Ön koltuk sevdası

Hayattaki tek mutluluk kaynağı o ise bırakın mutlu olsun kadıncağız

Bu trafikte gideceğim yere hızlı bir şekilde gideyim de ön arka hiç farketmez (bknz boğa burcu insanı )

Bence bu bir kültür meselesi, cokca da saygi.
Kimin nerede oturduğu tabi ki onemli degil ama herkes esinin yaninda oturmali eger istiyorsa.

ben zorla oturtuyorum ön koltuğa. ben arka koltuğu çok severim, arka koltukta oturmak daha iyi değil mi ya?

Ben arkada oturmayı hiç sevmem ama kayınvalidem ve kayınpederime öne oturmalarını teklif ederim daha rahat ederler diye. Ama hiç kabul edip geçmediler.
Bende olmadığı gibi onlarda da koltuk sevdası yok demek ki.

Bence siz bu soruyu kendinize sorup cevaplayın. Kayınvalidenizin ön koltuk sevdasının sebebini de anlamış olursunuz böylece.
İstediğiniz kadar "ben takmıyorum" deyin, takmasanız bunu sorgulamazdınız, kimin nereye oturduğu umurunuzda olmazdı.

Genelde arkada oturur hatta anne geç otur desemde olmaz der. Oturmak istersede sorun çıkarmam aman nolcaaak

İlk günden beri gecer direkt arkaya otururum o da bazen öne gel der yok derim. Bunu yarış haline getirmedim hiç o da kullanamadı.

Biz de de ben fırsat vermediğim için kaynanam oturamaz geçer arkaya hemen ama kp hemen öne geçiyor bende ona bi çözüm bulamadım.

Kayınvalide ön koltuğa oturunca nikah düşüyor mu? Asıl bu gelinlerdeki ön koltuk sevdasını anlamıyorum ben. Zaten koca sizin araba sizin sürekli birliktesiniz varsın annesi geldiğinde o otursun. Hem yaşlı insan daha rahat eder. Ben kayınvalideme de anneme de hatta başka yaşlı akrabalara da kendim bırakıyorum ön koltuğu

Öne oturmayınca ne oluyor?
Allah başka dert vermesin.

Ay öne oturup arkama baka baka konuşacağıma arkada otururum daha iyi. Sizinde bu sevda da olduğunuzu düşünürlerse iyice nispet yapar bir hal alıyor. Ben direkt siz oturun derim yada arkaya çoktan geçmiş olurum. Onlarda sağolsun kalkma kızım otur galan derler. Arabanın önü de arkasında aynı yere gidiyor. Sorun çıkarma hakkınızı burada kullanmayın

Aynı annem gibi. Bütün arabalarda öne oturur. Ben birkere ön koltuğa oturdum. Sonra dediki büyükler duruken, küçüklerin ön koltuğa oturması saygısızlık oluyor. Eşimde karışma dedi, ön tarafa annen otursun. Şimdi ben çocuklarla arkaya oturuyorum. Annem ön tarafa:)

Benimki oturmaz kocanın yanına otur sen der de,yani otursa da bunu dert edip konu etmem:)
Arka koltuk baska yere mi gidiyor nedir yani?

Bir arada sürekli bir yere gitmedigimiz için memleketlerine gidince önde oturmasını teklif ederim daha rahat etsin diye çünkü bizim arabanın arkası daha basık otursun nolucak yani normalde arabayı zaten en çok ben kullanıyorum kırk yılda bir önde oğluyla sohbet etsinler bende arkada raaat rahat takılırım

Büyüklerle bir arada oturmayız biz gençler ayrı takılırız genelde. Onlar salonu alsa, biz başka bir odaya kuruluruz ki aslında bunu doğrudan yaşamadan biz de yapıyormuşuz düşününce. Yine en rahat odayı bırakıyormuşuz. :)
Bizim oturmalarda buna şahit olacağım ortam gelişmedi, bir nezaket kuralı gibi söylenirdi ama bilirdik.

Arabadaki koltuk saygısının da böyle geliştiğini düşünüyorum yine daha güzel bir yere büyüğünü oturtmak.

Yani bizdede mesela erkek varken bayan oturmaz annemler ayni durumda olsa babam gecer mesela annem yerine one bana tuhaf geliyor
Bana da erkekler varken sizin arabaya binmeniz tuhaf geliyor. Arabanın arkasından koşa koşa takip etmeliydiniz.
Ahahah allahım ya koltuğa bile cinsiyet ayrımı gelmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…