Sınıfta herkes harçlık alıyormuş, vermezsek başkasının harçlığını alır diye korkuyoruz, tabi ki arkadaşına da alabilir ama artık kullanıyorlar kızımı, bir de habersiz dışarı çıktığı için arkadaşları eşim okula gider gitmez eşime kızımı şikayet etmişlerÖncelikle ya daha güvenli bir okula alın ya da okulla güvenlik konusunu görüşün. Küçük yaşta çocukların olduğu bir okulda güvenlik olmaması kabul edilemez. Tadilat olan okulda çocuk olmamalı zaten, başlarına her an bir şey gelebilir. Çocuğunuza gelen şikayetlerden daha önemli bir konu bu.
Çocuğunuzun kişiliği bu, bunu kabul edin. Bazı çocuklar kabul görmek için akıl almayacak şeyler yapabilirler. Muhtemelen ufak da olsa bir özgüven sorununuz var bunu aşmaya çalışın. Buradan yazmakla olmaz, bu konuyla ilgili kitaplar okuyun. Ebeveyn olarak tek başınıza yapamıyorsanız bir uzmandan yardım alın. Bir de yedi sekiz yaşında çocuğa harçlık vermeyin okula giderken.
İlaç kullanıyor musunuz? Nasıl bir tedavi uygulanıyor?Diger yorumlari da okuyup yine yorum yazmak isterim. Yasadiginiz sorunlari gorunce bir film seridi gecti gozumun onunden. Ben cocugumu maalesef okul degisikligine gidince duzelir sanmistim ama maalesef bir de dislandigiyla kaldi. 3. Okuldayiz bu arada. Cocuk psikiyatirina goturdum gecen sene. Cocugumda DEHB ve Disleksi teshisi konuldu. Gerekli yonlendirmeler sonrasinda bu yil ders basarisi artarken sikayet sifir. Tam tersine taktir edilen bir ogrenci oldu. Simdilik bu sekildeyiz. Inanir misin ayni sekilde hep esyalarini ve ufak harcligini hep paylasti. Yeter ki aralarina gireyim dedi. Anlatiyor cinku bana. Bu sene bana dediği "paylasmak guzel de beni enayi goruyorlar. Oynamazlarsa oynamasinlar" dedi. Simdi arkadaslari ile arasi cok iyi. Gecen seneye kadar akil suzgeci yoktu sanki. Hee soyledigi net ama yersiz olabiliyordu diyeyim ben sana. Bu da durtusel bozukluk dedi doktorumuz. Etkiye tepkisi ayni sekilde oluyordu. Yapilan wischer testinde normal zekanin ustunde sozelde biraz sikinti oldugu ( ogrenme bozuklugu) teshisi ile de sonuclaninca. Bizim yolumuz cizildi. Tedavimiz masallah pozitif yonde. Ogretmenimiz (ogretmenlerimiz) hep tek oturma cezasi, arkadaslariyla konusturmama cezasi birine ohretmen bile diyemeyecegim siddet kullandigini ispatladim fena tartistik ki hic tarzim degildi. Simdi cocugum ben ve ogretmeni cok mutlu. Mutlaka doktora gidin derim.
