- 20 Eylül 2019
- 152
- 139
- 18
- 35
Guvenlik mevzusunu es gectim zaten herkes yazmis
Siz cocugunuzun neden boyle davrandigini bilmiyor musunuz?
Cocugunuz kendini sevdirmeye calistigina gore sevilmiyor arkadaslari tarafindan , bir anne olarak bunun nedenini bilmek zorundasiniz , bence cocugunuz sorunlu bir cocuk degil sadece bir problemi var ve anne olarak bunun farkinda degilsiniz ki bence konudaki en vahim nokta bu
Guvenlik mevzusunu es gectim zaten herkes yazmis
Cocugunuz kendini sevdirmeye calistigina gore sevilmiyor arkadaslari tarafindan , bir anne olarak bunun nedenini bilmek zorundasiniz , bence cocugunuz sorunlu bir cocuk degil sadece bir problemi var ve anne olarak bunun farkinda degilsiniz ki bence konudaki en vahim nokta bu
Evet farkında değilim keşke farkında olsam, herşeyi deniyoruz ama yok olmuyor, şiddet uygulayan bir anne değilim, her fırsatta kızımı sevdiğimi söylerim, çalıştığım için hafta içi olmasa da hafta sonu vakit geçirin eşimde öyle ama laf dinlemiyor, zor bir çocuk ki herkeste farkındaGuvenlik mevzusunu es gectim zaten herkes yazmis
Ne her yazdığımda çok zeki lafı ediyorumHanimefendi bana neden tepki gösteriyorsunuz ? konuyu öyle acan sizsiniz biz sizin daha önce yaşadiğiniz şeyleri nasil bilebiliriz .İlk mesajlarinizda cocuğunuzla ilgili sikayetleri belirtmediniz bende öğretmenlere bazi uyelerin yorum yaptiklarini gorunce dayanamadim ki öğretmen değilim cocuklarla ilgilenen bir mesleğim var mesleğimi belirtmicem.Ama sizin gibi aileler cok geliyor cocuğum dahi sendromlu aileler cocuğunuzdaki sorunu da söyleyim aile ici kavgalarinizda surekli bağirip cağirip ağliyorsunuz istediğiniz olmadiğinda cilgina donuyorsunuz cocuk anneden bu haraketleri gorunce uygulamaya basliyo ne kadar kolay ya at ögretmene sucu sizin cocuğunuz zeki deģl normal bir cocuk birakin artik cocuğumuz cok zeko sendromunu cocuk o masum sadece anladiniz mi? Yok öğretmen aciğa alinsinmis felanmis uyelere sorunu belirtmiyosunuz suc öğretmene kaliyo sonra oyle değil boyle umursamazsiliğiniz cocuğunuzun arkadaslarina karsi hanimefendi bunu anlamak iki uc saniyenizi almaz her mesajta cocuğum cok zeki cok zeki irite oldum zeki felan değil cocuk cocukluklarinizin ustune yuk bindiriyorsunuz boyle ama ne yazik ki farkinda bile olamayan cok aileler ile uğrasiyoruz ve eminim cocuğunuz odasinda kitap dolabi bile yoktur iyi gunler size daha fazla dayanamiyorum Allah cocuğunuza yardim etsin
Ben de kızıma söylüyorum, top götürmüş kızım değilde diğer arkadaşları oynuyormuş, ben oynamasında değilim tabi ki paylaşıcak ancak arkadaşları ne isterse gidip harçlığıyla alıyor, sakız alıyor, çikolata alıyor, kalem almış geçen günBen de arkadaşlarım tarafından sevilmeyen bir cocuktum. Ben de bir süre arkadaş edinmek icin yalakalik yaptığım oldu. Sonra annem senin arkadaşa ihtiyacın yok onlar seni kıskandıkları için aralarına almıyor dünyayı versen arkadaş olmazlar olsalar bile gerçek olmazlar kendini kullandırma dedi. Doğru ya da yanlış bilemicem ama bende işe yaradı.
Hanimefendi cocuğunuzun arkadasi ile olan iletisimindeki umursamazliğini anlamak ve kavramak ne kadar zor olabilir ? Ben sizin anne cocuk iliskiniz ile ilgili ilgisiz veya umursamaz demedim .Cocuğunuzun arkadaslari ile ilgili olan sorunda ilgisiz ve umursamazsiniz fikir uygulamadan önce hayati sorgulamanizi tavsiye ederim iyi gunler zeki cocuğunuz 9 kez belirttiniz mesajlarinizi dikkatli okuyun☺Ne her yazdığımda çok zeki lafı ediyorum
Siz iyi misiniz?
