Okumakta Olduğunuz Kitap?

en son orhan pamuk masumiyet müzesi okudum.

şimdi de zülfü livaneli- leylanın evi okuyorum

elif şafak-aşk bitti
gerçekten etlilendiğim kitaplardan biri oldu
sufiliği tanıdım, kendimce bişeyler buldum, kendime bişeyler ekledim
bazı kitaplarda sıkılırım bunda hiç o hissi yaşamadım
aşkın boyutlarını gördüm, hissettim

kısacası ben beğendim bu kitabı, tavsiye ederim.
:asigim:

sabah elif şafak- siyah süt e başladım merakla neler olacak bekliyorum

şu an bu kitabı okuyorum, keriz olmamama katkısı olacakmı merak ediyorum, eğlenceli bir finans kitabıkaydirigubbakcemile3

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu akşam William Gibson'dan Matrix Avcısı'na başladım biraz. Bilimkurgu ve fantaksik karışımı... Bakalım benim değerlendirmem ne olacak. Bir sürü de ödül almış (3 tanecik!) :)

Bakıyorum da çok hızlısın püsküütüm...
HİS cim.. Hep konuşuyoruz ya.. Okunacak kitaplar listemiz yeterince kalabalıkken, gözümüz hala dışarıda diye.. yerimseniben
Ben de tempomu arttırmaya karar verdim.. Günlük okuma sayfamı arttırdım.. Sonra bir baktım.. Okuduğum sayfa sayısı arttıkça ruhum dinleniyor..
Hani fazla uyku aslında yorar ya..
Ama fazla okumak iyi geliyor be! :asigim:
"Derviş ve Ölüm" biraz kalınca bir kitap.. Ama hakkından gelirim.. gamyoncuiremsu

Gelirsin gelirsin hakkından... Nice kalın kitaplara meydan okuduk biz...yerimseniben

Bu aralar tempomu artıramıyorum yoğunum diye ama bakmışım baya baya okuyorum, okuyorum yani... Bu gün onca işim var dedim hiç elime alamam dedim iki arada bir derede 100 sayfa okumuşum... Ama gelecek hafta sonunu da atlattım mı - zira mezuniyet törenimiz var, çocukları çalıştırıyorum koroya, skeçe vs.. ee bir de yıl sonu karne telaşı not telaşı ve bir sürü ıvır zıvır iş- gelecek hafta rahatım ondan sonra hergün uygun ve boşum epey okumayı planlıyorum... Eee malum liste kabarık... :uhm:

Bu arada bugün yeni bir kitaba başladım. Viki Myron dan DEWEY. Epey okudum şimdilik beklediğim tatta gidiyor ama bitirince yine paylaşırım sizinle... Aşağıda kitabın arkasındaki yazıyı aktarıyorum.

Yayınlandığı ilk günde dünyada rekor ilgi gören ve sıradışı öyküsüyle tüm dünyada insanları derinden etkileyen, yüreklerini ısıtan DEWEY...

DEWEY inanın sizin hayatınızı derinden etkileyecek.

Bir kedi sizin üzerinizde ne kadar etkide bulunabilir? Bir kedi kaç kişinin yaşantısını etkileyebilir?

Terk edilmiş bir yavru kedi klasik bir Amerikan kasabasındaki küçük bir kütüphanede nasıl dünya çapında ünlü olur? Dewey'in büyüleyici öyküsünü okumadan bu sorulara yanıt veremezsiniz.

Dewey'in öyküsü olası en kötü durumda başlıyor. Yalnızca birkaç haftalık yavru iken, yılın en soğuk gecesinde Spencer kasabası Halk Kütüphanesine sığınır. Kütüphane yöneticisi Vicki Myron ertesi sabah onu bulmuştur. Myron alkolik kocasından ayrılmış, göğüs kanseri olan çocuklu bir kadındır. Dewey onun ve personelin kalbini kazanmıştır ve yukarı doğrularak ve soğuktan neredeyse donmuş patisini kaldırarak onlara teşekkür edecektir. Sonraki on dokuz yıl boyunca Spencer halkı onun heyecanını, sıcakkanlılığını ve (bir kediye özgü) insancıllığını ve her şeyden önce en çok kimin ihtiyacı varsa onun yanına gitmesini sağlayan altıncı hissini yaşayacaktır.

Onun ünü başka kasabalara ve ardından başka eyaletlere doğru artar ve sonunda tüm dünyaya ulaşır. Dewey yalnızca bir dosttan daha fazlasıdır; o genel olarak tarımla geçimini sağlayan bu kasabanın insanları için bir gurur kaynağı olmuştur.

'Olağanüsüt bir hikaye... DEWEY kesinlikle tüm insanlar için bir esin kaynağı.'

—JACK CANFIELD, yazar

'Beş mendil ıslatmama neden olan bu yürek ısıtıcı öyküyü sevdim. Bunun tek nedeni onun olağanüstü bir kedi olması değil, aynı zamanda Iowa halkının ve özelde Spencer kasabasının insancıllığı ve direncidir.'

—W. P. KINSELLA, yazar

'Dewey'in öyküsü bir kedinin insan yaşamını ne denli değiştirebileceğini duygusal bir tarzda ortaya koyuyor. Vicki Myron Dewey'in öyküsünü yazarak bu ünlü kütüphane kedisine onuncu canını veriyor.'

