Okulda kızımla ilgili şikayet duymaktan bıktım

Sınıfta herkes harçlık alıyormuş, vermezsek başkasının harçlığını alır diye korkuyoruz, tabi ki arkadaşına da alabilir ama artık kullanıyorlar kızımı, bir de habersiz dışarı çıktığı için arkadaşları eşim okula gider gitmez eşime kızımı şikayet etmişler

İlaç kullanıyor musunuz? Nasıl bir tedavi uygulanıyor?

Kizinizla cesitli aktiviteler yapin sinema olur muze olur tiyatro olur hayvnat bahcesi olur neye ilgisi varsa veya yetenegi kursuna yazdirin bizde mesela hafta da 2 gun sinema gecesi var hem evde hem hesapli ama iyi geliyo kitap okumak da iyi cocugunuzun yaninda asla onu baskasina anlatmayin ama iyi ve guzel yaptigi seyler I ekstra overek onunda duymasini saglayip anlatin

Güvenlik sıfır, kapılar açık, zaten tadilat var ve çok az sınıf kaldı, müdür yok
Ya kızımın başına birşey gelseydi diye düşünmekten kafayı yicem ya tekrar olursa diye

Anacığım korkutsak dert, korkutmasak dert zaten
Bu meslek adamı sigaraya başlatır ha :)

Samimiyetle söylüyorum okulunu değiştirin.
Şuanki durumdan daha kötü ne olabilir?
Ailecek huzursuz ve mutsuzsunuz zaten.
Kızınızın dersleri iyi yeni bir başlangıç ona iyi gelecektir bence.
Olabilir insanız her çocuğun yıldızı her öğretmenle barışmaz.
Çocuğa bir şans daha tanımalı.
İlişkileri yetişkin olarak zorla olduramadığımız gibi çocukları da zorlamamak doğrusu bence..

Okulu değiştirebilirsiniz
Belki yeni bir ortam yeni arkadaşlıklar Kızınıza iyi gelebilir
Hazır bir sene daha geçmeden yeni bir okula şuan başlaması daha iyi olur

Dehb ve benzeri durumları bilmeyenler ya da bilip kabul etmeyenler, bunun yaramazlık olduğunu iddia edenler, ailesi yetiştirememiş bunu diyenlerin çoğunlukta olduğu bir toplum var maalesef.
Bu durumu yaşamayan bilemez. Bizim öğretmen bildiği halde sürekli şikayet ediyor, tamam hocam evet hocam konuşurum hocam demekten yaşlandım.
Bana kalsa çoktan değiştirmiştim okulunu, oğlum istemiyor asla

Ama hanımefendi sizin sorunlarınız gerçekten çok ciddi. Ben mesleğim gereği suç işleyen ya da suça meyilli olan çok çocuk gördüm ama işim çocuklarla değil onu belirteyim, ne yazık ki çocuğunuz bu profile çok yakın. Hırsızlık ne demek? O yaşta hem de? Diğer çocukları sinir etmek? Ne hakla... burada diğer çocuklar son derece haklı. İkinci konuya gelirsek, öğretmenler evet pedogoji ile ilgili dersler alıyorlar ama sizin çocuğunuzun uzman yardımına ihtiyacı var ki bu öğretmeni aşar. Öğretmen tek sizin çocuğunuzu düşünemez. Orada bir sürü çocuk var. Bu bağlamda öğretmeni suçlayamazsınız ki öğretmen anladığım kadarıyla kızınızı önce başkalarıyla oturtmuş ve o çocuklar kabul etmemiş. Bu nokta da o çocukları suçlayamaz çünkü diğer velilerden tepki alır. Üçüncü konuya gelince; okul bahçesinde nöbetçi öğretmen olur evet ama bir kişi ve bahçelerde kocaman biliyorsunuz ki. Bu çocuklar küçük. O an ağlayan olur, düşen olur öğretmen onlarla ilgilenir. Kızınızın okuldan çıkılamayacağını bilmesi gerekir. Dördüncü konuya gelirsek; öğretmen hiçbir öğrenciyi korkutmamalı. Sizin kızınıza korkutmak için yapacağı bir tavır diğer öğrencileri de etkiler ve belki bir çocuğu okuldan soğutur. Bu vebali ister misiniz? Ki sizden bile korkmuyorsa ve dinlemiyorsa sorun çok daha ciddi boyutlarda demektir. Sizin çocuğu acilen pedagoga götürmeniz lazım. Çocuğunuz sorunlu ve tavırları gerçekten irite edici.

