Okumanın yaşı olur mu?

Helal olsun sana o bakışları boşver çünkü insanlar mal tobe tobe ya oku tabi çok taktir ettim seni maşallah sana

kimseye bakmayın okuyun bende mühendislik okuyorum.30yaşındayım.sınıfta birrsürü yaşı benden büyük insan var.ve çok başarılılar.hukuk ta devam zorunluluğuda yok mis gibi okursunuz..on numara bölüm.

Helal olsun sana o bakışları boşver çünkü insanlar mal tobe tobe ya oku tabi çok taktir ettim seni maşallah sana

Sağol canım.. inan bana su 1 yılda ne zorluklar çektim.. gecen sene annem vefat etti..ben evlenene kadar annemin her türlü ihtiyacini gördüğüm için okuma fırsatım olmadi..iyiki olmamış iyiki okumamisim.. anacigimin sağ koluydum..icim cok rahat yani..kardeslerim hep avukat öğretmen oldular.. neyse annemin vefatindan 2 ay sonra ygsye girdim..oturup konu calismis degilim..14 yil once olan bilgimle girdim..puanlar almis basini gitmis..adalet yazdim ama gelmedi..birde ek tercihten deneyeyim dedim ve geldi.. sanki hersey benim disimda gerceklesiyordu..bir guc vardi..icimden bir ses bu olanlarin annem sayesinde oldugunu soyluyordu..okumak yerine anneme bakmayi tercih etmistim zamaninda..neyse sonra aofun sinavlari basladi..sınav merkezi oturduğum yere 2 saat uzaklıkta.. kışın kardan dolayi 4 saate cikiyor bu uzaklik..yeri geldi birgün öncesinden öğretmenevinde gidip kaldım.. yeri geldi karda kışta otobüs ucuruma sürüklendi.. sınavdan 1 gün önce cocuklarimin yemegini yapipta gidiyorum..hele ders çalışmak işkence oluyor bazen..eşim doktor sürekli nöbet halinde..cocuklar evde durmuyor ya kavga ya bitmek tükenmek bilmeyen istekleri..es dost akraba desen kimsemiz yok çünkü mecburi hizmetteyiz..simdi 1.sinifin son final sınavı kaldi..cocuklari uyutup calisiyorum gücüm bitene uykum gelene kadar..

Biliyorum seneye buraya kızlar kazandım yazacağım insallah..seneye kadar yine zorluklar olacak ama biliyorum annemin bir gücü var üstümde Allahın izniyle..benimkide böyle bir hikaye..zamaninda okumadım diye üzülmedim.. çünkü birşey olmuyorsa ya hakkımda hayirlisi böyledir yada daha iyi olacağı içindir dedim..

32 nedir ki? Ben çok gurur duyuyorum sizin gibi kadınlarla. Bastır keping :)

Canım benim bastırıyorum valla..hemde bildiğin gibi değil.. bak üstte bir arkadasa ne yazdım.inan bana hiçbirşey yokken girdim bu yola..ihtiyacim falanda yok..benimkisi sadece geç kalınmış bir başarı olacak..lisedeyken tip istedim ama annem çok hastaydı ve evin en kucuguydum çalışamıyordum her is bana bakıyordu.. asla pişman değilim.. anacigimi geçen sene kaybettik..cok sukur hayirli bir evlat oldum..doktor olamadım ama doktora vardım : ) doktor olamadım ama avukat olacağım insallah..sizlerde dua edin Allah kimseyi yarı yolda bırakmasın..

Bizim sinifta 60 yasinda master yapan teyzeler amcalar vardi su an bask bir egitim aliyorum yine var 50-60 yas grubu. Rahat ol yaparsin. Cevren cekemiyor. Esin de biraz ilgilensin cocuklari disari falan cikarsin sen calisirken
ALLAH KİRPİ İYİLİĞİNİ BİR KEZ DAHA VERSİN
senin yorumların bana bir hoş geliyor

Arkadasimin annesi 55 yasinda acikogretimden meslek lisesi cocuk gelisimi bolumune girdi. Simdi aöf de okuyor.

Ben de eğitim fakültesini 2 kez kazandım ama birinde evliydim kızım küçüktü , şimdi ise evlenmek üzereyim şehir dışına okumak için gitmem imkansız. Yapabiliyorsanız bravo der ayakta alkışlarım .. O alaycı bakışları ben de çok yaşadım. Hiç kafaya takmayın tamamen kıskançlıktan ileri geliyor...

Helal olsun sana maşallah sana tuhaf bakan gözlere de Sen tuhaf bak ayyy siz okumuyor musun Falan değil hiç bir zaman pes etme lütfen tamam mı tatlım sıkıldıkça yaz asla vazgecme

Okumanın yaşı olsaydı kimse profesör olamazdı, değil mi? Adamlar üniversiteyi bitirip devam ediyor okuyup ilerlemeye, doçent oluyor, prof oluyor. Sizden daha ileri yaşlarda hala dirsek çürütüyor, bir doktorum günde hala en az 2-3 saat ders çalıştığını söylemişti, adamın saçında beyaz kalmamış.
İster zevk için ister kariyer için okumanın yaşı yoktur, her şeyden önce hayat herkese aynı fırsatları aynı zamanda sunmaz. Gençken okuma imkanı bulamayan insan neden hayatını düzene sokunca okumasın, kim karşı çıkabilir?
Bizde 21 yaşında okuma yazma işleri biter, okuyanı da beğenmezler, günde 8 saat tv izleyen daha kıymetlidir gözümüzde ama yurtdışında 30undan sonra kariyer değişikliği için vs okula dönen çok var. Adam 25 sene çalışıyor, para biriktiriyor 40-45te tıp fakültesine başlıyor, hayallerinizi başkalarının boş lafları ve önyargıları yüzünden çöpe atmayın. Çocuklarınıza da çok güzel bir örnek olursunuz.

