Okumakta Olduğunuz Kitap?

Genel olarak çok kişinin beğenmesidir belki de seni mesafeli tutan Hisçim sengözlerimebaksanab Buket Uzuner'in okuduğum ilk kitabıydı, hoş toplamda 3 kitabını okudum zaten kaydirigubbakcemile3

Diğerleri İstanbullular (ismiyle cezbeden, kimi zaman sürükleyen, kimi zaman bayan, ancak bazı ortak noktalar ve yıllar öncesinde yaşananları annemin ağzından da -kitapla paralel- dinlemek gibi bir keyif vermişti bana.)
Bir Siyah Saçlı Kadının Gezi Notları ise yine farklı milletler vb ancak çok akıcı gelmemişti, kim bilir kaç defa tekrar baştan başlamıştım kaydirigubbakcemile3

Ayşe Kulin'i ya lise son ya da üniversite 1. sınıfta Adı Aylin kitabıyla tanımıştım, o zamanlar neredeyse sadece biyografik romanlar okuma çabam olduğundan ve yazarın sonraki kitaplarında da gerçek-kurgu karışımı olduğundan beni çekmişti. Bir de tabii yine İstanbul :asigim: semtler, adı geçen yerler... ve annemle geçmişe doğru yolculuklar :asigim:

Elif Şafak ise -her ne kadar her görüş/duruştan kitap okuma taraftarı olsam da- bir kitap ücreti kadar bile para kazandırmak istemememden belki de kolay kolay yaklaşacağım biri gibi durmuyor sengözlerimebaksanab

cezmi ersöz-şizofren aşka mektup
bu kaçıncı okuyuşum bilmiyorum ama bu kitaptan bıkmama imkan yok

Sanırım bende asla bıkmam o kitapdan
Ne zaman canım sıkılsa açar başlarım okumaya
Cezmi Ersözün bütün kitaplarını hatta
Ama Şizofren Aşka Mektup bambaşka

focus dergisinin bir kitabı elime geçti ona göz atıyorum.
"yaşanması gereken 100 macera"

Elif Şafak- Aşk (ön yargılarınızı bi kenara atıp okumayı deneyin,pişman olmuycaksınız)
ıclal Aydın- Senin Adın Bile Geçmedi

Belki haklı olabilirsin yorguncum... Bir de kadın yazar olmaları da etkiliyor olabilir... Zira erkek yazar ve sanatçılar bana daha yakın geliyor... Yani bilmiyorum :sm_confused:

Ben de Buket Uzuner in Kumral Ada Mavi Tuna ve İki Yeşil Susamuru, Anneleri, Babaları, Sevgilileri ve Diğerleri kitaplarını okumayı düşünüyorum, yani listemde olanlar...

Adı Aylin romanı taa liseden beri benim de aklımda olan bir kitap ama o zamanlar tarihi bir kitap diye uzak durmuştum sanırım onun etkisi hala devam etti galiba... kaydirigubbakcemile3

Elif Şafak konusunda aynı düşüncelere sahibiz ki daha fazla da yorum yapmak istemiyorum kendisi hakkında...

1. sengözlerimebaksanab diyerek espri yapacağım. kaydirigubbakcemile3

2. Kumral Ada Mavi Tuna benim de okunmayı bekleyenlerim arasında, ancak ruh halim biraz karışık olduğundan şu sıralar başlayıp başlamamak da kararsızım. :sm_confused:

Elif Şafak için ben de böyle düşünmüş, 'Baba ve Piç'i meraktan delirsem de almamıştım..Sonra dönem dönem yaptığım gibi eleştireceğim ve karşı duracağım şey için de bilgim olması gerektiğini düşündüğüm için aldım,karıştırıp bıraktım..Btirmedim kitabı, arkadaşım da çok istediği için dün o aldı..Verdiğinde okuyacağım..

Şu an okuduğum kitap ise Elif Şafak 'Siyah Süt.'..

adam fawer olasılıksızı okuyorum
ama övdüldüğü kadar da mükemmel bulmadı
sonunu merak ediyorum onun için devam ediyorum ama çok heycanlı gitmiyor açıkcası
sonunda herşeyi öğrencem sanırım

susanna tamaro- luisito

yaşlı bir öğretmenin hayvan sevgisi üzerine kurulmuş bir öykü. anlatım çok sıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…