Yok uzulmeyin en onemlisi de cocugunuza yansitmamaya calisin bu durumlari. Hep pozitif oldum ama dediginiz gibi ben de cok yiprandim. Insallah cok basarili bireyler olacak evlatlarimiz.

Ilac kullaniyoruz evet, DEHB ve Durtusel bozukluk adina.
C ile başlayan ilaç mı? Birinci sınıfın son iki ayı kullandık, etkisi oldu ama babası çok karşı ilaca, ondan sonra da aşırı kilo aldı birden. Siz ne kadar süredir kullanıyorsunuz.
Doktoruna yine götürmek istiyorum bende. Çocuğum de bende çok yıprandık, aramızda ki bağ zedeleniyor şikayetler yüzünden birde siz durumu için rapor aldınız mı?

Yok uzulmeyin en onemlisi de cocugunuza yansitmamaya calisin bu durumlari. Hep pozitif oldum ama dediginiz gibi ben de cok yiprandim. Insallah cok basarili bireyler olacak evlatlarimiz.
Yansıtmamak mümkün değil ki, öğretmen onun yanında beni arayıp şikayet ediyor, bu sene şükür yok şikayet dedim, peşine şikayet geldi.
Her gün aynı konular hakkında konuşup, uyarmaktan, madde madde sıralamaktan ikimizde yorulduk.

Uzulmeyiniz, cocuklarimiz da biz de yipraniyoruz bu surecte. Ama mukafatini ille de alacagiz. Ben sizi cok iyi anladim. Hic bir anne cocugunun kotulugunu istemez. Her sey daha guzel olacak. Az biraz daha sabir. :)

Başkasına ait şeylerin alınmaması gerektiğini çocuğunuza öğretmediniz mi? 7-8 yaşında çocuklar bu ayrımı yapabilirler mental problemleri yoksa. Çocuğunuzla yeteri kadar ilgileniyor musunuz? Akşam oyun oynuyor, uyurken hikaye okuyor, gün içinde ne yaptığına dair sohbet ediyor musunuz?

Dürtüsel bozukluk olan çocuklar bunun ayrımını yapamıyor maalesef

M ile basliyor bizimkisi. Biz doktorumuza sonsuz guvendik. Oğlunuz icin her seyin en iyisino istoyoru cunku. Dusunsene, basimiz ağrıyınca ilac hemen almiyoruz. Ama cok siddetli bir hal alinca durum ne yapiyoruz? Hemen aliyoruz ilaci. Ben bizim durumu buna benzetiyorum.

Ogretmenlerin cogu bilmiyor ki bu tip farkindaliklari. Daha yeni yeni ogreniyor bazi ogretmenlerimiz. Bu arada rapor icin daha sira gelmedi bize :) okul bitmeden yeyisse bari.

Kesinlikle size katılıyorum, biz üç ayrı uzmana gittik, en son hocaları gördü. Kesin tanı, bize ilacın artılarını neler sağlayacağını çok güzel anlattı. Söyledikleri gerçekten çok mantıklı geldi, hiç bir şüphe kalmadı benim aklımda ama eşim katiyetle ilaca karşı, bununla ilgili olumsuz şeyler okumuş vs.
Bende tekrar götüreceğim teşekkür ederim cevaplar için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…