir de dislandigiyla kaldi. 3. Okuldayiz bu arada. Cocuk psikiyatirina goturdum gecen sene. Cocugumda DEHB ve Disleksi teshisi konuldu. Gerekli yonlendirmeler sonrasinda bu yil ders basarisi artarken sikayet sifir. Tam tersine taktir edilen bir ogrenci oldu. Simdilik bu sekildeyiz. Inanir misin ayni sekilde hep esyalarini ve ufak harcligini hep paylasti. Yeter ki aralarina gireyim dedi. Anlatiyor cinku bana. Bu sene bana dediği "paylasmak guzel de beni enayi goruyorlar. Oynamazlarsa oynamasinlar" dedi. Simdi arkadaslari ile arasi cok iyi. Gecen seneye kadar akil suzgeci yoktu sanki. Hee soyledigi net ama yersiz olabiliyordu diyeyim ben sana. Bu da durtusel bozukluk dedi doktorumuz. Etkiye tepkisi ayni sekilde oluyordu. Yapilan wischer testinde normal zekanin ustunde sozelde biraz sikinti oldugu ( ogrenme bozuklugu) teshisi ile de sonuclaninca. Bizim yolumuz cizildi. Tedavimiz masallah pozitif yonde. Ogretmenimiz (ogretmenlerimiz) hep tek oturma cezasi, arkadaslariyla konusturmama cezasi birine ohretmen bile diyemeyecegim siddet kullandigini ispatladim fena tartistik ki hic tarzim degildi. Simdi cocugum ben ve ogretmeni cok mutlu. Mutlaka doktora gidin derim.Kızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Bi kere okulunuz çok kötü. Okulu değiştirin. Kızınıza beslenme koyun ve az bir miktar para verip okula o şekilde gönderin. Okula oyuncak, top vs götürmesine müsaade etmeyin. Okul değiştiremezseniz, sınıfını değiştirip öğretmeninin değişmesini sağlayın. Sınıftaki herkesten uzun değilse en arkada oturması doğru değil. Öyle olsa bile tek olması doğru değil. Dışlanmış, dikkat çekmeye çalışıyor.Kızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Pardon da benim çözüm aramadığım nerden biliyorsunuzKonu sahibi ilk mesajlarinda cocuğunun sikayetlerini hic soylemedi .Tepkilerde bu cocukta sorun yok ki cocuk normal ögretmen bide disari cikti mi diye sikayet ediyor dendi ama olayin asli öyle olmadiği goruldu.Ögretmenin sikayet ettiği konu aslinda cocuğun arkadaslari ile olan iletisimi ama anne bunlari bosvermis cocuğum nasil arka sirada oturur arkadaslarina top vs aliyor onu oynatmiyorlar.Konu sahibi sikayetlerden bikmis cozum yolu aramiyor ki 8 yasindaki bir cocuk arkadaslarini kirip ağlatiyorsa bi dk ya ben nerede ne yanlis yapiyorum demeli cocuklar masumdur anne babayi rol model alirlar .Konu sahibi cocuğunun arkadasi ile olan iliskilerini umursamiyor ki sikayet gelmesini istemiyor bunu cok net rasyonel sekilde anlayabilirsiniz.
