Ölmeye bile cesaretim yok

Bilenler bilir ilk burda açmıştım basıma gelen sıkıntıyı.tekrar özet geceyim cok kısa zamanda ailemın ısrarlarına dayanamayıp evlendim.Ama yaparım sandım yapamadım bır ay oldu sımdı herkes ogrendı zorluyolar berbat bır haldeyım herseyden sogudum guzel seylere ınancım kalmadı kendıme zarar versem arkamda kalanlar da ayakta duramazkı .
Olmeyin zaten. Niye ölüyorsunuz ki. Once ise kendinizi dusunmekle baslayin. Kim ne derse desin hayat sizin hayatınız. O ne dedi bu ne dedi diye gecmez ağzı olan konuşur Sizin yapmaniz gereken bosanip kendi yolunuza bakmak Calisiyor musunuz bilmiyorum ama kendinize para kazanacaginiz bir is edinin. Bol bol kendinizi gelistirmeye bakin. Boylece daha ozguvenli olur kendi kararlarınızda yurumekten korkmazsiniz. Iyi bir hayat yasamaya bakın kimse sizi dusunmez

Ben de boşanmaya çok zor karar verdim, sonra da ikna süreci çok uzun sürdü. O bana küstü, yıllarca küs kaldı, sonra aradı 4 yıl sonra, zor unuttum seni tekrar evlenelim dedi. Oysa arada nişanlanmış, nişanlısı terk etmiş, baktı benim kadar hassas düşüneni yok dönmek istedi ama ben olmaz deyince de hayatına devam etti.

Yani her yetişkin kendi hayatına devam edecek yeterlilikte.

Ben evlilikte sevmediğiniz birinin zamanını çalmayı çok ayıp karsiliyorum, bu terketmekten daha kötü.

u

ulaşamazsın, güvenlik gerekçesiyle kapatıldı konuları, o da senin gibi can korkusu yaşıyordu
Ama onun durumu farklıydı bu bayanla alakası yok o insanları masum insanları suçuna ortak etmeye çalışan sonra da canının derdine düşen...........

Ceylan hani şu kızlığını evlenerek adetine getirip oldu bittiye getirip boşanmak isteyen kız mıydı?
ya niloya bütün sürprizi bozdun, kızceyiz damadın akrabasına ifşa olunca can korkusuyla ne var ne yok kapattırıp gitmişti, mühendis olması dışında ayyyyynnnııı konu sahibi gibi anlatırdı dertlerini

Bosan cocugun yoksa arkanda duracak bırıne ıhtıyacın yok bence. Calısırsın kendıne yetersın.

ya niloya bütün sürprizi bozdun, kızceyiz damadın akrabasına ifşa olunca can korkusuyla ne var ne yok kapattırıp gitmişti, mühendis olması dışında ayyyyynnnııı konu sahibi gibi anlatırdı dertlerini
Umarım ifşa olmuştur ben öylelerine acımam benim de erkek kardeşim var

Umarım ifşa olmuştur ben öylelerine acımam benim de erkek kardeşim var
Bence çok korktu ama eşinin kulağına gitmeden yırttı, şimdi de tiksinti duyduğu kocasıyla 1+1 evde dolanip ne yapsam da bir an önce nafakamı alıp kurtulsam diye plan yapıyordur, hatta farklı hesapla burda bizden kaçış planı için , durumu biraz değiştirip anlatarak , fikir sorsa hiç şaşırmam

:)) tamam sakın olun ben smdı adamın yanında degılım ondan bıraz rahatım o da boyle olacaksa ıstemıyo zaten benı yanında ..karmakarısık ne yapacağımı bilemedıgımden burda bıraz tutarsız konuşmalarım.hepınızın yazdıklarını okuyorum ayrı ayrı hepsını dıkkate alıyorum .ya ne bileyim tanıdık falan cıkar da ıfsa olmak ıstemedım.bosanınca tek basıma ayakta kalabılırım muhendısim o da aynı benım gibi farklı ilde gorev yapıyoruz.benı ıstemıyor onu sevmegımı soylefıgım ıcın ama hala bıseyler duzelsın dıye cabalıyor onu cok yıprattım bnden sonra ıyı olur mu hep dusunuyorum
Ama annesinin evine döndü diye zil takıp oynucaktı kurtuldum diye

aaa ne tesadüf, değil mi?