—CHRISTIE VILSACK, Iowa valisi eşi

'Iowa halkı Dewey adında çok sevecen bir kütüphane kedisi aracılığıyla uluslar arası alanda bir ün kazanmıştır. Bir kedi sever olun ya da olmayın bu kitap sizi derinden etkileyecek.'

—JIM FANNING, yönetici

Bu arada bugün yeni bir kitaba başladım. Viki Myron dan DEWEY. Epey okudum şimdilik beklediğim tatta gidiyor ama bitirince yine paylaşırım sizinle...

"Kedi"
"Kütüphane"
Senin için, iki büyülü sözcük özenle bir araya getirilmiş sanki.. Keyifli bir okuma macerasına başladığından hiç şüphem yok..

Mezuniyet işlerin için de kolay gelsin.. Daha sonrasında artacak olan tempondan korkmadım değil.. vereliniortak İki arada bir derede, bir günde 100 sayfa okurken, müsait olduğunda sanırım günde bir kitap bitireceksin demektir.. Şimdi bile arada Günde bir kitap falan olursa liste diye bir şey kalmayabilir..

Ama bize de gün doğdu demektir.. Hızlı okuyan ve okudukları için dolu yorumlar yapan birisi ne de olsa bir hazine günümüz ortamında..

Evet iki büyülü sözcük gerçekten... Keyifli gidiyor o yüzden... Zaten kedi ve kitap birbirine iki yakışan nesne... He bir de kahve koyarız araya üçü bir arada kaydirigubbakcemile3

Evet yoğunluk bitince kuş gibi hafifim zaten araya tatil giriyor epey bir süre... Artık bol bol hobilerime zaman ayırabilirim.. Yaşasın :sm_cool: Zaten listeler kabarık ama her gün bir şeyler ekleniyor belki tempom artarsa yetişebilirim... :Saruboceq:

Okuyan birileri olduğu zaman en önemlisi de teşvik oluyor ya sen de okumak için yanıp tutuşuyorsun... yerimseniben

Bende Charles Dickens-ıki şehrin hikayesini okuyorum................
M.E.B.tavsiyeli 100 temel eser arasında bir roman.

:asigim: Hisçim, Dewey şu anda raftan bana bakıyor. Henüz okumaya başladım, Ocak-Şubat gibi eski listemle yaptığım toplu kitap alımında garantiye aldığım kitaplardan kendisi sengözlerimebaksanab Gazetenin hafta sonu ekinde tanıtım yazısını okuyunca :asigim: tereddüt etmeden listeme eklemiştim. Kedi ve kütüphanenin bir arada olduğu bir kitabı bitirmeden rahat edemeyeceğimi çok iyi bildiğimden, o da evde olacağım bir hafta sonunu bekleyenlerden

Ama şimdi sen başlayınca, öne alasım geldi, hani hazır taze taze sıcak sıcak okumuş biri olacakken cokacimcoook alkisalkisalkis

livaneli- leylanın evi beklediğim gibi çıkmadı. basit derinliği olmayan bir roman olmuş.

kusursuz katil -Lewis Perdue çoksatanlar listesinde diye aldım ama yarıda bıraktım okuyamadım. berbat bir çevirisi var. konu çok dağınık ve anlatım yavandı

KIZLAR ben Empatiyi okuyordum ama ALDO arkadaşım bana PıRAYE adlı kitabı hediye etti hemen ona başladım ve acayip güzel gidiyor herkese tavsiye ederim...

CANAN TAN _ PıRAYE

bende şu anda Canan Tan, En Son Yürekler Ölür kitabını dün bitiridim. Güzel bir kitaptı çok duygulandım ve hüzünlendim okurken, hoş vakit geçirmek ve zihninizi dinlendirmek için uygun bir kitap. Sade bir anlatımı var zihni yormadan güzel vakit geçirmek için:)

Hee walla ilgi çekiyor konusu öyle değil mi? Yaşanmış gerçek bir hikaye olması da çekiyor insanı... Şimdiden kedicik birçok insanın hayatını değiştirmeye başladı bile... Sonunda olacakları az çok tahmin ettiğim için içim sızlamaya başladı ama... Bakalım... Merakla bitirmeyi bekliyorum...cokacimcoook

Bende Charles Dickens-İki şehrin hikayesini okuyorum................
M.E.B.tavsiyeli 100 temel eser arasında bir roman.

İki kez İngilizce orjinalini okudum bu kitabın ve lise yıllarımda beni çok etkilemişti... Zaten Charles Dickens in kitaplarıyla okumayı sevdim... Beni İngiliz Dili ve Edebiyatı okumaya iten adamın ta kendisi... Ha bir de Bronte kardeşler var... İngilizce olarak hayatlarını okumuştum lisede sonra da yazdıkları kitapları...

Eğer düzgün çeviri yapmış bir yayın evi bulursan İki şehrin Hikayesi nin Türkçesini de okumak istiyorum... Hele o sonu var ya.... Çok etkilemişti beni... :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
mrb suan elimde sinan akyüzün bana sırtını donme kıtabı var bu kıtapda inanılmaz hikayeler var kadınların şeytanlıklarını anlatıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…