- 17 Nisan 2009
- 2.274
- 1.644
- 333
Ayy adamdaki özgüvene bak... Bakın ben tek yasıyorum yasadıgım sitede de çoğu insan tek yaşiyor. Bi komşum var aramızda yirmi yas fark var adam kurumsal bi yerde çok iyi pozisyon da devasa bi maasla çalişiyor. Karısı şimdi ayrılma kararı aldı avukat avukat geziyor nasıl daha fazla nafaka alirim diye adamda utanmasa önümde ağlıcak o kadar üzgün ki...Oğlum 22,kızım 18 yaşında.
Eşim fabrikada işçi.
Bu anlattiginiz tarzda seyleri ben de yasadim. Beni adam yerine koymamasi, hicbir karari birlikte vermememiz, ailesiyle ilgili konularda sindirmeye calismasi vs. Ben bir yil dort ay sabredebildim. Siz nasil 25 yil cektiniz? Kendinizi hic mi sevmiyorsunuz? Su an ben yeni yeni kendime geliyorum, fark ediyorum ki ben ben olmaktan cikmisim. Esinizi seviyor musunuz yoksa ayrilik travmasi, yalnizliktan korkmak mi sizinkisi?Teşekkür ederim,kendimi o kadar yalnız,o kadar değersiz hissediyorum ki bu yaştan sonra yeniden hayata başlayabilirmiyim bilmiyorum.ailem sağolsunlar arkamdalar eşimin yıllardır beni sindirdiğini söylüyorlar aslında haklılarda eşim bir şekilde beni sindirdi özgüvenimi yok etmiş şimdi anlıyorum,yada bilmiyorum belkide gerçekten ben hatalıyım belki nerde nasıl tepki vereceğimi bilemedim içimde bir dengesizlik iyi yönlerini de düşününce keşkelere takıldım toparlanamıyorum. Çok şükür çalışıyorum, maaşımı eşime verdim az buldu beğenmedi vermedim vermediğim için suçlandım.yazacak çok şey var nerden başlıcam nasıl yazacağım bilmiyorum.
Anneniz babaniz sag mi?Etrafımdaki bizi tanıyanlarda aynen sizin gibi düşünüyorlar,amaa iştee mantığıma,kalbime söz geçiremiyorum benim zaten geçmişine çok bağlı bir yapım var.yanlış anlaşılmasın tabiikide bütün suçlu eşimdi demiyorum,benimde hatalarım var hatalar iki taraflıdır aksine ben daha çok kendimi suçluyorum.
Belki de nerde nasıl tavır koymayı bilip tavrımı koyamadım,hep bir pasiflik bir korku çekingenlik vardı ona karşı tabikide tartışıyordum küsüyordum o yine kendi bildiğini yapıyordu ve ne acıdır ki hiç bir zaman özür bile dileme gereği duymadan bir şekilde barışıyordu,ama o bana öyle davranmasaydı kimse kimseyle durduk yere
kavga çıkarmaz diye düşünüyorum.
Sizin neden cesaretiniz yok sorabilirmiyim.
Hayatinda mutlaka biri vardir yoksa oyle kolay duzenini bozmazdi
Baskasi olunca eften puften sebeplerle erkekler bahane uretip ,ustunede seni suclu ilan ederek gidiyorlar
Defolsun gitsin birak ,cehenneme kadar yolu var
Ama mumkun olsa keske biz kadinlar uzulmesek
Ben aradan 3 yil gecti hala canim yaniyor
Anneniz babaniz sag mi?
Ayy adamdaki özgüvene bak... Bakın ben tek yasıyorum yasadıgım sitede de çoğu insan tek yaşiyor. Bi komşum var aramızda yirmi yas fark var adam kurumsal bi yerde çok iyi pozisyon da devasa bi maasla çalişiyor. Karısı şimdi ayrılma kararı aldı avukat avukat geziyor nasıl daha fazla nafaka alirim diye adamda utanmasa önümde ağlıcak o kadar üzgün ki...
Adam gecelere kadar işte kadında kızlarıyla yasıyor inanırmısınız benden daha fazla hayat yasıyor kuaförler degişiklikler sosyal medyada fotoğraflar.millet melek gibi adamlara tekmeyi vuruyor yasınız gec hayatı kacirmayin yeni bi sayfa acın...
Bu anlattiginiz tarzda seyleri ben de yasadim. Beni adam yerine koymamasi, hicbir karari birlikte vermememiz, ailesiyle ilgili konularda sindirmeye calismasi vs. Ben bir yil dort ay sabredebildim. Siz nasil 25 yil cektiniz? Kendinizi hic mi sevmiyorsunuz? Su an ben yeni yeni kendime geliyorum, fark ediyorum ki ben ben olmaktan cikmisim. Esinizi seviyor musunuz yoksa ayrilik travmasi, yalnizliktan korkmak mi sizinkisi?
