Okulda kızımla ilgili şikayet duymaktan bıktım

Gerekli konuşmaları yapıyoruz ve anlatıyoruz ama kızım çıktıysa ben ne yapabilirim o an, öğretmenin sorumluluğunda kaldı ki sınıfta az öğrenci var. Kızım okuldan rahatlıkla çıkabiliyorsa yabancı biri de rahatlıkla okula gelebilir, ya kızımın başına bir şey gelseydi
Sürekli şikayet eden bir öğretmenimiz var ki sanırsın sınıfta bir tek benim kızım uyumsuz
Tabi ki benim kızımda suç yok demiyorum ama sınıfta birbirini iten, küfür eden o kadar çok öğrenci var ki, 3 sene özel kreşe gitti kızım ne öğretmenden ne diğer öğrencilerden hiç şikayet duymadık çok memnunduk ama bu sınıfa başladığından beri kızımı tanıyamıyorum
Kızımın okuldan kaçmadı gibi önemli bir konuyu eşime yada bana bildirmek yerine kızımın dedesine anlatıyor ve her istediğini yapmayın diyor
Bu kadar basit mi yani

Dedesine mi... aranızda iletişimsizlik olduğu çok açık. Ama nasıl aşılır şu an kestiremedim.

Ben çocuğumu suçlamıyorum, sadece dışarı çıktığı için çok üzüldük ya başına birşey gelseydi diye
Öğretmen öyle bir duruma getirdiki işi kızım sanki 18 yaşında bir ergen
Arkadaşına şöyle dedi böyle ağlattı, beni dinlemiyor dersleri çok iyi ama arkadaşlarını ağlatıyor vs sürekli dert yakınıyor
Sıkıldım artık, hadi geçen sene ilk senesi diye sabrettik bu sene yine aynı artık şaşırmış durumdayım

Ben de öğretmenim tabii ki bu kadar basit değil.. öğretmenin hatası var ama
ben şunu anlayamadım bir anne olarakeğer benim çocuğum 3 sene Hic şikayet duymadan bir kreşe gitse ve ilkokula başladığı sene de benim çocuğumdan sürekli şikayet gelse ben başka tedbirler alırdım.

sorunun kaynağı okul mu öğretmen mi arkadaşları mı evden mi kaynaklı? bir çocuk nasıl bu kadar bariz bir şekilde değişebilir ki? Bunun üzerinde durmak lazım..

eğer öğretmen ya da okul kaynaklı olduğunu düşünüyorsanız bence geç kalmışsınız okulu değiştirmeniz gerekirdi..çocuğunuzdaki davranış değişikliğinin kaynağını tespit edip çözüm yolu aramanizi tavsiye ederim.. profesyonel de olabilir okul değişikliği de olabilir

Okulunu değiştirn ogretmenın yaptıgna bak en arka sırada tek başına otutrmak ne ya resmen dışlamış cocugunuzu cocugunz kendınıs kmse sevmez diye korkuları var herkes tarafından sevilmek istiyor bu birazda sizden kaynaklanıyor bence bunu cocugunuza ogretin bence imkanınız varsa özel okula yazdırın yada cocugunuz için terapıye falan götürün ilerde kendısını sevmeleri için herşey yapar birde ben birine bişey almazsam kmse benle konuşmaz oynamaz gibi düşünce var kafasında o öğretmen daha çok cocuğunuzun davranışlarını bozuyor ben asla böyle bir şeyi kabul etmezdim ögretmen sınıfta sizn cocugnuzu arkadaşlarına anlatması lazım böyle bir cocuk diye acık acık demesi lazm karşısına alıp cocugnuzla konuşması lazım ögretmenın

Dışarıya polis nezaretinde göndermediğimize göre tabi ki öyle demeyecektik. Kimle dışarıdaysa anne baba dede o suçlu diyecektik. Tek başınaysa kim tek başına saldıysa o suçlu diyecektik.
Koskoca devletin okulunda bi güvenlik görevlisi yoksa bu devletin en başta , sonra okul idaresinin suçu. Hatta güvelniksiz bi okula gönderdiği için konu sahibinin suçu. Nöbetçi öğretmen çay içiyorsa onun da suçu. Nöbetçi öğretmen yoksa direkt sınıf öğretmenin suçu. Bu kadar yetişkin varken 7 yaşındaki çocuğu sorumlu tutup onu şikayet etmek suç bastırmak, zeytinyağı gibi üste çıkmak resmen.

Suclamiyorsaniz tamam, ben yanlış anladım o zaman, affınız ola

O zaman da öğretmene eksiklerini söylemediniz mi..
Arkadaşlarını kirmamasini bol bol tembih edin..
Hem kırıcı konuşup hem de gözlerine girmeye çalışması da degisik bir durum..
Öğretmenin çözme yolu da yol değil..
Arkaya oturtmalar falan..

Bir pedagoga danışın tikandiginiz yerde, inanın yardımı oluyor.

Ve şöyle bir anımi da anlatayım size, aynı kizinizin yaşlarındaydim, benimle beraber iki kız daha.

