- 18 Ocak 2022
- 15.367
- 70.917
- 513
Hic begenmedim bu dusunceyi kim ne dusunur bilmiyorum ama ben ailemden gördüğüm kadarıyla esim arabayı kullanıyorsa onun yanına ben otururumYani bizdede mesela erkek varken bayan oturmaz annemler ayni durumda olsa babam gecer mesela annem yerine one bana tuhaf geliyor
Aranızda soğuk savaşa dönmüş ki kadında abartmış ,size de dert olmuş ki buraya konu açmışsınız .Gereksiz ayrıntılarMerhaba kızlar sizinde kayınvalideniz arabada ön koltuğa koşar mı?Nedir bu kaynanalardaki koltuk sevdasi bir ego tatmini mi beni bir aydınlatın lütfen kayınpederimi bile oturtmuyor neden yani öne oturunca ne oluyor merak içindeyim
Benimki hayır sen otur lütfen der tüm ısrarlarıma rağmen . Ben oturuyorum önde.Merhaba kızlar sizinde kayınvalideniz arabada ön koltuğa koşar mı?Nedir bu kaynanalardaki koltuk sevdasi bir ego tatmini mi beni bir aydınlatın lütfen kayınpederimi bile oturtmuyor neden yani öne oturunca ne oluyor merak içindeyim
Dötunu yaya yaya duruma daha uygun tabir gibime geldiMesela benim kv eşimi zor şartlarda büyütmüş. Kp kazanır at yarışına içmeye yatırır parayı. Kv çalışmış yeri gelmiş yememiş yedirmiş. Yıllar sonra oğlu büyüyüp iş sahibi olmuş araba almış. E bu kadın ön koltuğa göğsünü gere gere oturmasın mı
başka yerler bilmiyorum ama bizim oralarda "ön koltuk" bir tür makam koltuğu gibi bir şey
-ben evli değilim-
ama bu böyledir, bizimkilerde de.
ön koltuk öncelikle büyük baba kişinin "hakkı"dır
o yoksa (genelde dedeler erken ölüyor ya) ninenindir
sonra evin reisinindir (oğlan arabayı kullanıyorsa)
oğlan karısını ön koltuğa anca bayramdan bayrama kadının annesini bayram gezmesine giderken oturtur. gelinler bir kurum bir tafra biner arabaya o vakit (araba oğlanındır büyük ihtimalle ama gelin ön koltuğu senede 3 kere ya görür ya görmez)
diyelim ki şehirde yaşayan birisi ailesini ziyarete gitti, araba ön koltuğu yine o aile büyüklerine geçer....kızlaırn gelinlerin arkaya direkt geçmesi beklenir. saygısızlık sayılır. sofraya büyükler başlamadan başlamamak gibi. cumadan gelecekleri beklemeden öğle sofrasının kurulmaması gibi. evin önce en büyüğünün elinin öpülmesi gibi. gibi gibi binlerce adetimizden biri işte.
ha ama yeni nesil böyle şeyleri takmıyor.
Ön koltuk: ben ne alaka?Mesela benim kv eşimi zor şartlarda büyütmüş. Kp kazanır at yarışına içmeye yatırır parayı. Kv çalışmış yeri gelmiş yememiş yedirmiş. Yıllar sonra oğlu büyüyüp iş sahibi olmuş araba almış. E bu kadın ön koltuğa göğsünü gere gere oturmasın mı
işin kötü tarafı, o kayınpederler kayınvalideler sadece 2 döşek 2 mitil 2 yastık 1 döşeme 2 halı bir dolama takım veriyordu düğündeBaşka bir konuda kvler kpler kendilerini kraliçe, kral saniyor demiştim ama cidden öyle davraniliyormuş ya.Ne zor şeyler.
işin kötü tarafı, o kayınpederler kayınvalideler sadece 2 döşek 2 mitil 2 yastık 1 döşeme 2 halı bir dolama takım veriyordu düğündeçul çaput.
hani şöyle geline kilo kilo altın takılsa ev verilse, tam takım eşya düzülse, bir şey verilse gam yemeyecem. (onaylamam ama derim ki kızı parasını vermiş almış!)
bizimkiler hem fakir hem kral.
tabii ki yeni nesilin böyle sorunları yok ama dalgasını geçiyorlar:
Ön koltuktan dışarıyı izlemek daha keyifli belki o nedenle istiyordur. Ben de öne oturmayı daha çok severim.Merhaba kızlar sizinde kayınvalideniz arabada ön koltuğa koşar mı?Nedir bu kaynanalardaki koltuk sevdasi bir ego tatmini mi beni bir aydınlatın lütfen kayınpederimi bile oturtmuyor neden yani öne oturunca ne oluyor merak içindeyim
40 yılda 1 olsa belki sorun etmez kadınlar, sanırım konuda ara sıra olan bir şeyden değil sürekli bir koltuk kapmaca yaşanmasından bahsediliyorBaşka bir konuda kvler kpler kendilerini kraliçe, kral saniyor demiştim ama cidden öyle davraniliyormuş ya.Ne zor şeyler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?