- 2 Kasım 2023
- 3.310
- 6.226
- 78
- 31
Kaldirtin bence o ismi yaa. Cidden kötü enerjisi vardır. Bir defa ilerde size seslenen herkes içte bir üzüntü hatırlıyordur. Bu arada kendi soyadinizi kullanmaniz o kadar önemli değilse sizin için iki soyisim kullnamayin. Yorucu oluyor.Evet 20 yaşında intihar etmiş bir kızın ismini taşıyorum
Madem ileride çocuk doğurup depresyona girip intihar etmek gibi düşünceleriniz var, çocuk yapmayın derim, bence siz de çok sağlıklı değilsiniz. Çocuktan önce bi psikolojik destek alın eğer bu yönde düşünceleriniz varsa.Yahu adaşla ne alakası var ölü birinin enerjisi var hiç mi böyle şeylere İnanmıyorsunuz düşüncelerin enerjisi var evet belki ben bilimsiz düşünüyorum ama o kadar insan var kendini kanıtlayan kehanet var ben bu psikolojiden çıkamıyorum ileride çocuk doğurup depresyona girip intihar etmekten korkuyorum
Benim doğum haritamda bile genç ölüm veren intihar konumları var. Biliyorum saçma ama bu aralar gerçekten neden bu ismi taşıyorum demeye başladımÇıkış noktanız/ ismi istememe sebebiniz benim asla mantığıma yatacak şeyler değil. İsmin kötü enerjisi falan. Fala inanan birisine de pek akıl falan vermem aslında ama belki mantıklı gelir yazacaklarım:)
yukarıda yazdığınız şeyler psikolojideki “kendini gerçekleştiren kehanet” ve algıda/dikkatte/hafızada seçicilik kavramlarına çok benziyor. İçinde kehanet kelimesi geçiyor ama falla falan alakalı değil tabiBu kavram diyor ki insan bir şeye inanırsa dikkati/algısı/hafızası seçici çalışır, hayatta hep ona dair şeyler görür/geçmişi hatırlarken ona dair şeyleri hatırlar. Sevilmediğimi düşünüyorsam beni sevenler gözüme gelmez algım reddedenlerde olur mesela. Yetersiz birisi olduğumu düşünüyorsam geçmişi hatırlarken başarısızlıklarımı hatırlarım. Sizin erken yaşta ölenlerden örnek vermeniz gibi. Dikkatiniz o yönde seçici çalışıyor. Hatta zihniniz duyduğu olayları çarpıtıyor da biraz, Ahmet minguzi çocuk yaşta öldü, annesinin babası ile aynı yaşta ölmüş olamaz bile. Hem herkesin hayatında çevresinde böyle bir hikaye oluyor genelde. Başkasının adını alıp kaderini yaşamayan binlerce örnek vardır ama dikkatinizi çekmiyor çünkü dikkat ve algıda seçicilik yaşıyorsunuz.
Buna ek olarak kendini gerçekleştiren kehanette insan inandığı şeyi farkında olmadan gerçekleştirecek şekilde hareket eder ve sonrasında kendi kendine kenahetini doğrulamış olur. Örneğin sevilmeyeceğimi düşündüğüm için aza tamah edebilir aslında beni haketmeyen sevgisiz insanlara şans verebilirim. İngilizce öğrenmeye yatkın değilim diye düşünürsem konuşmaktan kaçınırım üzerine düşmem kendimi geliştirme fırsatlarını kullanmam ve cidden İngilizce öğrenemem. Yani ölen halamın isminden kötü enerjisi bana geçmiş neye elimi atsam kuruyor dersen muhtemelen ya kötüye odaklanıp güzel şeyleri göremiyorsun yani algıda seçicisin (örneğin evleneceğim demişsin, evlenmeyi düşündüğün sağlıklı bir ilişkin varsa bu dönemde gayet önemli bir olay bu) ya da farkında olmadan her şeyin kötü gideceğini düşünerek kendi kendini sabote ediyorsun.
Son olarak lütfen şarlatanlara para kaptırma, terapiye git desek para verip gitmezsiniz falcıya gitmiş de ailende genç ölüm var mı demişSeni depresif, modu düşük veya kaygılı falan görmüştür, söylemiş işte kötü enerji diye. Hiç bilmediğim halde kötü enerji diyince ben de böyle bişe sallardım hastalık var mı genç bi kayıp var mı falan gibi. Herkesin çevresinde böyle bir şey olur çünkü. İlişki konusunda bir şey sorunca “seni zamanında çok üzmüşler haksızlık edenler olmuş ama sonrasında sen galip çıkmışsın” veya “hayırsız bi exin tam sen iyi hissetmeye başlayınca geri dönebilir sakın yüz verme” demek gibi bir şey bu. Her insan yaşar bu tarz şeyleri, ortaya böyle bi cümle atsam illa uyacak bi anın vardır. Benim sülalemde de 3-4 tane erken ölüm var örneğin.
Ben’cil diye bir kelime yoktur, doğrusu bencildir.Konu sahibi 20 konudan 3üne "şikayet edeceğim " yazdığı için beynime ben'cil ve duyarsız biri olarak kodlanmış.
Ayrıca diğer konularına yorumuma rağmen bir emoji bile atmaması bana yani "insanların düşüncesine" önem vermeyen yine ben'cil biri olarak kodlandı.
