Olmuyor mu?

Hırsızlık yapmak da kolay değil adam göze almış yapmıs ne yapalım sence madalya mi takalım...Allahini seversen konumdan ötede kus kötülüğünü..
Hırsız mı? Ne güzel iftira atıyosunuz ya? Tasvip edersiniz etmezsiniz yaptıklarını özel hayatini vs o ayrı konu da.. Hırsız derken? O adam başarılı bi televizyoncu kendisi hiç sevmem ama bu gerçeği değiştirmez, her hafta yaptıgı programda stüdyo doluyor silah zoruyla mi getirtiliyor o insanları oraya, bi yarışma yapıyor milyonlarca sms atıyor bu toplum o sms ler hep para, kimsenin cebinden araklamiyor parayı. yapabiliyorsan sen yap, o adamın hayatını verseler dibin düşer ama hasetten duyar kasiyorsun burda. Sana tavsiye millete carlayacağına önceliklerini değiştir, kimseye iftira atma kalbini ferah tut haset etme.

Kiminin parasi vardir kiminin duasi :) parasi olanlarin neleri eksiktir kim bilir? Sabanci ne demis zmninda: onca param olacagina evladim saglikli olsaydi... demem o ki dertsiz eksiksiz kul ve yasanti yok bu dunyada!

galiba ben bir konu açıyım benimle aynı fikirde olanlar gelsin beni desteklesin gazlasın pohpohlasın diye açılıyor...
Çünkü aksi bir şey yazdın mı hemen gardlar alınıyor ben de anlamıyorum
Çoğu konuda böyle
Yorumları okursanız tersi yazanlara da haklisiniz dedim çoğu yer de ta ki o saygı çerçevesi aşılana kadar...üslubuna dikkat ederek düşüncesini söylesin herkes o zaman siz bana yazılanları okumadiniz heralde..

Hırsız mı? Ne güzel iftira atıyosunuz ya? Tasvip edersiniz etmezsiniz yaptıklarını özel hayatini vs o ayrı konu da.. Hırsız derken? O adam başarılı bi televizyoncu kendisi hiç sevmem ama bu gerçeği değiştirmez, her hafta yaptıgı programda stüdyo doluyor silah zoruyla mi getirtiliyor o insanları oraya, bi yarışma yapıyor milyonlarca sms atıyor bu toplum o sms ler hep para, kimsenin cebinden araklamiyor parayı. yapabiliyorsan sen yap, o adamın hayatını verseler dibin düşer ama hasetten duyar kasiyorsun burda. Sana tavsiye millete carlayacağına önceliklerini değiştir, kimseye iftira atma kalbini ferah tut haset etme.
Senin kafan mı güzel ben acundan bahsetmiyorum...normal şeyma yaptiginin bedelini ödedi helal diyorsun ya bende herhangi bi hirsiz da bedelini ödüyor bi şeyleri göze alıyor destekleyelim istersen dedim..acun ne alaka..

Demek ki sen o kadar hasetlenmişsin ki acun şeyma dilinden düşmüyor..acun şeymayla evlendi..kıskançlığında boğul..

Allah istediğine istediği gibi verir bunu yargılamak bize düşmez. Adı üstünde imtihan dünyası herkes bi şeyle sınanıyo. Çok şükür ki sağlıklarımız yerinde. Bi sürü varlığın içinde dermansız hastalık çekip o varlığın tadını alamayan da var. Önemli olan Allah sağlık huzur afiyet versin kimseye muhtaç etmesin..
Size katılıyorum kimsenin hayatı 4/4 lük değil mesela bizim maddi durumumuz iyi çok şükür ama huzur yok bazıları sağlığından olmuş durumda bir laf vardır Allah ağzınızın tadını bozmasın diye ağzın tadı bozulduktan sonra git en lüks restırantlarda en pahalı menülerden ye yinede tad alamazsınız.Ve yineliyorum ALLAH AĞZINIZIN TADINI BOZMASIN

Ne seymaymis arkadaş. Kim O kadın ya nasıl yaşıyor ki herkes bi Şeyma diyip duruyo.