Kizinizla cesitli aktiviteler yapin sinema olur muze olur tiyatro olur hayvnat bahcesi olur neye ilgisi varsa veya yetenegi kursuna yazdirin bizde mesela hafta da 2 gun sinema gecesi var hem evde hem hesapli ama iyi geliyo kitap okumak da iyi cocugunuzun yaninda asla onu baskasina anlatmayin ama iyi ve guzel yaptigi seyler I ekstra overek onunda duymasini saglayip anlatinBen de kızımın yanında sürekli sinir eden bir çocuk otursa istemem haklısınız ancak öğretmen öyle bir duruma soktu ki sınıf kolej gibi gayet modern ve uyumlu sınıfta sadece kızım uyumsuzluk yapıyor
Diğer öğrencilerde birbirini iten ayağını kıran kifir eden var sınıfımızı zaten diğer kişiler biliyor ve sınıfınız çok kötü diyen bir çok kişi oldu
Öğretmen aslında iyi bir öğretmen ama sakin kalıyor ben kızımın biraz öğretmeninden korkmasını istiyorum ama korkutamıyorum diyor, ee korkmazsa nasıl olucak
Geçen sene daha farklı durumlar vardı bu sene daha farklı ama kreşte hiç yaşamadık ilkokuldan beri böyleyiz
Güvenlik sıfır, kapılar açık, zaten tadilat var ve çok az sınıf kaldı, müdür yokKizinizin davranisiyla ilgili sinif ogretmeni arkadaslar fikir verir ama ben okulunuzdaki guvenlik eksikligine takildim. Bir ogrenci elini kolunu sallayarak disari cikabiliyor,cok vahim bir durum. Daha da vahimi demek ki kotu niyetli bir kisi de gayet normal iceri girip cocuklari alip ciksa kimse gormeyecek bir sey de demeyecek. Bence ogretmenle bununla ilgili konusmalisiniz. Once cocuklarimizin guvenligi,sagligi. Sonra da davranislari ve dersleri
Ben de kızımın yanında sürekli sinir eden bir çocuk otursa istemem haklısınız ancak öğretmen öyle bir duruma soktu ki sınıf kolej gibi gayet modern ve uyumlu sınıfta sadece kızım uyumsuzluk yapıyor
Diğer öğrencilerde birbirini iten ayağını kıran kifir eden var sınıfımızı zaten diğer kişiler biliyor ve sınıfınız çok kötü diyen bir çok kişi oldu
Öğretmen aslında iyi bir öğretmen ama sakin kalıyor ben kızımın biraz öğretmeninden korkmasını istiyorum ama korkutamıyorum diyor, ee korkmazsa nasıl olucak
Geçen sene daha farklı durumlar vardı bu sene daha farklı ama kreşte hiç yaşamadık ilkokuldan beri böyleyiz
Teşekkür ederim yorumunuz için size katılıyorum, siz bir öğretmen olarak benim kızım gibi olan bir öğrenciyi tek başına arkada oturtur musunuz ya da toplantıda kızımın ismini vererek herkesin duyacağı şekilde söyler misiniz.
Ben evde böyle değil okulda böyle diye asla demem çünkü benim kızım çok laf dinlemeyen biraz sabırsız bir çocuk evet bizi de zorluyor ancak öğretmenin sürekli şikayet halinde olmasına artık kızıyorum, ilgilendiğimizi re söylüyor, aman bizene öğretmen değil mi o ilgilensin demiyoruz ne gerekiyorsa yapıyoruz ama tam düzeliyor derken tekrar başa sarıyoruz, sınıfta bir çok şımarık öğrenci var biz biliyoruz küfür eden, birbirini iten döven birçok öğrenci var ama öğretmen sürekli en şımarık bizim çocuğumuzmul gibi davranıyor
Dersleri çok iyiymiş ama benim için önemli olan kızımın kişiliği, ders bir şekilde telafi edilir.
Okulunu değiştirmek istedik ancak okul değiştirmenin de çocuğa olumsuz etkisi var dediler biz de tekrar gitsin devam ederse okulunu değiştiririz dedik ama hala devam ediyor, inanın eşimde ben de çok üzülüyoruz
Okulu değiştirebilirsinizKızım geçen sene okula başladı çok şikayet aldık öğretmenden ve arkadaşlarından. Okulunu değiştirmeyi düşündük ama okul değiştirmenin çocuğa olumsuz etkisi olur dediler vazgeçtik belki 2. Sınıfa geçince aynı şeyler olmaz diye düşündük.