Akraba düğününe hazırlanıyoruz, elbisem yatağın üstünde, saçlar da yapılmış.

Diğer iki yasitim kız geldi, ay senin elbisen bu mu, ay ne kadar çirkinn, ah cook fena, vah cookk kötü diye en az 20 kere konuştular.

Net hatırlıyorum, bunlar olağan şeyler.
Bakın ben 30 lu yaşlarındaydim, bu olay 22 sene önce olmuş desek..

Demek ki çocuklar hep aynı..

Konu sahibi arkadaş bu konusunda çocuğun olumsuz davranışları ile ilgili (konularına vakifim) bize çok kisitli bir bölümü verdi ...daha önce yaptığım "lütfen çocuğun için önce okulun rehberlik servisinden yoksa okul dışından bir uzmandan destek alın " önerimi tekrarlayacagim

GENiş perspektiften bakarsak, orada bir çocuğun başına bir şey gelse en başta kendi anne babasının içi yanar. Anlatmak istediğim bu ama ısrarla anlamıyorsunuz. Burada saydığınız çokkk suçlu insanların değil. Hem zaten yasalar karşısında sınıf öğretmeni , idare falan hiçbiri sorumlu değil yani üzülerek belirteyim. İlle cadı avına çıkacaksanız nöbetçi öğretmen nerdeymiş bunu sorun. Bahçedeyse o bile suçlu çıkmaz.

2-3 ne ya hu, 1 tane verseler duacıları olacağız resmen.

İyi de siz bana farklı bi düşünce sunmuyorsunuz ki anlaşmayalım. Evet en çok anne babanın canı yanar. Evet nöbetçi öğretmen tek kişiyse bahçeni ortsından kapıdan çıkan çocuğu göremez zaten. Kapıda bi güvenlik olmalı, o da olmadı kapıda da bi nöbetçi durmalı. Ben neye itiraz etiğinizi anlamıyorum. Sanırım bizzat benzer bi olay yaşadınız.

Yaşamadım çok şükür de sürekli onu bunu suçlamanızı anlayamadım.

burada herkes okula, nöbetçi öğretmene, sınıf öğretmenine verip veriştiriyor ama onlarla bu işler çözülmez. nöbetçi öğretmen ya da idarenin çeşitli çözümleri geçici çözümlerdir. okullarda ciddi anlamda güvenlik şiddet vs. bir sürü sorun var. daha geçen gün okul kantininde bir yiyeceğin içinde uyuşturucu madde olduğu haberini gördük internette. devletin eğitim politikasını gözden geçirmesi; okulları güvenli, sağlıklı, öğrenciler için zevkli hale getirmesi gerekir. güvenlikçi yok mu diyorsunuz da 12 yıllık lise öğretmeniyim 5 tane okulda çalıştım bir tanesinde bile güvenlik görevlisi olmadı. devlet görevlendirirse ya da maaş ödeneği gönderirse güvenlikçi olur bir okulda.bahçede genelde birkaç öğretmen bulunur ama okulun etrafı çevrili değilse öğrenci yine çıkar. kapının başında bekleyen olmazsa bekçi olmazsa öğrenci yine çıkar. bırakın öğrencinin çıkmasını eli silahlı bıçaklı insanlar okula giriyor haberlerde görmüyor musunuz? Bırakın okulları bazı yatılı okulların yurdunda bile güvenlik görevlisi yok daha ne diyeyim? bu ülkede eğitim-öğretim bence birilerinin yüzü suyu hürmetine ve fedakar, çalışkan eğitimcilerin sayesinde iyi kötü devam ediyor, her defasında göç yolda düzülüyor. bahsettiğiniz sorunları idareciler, öğretmenler bir yere kadar çözer. Avm'lerdeki şirketlerdeki... güvenlik önlemleri geleceğimizi inşa ettiğimiz okullarda niye yok bence bunu düşünün.

Yaşamadım çok şükür de sürekli onu bunu suçlamanızı anlayamadım.
Allah Allah o bu suçlu çünkü. Olaydan sonra müdürüne gidip bu okulun güvenliği yeterli değil, başımıza bu iş geldi demek yerine veliyi çağırıp kızınız yaramaz dışarı çıktı diyen öğretmen de yüzsüz.

Müdür sanki bilmiyor okulun eksiklerini... hariçten gazel okuyorsunuz

Var ..benim de yeni basladi hergun sikayet..konusuyoruz anlatiyoruz odullendiriyoruz yok o tenefuslerde illa birine satasacak illa bir olaya karisacak daha yolun basindayiz..

Müdür sanki bilmiyor okulun eksiklerini... hariçten gazel okuyorsunuz
Gazel falan okumuyorum. Baştan beri aynı şeyi söylüyorum. Güvenliği sağlaması gereken idare, kontrol etmesi gereken bakanlık, bu açığa rağmen şikayetçi olmayan veli ve öğretmenler. Neyse anlaşamayacağız galiba. Allah korusun bi öğrencinizin başına benzer bi olay gelirse korusaydı kendini diyip sıyrılıverirsiniz o zaman ne diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…