Davulun sesi uzaktan hos gelir derler ya... Kimbilir bu hiper varlik icinde yasayan insanlarin ne dertleri var. Kimse bilemez. Allah herkesi illaki birseyle siniyor. Herzaman sükretmek gerek.
Sosyal medyada kim aglarken, tartisirken, dövüsürken resmini cekip paylasiyor? Hersey sadece gösteris. Fazla kapilma o paylasimlara.

Size katılıyorum kimsenin hayatı 4/4 lük değil mesela bizim maddi durumumuz iyi çok şükür ama huzur yok bazıları sağlığından olmuş durumda bir laf vardır Allah ağzınızın tadını bozmasın diye ağzın tadı bozulduktan sonra git en lüks restırantlarda en pahalı menülerden ye yinede tad alamazsınız.Ve yineliyorum ALLAH AĞZINIZIN TADINI BOZMASIN
Amiinn inşallah.. Allah size de huzurlu geçim nasip etsin inşallah..

Biraz alakasız olacak ama, sakıp sabancının 2 evladının da engelli olmasında akraba evliliğinin payı büyüktür(teyze kızı).

Konuya yorumum, evlenir evlenmez ev, araba , bebek sevdası üçlüsüne kontrolsüz bir şekilde sahip olma isteği işleri çıkmaza sokuyor.

Bir de üstüne hem bunlara sahip olayım, hem de yiyip içip gezeyim deyince , ruhen biraz bocalıyor insan işte.

Iste bu sosyal medya insanlari bunalima sokuyo :) oralar gorunen sadece birde arka plan var :) kaldiki oyle olsa bile daha iyisine bakip ic gecirmek yerine senden daha kotu durumda olanlara bakmak lzm. Insanlar saglikla aclikla savasla mucadele ediyor.. onlara bakarak aslinda cok sansliyiz! Guzel evmis arabaymis mutfakmis.. olsa guzel olur tabii ama...olmazsada olmaz yani..elindekine sukretmekte buyuk erdemdir!

Iste bu sosyal medya insanlari bunalima sokuyo :) oralar gorunen sadece birde arka plan var :) kaldiki oyle olsa bile daha iyisine bakip ic gecirmek yerine senden daha kotu durumda olanlara bakmak lzm. Insanlar saglikla aclikla savasla mucadele ediyor.. onlara bakarak aslinda cok sansliyiz! Guzel evmis arabaymis mutfakmis.. olsa guzel olur tabii ama...olmazsada olmaz yani..elindekine sukretmekte buyuk erdemdir!

4 yıldır lojmandayim. Evi adam etmiş haliyle bile ev demezsin. Iyi tarafından bakıyorum kalıcı değilim ve istanbulun göbeğinde 200 tl kira veriyorum. Hani böyle bi temizlik yaparsın ev mis olur resmen temizim diye bağırır ya yeni evlerde. Hah benim elim çamaşır suyundan çıkmaz. Ama ev yeni değil. Napalım dimi. Lojmanda oturup da söylenmek olmuyo.

Bak şimdi kardeşim bi tanidigim çocuğunu hastaneye götüruyo ve yan odadan bi annenin devamlı ağladığını duyuyo gidip soruyu neden agliyosun kardeşim diye bayanın 5yasindaki çocuğu lösemi hastasıymış başka çocukları da var eşi onlara baktığı için calisamiyomus kadında sürekli o hastane senin bu hastane benim çocukla koşuşturuyo tedavi süreci de maddi olarak çok yıpratmış çocuk hep çilek istemiş annesinden kadincagiz alamamış bu tanıdık bizim çevremizdeki herkesden para topladı çocuğa oyuncaklar vs yüzünü güldürmek için ama işte çileği unutmuş kadın hatirlatmis bi sonraki gidişinde çilek almış ve çocuk o gün o çileği yiyemeden ölmüş halimize bin şükür senin aklından gidersek hep daha iyileri var önemli olan halimize şükür etmek imtihan dunyasindayiz herşey istediğimiz gibi olsa zaten niye yaratıldık herkez bişeyle sinaniyo hem zamanın ne getireceği bellimi ki