O yüzden fırsat bulmuşken serbest çağrışımlarla hem örnek vererek hem empati hem duyar(duygusallık) için ufacık kendiminde kullandığı çözümleri sunarak yorum yaptım.
(*Ayrıca ben'cilliği pompalayan Amerikan bireyselleşmesi = Ailem ve tüm insanları yok sayıyorum benim düşüncem tamamen doğrudur inancı)
Ohoo ona kalırsa bir isim değilki. Türkiye'de çoğu aile kızları kapalı olsun istiyor. Başarılı olsun vs istekleri çok. Kirmayayim diye diye benligi kalmıyor insanın. Ayrıca gitsin kendi ile ilgili birşeye hassas nokta koysun. Kişinin adı kişiye sıkı sıkıya bağlı bir haktır. Bu zihniyet doğru bir zihniyet değil. Babanın derdi etraf ne der. Ya o elalem ne dercilik klasik. Yoksa kimse evladına evlatlıktan reddederim demez. Bu çok rezilce bir tehdit.Ülkede %90ımızın isminde var. Ayrıca babasının hassas noktasıymış değer mi bile isteye basmaya.
Burda evlat acısından sonra intihar edeni ve şehir değiştireni okuduk.
Neden ben'cil de bencil değil.Konu sahibi 20 konudan 3üne "şikayet edeceğim " yazdığı için beynime ben'cil ve duyarsız biri olarak kodlanmış.
Ayrıca diğer konularına yorumuma rağmen bir emoji bile atmaması bana yani "insanların düşüncesine" önem vermeyen yine ben'cil biri olarak kodlandı.
O yüzden fırsat bulmuşken serbest çağrışımlarla hem örnek vererek hem empati hem duyar(duygusallık) için ufacık kendiminde kullandığı çözümleri sunarak yorum yaptım.
(*Ayrıca ben'cilliği pompalayan Amerikan bireyselleşmesi = Ailem ve tüm insanları yok sayıyorum benim düşüncem tamamen doğrudur inancı)
Allah aşkına neden böyle bi düşüncem olsun ama geçmişte ciddi sorunlar yaşadım şuan depresyonda değilim aksine çok mutluyum gerçekten mutluyum hayatımda şuan her şey yolunda ama bu korkuyla yaşamak istemiyorumMadem ileride çocuk doğurup depresyona girip intihar etmek gibi düşünceleriniz var, çocuk yapmayın derim, bence siz de çok sağlıklı değilsiniz. Çocuktan önce bi psikolojik destek alın eğer bu yönde düşünceleriniz varsa.
Ben kimseye emoji atmıyorumKonu sahibi 20 konudan 3üne "şikayet edeceğim " yazdığı için beynime ben'cil ve duyarsız biri olarak kodlanmış.
niye inanalım ya batıl inanç bu dediğin. ölü birinin enerjisi diye bir şey yok. anksiyete yaşıyorsun obsesyon geliştirmişsin. çok istiyorsan git değiştir ama insanlar yine o isimle seslenirse ne yapacaksın ağızlarına pamuk mu tıkayacaksınYahu adaşla ne alakası var ölü birinin enerjisi var hiç mi böyle şeylere İnanmıyorsunuz düşüncelerin enerjisi var evet belki ben bilimsiz düşünüyorum ama o kadar insan var kendini kanıtlayan kehanet var ben bu psikolojiden çıkamıyorum ileride çocuk doğurup depresyona girip intihar etmekten korkuyorum
Ne yapayım ben kendi doğrularımı yaşıyorum onlar üzülüyorsa üzülsün ben mini etek giyince bile üzülüyorlar zatenİsminizi sildirebilirsiniz ona bir yorum yapamam. Kendi tercihiniz.
Konularinza denk geliyorum sürekli etrafınızdaki insanlara üzmeye meyillisiniz. Genel olarak öyle birisi canlanıyor sizin nickinizi gördüğümde.
Halanin adı neydiBabaannem ve dedem direkt halamın ismiyle seslenir bana. Allahtan benzemiyoruz
O konuda da sıkıntı işte soyun bizden diyorlar kocanın soyadını alma diyor babam ben ölünce mezardan beni babamın adıyla çağıracaklarmış kocamın soyadıyla değil. Soyadını da tut diyorlar zaten değiştirmek istemiyorum ama ilerde çocuk vs yaparsam diye onun soyadını da alacağımKaldirtin bence o ismi yaa. Cidden kötü enerjisi vardır. Bir defa ilerde size seslenen herkes içte bir üzüntü hatırlıyordur. Bu arada kendi soyadinizi kullanmaniz o kadar önemli değilse sizin için iki soyisim kullnamayin. Yorucu oluyor.
Doğru sorun sadece sizde değil. Genel olarak ailen de öyle. Sende onlara göre davranıyorsun.Ne yapayım ben kendi doğrularımı yaşıyorum onlar üzülüyorsa üzülsün ben mini etek giyince bile üzülüyorlar zaten
Halanin adı neydi
HayırHala ismi Leyla mı?
Doğrularım dediğiniz şey safsatadan ya da hurafeden başka bir şey değil.Ne yapayım ben kendi doğrularımı yaşıyorum onlar üzülüyorsa üzülsün ben mini etek giyince bile üzülüyorlar zaten
Bende Ayla diye tahmin ettimHala ismi Leyla mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?