- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
- Konu Sahibi esmergizmo
-
sorun bence biraz da tüm hayallerin içinde sevgilinizin olması.kütüphaneye geldim bugün dünün 2 katı çalışıcam 2 saat yani
uf çok zor her şey. buraya ezik olarak dönmek çok sinirne hayallerim vardı halbuki sevgilim uzman olarak buraya döner ben de istediğim bölümü kazanırım diye. sabah birlikte işimize geliriz ne güzel diyordum...
oysa tek başıma mezun bi tip olarak sürünüyorum kütüphanelerde
sorun bence biraz da tüm hayallerin içinde sevgilinizin olması.
ben de aynı şeyi yaptım. hepimiz yapıyoruz hatta.
hayattaki her isteğimizin sonu sevgilimize dayanıyormuş gibi davranıyoruz. çok doğal bir durum aslında ama ayrılınca kötü oluyor işte.
lise sonu düşünüyorum mesela. üniversitemi, bölümümü seçerken kafamda sadece ben vardım. ben ne istiyorum, nerde okusam diye düşünerek kararımı verdim.
ama tusu ve uzmanlığı ne zaman düşünsem sevgilim de işin içindeydi. eğer bir sevgilin varsa hiç düşünmeden "ben usmle'e hazırlanıcam!" diyemiyorsun mesela. erasmus keza aynı şekilde.
demek istediğim tek yaşamayı unutalı çok oldu.
o yüzden her şey manasız geliyor. her hayalin, her düşüncenin, her planın içinde sevgili vardı. hepsinin ucu ona dokunuyordu. o yüzden o olmayınca hayallerin, planların bir gereği yokmuş gibi.
ama işte zamanla bu düşünce de geçecek. zamanla sadece kendinizi düşünerek hayal kurabileceksiniz. sadece kendi istediklerinizi düşünerek karar verebileceksiniz.
sadece kendiniz için yaşamanın zamanı geldi artık. yavaş yavaş bir yerlerden başlayın. olacak.
yahu insan kıyafet alırken bile aklına sevgilisi geliyor. onun sevmediği tarzdaki kıyafetlere el daha az gidiyor mesela. bu kadar yoğun alışkanlığı 20 günde atmak kolay mı? yavaş yavaş geçecek, yaşadığınız her şey gayet normal…kesinlikle! ben erasmus kazandım hatta mülakata çalışırken sabote etmeye çalışmıştı ailem de engelledi o zamanlar erasmus pek bilindik bir şey değildi gitmedim pişmanım.
hayallerimde hep yurtdışı vardı. sevgilime de soktum! board sınavlarına başvurmuştu benim gazımla gitcektir bu seneki sınavlara! birlikte gidicektik hatta.
uzmanlık için de ikimizin hayalleri birbiriyle uyumluydu hatta. o yüzden daha bir heves geliyordu. şimdi hayallere yeniden başlamak çok zor
aynen tek yaşamayı unutalı o kadar zaman oldu ki en ufak bir market alışverişinde bile yalnız olmak koymaya başladı
hala dg için aramadım bu arada. kafamdan düşünceler geçiyor.
nası ben popülerken peşime yapışıp bırakmadığı gibi ben de ona yapışıp zirveye ulaştığımda ona tekmeyi vurasım geliyor o arada birini bulup. onun bana yaptığı gibi! şeytani planlar.
bana oyun yapma ben iyi oynarım demiştim ona. o kötü tercihi seçti
kesinlikle! ben erasmus kazandım hatta mülakata çalışırken sabote etmeye çalışmıştı ailem de engelledi o zamanlar erasmus pek bilindik bir şey değildi gitmedim pişmanım.
yahu insan kıyafet alırken bile aklına sevgilisi geliyor. onun sevmediği tarzdaki kıyafetlere el daha az gidiyor mesela. bu kadar yoğun alışkanlığı 20 günde atmak kolay mı? yavaş yavaş geçecek, yaşadığınız her şey gayet normal…
Aynı hatayı zamanında ben yaptım, lütfen sen yapma. Eski sevgilim bildiğin hüngür hüngür ağlayarak yurtdışı yüksek lisans başvurumu engellemişti, bak şimdi ayrıyız. Belki şu an daha farklı bir yerde olabilirdim ama ne o hayatımda şu an ne de yüksek lisans var, ikisi de gitti. Sevgili, arkadaş, aile fark etmez; hiçbir insan için hayallerini erteleme, onlar için yaşama.
Ya muhteşem yazmışsınız.Benim de 9 yıllık iliskim bitmisti afedersin benim b.k yememden dolayı, sonra da onun sacmalası tüy dikmisti falan.. neyse biz 3 ay sonra barıştık onun geri gelmesiyle, kendisi terketmisti de.