Çok param yok.
Ben de hesap- kitap yaparak harcayanlardanim.
Bazen sizin gibi de dusunuyorum.
Ama asil biliyorum ki çok parayi fazla istemiyorum.ya para icin cocuklarim kacirilirsa,ya evime hirsiz girerse.ya evim yanar,yikilirsa,fabrikam batarsa,v.b....ya karsiliginda yaradan,amansiz dert verip o patayla derman aratirsa. ...
Yok bunlarin hicbirine dayanamazdim.çok şukur ki param yok.yetecek kadarini Allah veriyor zaten.vermediklerine de çok şukur.
Evi olmayan yasiyor,arabasi olmayan evde kapali kalmiyor.cagir taksiyi gelsin.
Evim yok,kiradayim.komsumu kotu,tasinirim biter.kapida araba,acaba biri cizdi mi,aa onun modeli daha buyuk.ezikmiyim ben yaa.simdi temelden ezik olurum,kucucuk dunyamda yetinirim.
Aslinda geniş dusunuyorum ve gerek yok diyorum.
Evrende milyonlarca galaksi,bunlarin iclerinden birinde minik dunyamiz,bu dunyanin karaparcalarindan birinde biryerlerde binlerce insandan biri.yani cok ta buyuk olmaya gerek yok mus

Çok gezmek çok para demek değil ilk önce bunu belirteyim. Para illaki önemli ama çok Zengin olmaya da gerek yok. Verdiğin örnekten yola çıkayım. Ağustos ayında Kapadokya ya gittik. iki gece kaldık. Erken rezervasyonla 200 lira civarı otele ödedik. Bu da peşin değil kredi kartına bilmem kaç taksit. Otel de mağara oteldi. Gayet de güzeldi. Bu sadece konaklama parası. Kahvaltıları abartmadık simit poğaça çay falan. Yemek de yine aynı şekilde bütçemize göre yedik. Balon turu dersen. O da kişi başı 200 den 400 lira ve yine kredi kartına bilmem kaç taksit. Gidene kadar otelin taksitlerini ödemiştik. Geldikten sonra balonun taksitlerini ödedik. Buna benzer bir 4 günlük İstanbul gezisini de Kasım ayında yaptık. O da çok uygundu. Yani cebinizde öyle çok çok paralar olmasına gerek yok. Size böyle bir sürü örnek verebilirim.

Böyle seyleri kafaya takmayin kim nasil yasiyor nereye gitmis napmis, ben niye yapamiyorumun sonu gelmez. Insan oglu nelere sahip olsada hep daha iyisini fazlasini ister. Öncelik saglik evlatlarimin benim ailemin esimin sagligi yerindeyse kimseye muhtac deyilsem bin sükür rabbime derim ben. Tabi bunun yani sira hicbirseydende hersey olmuyor malesef birde isin bu tarafi var. Ya aileniz zengindir zengin bir hayat icinde yasayip gidersiniz yada ikinci formül okumak okumak okumak daha iyi yerlere gelmek daha iyi para kazanmak. Ama herseyden önce saglik ve sükür etmek.

Bir de bir tavsiyede daha bulunacagim. Gozlemledigim su ki bankalar bu kadar kolay kredi vermeye başladığından beri insanlar daha mutsuz. Eskiden insanlar emekli ikramiyeleriyle filan ev alirlarmis para biriktirip araba alirlarmis. Kafalari simdiki insanlara göre cok daha rahat. 10 yil borc odemek dile kolay. Bence kredi islerine mal mülk sahibi olmak icin cok da bulasmayin. En azindan benim fikrim o.

Back
X