Ablam yaklaşık 30 da başladı inşaat a(afla döndü) , 2 sene dgs ye hazırlandı. Şuanda mimarlık okuyo ve üstelik kendi şehrinde bile değil. Hergün özel araçla 1 saatten fazla sadece gidiş süren komşu şehire gidip geliyor. Seneye mezun olacak inşallah.

Tek hayali diploması ve kızıyla birlikte dünya turu :)

Bence yaparsın,gazeteye cıkmıştı,bir çaycı,sanırım senin yaşlarında hatta daha fazlaydı.Kendini küçük gören bir avukata kızmış,sınava girerek hukuk kazanmış.Başarıyla bitirerek o avukatın karşısına büro açmış.Yaparsın bence.Kazanınca buraya.yine yaz,sevincini paylaşalım.

Kesin ve kesinlikle universiteyi acik uzak orgun farketmez bitirin surune surunede olsa bitirin.
Ben kendi payimdan yaziyim. Universiteye ara verdim birsure bazi sebeplerden dolayi. Ama keske vermeseydim surune surune de olsa bitirseydim diyorum.

Annem ve teyzem.Annem ilkokul mezunuydu ben üniversitedeyken1,5 yılda Ortaokulu verdi.4 senede de liseyi bitirdi.şimdi de açıktan okuyor.Kpss ye girdi çok iyi Bi puan aldı.Niyeti kadro değil Zaten yaşı var-45 yaşında-ama ücretli çalışmak için mülakat bekliyor.

Teyzem açıktan 2 yıllık okudu.Dgs ile 4 e tamamladı.Formasyon aldı KPSS'ye girdi.mülakattan da tercih yapmaya hak kazandı.şu an Bi çocuğu 8e gidiyor diğeri 2 ye gidiyor.

Sizin en büyük şansınız eşinizin yanınızda olması.Eğer Benm babam annemin cesaretini kırmasaydı annem 2000 yılında ortaokulu vermek için başvuracaktı.millet de kendisi yapamayacağı için dalga geçiyor.Hiç takılası mevzu değil.

Tek kelimeyle harikasınız ...
Boşverin milleti kıskançlar ..

Okumanın ne yaşı ne zamanı ne ortamı olur. İstemek ve gerçekten azmetmektir tüm olay. Hayat bir şeylere geç kalacak kadar uzun değil. Heleki etrafmış, komşunun geliniymiş, yok efendim kaynana görümceymiş (kim olumsuz konuşuyorsa artık) bunları kafaya takmak en iyi ihtimalle zaman kaybettirir size.

Aklımıza koyalım ve yapalım. Kime ne. Kim karışabilir, kim engel olabilir..

Ben 26 yaşında açık liseye başladım.abimler teyze olmuşsun bu saatten sonra okusan ne okumasan ne olur.lise bitti üniversiteye hazırlandım babam boşuna masraf etme okuyup ne olacan dedi.ben tezgahtarlık yaparak kendi paramla okumaya çalışmama rağmen babam engel olmaya çalıştı kendi paramı bana kiymadi.simdi 32 yaşındayım 2 önlisans bir lisans bitirdim bu süre içind e.dgs ye hazırlanıyorum Allah nasip ederse hukuka geçiş yapmak istiyorum.simdi babam kimi görse benim üzerinden hava atıyor.3 üniversite bitirdi koca dosyayla sertifikası belgesi gitmediği kurs kalmadı diyor şuan asgari ücretle özelde çalışıyorum ama her yerde diplamamin olması karşıma çıkıyor faydasini görüyorum.

Bir de yapanlardan örnek istemişsiniz ama bence ona da gerek yok. Bu sizin hayatınız, sizin isteğiniz. Daha önce kimse istememiş, başaramamış ve denememiş olabilir. Bu vazgeçmek için sebep olmamalı zaten.

Masallah size..calismalar nasıl gidiyor?Bu sene umutlumusunuz dgs den?Bende insallah 2018 dgs ile hukuka geçmek niyetindeyim.. birde adalet onlisans diploma notunuz Kaç? insallah yüksektir.bu size avantaj sağlayacak..

Canım benim annem okudu, hem ben hem kardeşim hem de babam köstek oluyorduk ama ikinci üniversiteyi okudu kırk yaşındaydı diye hatırlıyorum. Eş dost akrabaya bir şey söyleme, bu konu yokmuş gibi davran, onlar anlayamazlar anca pasta börek yiyip milletin lafı. Sakın yolundan dönme, çocukların seninle gurur duyacak, okulda anketlerde üniversite mezunu işaretleyecekler, yatır çocukları kitapları masal gibi oku onlara, annem böyle yöntemler bulmuştu. Başarılar dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…