Öğretmen kızınızın dersleri çok iyi diyor, pedagoga götürdüm test yaptı üstün zekalı bir kızınız var dedi bunun ilerisi ya tıp ya başka meslek dedi.
Bunları ben demiyorum uzman olanlar söylüyor, benim kızımı övmek gibi bir derdim yok aksine ders benim için önemli değil bir şekilde talefi edilir önemli olan benim için kişiliği diye de söylerim her zaman
İlgilenmiyorsunuz diyemezsin, sorunların hepsini yazmadım ve bilmeden ilgisizsin deme lüksün yok
Ne biliyorsun sen beni ne kadar tanıyorsun da bu ithamda bulunuyorsun
Ha desen ki sizden kaynaklıdır evde sıkıntılısınızdır vs amenna kabul ederim ama direk umursamıyorsun, ilgisizsin diyemezsin
Tepkim buna, o kadar yorum yazan oldu sizin gibisi yok
Ayrıca ilk yazdığım mesajı iyi okusaydınız benim gibi çocuğu olan var mı, ne yapabiliriz diye çözüm arayışında olduğumu anlardınız
Neyse siz istediğinizi düşünün, doğru düzgün fikir verenlerin fikirlerini uygulayacağım tabi ki
Net kurallar koyun gerekirse küçük ceza verin. Böyle olmazBen de kızıma söylüyorum, top götürmüş kızım değilde diğer arkadaşları oynuyormuş, ben oynamasında değilim tabi ki paylaşıcak ancak arkadaşları ne isterse gidip harçlığıyla alıyor, sakız alıyor, çikolata alıyor, kalem almış geçen gün
İleride kullanılır diye korkuyorum
Valla size deil ama bi kiz var oglumun okulunda sinirini teki 1. Sinif ama tam bi simarik herkese karisiyo arkadas olduklarini eziyo arkadas olmak isteyip olamadiklarinada kafayi takip mobing yapiyo cocugu egitmek Anne babanin isidir simartiyorlar simartiyorlar sonra saliyorlar toplum a benim oglum birine Kosarken carpsa durup ozur diler okulda çok sevilir arkadas canlisi kimseyle arkadaslik kurmak için Ugrasmaz önemli olan cocugu egitmekKızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Gercekten iyi yerlere gelmiş kişiler iletişim problemleri yaşıyor. Bunu kontrol altına almazsanız çocuğun kariyerini bile etkiler.Öğretmen kızınızın dersleri çok iyi diyor, pedagoga götürdüm test yaptı üstün zekalı bir kızınız var dedi bunun ilerisi ya tıp ya başka meslek dedi.
Bunları ben demiyorum uzman olanlar söylüyor, benim kızımı övmek gibi bir derdim yok aksine ders benim için önemli değil bir şekilde talefi edilir önemli olan benim için kişiliği diye de söylerim her zaman
Ben kızımı suçlamıyorum ama benim kızımda çok sakin bir çocuk değil malesef biz bile bazen yoruluyoruz annesi babası olarak, kızım sürekli yanındakini sinir etme derdinde, arkadaşları tarafından dışlanmasına çok üzülüyorum, geçen sene hırsızlık gibi durumları da oldu tam geçti derken bir de bu olay olduBende siz çocuğunuzu suçlayana kadar önce gittiği okulun sorumsuzluğunu düşünün. Kızınız nasıl olurda okuldan dışarı çıkabilir nasıl sorumsuzluktur. Ders içinde sorununu en arkaya oturtarak mı geçiştirmeye yada çömeye çalışıyor öğretmeni. Gözünün önüne koyup onu kollayacağına ilgilenip davranışını düzelteceğine başından savmış çok yazık bende bir öğretmenim ve okulunu değiştirin derim
Ne demek ne hakla bu cocuk senin cocugunun yaninda otursa ve surekli mobing yapsa derslerine vs bende istemem cocugum la ayni yerde otursunÖğretmeni ne hakla en arka sıraya oturtuyor ki, ben çocukta bir sorun göremedim..