Teşekkür ederim yorumunuz için size katılıyorum, siz bir öğretmen olarak benim kızım gibi olan bir öğrenciyi tek başına arkada oturtur musunuz ya da toplantıda kızımın ismini vererek herkesin duyacağı şekilde söyler misiniz.Bir öğrtmen olarak ben de görüşümü belirteyim. Birincisi okullarda güvenlik yok bunu velilerimizin anlaması gerekiyor. En merkezi okullara güvenlik , hizmetli verilir. Geri kalan okullar da kendi başının çaresine baksın denir. Su an bizim okulun hizmetlisi yok mesela . Ben ilk gun tuvaletleri yıkadım ki hamileyim 4.5 aylık şu anda sonra da velileri sıraya koydum ki öncü ben olayım diye sırf. Onlar da öğretmen bile yıkıyor hamile haliyle biz niye yıkamayalım dediler sağ olsunlar yoksa okulun hali içler acısıydı. Ikincisi okullarda bir nöbetçi öğrtmen olur . O kadar çocuğun olduğu okulda 1 öğretmen mümkün değil yeterli olamaz bundan dolayı ilk görev size düşüyor sevgili velilerimiz. Her gün aralıksız çocuklarınızı tembihleyin bu tarz durumlara karşı. Öğretmeni de tembih etmiştir ama siz her gün Okulun kurallarını çocuklara hatırlatın mutlaka. Çocuğun tam olarak sorunu ne sadece bu kötü olmuş demek olduğunu sanmıyorum. Sorun bu kadar basit olsaydı muhtemelen çoktan çözüme kavuşurdu. Çocuk 1. sınıfta arkadaşlarına sürekli sorun çıkartmış ne yazık ki şu anda bu sorunlarını çözmeye çalışıyor bir şeyler hediye ederek ama çözemiyor. Tabir etmek gerekirse adı çıkmış dokuza inmez sekize. Arkadaşları oluşturdukları gruba onu dahil etmiyor. Okulda tek sorunlu çocuk yoktur. 30 kişilik sınıfta 4-5 sorunlu , 4-5 haylaz 10-15 ortalama , 4-5 de çok sessiz öğrenci bulunur. Öğretmen sorunlu öğrenciyle genelde baş edemez ,sorunlu çocuğun ailesi de sorunları kabul etmez. Açıklama hep aynıdır evde böyle değil çok akıllı okulda böyel davranıyor. Haylaz öğrenciler düzelir. Çok sessiz öğrenciyi de açmaya çalışır ama dediğim gibi bu uzun bir süredir ve mutlaka aileyle iş birliği içinde olmak gerekir. Su an çocuğu şikayet alan veli için söylüyorum çocuğunuz o sınıfta dışlanmış. Yeni bir sınıf ortamı in ona iyi geleceğine inanıyorum . Bence okul değiştirme fikrini gözden geçirin. Çocuğunuzun yaptığı hataları tekrar yapmaması için de bol bol iletişim kurun.
Aynen size katılıyorumYoo konuda var tüm bu söyledikleriniz tekrardan baktım. Dün şikayet geldi okuldan çıkıp kırtasiyeye gitmiş diye yazmış. Bu konudaki şikayete itiraz ettik biz bazı üyeler. Ayrıca çocukları eleştirip ağlattığı da konunun kendisinde yazıyor ve konu sahibi konunun spnunda sormuş böyle çocuğu olan var mı nasıl düzelteceğiz diye. Gayette çözüm yolu istemiş. Nasıl yapacağını bilmiyor olabilir şimdiye kadar başaramamış olabilir ama buraya sorarak iddia ettiğiniz umrunda değil tezini çürütmüş bence.
Benim kızımında dersleri çok iyi, öğretmen derslerinden yana hiç şikayet etmiyor akıllı bir çocuk olduğunu söylüyor, pafagog test yapmıştı zekası üstün çıktı ancak dikkat eksikliği var ve kişisel olarak sıkıntılıDiger yorumlari da okuyup yine yorum yazmak isterim. Yasadiginiz sorunlari gorunce bir film seridi gecti gozumun onunden. Ben cocugumu maalesef okul degisikligine gidince duzelir sanmistim ama maalesef bir de dislandigiyla kaldi. 3. Okuldayiz bu arada. Cocuk psikiyatirina goturdum gecen sene. Cocugumda DEHB ve Disleksi teshisi konuldu. Gerekli yonlendirmeler sonrasinda bu yil ders basarisi artarken sikayet sifir. Tam tersine taktir edilen bir ogrenci oldu. Simdilik bu sekildeyiz. Inanir misin ayni sekilde hep esyalarini ve ufak harcligini hep paylasti. Yeter ki aralarina gireyim dedi. Anlatiyor cinku bana. Bu sene bana dediği "paylasmak guzel de beni enayi goruyorlar. Oynamazlarsa oynamasinlar" dedi. Simdi arkadaslari ile arasi cok iyi. Gecen seneye kadar akil suzgeci yoktu sanki. Hee soyledigi net ama yersiz olabiliyordu diyeyim ben sana. Bu da durtusel bozukluk dedi doktorumuz. Etkiye tepkisi ayni sekilde oluyordu. Yapilan wischer testinde normal zekanin ustunde sozelde biraz sikinti oldugu ( ogrenme bozuklugu) teshisi ile de sonuclaninca. Bizim yolumuz cizildi. Tedavimiz masallah pozitif yonde. Ogretmenimiz (ogretmenlerimiz) hep tek oturma cezasi, arkadaslariyla konusturmama cezasi birine ohretmen bile diyemeyecegim siddet kullandigini ispatladim fena tartistik ki hic tarzim degildi. Simdi cocugum ben ve ogretmeni cok mutlu. Mutlaka doktora gidin derim.