Ama soyle ki ben tam o sırada sınıfta kalmayla yüzyüzeydim tıp fakültesinde. Ki 1 kere de kalmışım ondan önce düşün bendeki stresi korkuyu.. hem 9 senelik adamdan benim hatam yüzünden ayrılmısım hem de 1 senemi daha kaybetmek üzereyim. Ilk 2 ay ask acısı sınıfta kalma korkumdan baskın gelmeye başladı.
Ama son 1 ay bildiğin başlarım böyle aşkın ızdırabına hee 1 yılımı kaybediyom lan kendine gel diyerek silkelenip kendime gelmistim. Hani derler ya küllerimden doğdum diye. Aynen o hesap.
O arada da yeni yeni ayrılığımız duyulmaya baslanmıs benimle ilgilenenler atağa gecmiş falan. Düşün yani ben canım arkadaşım dediğim adamın bana yürüdüğünü farkettim ki kendimi bildim bileli sevgilim var ya kimseden de o tarz bir yaklaşım olmamıştı. Neyse. Kızım feliks dedim, sen cidden hoş hatunsun baksana kendini çöp gibi hissederken bile seninle ilgilenenler var azıcık ışık yaksan yeni manitayı ayarlarsın bu ne bezginlik be dedim. Afedersin ben de biraz ilgi seviyorum
Hem sınıfta kalıcam korkusu hem de begenilme duygusuyla topladım dökülen gururumu. Ulan ayrılık sen mi büyüksün ben mi, ben büyüğüm been yaşar usta asfadasdsda şaka şaka
Sınıfımı da sınavdan acayip güzel bi not alarak geçtim. Tabi sınava kadar da gülüp eğlenmelerim falan yerine geldi. Senin gibi arkadaşlarım da destek oldu.
Sınavı atlattım, beyzade de döndü. Şöyle perişanım böyle perisanım. Heh dedim pişman oldugunu da gördüm ya ben daha da sağlam basmaya başladım yere. Ama allah biliyor ya barışma gibi bir düşüncem hic yoktu. Ben tek başına hayal kuran tek başına dik duran feliks olmanın tadına varmısım bikere, bir de o olmadan da cok da güzel güldüğümü kesfetmisim, hayat devam ediyor görmüşüm yani. Baya bi istemiyorum barışmak falan dedim ben. Neyse 1 bucuk 2 ay sonra affettim bidaha basladık. Gidiyoruz aynen devam.
Ama bende ne degisti? Ben artık eski bağımlı ben degilim, ayrılmaktan ölesiye korkmuyorum, en çok kendime güveniyorum artık, ayrılık lafı gectiginde hic yalvarma etme modlarına girmeyecegimi biliyorum.. ben "ben" olduğumu kesfettim. Gücümü farkettim.
Senin henüz çok yeni. Zaman ver kendine. Ders çalış ögren, ögrendikce kendini tebrik et, kafanı dağıt yeniden ders çalış. Akıp giden saatlerini acı cekmeye degil ders çalışmaya kanalize et.
Sen derse odaklanmışken bir bakıcaksn ki üzülme faslı geçmiş ve kendin olmanin keyfini sürer hale gelmissin.
Çok çok klişe bir söz olmakla beraber çok da doğru bir cümle etmiş eski abiler;
Zaman her şeyin ilacıdır
Benim de 9 yıllık iliskim bitmisti afedersin benim b.k yememden dolayı, sonra da onun sacmalası tüy dikmisti falan.. neyse biz 3 ay sonra barıştık onun geri gelmesiyle, kendisi terketmisti de.
Ama soyle ki ben tam o sırada sınıfta kalmayla yüzyüzeydim tıp fakültesinde. Ki 1 kere de kalmışım ondan önce düşün bendeki stresi korkuyu.. hem 9 senelik adamdan benim hatam yüzünden ayrılmısım hem de 1 senemi daha kaybetmek üzereyim. Ilk 2 ay ask acısı sınıfta kalma korkumdan baskın gelmeye başladı.
Ama son 1 ay bildiğin başlarım böyle aşkın ızdırabına hee 1 yılımı kaybediyom lan kendine gel diyerek silkelenip kendime gelmistim. Hani derler ya küllerimden doğdum diye. Aynen o hesap.
O arada da yeni yeni ayrılığımız duyulmaya baslanmıs benimle ilgilenenler atağa gecmiş falan. Düşün yani ben canım arkadaşım dediğim adamın bana yürüdüğünü farkettim ki kendimi bildim bileli sevgilim var ya kimseden de o tarz bir yaklaşım olmamıştı. Neyse. Kızım feliks dedim, sen cidden hoş hatunsun baksana kendini çöp gibi hissederken bile seninle ilgilenenler var azıcık ışık yaksan yeni manitayı ayarlarsın bu ne bezginlik be dedim. Afedersin ben de biraz ilgi seviyorum
Hem sınıfta kalıcam korkusu hem de begenilme duygusuyla topladım dökülen gururumu. Ulan ayrılık sen mi büyüksün ben mi, ben büyüğüm been yaşar usta asfadasdsda şaka şaka
Sınıfımı da sınavdan acayip güzel bi not alarak geçtim. Tabi sınava kadar da gülüp eğlenmelerim falan yerine geldi. Senin gibi arkadaşlarım da destek oldu.