Burdan okuduklarımdan,etrafımda duyup gördüklerimden, anladım ki erkeği terk eden kadın olursa,kadını sevmese bile erkek kendini toparlayamıyor ve kazanmak için çabalıyor.
Fakat kadın kurtarmak için ne kadar çabalıyorsa erkeğin gideceği yoksada gidiyor en kısa sürede de yeni biriyle hayat kurup arkasına bakmıyor.
Oğlum 22,kızım 18 yaşında.
Eşim fabrikada işçi.
Erkekler once hayatina yeni birini dahil ettiklerinde iki kisiyi birden idare eder. Bu hosuna gider. Cunku evdeki evdeki ihtiyaclarini karsilar, disardaki de onun cinsel ihtiyaclarini. Adam da sultanlar gibi yasar. Ara sira vicdan da yapar o donem. Birini buldugunda evdekine kopek gibi davranir. Evdeki kadinda o eski sevgiyi yeniden bulmak icin nerde hata yaptim diye eskiye donmek icin cabalar durur ama nafile. Adam zamanla evdekini begenmez. Durup dururken kavgalar cikarmaya baslar, kuslukler baslar. Adam ara sira vicdana geldiginde karisina iyi davranir. Bu boyle devam rder durur. Bir iyi bir kotu. Ta ki disardaki ikinci hatun ben daha ne kadar bekleyecegim diye baski yapana kadar. Adam iki kadin arasinda kalinca bir secim yapmak zorunda hisseder. Genelde de ikinci kadini secer. Cunku evdeki kadinin herseyini ogrenmistir, onun kesfedilecek seyi kalmamistir. Oysa disardaki kadin ona daha caziptir. Evdeki nasil olsa cocuklar var hep ceptedir. Ve adam disardakini kacirmamak icin evi terk eder. Bir kavga cikarir ve gider. evdeki cocuklarla beklemeye baslar. Oyle ya bunca yillik emek var, cicuklar var. Eninde sonunda gelir der. Adamsa nasilsa cocuklara bakiliyor der. Tasmadindsn cikmis kopekler gibi bekar hayatina baslar. Evliyken yapmadigi herseyi yapar. Azmis biri gibi sinirsiz bir hayat yasar. Ve ikinci kadin evlenelim baskilarina iyice baslayinca adam evdekini arar, bosanalim der. Iste o zaman evdeki bos tere bekkedigini adamin donmeyecegini anlar. Davalar acilir. Kadin yikilan yuvasi icin hergun aglar. Cocuklar babamiz nerde der, anne cevap veremez. Sonunda evdeki hayatin devam ettiginin idrakine varir ve yeni bir hayata simsiki sarilir. Adam da ikinciyle devam eder. Tam da evdeki iyi ki bossndim hayat boyle daha guzelmis, bos yere cekmisim onu dedigi anda adam sifiri tuketip eski karisinin kspisini calar ama artik cok gectir. Bu arada paralar suyunu cekince ikinci hatun terk etmistir adami. Her ne kadar bu tip olaylarda kaybeden evdeki gibi gozukse de bu hikayenin kazanani hep o olur aslinda. Cunku uzun vadeli dusununce adam hep kaybetmeye mahkumdur.Bende artık hayatında biri olduğunu düşünüyorum. Dediğiniz gibi aksi taktirde çabalar bir adım atardı. Hayatından memnun olduğunuda duyuyorum. İnsanlar ayrılıp,boşanabilir bunu anlarım da,anlamadığım ortada çocuklar varken onların sorunları için bile neden görüşmez anlayamıyorum.
Tespitiniz çok doğru,pisikoloğumda aynen sizin gibi etkiye tepki olduğunu söylüyor,ben yinede kendimi suçluyorum "keşkelere "takıldım. Haklısınız hiç yerine konmak umursanmamak canımı çok acıtıyor, günden güne eridiğimi hissediyorum.
