Okumakta Olduğunuz Kitap?

bende boleyn kızından sonra devamı niteliğindeki kraliçenin soytarısını okuyorum ardındanda serinin son kitabı olan bakirenin aşığını okuyacağım

Adolf Hitler-KAVGAM
Kitabı önyargısız okumaya başlarsanız günümüzde geçerli olan ilginç tespitler var. ıteleye iteleye gidiyor. Çeviri çok kötü. Okuma hızım düştü bu kitap sayesinde.

Son düzenleme:
DÜNYAYI DEĞıŞTıREN BEŞ DENKLEM

Matematiğin Gücü ve Şiirselliği

Five Equations That Changed The World - 1995

Michael Guillen

Çeviri: Gürsel Tanrıöver

Sayfa Sayısı: 283
Boyutları: 13,6 x 21,5 cm
ISBN 975-403-206-8

Harvard Üniversitesi'nde fizik ve matematik dersleri veren, Amerikan ABC televizyonunda bilim editörü olarak görev yapan Michael Guillen, Dünyayı Değiştiren Beş Denklem'de, günlük hayatımızı kalıcı bir biçimde değiştiren beş denklemin hem matematiğini hem de öyküsünü anlatıyor. Bu denklemlerin öyküleri bir yandan beş büyük bilim adamının portresini çizerken bir yandan da okuyucuya 17. yüzyıldan günümüze değin bilimin ve bilim-insan ilişkisinin kesintisiz bir tarihsel kaydını sunuyor. Çok soyut gibi görünseler de, etkileri son derece somut olan bu beş denklem, aslında bilimin o meşhur elmadan kötü şöhretli atom bombasına doğru çıktığı yolculuğun beş önemli kilometre taşı...

TÜBıTAK Popüler Bilim Kitapları 141

lisede ezberleyip geçtiğimiz bir satırlık denklemlerin ortaya çıkış öyküsü ve bilim adamlarının geçirdiği psikolojik ve duygusal süreci anlatarak onların da bizim gibi insan olduklarını farkettiren güzel bi kitap...hatta itiraf etmeliyim ki kitap bana "o dönemde ben yaşasam ben keşfederdim,ne var ki bunlarda" dedirtecek kadar matematik ve fiziği sıradanlaştırarak anlatan bi kitap

klasiklerin hemen hemen hepsini bitirdim.. okuyacağim güzel bir klasik kalmadı sanırım..

eski zamanları anlatan kitaplara bayılıyorum..

şuan charles dickens: iki şehrin hikayesi' ni okuyorum..

elif şafak'ın yeni çıkan kitabı "aşk"ı okuyorum. herkese tavsiye ederim. çok güzel bir kitap. roman içinde roman var, bayıldım gerçekten, elimden bırakamıyorum.

yakın zamanda okuduğum Canan Tan Piraye gerçekten harika bir roman şu an elimde bitmek üzere olan Andre Gıde den Dar Kapı var

klasiklerin hemen hemen hepsini bitirdim.. okuyacağim güzel bir klasik kalmadı sanırım..

eski zamanları anlatan kitaplara bayılıyorum..

şuan charles dickens: iki şehrin hikayesi' ni okuyorum..

cnm ben de klasiklerden okumak istiyorum,türk veya dünya klasiği hiç farketmez..bana şöyle güzel sıkmayacak olanlardan bi kaç tane önerebilir misina.s.

cnm ben de klasiklerden okumak istiyorum,türk veya dünya klasiği hiç farketmez..bana şöyle güzel sıkmayacak olanlardan bi kaç tane önerebilir misina.s.

şu an okuduğum kitap "balzac ın vadideki zambak" tavsiye ederim canım dili oldukça arı ve sürükleyici.sıkılmadan okuyacağını ümit ediyorum.

Ben de şu an yazar Elif Şafak' ın Araf isimli kitabını okuyorum o kadar sıkıcı ki anlatamam bana hiç yakın bir hikaye gibi gelmedi. Daha önce ben de Canan Tan' ın Piraye' yi ve Yüreğim Seni Çok Sevdi ' yi okumuştum harika kitaplardı elimden düşüremiyordum ve bittiğinde çok üzülmüştüm onları tavsiye edebilirim. Sıcak bir hikayeleri var.

ıskender Pala Babilde Ölüm istanbulda Aşk...
kızlar fanatik kulupler bölümüne kitapseverler kulubü açıldı
hepinizi bekleriz...

Mehmed Niyazi den ÇANAKKALE MAHŞERİ kitabını okuyorum... Çanakkale destanını gerçek kahramanlarıyla gerçek öyküleriyle romanlaştırıp anlatıyor.... Çok hoş... Kitabın ilk sayfasından alıntı sizlere.....

"..... Evet, insan ruhunu yenmek mümkün olmuyor. Dünyada hiçbir ordu bu kadar sürekli ayakta kalamaz. Sadece bugün 1800şarapnel attık. Aylardan beri gece gündüz savaş gemilerimiz mevzilerini bombalıyor. Son derece hırpalanamış Türkleri koruyan Cenab-ı Allah'larından ayırmak için başka ne yapılabilir?...."

Müttefik Orduları Başkomutanı
General Jean Hamilton

" Bir asker için mutluluk denen bir şey varsa, Türkler'le omuz omuza savaşmaktır, diyebilirim.
Fakir insanlardı; buğday kırığından yapılmış çorba en önemli yemekleriydi; sağlıksız su içerlerdi; çamur barınaklarda yatarlardı; fakat en modern silah ve araçlarla donanmış düşmanlarına karşı aslanlar gibi savaşırlardı.... Bu insanların kalplerinde sadece ve sadece ulvi bir vatan sevgisi vardır. Ölüme onlar kadar gülümseyerek giden bir millet ferdi daha görmedim. "

Beşinci Osmanlı Ordusu Kumandanı
Mareşal Liman Von Sanders

18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA GÜNÜ VESİLESİYLE TÜM ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYOR VE ONLARI SAYGIYLA ANIYORUM.....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…