Ceylanım deyınce rahatlayacakmış gıbısınız sankı hayret bısey ya😟
kusura bakma ama çok benziyorsun, ceylanım desen yine yardımcı oluruz çünkü biliyoruz içinde olduğu durumu ama aptal yerine konmak üzer bizi, zaten ceylan olmaman durumunda ortada bir dert yok gibi, işın var, evin var, eğitimlisin sevmiyorsan boşan gitsin

Varda ınsnalara ben bunu ıstemıyorm dıyemedıkten sonra
Sana yakınlarımızda bir yaşlı teyzenin yaşadığı bize anlattığını kısaca özet geçeyim:
Bu bayan teyzemiz köyde yaşayan bir insanmış zamanında şuan ki yaşı 70 küsür sen düşün ne durumda iken şehire kaçtığını ailesi bu teyzemizi istemediği bir adamla evlendirmek istemişler teyze istememiş ailesinin abilerinin baskılarına dayanamamış şehire kaçmış bir akrabasının yanına sığınmış bir süre sonra iş bulmuş o zamanlardan sigortası başlamış düşün köyden gelen bir kız ilkokul mezunu ve seneler önce olmuş olan birşey ne meslek var ne bişey akrabası idare etmiş azcık para biriktirene kadar sonra küçük bir eve çıkmış ailesi yapma kızım etme de dedilerse de dönmemiş hizmetçi gibi o evde yaşamaktansa özgür bir şekilde hayatımı yaşayacağım demiş çalışmış var gücüyle ama evlenmemiş abisinin babasının baskıları onu erkeklerden soğutmuş korkmuş evlenmeye çalış didin şuan 3 katlı bir evi var emekli maaşı var öldükten sonra da mal varlığını Mehmetçik vakfına bağışladı henüz yaşıyor bu teyze o zamanlar kendi ayakları üzerinde durabildiyse sen niye duramayasın ki biraz cesaret kadın isterse başarır. Allah Bismillah de çık yola

kusura bakma ama çok benziyorsun, ceylanım desen yine yardımcı oluruz çünkü biliyoruz içinde olduğu durumu ama aptal yerine konmak üzer bizi, zaten ceylan olmaman durumunda ortada bir dert yok gibi, işın var, evin var, eğitimlisin sevmiyorsan boşan gitsin
Konu dün açılmış 8 Ağustosda Ceylan'ın da evliliğinin birinci ayı dolmuştu.
Bana konu ve dil benzer gelse de yazım hatalarından dolayı birebir aynı diyemedim.

Konu sahibi siz de istemiyorsanız boşanın elalem ne derle,ailem üzülür diye düşünmekle devam etmez sonuçta aynı odada bile yatamadıgin adam yani

Bu konuya son kez yazacağım. Ceylan’sınız veya değilsiniz fark etmez ; çocuk yaşında dedesi yaşında adamın altına karılık yapsın diye verilen kızlar, işi, parası olmadığı için koca dayağına mecbur okutulmamış kadınlar, evine üç kuruş para getirmek için evlerimize gelip pisliğimizi temizleyen emekçiler, kocasından boşanıp katledilen kadınlarımız... Liste uzar gider, benim üzülme önceliğimde bu kadınlar var siz değil. Gelir var, imkan var, meslek var (olduğunu varsayarak) ama sebepsizce kendi argümanlarıyla adamdan boşanma yok. Size dil dökmeye değmez kusura bakmayın. Köşe kapmacaya devam adamla aynı evde.

Back
X