Yıllarca onun istediği kalıba girmekten,
Kendi kişiliğimi unuttum. İnanırmısınız şu an bile yaptığım her şeyde doğrumu yapıyorum yanlışmı diye ikilemde kalıyorum.Pisikoloğum kendimi yeniden keşfetmemin zaman alacağını söylüyor.
sizi bu kadar üzen bir adam için o kişiye yalvarmak neden?zevk mi alıyorsunuz sizi ezmesinden hiç zannetmiyorum.daha fazla bence ezdirmeyin kendinizi bi 45 yıl daha yaşayacak mısınız ayrılın bence.45 yaşındayım,kendimi nasıl ifade edeceğimi de bilmiyorum,eşimin hep ben bilirim sen birşey anlamazsın tavırları,ailemizi ilgilendiren maddi konularda dahi beni önemsemeden benimde fikirlerimi sormadan kendi başına arkamdan bir şeyleri yapması,ben bir şekilde öğrenip tepkimi verdiğim zamanda beni kaale almadan sana mı soracağım deyip hep kendini haklı çıkarması evliliğimiz boyunca hiç hatasını kabul etmeyip özür bile dilememesi bir şekilde haklıyken hep beni haksız,suçlu duruma düşürmesi.(ama konu benim arkadaşlarım,ailem olunca onun isteğine göre davranmam gerekiyordu)bu tavırları zaten alıngan bir yapım vardı dahada alıngan ve takıntılı olmama sebeb oldu,dolayısıyla iki gün iyiysek üç gün tartışma derken bundan üç yıl önce eşimden ben kendi isteğimle ayrıldım ama yapamayıp bir şekilde 5 ay sonra sanki hatalı olan benmişim gibi eşime yalvararak ikna edip barıştık, ama her tartışmamızda ben giderim deyip durdu ve en sonundada beni suçlayarak evi terk etti.Benim ayrılmak için o kadar sebebim varken ayrılamadım,ama finali eşim yaptı Ayrıldıktan sonrada bir kaç ay eşimi ikna etmeye çalıştım yalvardım, bana zamana bırkalım deyip durdu ama konuştuğu tanıdıklarımıza beni suçlayarak olmaz diyormuş eşim şu an benimle hiç bir şekilde iletişime geçmiyor,umursamıyor bu kadar kolaymı vazgeçmek,unutmak.
su yazdiklarin oyle dokundu ki banaErkekler once hayatina yeni birini dahil ettiklerinde iki kisiyi birden idare eder. Bu hosuna gider. Cunku evdeki evdeki ihtiyaclarini karsilar, disardaki de onun cinsel ihtiyaclarini. Adam da sultanlar gibi yasar. Ara sira vicdan da yapar o donem. Birini buldugunda evdekine kopek gibi davranir. Evdeki kadinda o eski sevgiyi yeniden bulmak icin nerde hata yaptim diye eskiye donmek icin cabalar durur ama nafile. Adam zamanla evdekini begenmez. Durup dururken kavgalar cikarmaya baslar, kuslukler baslar. Adam ara sira vicdana geldiginde karisina iyi davranir. Bu boyle devam rder durur. Bir iyi bir kotu. Ta ki disardaki ikinci hatun ben daha ne kadar bekleyecegim diye baski yapana kadar. Adam iki kadin arasinda kalinca bir secim yapmak zorunda hisseder. Genelde de ikinci kadini secer. Cunku evdeki kadinin herseyini ogrenmistir, onun kesfedilecek seyi kalmamistir. Oysa disardaki kadin ona daha caziptir. Evdeki nasil olsa cocuklar var hep ceptedir. Ve adam disardakini kacirmamak icin evi terk eder. Bir kavga cikarir ve gider. evdeki cocuklarla beklemeye baslar. Oyle ya bunca yillik emek var, cicuklar var. Eninde sonunda gelir der. Adamsa nasilsa cocuklara bakiliyor der. Tasmadindsn cikmis kopekler gibi bekar hayatina baslar. Evliyken yapmadigi herseyi yapar. Azmis biri gibi sinirsiz bir hayat yasar. Ve ikinci kadin evlenelim baskilarina iyice baslayinca adam evdekini arar, bosanalim der. Iste o zaman evdeki bos tere bekkedigini adamin donmeyecegini anlar. Davalar acilir. Kadin yikilan yuvasi icin hergun aglar. Cocuklar babamiz nerde der, anne cevap veremez. Sonunda evdeki hayatin devam ettiginin idrakine varir ve yeni bir hayata simsiki sarilir. Adam da ikinciyle devam eder. Tam da evdeki iyi ki bossndim hayat boyle daha guzelmis, bos yere cekmisim onu dedigi anda adam sifiri tuketip eski karisinin kspisini calar ama artik cok gectir. Bu arada paralar suyunu cekince ikinci hatun terk etmistir adami. Her ne kadar bu tip olaylarda kaybeden evdeki gibi gozukse de bu hikayenin kazanani hep o olur aslinda. Cunku uzun vadeli dusununce adam hep kaybetmeye mahkumdur.
Sabret ve gor.