Sınavı atlattım, beyzade de döndü. Şöyle perişanım böyle perisanım. Heh dedim pişman oldugunu da gördüm ya ben daha da sağlam basmaya başladım yere. Ama allah biliyor ya barışma gibi bir düşüncem hic yoktu. Ben tek başına hayal kuran tek başına dik duran feliks olmanın tadına varmısım bikere, bir de o olmadan da cok da güzel güldüğümü kesfetmisim, hayat devam ediyor görmüşüm yani. Baya bi istemiyorum barışmak falan dedim ben. Neyse 1 bucuk 2 ay sonra affettim bidaha basladık. Gidiyoruz aynen devam.
Ama bende ne degisti? Ben artık eski bağımlı ben degilim, ayrılmaktan ölesiye korkmuyorum, en çok kendime güveniyorum artık, ayrılık lafı gectiginde hic yalvarma etme modlarına girmeyecegimi biliyorum.. ben "ben" olduğumu kesfettim. Gücümü farkettim.
Senin henüz çok yeni. Zaman ver kendine. Ders çalış ögren, ögrendikce kendini tebrik et, kafanı dağıt yeniden ders çalış. Akıp giden saatlerini acı cekmeye degil ders çalışmaya kanalize et.
Sen derse odaklanmışken bir bakıcaksn ki üzülme faslı geçmiş ve kendin olmanin keyfini sürer hale gelmissin.
Çok çok klişe bir söz olmakla beraber çok da doğru bir cümle etmiş eski abiler;
Zaman her şeyin ilacıdır
aa neden banlandı ki?
Ya muhteşem yazmışsınız.
Iki türlü acı var sanırım. Boşa çekilen acı bir de öğretici acı. Aşk acisi da öğretici olan acilardan bence. Sana seni gösteriyor kendinin farkına variyorsun. Kendini sorguluyorsun. Bu şey gibi. Sende eksik olan biseyden dolayı karsindaki kişiyle o boşluğu dolduruyorsun ve o gidince hoop altüst oluyor inandiklarin. Ve acı çeke çeke kendini taniyorsun. Acıları fırsata çevirmek lazım.
Şöyle düşün. Diptesin ve yukselmekten başka çaren yok. Ki dipte değilsin ama bu ruh hali maalesef kurtulana kadar sana bunu hissettirecek.kesinlikle doğru.
eksikliğini dolduruyorsun o kişiyle. benim için bu iradeydi. eskiden sahip olduğum ama ona doldurttuğum için bunu artık kendim başaramıyordum ve bu beni geriye çekti.
şu an acı çeke çeke öğreniyorum bi başıma. eskiden olduğum kişi haline bürünmeye çalışıyorum tekrardan bu kez acı çeke çeke. tatlı tatlı değiştirildiğim halimden acı acı geri dönüyorum. kimsem yok. yalnızlıkla pişiyorum ve acıyla onarıyorum eksiklerimi. yoksa dibe batacağım çünkü biliyorum güvenlik ağım yok altımda. düşersem ölürüm. bu yüzden yükselmemin tek yolu kendimden herkes vazgeçse bile ben vazgeçmemeliyim. herkes benden umudunu kesse de ben kesmemeliyim. çünkü başka bir insan olamam ve bu olduğum halimle mutluluğa giden yol eksiklerimi tamamlamaktan gidiyor.
Şöyle düşün. Diptesin ve yukselmekten başka çaren yok. Ki dipte değilsin ama bu ruh hali maalesef kurtulana kadar sana bunu hissettirecek.
kimsenin karşı taraf sırf kendine gelsin, güçlensin diye kendini feda edip sevgilisinden ayrılacağını zannetmiyorum girlboss.bazen acaba ben eski ben olabileyim diye mi ayrıldı diyorum. hani kendini feda etti falan... şövalyece. çünkü benim bildiğim adamsa o kafada olması lazım. ama bi yandan da fazla iyimserlik bu kadarı diyorum...
sanki blöf yaptı da beni gaza getirmek için dersler için sonra benim boş konuşup tüm içimi dökmemle ve onu zorlamamla biraz gerçeğe mi döndü acaba diyorum...
bilmiyorumben ayrılmak istemedim hiç. sadece korkarak sordum ayrılmak mı istiyosun diye hayır diyeceğini umarak... ama demedi. bilmiyorum dedi. ve bugün bu haldeyiz. tetiği ben çektim ama istememiştim. pişmanım biraz onu zorladığım için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?