Okullar açıldığından bu yana iyiydi öğretmeni de memnundu ama dün yine şikayet geldi ve çok üzüldük,. Teneffüste okuldan çıkmış ve kırtasiyeye gitmiş, arkadaşı kalemini beğenmiş bana da alsana demiş kızımda gitmiş almıliş. Düşündükçe sinirleniyorum ya kızıma birşey olsaydı ne yapardık, okulda güvenlik görevlisi yok kapılar açık zaten okulda tadilat olduğu için az sınıf var. Kendini sürekli arkadaşlarına sevdirmeye çalışıyor, top götürüyor arkadaşları topu alıyor kızım oynayamadıian arkadaşları oynuyor, herkese harçlığıyla birşeyler alıp dağıtmaya çalışıyor
Yanındakine senin resmin güzel olmadı, daha kaçıncı sayfadasın gibi kırıcı laflar kullanıyormuş, öğretmende kızımı en arka masada tek oturtuyormuş, öğretmen de biraz sakin kalıyor kızım zaten çok takan bir çocuk değil, bu sene büyüdü değişmiştir dedim ama yine aynı. Şikayet duymaktan bıktım artık, dünden beri ne eşimin ne de benim keyfimiz yok ne yapıcam bilmiyorum, var mı bizim giii çocuğu olan ne yapıcaz nasıl düzelicek
Dehb ve benzeri durumları bilmeyenler ya da bilip kabul etmeyenler, bunun yaramazlık olduğunu iddia edenler, ailesi yetiştirememiş bunu diyenlerin çoğunlukta olduğu bir toplum var maalesef.Bizim evimizde kavga falan yok. Kendimiz konusarak cozeriz sorunlari ve cocugumuz yokken. Ve evimizde inanir misiniz 5 kitaplik var. Cocuguma ait kendisi icin imzalanmis ayri bir kitapligi var. Bize doktorumuzun dedigini yukarida da yazdim. Ben bub
yazdiklariniza cok uzuldum. Ben de cok cabaladim, oglum icin cok ugrastim. Cocugum sosyal bir cocuktur ayrica. Ama ilkokul bizim icin cok zorlu gecti. Yani asil demek istedigim kimse evladinin kotu olmasini istemez. Konu sahibi bir care ariyor siz de bizlere yardimcinolursaniz cok mutlu olurum. Sizi kirici bir seyler yazmis olmali ki siz de boyle bir teplili medaj yazmissiniz. Umarim iki taraf bu konuda birbirine olumlu katki sunar.
Ilac kullaniyoruz evet, DEHB ve Durtusel bozukluk adina.İlaç kullanıyor musunuz? Nasıl bir tedavi uygulanıyor?
Yok uzulmeyin en onemlisi de cocugunuza yansitmamaya calisin bu durumlari. Hep pozitif oldum ama dediginiz gibi ben de cok yiprandim. Insallah cok basarili bireyler olacak evlatlarimiz.Dehb ve benzeri durumları bilmeyenler ya da bilip kabul etmeyenler, bunun yaramazlık olduğunu iddia edenler, ailesi yetiştirememiş bunu diyenlerin çoğunlukta olduğu bir toplum var maalesef.
Bu durumu yaşamayan bilemez. Bizim öğretmen bildiği halde sürekli şikayet ediyor, tamam hocam evet hocam konuşurum hocam demekten yaşlandım.
Bana kalsa çoktan değiştirmiştim okulunu, oğlum istemiyor asla
C ile başlayan ilaç mı? Birinci sınıfın son iki ayı kullandık, etkisi oldu ama babası çok karşı ilaca, ondan sonra da aşırı kilo aldı birden. Siz ne kadar süredir kullanıyorsunuz.Ilac kullaniyoruz evet, DEHB ve Durtusel bozukluk adina.
Yansıtmamak mümkün değil ki, öğretmen onun yanında beni arayıp şikayet ediyor, bu sene şükür yok şikayet dedim, peşine şikayet geldi.Yok uzulmeyin en onemlisi de cocugunuza yansitmamaya calisin bu durumlari. Hep pozitif oldum ama dediginiz gibi ben de cok yiprandim. Insallah cok basarili bireyler olacak evlatlarimiz.