Hayir. Sevgilisiyle...ben oglumla ondan uc saat uzakta baska bir sehirdeyim. Ayda iki kez oglumu gormeye geliyor. Dava ekimde bitti. Dava bitene kadar arada bir aradi, kotuyum pismanim diye. Oyundu. Yeniden birlesmeye ikna edip tazminattan kurtulmak icindi. Eger ben oyunlarina kanip birlesseydim dava dusecekti. Iki gun sonra denedik olmadi deyip tekrar gidecekti. Dava bitti. Bosandik. Sesi solugu kesildi. Mutlu. Hem de cok. Sorumsuz ipinden bosalmis gibi yasiyor. Eger sevgilisi evlenelim diyee tutturmazsa bu sekilde devam ederler ama muhtemelen evlenirler. Ben de o gunu bekliyorum. Herseyin flortteki gibi olmadigini asil o zaman gorecekler.sonanda senin eski esin geri dondumu sana?
SonandaKonu sahibi haklisin olum gibi bir sey bu ama kimse de olmuyor cok garip. Ben de yasadim bu acilari. Olmeden olumu de gordum gibi birsey. O yuzden ne zaman boyle konulari gorsem uzuluyorum. Eski gunlerim yeniden depresiyor. Cok uzuldum. Keske yapacak birsey olsa. Ama maalesef yok. Bazen yapacak birsey yoksa hayati da akisina birakmak gerekiyormus, bunu ogrendim. Hayata teslim olmayi...hayat devam ederken de kaldigin yerden devam etmeyi...yapacak tek sey var eger bu psikolojide pisman olmamak adina yanlis karar vermeyim diyorsan once kendini toparlamalisin. Bunu once kendin sonra da cocuklarin icin yapmalisin. O gelmeyecek, bekleme. Bekleyerek umit icine girme. Onemli olan kendini toparlaman. Ozune in. Unuttugun kendini yeniden bul. Huzura kavustugunda zaten sen de istemeyeceksin artik onu.
onun sonu iyi olmayacak inan. Kimse yasattiklarini yasamadan olmezmis. Bunun haberini bir sekilde sen de alacaksin ama bu oyle cabuk olmuyor. Maalesef evren yavasligi seviyor. O cezasini elbet bulacak tam da sen onu unuttugunda. Bu hep boyle oluyormus. O gunu bekleme. Cunku beklemeyi biraktigin anda oluyormus. Sadece zaman. Biraz zaman...
Melissanil, onun caninin acimasini bekledigin icin bu gerceklesmiyor, inan. Cunku o enerjiyi evrene saldigin surece bu olmayacak. Sen hala onu dusundugun icin bir sekilde ona enerjini gonderiyorsun ve o senin bu enerjinle besleniyor. Ne zaman ki onu tamamen unutup dusunmeyi biraktiginda yani o enerji akisini kestiginde olacak bu. Adami evrene saka.iyorsun ki... senin adina cok sevindim sevgiyi yeniden bulduguna... o halde onu da sal gitsin... evrenin kurallari yavas isliyormus. Bu hemen oyke birgunde olmuyor. Sabret diye o yuzden diyorlar. Hersey yavasyavas oluyor. Belki bir kac sene sonra... bunu bilemem ama once su enerjini adamin uzerinden kesmen lazim. senin yazolarini yorumlarini ben de takip ediyorum. Burda begendigim bir kac kisiden birisin. Ne zaman istersen yazabilirsin. Dertlesmek istersen de seve seve dinlerim. Burasi zaten onun icin var. Sen sevgiyi hakettin fazlasiyla. Mutlu olmana sevindim. Bep mutlu olmani dilerim. Sevgiyle kal...Sonanda
Senle uzun uzadiya konusabilmeyi cok isterdim
Yazdiklarin ilac gibi geliyor bana
Bu bolume yazdigin her mesajini okuyorum severek okudugum bir kac kizdan birisin
Ama malesef su yazdigîna her ne kadar inanmak istesemde olmuyor iste bu adamlar cezalarïni malesef bulmuyor
Cok isterdim benim exi rezil olmus kahrolmus bi halde gormeyi ama yok hala inkar hala beni suclamalar
Suan benim hayatima biri girdi.Tam istedigim gibi durust,saygili,guzel bir kariyeri sayginligi kisiligi var
Benim eski ex ile asla kiyaslanmayacak biri
Hic beklemedigim bir anda bana tanisma teklif etti ve 1 aydir ilerliyoruz
Kocamdan 20 yilda gormedigim sevgiyi ilgiyi saygiyi 1 ayda onda gordum bana insan oldugumu hissertirdi
Ama ben hala icimden o pisligi atamadim yalanlari,adilikleri,iki yuzlulugu ya unutamiyorum
Pisman olsun istiyorum onu illa pismanlikla kivranirken gormek istiyorum takinti yaptim
Beni acittigi gibi acisin istiyorum adam onca yalan onca oyun cevirdi hala ayni
Belki aldatilmakti hazmedemedigim
Sevgi degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?