Hanimefendi bana neden tepki gösteriyorsunuz ? konuyu öyle acan sizsiniz biz sizin daha önce yaşadiğiniz şeyleri nasil bilebiliriz .İlk mesajlarinizda cocuğunuzla ilgili sikayetleri belirtmediniz bende öğretmenlere bazi uyelerin yorum yaptiklarini gorunce dayanamadim ki öğretmen değilim cocuklarla ilgilenen bir mesleğim var mesleğimi belirtmicem.Ama sizin gibi aileler cok geliyor cocuğum dahi sendromlu aileler cocuğunuzdaki sorunu da söyleyim aile ici kavgalarinizda surekli bağirip cağirip ağliyorsunuz istediğiniz olmadiğinda cilgina donuyorsunuz cocuk anneden bu haraketleri gorunce uygulamaya basliyo ne kadar kolay ya at ögretmene sucu sizin cocuğunuz zeki deģl normal bir cocuk birakin artik cocuğumuz cok zeko sendromunu cocuk o masum sadece anladiniz mi? Yok öğretmen aciğa alinsinmis felanmis uyelere sorunu belirtmiyosunuz suc öğretmene kaliyo sonra oyle değil boyle umursamazsiliğiniz cocuğunuzun arkadaslarina karsi hanimefendi bunu anlamak iki uc saniyenizi almaz her mesajta cocuğum cok zeki cok zeki irite oldum zeki felan değil cocuk cocukluklarinizin ustune yuk bindiriyorsunuz boyle ama ne yazik ki farkinda bile olamayan cok aileler ile uğrasiyoruz ve eminim cocuğunuz odasinda kitap dolabi bile yoktur iyi gunler size daha fazla dayanamiyorum Allah cocuğunuza yardim etsinPardon da benim çözüm aramadığım nerden biliyorsunuz
Geçen sene yaşanan bütün olayları anlatıcak olsam sayfa almaz
Eşimde ben de elimizden geleni yapıyoruz ki zaten öğretmen de ilgili bir ailesiniz diyor
Ben son olan olayı anlatıyorum, tabi ki kızıma anlatıyorum, yapmaması gerekenleri yeri geliyor kızıyorum okuduğum herşeyi uyguluyorum uyguluyoruz da, umursamadığımızı ne biliyorsunuz da böyle yorum yazıyorsunuz, umursamasam buraya niye konu açayım? Yorum yazmak için yazmayın lütfen
Geçen seneden beri çok şey yaşadık sınıfta ben yeri gelince kızımın suçlu olduğu konuları da söylüyorum
Ama öğretmen böyle önemli bir konuyu kızımın dedesine anlatmak yerine eşimle ikimizi çağırıp konuşsaydı ve ben bu şekilde düşünmezdim, kaldı li benim çocuğum 3 sene özel kreşe gitti, arkadaşları gayet aklı başında ve uyumluydu öğretmenleri de hiç şikayet etmedi çok ta memnun kaldık
Ha deseniz evde sorun mu var ondan mı böyle diye birşey demem ama yok umursamıyor yok ilgilenmiyor suçlayıcı konuşmanızı kabul etmiyorum
Pedagoga götürdük ve uzman bile ilgili bir aile olduğumuzu söyledi
Öğretmenin sınıf içinde kızımı tek oturup ve herkesin için de kızımın adını verip diğer velilerin duyacağı şekilde konuşmasından bıktım
Ne sıkıntısı varsa bizi çağırıp konuşması gerekir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?