Uzman yardımı aldınız mı? Hiperaktivite dürtüsel bozukluk olabilir, oğlumda var. Bu dedikleriniz dürtüsel bozukluğa uyuyor.Ben kızımı suçlamıyorum ama benim kızımda çok sakin bir çocuk değil malesef biz bile bazen yoruluyoruz annesi babası olarak, kızım sürekli yanındakini sinir etme derdinde, arkadaşları tarafından dışlanmasına çok üzülüyorum, geçen sene hırsızlık gibi durumları da oldu tam geçti derken bir de bu olay oldu
Okulunu değiştirmek istiyoruz ama eşim ya diğer okulda da aynı şeyler olursa diye pek istemiyor açıkçası, ama bu sınıfta da adı çıktı yani arkadaşları kızımı dışlıyor kızım da onları sinir etmeye devam ediyor
Öğretmenin herkesin içinde kızımın adını vererek konuşmasına ve kızımı tek başına oturtmasına kızdım açıkçası
Kızım öğretmeninden korkmuyor ve okuldan kaçıyor daha 8 yaşında
Padagoga gitmekten başka çare kalmadı
Bakin son soyledikleriniz birebir ayni. Ben 3. Sinif sonunda doktora goturdum. Dr. Bize ilac yazdi. Ilac kullaniyoruz biz. DEHV ve Durtusel bozuklugumuz icin. Bizim ders notlarimiz bir gun 100 ise ertesi gun 0 oluyordu. Sinifta o gune bagli hic bir soruyu yapmiyordu. Simdi cok sukur cok iyiyiz. Bir de veliler cok sorun cikardilar oglum icin. Istemesiler, cocuklarini hep tembihlediler.ogretmnimiz bubyil agirligini koydu ve her sey yolunda sukur. Cocuklari kendi hallerine biraksalar cok iyi olacak. Okul disina cikmasi da buyuk bir ihtimalle durtusel bozukluk diyecektir doktor. Bizde de doktora anlatrihlgim bir kac olayda bunu dedi. Yani tehlikenin farkina olsa zaten yapmaz. Yaptiktan sonra pismanlik duyuyor cunku. Elinde olmadigini da sozlerine ekleyerek bunu da en iyi sekilde disiplin ve kararlilikla asabilecegimizi sozlerine ekledi. Kizmadan, kirmadan dokmeden.Benim kızımında dersleri çok iyi, öğretmen derslerinden yana hiç şikayet etmiyor akıllı bir çocuk olduğunu söylüyor, pafagog test yapmıştı zekası üstün çıktı ancak dikkat eksikliği var ve kişisel olarak sıkıntılı
Yanındaki arkadaşını ağlatıyor, birisi onu ders esnasında geçtiğinde kızıyormuş, her soruya parmak kaldırıyormuş sürekli kızım cevaplamak istiyormuş öğretmene başkasına söz hakkı verince küsüyormuş vs
Sıkıntılarımız benziyor, siz nasıl aştınız yani ilk pedagoga mı götürdünüz,ne kadar sürdü düzelmesi
Demi ama bu cocuk 8 yasinda okuldan tek basina cikmamasi gerektini bilmesi gerek ortalik bozuk Anne baba cocuga surekli hatirlatmali korkutma deil guven acisindan oldugunu cocuk bilmeli+10000000. Çocuğun suçu yok diyenler kaç yaş grubu merak ediyorum. Okullarda birkaç yıl öncesine kadar güvenlik falan yoktu zaten. Hele bizim zamanımızda hiç yoktu. Ben okulun karşısındaki bakkala asla gitmezdim. Ne zaman ki para hesabını öğrendim ve sınıf arkadaşlarım gitmeye başladı diye ailemden izin istedim, o zaman bakkala adımımı attım. Nereye kadar ona buna emanet edeceksiniz çocukları gerçekten hayret ediyorum
Bizim evimizde kavga falan yok. Kendimiz konusarak cozeriz sorunlari ve cocugumuz yokken. Ve evimizde inanir misiniz 5 kitaplik var. Cocuguma ait kendisi icin imzalanmis ayri bir kitapligi var. Bize doktorumuzun dedigini yukarida da yazdim. Ben bubHanimefendi bana neden tepki gösteriyorsunuz ? konuyu öyle acan sizsiniz biz sizin daha önce yaşadiğiniz şeyleri nasil bilebiliriz .