Uzulmeyiniz, cocuklarimiz da biz de yipraniyoruz bu surecte. Ama mukafatini ille de alacagiz. Ben sizi cok iyi anladim. Hic bir anne cocugunun kotulugunu istemez. Her sey daha guzel olacak. Az biraz daha sabir. :)Kırıcı yorum yazan diğer hanımefendi
Bana ilgisiz umursamaz diyor, beni ne kadar tanıyorda böyle ithamda bulunuyor
Kızımızın düzelmesi için pedagog doktor gezdik
Öğretmenle saatlerce konuştuk, ilgisiz olsam niye buraya konu açayım
Umursamam bile, bilip bilmeden yorum yazanlara dayanamıyorum hele çocuğumla ilgili
Sınıfta herkes harçlık alıyormuş, vermezsek başkasının harçlığını alır diye korkuyoruz, tabi ki arkadaşına da alabilir ama artık kullanıyorlar kızımı, bir de habersiz dışarı çıktığı için arkadaşları eşim okula gider gitmez eşime kızımı şikayet etmişler
Dürtüsel bozukluk olan çocuklar bunun ayrımını yapamıyor maalesefBaşkasına ait şeylerin alınmaması gerektiğini çocuğunuza öğretmediniz mi? 7-8 yaşında çocuklar bu ayrımı yapabilirler mental problemleri yoksa. Çocuğunuzla yeteri kadar ilgileniyor musunuz? Akşam oyun oynuyor, uyurken hikaye okuyor, gün içinde ne yaptığına dair sohbet ediyor musunuz?
M ile basliyor bizimkisi. Biz doktorumuza sonsuz guvendik. Oğlunuz icin her seyin en iyisino istoyoru cunku. Dusunsene, basimiz ağrıyınca ilac hemen almiyoruz. Ama cok siddetli bir hal alinca durum ne yapiyoruz? Hemen aliyoruz ilaci. Ben bizim durumu buna benzetiyorum.C ile başlayan ilaç mı? Birinci sınıfın son iki ayı kullandık, etkisi oldu ama babası çok karşı ilaca, ondan sonra da aşırı kilo aldı birden. Siz ne kadar süredir kullanıyorsunuz.
Doktoruna yine götürmek istiyorum bende. Çocuğum de bende çok yıprandık, aramızda ki bağ zedeleniyor şikayetler yüzündenbirde siz durumu için rapor aldınız mı?
Ogretmenlerin cogu bilmiyor ki bu tip farkindaliklari. Daha yeni yeni ogreniyor bazi ogretmenlerimiz. Bu arada rapor icin daha sira gelmedi bize :) okul bitmeden yeyisse bari.Yansıtmamak mümkün değil ki, öğretmen onun yanında beni arayıp şikayet ediyor, bu sene şükür yok şikayet dedim, peşine şikayet geldi.
Her gün aynı konular hakkında konuşup, uyarmaktan, madde madde sıralamaktan ikimizde yorulduk.
Kesinlikle size katılıyorum, biz üç ayrı uzmana gittik, en son hocaları gördü. Kesin tanı, bize ilacın artılarını neler sağlayacağını çok güzel anlattı. Söyledikleri gerçekten çok mantıklı geldi, hiç bir şüphe kalmadı benim aklımda ama eşim katiyetle ilaca karşı, bununla ilgili olumsuz şeyler okumuş vs.M ile basliyor bizimkisi. Biz doktorumuza sonsuz guvendik. Oğlunuz icin her seyin en iyisino istoyoru cunku. Dusunsene, basimiz ağrıyınca ilac hemen almiyoruz. Ama cok siddetli bir hal alinca durum ne yapiyoruz? Hemen aliyoruz ilaci. Ben bizim durumu buna benzetiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?