"Dönüşüm" bir kez daha bitti.. dönüştüğümü anladım bir kez daha.. yerimseniben
Şimdi ben Kafka'dan bir süre çıkamam elbette... Neyseki daha önce okumadığım bir Kafka kitabı var kütüphanemde.. Yoksa "tekrar okuma" modum devam edecekti..
Borges'in düzenlemesiyle Babil Kitaplığı serisinden; AKBABA / Franz Kafka
Akbaba, kitabın içeriğindeki 11 Kafka hikayesinin sadece biri.. Onun adını kitaba vermeyi uygun görmüşler..
Püsküütüm "Dönüşüm" kitabını okumamı eşim tavsiye etmişti bana ama Çorum da iken aramış bulamamıştım, bulduğum ilk fırsatta okuyacağım...
Şu anda Adam Fawer Empati okuyorum.
umut'tan önce veda'yı da okumuşsunuzdur umarım. hani devamlılık açısından yerimseniben
Mutlaka okumalısın Hiscim.. Yeter ki oku, yan yat oku, arada dön bi'daha oku.. Kafka'nın, aile baskısının kişiyi nasıl yok ettiğini, her zamanki grotesk karakterleri ile gösterişi.. Trajedi, mizah bir arada.. Ve her zamanki olağandışı bir durumu, olağan gösteren Kafka..
Yani Kafka işte.. Gerçeğin ta kendisi.. yerimseniben
Adam Fawer'e gelince, Olasılıksız sonrası mı okuyorsun Empati'yi.. Yoksa Empati, Fawer'le ilk buluşman mı?
Evet ya adı üstünde Kafka nasıl bulunmaz anlamış değilim, elimdeki kitapları okuyayım alıcam Dönüşüm ü....
Empati yi Olasılıksız dan sonra okuyorum, iki kitap öncesi okumuştum Olasılıksız ı ve beğendim, dedim Empati yi de okuyayım, hak geçmesin
Benim de kaçıncı tekrar okumam bilmiyorum.. yerimseniben
Her okuyuşumda başka bir yer yakalıyorum..
Misal bugün şunu düşündüm.. Neden konuştuklarımı bi'tek ben anlıyorum? çünkü farkında değilim ama çoktan böcek olmuşum.. :roflol:
Gregor Samsa akıllıymış..
Algıyı, gerçekle karıştırmamış..
Püsküütüm "Dönüşüm" kitabını okumamı eşim tavsiye etmişti bana ama Çorum da iken aramış bulamamıştım, bulduğum ilk fırsatta okuyacağım...
Şu anda Adam Fawer Empati okuyorum.
Mutlaka okumalısın Hiscim.. Yeter ki oku, yan yat oku, arada dön bi'daha oku.. Kafka'nın, aile baskısının kişiyi nasıl yok ettiğini, her zamanki grotesk karakterleri ile gösterişi.. Trajedi, mizah bir arada.. Ve her zamanki olağandışı bir durumu, olağan gösteren Kafka..
Yani Kafka işte.. Gerçeğin ta kendisi.. yerimseniben
Adam Fawer'e gelince, Olasılıksız sonrası mı okuyorsun Empati'yi.. Yoksa Empati, Fawer'le ilk buluşman mı?
Bu konuyla ilgili, çevirmenin notunu ve kitaba dair bir kaç hoş cümlesini aktaracağım yakın zamanda.. Ama nereye?Almanca adı "Die Verwandlung" olduğundan ve de bu kelimeyi normalde Türkçeye çevirmediğim, çevirdiğimde ise "Dönüşüm" olarak çevirdiğimden olsa gerek; sizler Dönüşüm diye bahsettiğinizde "Aa, benimki farklı baskı, farklı çeviri demek ki!" diye düşünmemiştim.
HİScim, sevindim bu sıralama ile okumana.. Neden dersen; yazar da farkında olmalı ki iyi olanı ilk başta yayımlatmış.. (benim teorime göre, Empati hazırdı, Olasılıksız yayımlandığından.. Oradan parsayı topladılar, hazır popülasyon yaratmışken de ikinciyi sürdüler)
Özetle; eğer ilk romanı Empati olsaydı, Olasılıksız'ı okumazdım..
Olasılıksız gerçekten de ilgi çekiciydi.. ve yazara ikinci şansın tanınmasını sağlayan bir romandı.. Ama Empati yerden oldukça yüksek bir kurguya sahip.. Pek empati yapası gelmiyor insanın.. kaydirigubbakcemile2
:roflol: Güzel yorum..Doğru olabilir canım, eğer ilk başta ben de Empati yi okusaydım, Olasılıksızı okumazdım, Olasılıksızın kurgusu güzeldi, Empati daha bi değişik anlatılmış, kitabı okurken empati yapmak için ordaki kişiler gibi yeteneğimin olması gerektiğini hissediyorum, bundan gayrı empati yapamam galiba kafamçokkarıştı
Kürşat Başar'ın tarzından keyif aldıysanız, "Kış İkindisinin Evinde" adlı kitabını incelemenizi öneririm.Kürşat BAŞAR - Başucumda Müzik
güzel bir kitap tipik bir roman tadı yok olağan bir anlatım var kendi kendine anlatır gibi yazılmış.
Tavsiye ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?