İlk mesajlarinizda cocuğunuzla ilgili sikayetleri belirtmediniz bende öğretmenlere bazi uyelerin yorum yaptiklarini gorunce dayanamadim ki öğretmen değilim cocuklarla ilgilenen bir mesleğim var mesleğimi belirtmicem.Ama sizin gibi aileler cok geliyor cocuğum dahi sendromlu aileler cocuğunuzdaki sorunu da söyleyim aile ici kavgalarinizda surekli bağirip cağirip ağliyorsunuz istediğiniz olmadiğinda cilgina donuyorsunuz cocuk anneden bu haraketleri gorunce uygulamaya basliyo ne kadar kolay ya at ögretmene sucu sizin cocuğunuz zeki deģl normal bir cocuk birakin artik cocuğumuz cok zeko sendromunu cocuk o masum sadece anladiniz mi? Yok öğretmen aciğa alinsinmis felanmis uyelere sorunu belirtmiyosunuz suc öğretmene kaliyo sonra oyle değil boyle umursamazsiliğiniz cocuğunuzun arkadaslarina karsi hanimefendi bunu anlamak iki uc saniyenizi almaz her mesajta cocuğum cok zeki cok zeki irite oldum zeki felan değil cocuk cocukluklarinizin ustune yuk bindiriyorsunuz boyle ama ne yazik ki farkinda bile olamayan cok aileler ile uğrasiyoruz ve eminim cocuğunuz odasinda kitap dolabi bile yoktur iyi gunler size daha fazla dayanamiyorum Allah cocuğunuza yardim etsin
Yeni sinif-okul bazen cozum olmuyor. Cocuklar cok acimasiz. Aralarina kabul etmiyorlar kolay kolayTeşekkür ederim yorumunuz için size katılıyorum, siz bir öğretmen olarak benim kızım gibi olan bir öğrenciyi tek başına arkada oturtur musunuz ya da toplantıda kızımın ismini vererek herkesin duyacağı şekilde söyler misiniz.
Ben evde böyle değil okulda böyle diye asla demem çünkü benim kızım çok laf dinlemeyen biraz sabırsız bir çocuk evet bizi de zorluyor ancak öğretmenin sürekli şikayet halinde olmasına artık kızıyorum, ilgilendiğimizi re söylüyor, aman bizene öğretmen değil mi o ilgilensin demiyoruz ne gerekiyorsa yapıyoruz ama tam düzeliyor derken tekrar başa sarıyoruz, sınıfta bir çok şımarık öğrenci var biz biliyoruz küfür eden, birbirini iten döven birçok öğrenci var ama öğretmen sürekli en şımarık bizim çocuğumuzmul gibi davranıyor
Dersleri çok iyiymiş ama benim için önemli olan kızımın kişiliği, ders bir şekilde telafi edilir.
Okulunu değiştirmek istedik ancak okul değiştirmenin de çocuğa olumsuz etkisi var dediler biz de tekrar gitsin devam ederse okulunu değiştiririz dedik ama hala devam ediyor, inanın eşimde ben de çok üzülüyoruz
Ben de kızımın yanında sürekli sinir eden bir çocuk otursa istemem haklısınız ancak öğretmen öyle bir duruma soktu ki sınıf kolej gibi gayet modern ve uyumlu sınıfta sadece kızım uyumsuzluk yapıyorNe demek ne hakla bu cocuk senin cocugunun yaninda otursa ve surekli mobing yapsa derslerine vs bende istemem cocugum la ayni yerde otursun
Ogretmen kontrol altinda tutmali cocuklari cocugun yardim a ihtiyaci var belliki kendinde eksiklik hissediyor bu cocuk bu yuzden boyle hircin davraniyo ayrica surekli sikayet aliyormus bu sadece arkadasinin resmine cirkin dedigi için değildir baska seyler de var belli
Kırıcı yorum yazan diğer hanımefendiBizim evimizde kavga falan yok. Kendimiz konusarak cozeriz sorunlari ve cocugumuz yokken. Ve evimizde inanir misiniz 5 kitaplik var. Cocuguma ait kendisi icin imzalanmis ayri bir kitapligi var. Bize doktorumuzun dedigini yukarida da yazdim. Ben bub
yazdiklariniza cok uzuldum. Ben de cok cabaladim, oglum icin cok ugrastim. Cocugum sosyal bir cocuktur ayrica. Ama ilkokul bizim icin cok zorlu gecti. Yani asil demek istedigim kimse evladinin kotu olmasini istemez. Konu sahibi bir care ariyor siz de bizlere yardimcinolursaniz cok mutlu olurum. Sizi kirici bir seyler yazmis olmali ki siz de boyle bir teplili medaj yazmissiniz. Umarim iki taraf bu konuda birbirine olumlu katki sunar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?