Okumakta Olduğunuz Kitap?

selam arkadaşlar ben Orahan PAMUK / Masumiyet Müzesini yeni bitirdim saplantılı bir aşkı anlatıyo güzel bir kitap sayılabilirdi 8 yıl çabuk bitseydi yinede tavsiye ederimhihoyyyt

Püsküütüm "Dönüşüm" kitabını okumamı eşim tavsiye etmişti bana ama Çorum da iken aramış bulamamıştım, bulduğum ilk fırsatta okuyacağım...

Şu anda Adam Fawer Empati okuyorum.

Püsküütüm "Dönüşüm" kitabını okumamı eşim tavsiye etmişti bana ama Çorum da iken aramış bulamamıştım, bulduğum ilk fırsatta okuyacağım...

Mutlaka okumalısın Hiscim.. Yeter ki oku, yan yat oku, arada dön bi'daha oku.. Kafka'nın, aile baskısının kişiyi nasıl yok ettiğini, her zamanki grotesk karakterleri ile gösterişi.. Trajedi, mizah bir arada.. Ve her zamanki olağandışı bir durumu, olağan gösteren Kafka..
Yani Kafka işte.. Gerçeğin ta kendisi.. yerimseniben

Adam Fawer'e gelince, Olasılıksız sonrası mı okuyorsun Empati'yi.. Yoksa Empati, Fawer'le ilk buluşman mı?

Alacakaranlık 'ı bir solukta okuduktan ve ardından filmini de içime sindirdikten ve bur yorumu yazdıktan hemen sonra serinin2. kitabı olan Yeni Ay a başlıyorum. kesinlikle tavsiye edilir.

Evet ya adı üstünde Kafka nasıl bulunmaz anlamış değilim, elimdeki kitapları okuyayım alıcam Dönüşüm ü....

Empati yi Olasılıksız dan sonra okuyorum, iki kitap öncesi okumuştum Olasılıksız ı ve beğendim, dedim Empati yi de okuyayım, hak geçmesin

Şu an Kralsız Diyar adında bir fantastik kurgu okuyorum. Ondan önce "Zaman yolcusunun karısı"nı okudum.

HİScim, sevindim bu sıralama ile okumana.. Neden dersen; yazar da farkında olmalı ki iyi olanı ilk başta yayımlatmış.. (benim teorime göre, Empati hazırdı, Olasılıksız yayımlandığından.. Oradan parsayı topladılar, hazır popülasyon yaratmışken de ikinciyi sürdüler)

Özetle; eğer ilk romanı Empati olsaydı, Olasılıksız'ı okumazdım..

Olasılıksız gerçekten de ilgi çekiciydi.. ve yazara ikinci şansın tanınmasını sağlayan bir romandı.. Ama Empati yerden oldukça yüksek bir kurguya sahip.. Pek empati yapası gelmiyor insanın.. kaydirigubbakcemile2

Eh be, bu kadar da özendirilmez ki insan :dilcikar: Sonunda yer sıkıntısı yüzünden üst üste yığılmış kitaplarımı biraz alt üst edip, '96 sonbaharında okuduğum, üzerinde "değişim" yazan kitabımı buldum.

Ancak ilginçtir ki, biz okulda bu kitabı Almanca olarak okuduğumuz, üzerinde tartıştığımızdan ve Almanca adı "Die Verwandlung" olduğundan ve de bu kelimeyi normalde Türkçeye çevirmediğim, çevirdiğimde ise "Dönüşüm" olarak çevirdiğimden olsa gerek; sizler Dönüşüm diye bahsettiğinizde "Aa, benimki farklı baskı, farklı çeviri demek ki!" diye düşünmemiştim.

Bu arada sayfalara bir göz attığımda; birkaç imla hatasını işaretlediğimi (hastalık eskilere dayanıyor ) gördüm. Şimdi okuyunca o yıllara, o zamanlar neleri sorun olarak gördüğümü hatırladım birden. Hatırlatan, altını çizmiş olduğum bir cümleyi sizlerle paylaşıyorum:

"Hani kendisi de, belki kızkardeşinden daha bir kesinlikle ortadan kaybolması gerektiğine inanıyordu." sengözlerimebaksanab

Bu konuyla ilgili, çevirmenin notunu ve kitaba dair bir kaç hoş cümlesini aktaracağım yakın zamanda.. Ama nereye?
Elbette buraya değil.. Franz Kafka başlığının altına..
..ve haklısın. Doğrusu Dönüşüm.

Doğru olabilir canım, eğer ilk başta ben de Empati yi okusaydım, Olasılıksızı okumazdım, Olasılıksızın kurgusu güzeldi, Empati daha bi değişik anlatılmış, kitabı okurken empati yapmak için ordaki kişiler gibi yeteneğimin olması gerektiğini hissediyorum, bundan gayrı empati yapamam galiba kafamçokkarıştı

bebişimden fırsat buldukça ''Mevlana'dan Geriye Kalanlar-Prof. Dr. Gazi ÖZDEMİR'' okuyorum,tavsiye ederim arkadaşlar..Mesnevi'den,Divan-ı Kebir'den,Fihi Ma-Fih'ten.Mektuplar'dan ve Mecalis-i Seb'a dan derlenmiş bir kitap.Mevlana felsefesini anlamamızda önemli katkısı olacağına inanıyorum.sevgiyle kalın...

Kürşat BAŞAR - Başucumda Müzik
güzel bir kitap tipik bir roman tadı yok olağan bir anlatım var kendi kendine anlatır gibi yazılmış.
Tavsiye ederim

:roflol: Güzel yorum..

Kürşat BAŞAR - Başucumda Müzik
güzel bir kitap tipik bir roman tadı yok olağan bir anlatım var kendi kendine anlatır gibi yazılmış.
Tavsiye ederim
Kürşat Başar'ın tarzından keyif aldıysanız, "Kış İkindisinin Evinde" adlı kitabını incelemenizi öneririm.
Arka kapaktan bir cümle:
"Hala yanılıyorum -bu hepimizin ortak tutkusu- var olanı ve yaşamayı, şu birbirine benzeyen lekelerle oluşturduğumuz sözcüklerle kavrayacağımızı sanıyorum, hala öyle sanıyorum.
Yeryüzünün yalanla çizilmiş sınırlarının ötesindeki sonsuzluğu yanında bütün bu imler, bir ustanın elinden çıkmış gibi, küçük, yıpranmış bir torbaya doldurulacak kadar az."​

Bak şimdi yazdım, canım çekti.. Ben artık yeni olanın riskini almak yerine, sevdiğim kitapları tekrar tekrar okusam fena olmayacak..kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…