Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Ay evet pembişim
Biz kendi açımızdan düşünüyoruz haklısın :)
Kıza bişey demem tabi ki de
Allah isterse olur zaten

Evlenene kadar, evlenir evlenmez cocugum olsun diye dusunuyordum. Yasayinca farkli oldu, iyiki 2,5 sene beklemisim.. Tabi herkes farkli, evlilikleri de farkli. Yine de Allah ne zaman dilerse o zaman veriyor.. Hayirlisi olsun..

Ay kızlar bir an nasıl hissettim biliyo musunuz?? 60lı yaşlarımızda bir araya gelmişiz de kritik yapıyoruz gibi ay biz bu çocukları evlendirir onların da muhabbetini yaparız inşallahhhhhhh :)

Günaydınlar herkeseeeeee :)

Annemler bugün sabah Efeye bakıp bizi kahvaltıya göndermeyi teklif ettiler çok mesuduz. Sağolsunlar varolsunlar. Ailemi seviyorum :) gerçi düğünden önce açık büfe kahvaltıya gitmek istemiyordum ama korse bugünler için var hahhahahah.

Herkese güzel bir pazar diliyorum.

Ay kızlar bir an nasıl hissettim biliyo musunuz?? 60lı yaşlarımızda bir araya gelmişiz de kritik yapıyoruz gibi ay biz bu çocukları evlendirir onların da muhabbetini yaparız inşallahhhhhhh :)
Ay insallah... Valla ben sizi tanidigima oyle sukrediyorumki.. İns baki olur dostlugumuz..

Herkese gunaydin. Gun bizim icin basladi. Program belli degil ama once guzel bi kahvalti yapalimm.. Hayirli huzurlu bi gun diliyorum herkese..

Pembisim, Allah razi olsun sizinkilerden. afiyet olsun simdiden.. Azcik keyif yapin basbasa.

Herkese günaydınnnn...
İlbilgecim geçmiş olsun düzeldi mi kuzucuk?
Pembişim ne güzel olmuşş, kahvaltıya gitmeyi bende çok severimm, ama çocukla hiç keyif yapılmıyor malesef:/
Nfk cım yeni uyandım, hatta tam uyanamadım, çocuğa bi kahvaltı hazırlasamm... Bi de biz kahvaltı yapsakk... Sonrası bizde de belli değil.

Bu arada dün bi doğumgününe gittik, oldukça fazla çocuk vardı, hepside 4 yaştan küçük çocuğun biri sürekli vurmaya çalışıyordu aryaya. Annesi de bi tuhaf.. Arya ortama alışınca, bu sefer o da ona vurmaya başladı, annesi çılgına döndü bu sefer. Çocuğumun bu halinden memnun olacağım hiç aklıma gelmezdi ama kadın öyle sinirdi ki, kendi çocuğu herkese vururken sorun yok, başkaları vurunca, surat beş karış. Uyuz oldum anlayacağınız. Neler diyorum ben yaa???

Bu arada busmai cim sana cevap veremedim, çocuk istiyor eşim ama hadi kalk yapalım olmuyor nedense. Bende zaten öyle. Olursa seviniriz ama özellikle yapacak cesaretimiz yok şekerim:)

Cinlerim tepeme çıktı...
Kahvaltımıza gittik eşimle. Koşturmaya alışmışız ya yine hızlı hızlı yedik :) eve alışveriş yapıp geldik. Bikaç temizlik vs yaptım derken bakıcı aradı. Fizik tedavisi bu hafta da iğnelerle vs devam edecekmiş. Ben tabi bekliyodum bunu. Haftasonu ararım bi sonraki haftaki durumu haber veririm dedi. Bu beni şokladı tabi. Çünkü sonuöta okulum seminer dönemine başlamış oluyor. Son anda napıcam ben?!?! Kadına da aynen bunu dedim. Yuvarlak yuvarlak konuşmalar oldu. Anladığım kadarı ile o da bizi ve ufaklığı bırakmak istemiyo ama bi yandan da sağlık sorunları başlıyo. Acıya acıya acınacak hale düştüm sanıyorum. Neyse yakında bi kreş var onu aradım. Kadın da gayet poxitif konuştu. B planım o olacak sanıyorum.. Şu düştüğüm durumdan nefret ediyorum..!!

İnşallaaahh
Bu arada busmai cim sana cevap veremedim, çocuk istiyor eşim ama hadi kalk yapalım olmuyor nedense. Bende zaten öyle. Olursa seviniriz ama özellikle yapacak cesaretimiz yok şekerim:)
Hııı pek anlamadım ama neyse hayırlısı olsun
Bak artık yapın diye ısrar etmiyorum çünkü gerçekten sağlam bünye istiyor:)
Canım bi değişiklik olur Efe için de, herşeyin hayırlısı
Biz de eşimin köyüne geldik bu haftasonu da, kerem çok mutlu bahçede çocuklarla. Ben biraz sıkılsam da onun için seviniyorum :)

İkinci çocukla ilgili gözlemlediğim
Yaş farkı az olduğu için kerem kıskançlık yapmadı
İkisine de zaman ayırabiliyorum sadece daha az internete giriyorum :)
Evden çıkmak gerçekten yorucu oluyor arabayla eşim götürüyor.
Velhasıl Allah bi şekilde yardım ediyor ama tüm gün aksiyon var :) Bazen sakin de oluyor

selamlaaar.. eşim kardeşleriyle denize gitti. ben de ayşeciği yatırdım.
birazdan yemek işine girişicem inş..

bu vurma işi şu sıra çok canımı sıkıyor. istediği olmayınca Allah ne verdiyse pat pat yapıştırıyor.
durdan, yoktan anlamıyor. seri şekilde vurmaya devam ediyor. öyle koluma bacağıma da değil
özellikle yüzüme vuruyor. geçen gün çok canım yandı, çevirdim bi tane de ben vurdum poposuna.
ama öyle yalandan değil, gerçekten yani. sonra, sonra çok üzüldüm. hala da çekiyorum vicdan azabını.
biliyorum bu bi dönem ama, bazen sabretmek gerçekten çok güç.

hissiyatını anlıyorum. ben de olsam aynı düşünürdüm.
çocuğun başkalarına vurması kötü tabi. ama annenin bu durumu kanıksamaması lazım.
özellikle sosyal ortamda parkta, gezmede, misafirlikte çocuğu yakın markaja alacak.
maksimum derecede engelleyecek.. onun evladı can da, diğerleri başka bi şey mi?!

hayırlısı olsun canım.. ama her an sizden bi haber alabiliriz gibime geliyor
hay Allah! bu bi gün olacaktı, ama böyle birden olunca hazırlıksız yakalandın..
sağlık olsun. ama keşke durumun gidişatına göre seni haberdar etseydi.
sen de fizibilite yapabilirdin.. şu düğünü bi atlatın. sonra gidip gezersin okulu,
öğretmenlerle bizzat konuşursun.. seminer dönemi de bi alıştırma olur efe için..

neyi anlamadın kız?
sürpriz olursa seviniriz, ama olsun diye özellikle çalışmıyoruz diyo iste

kerem mutluysa daha ne?
sen de mertle ilgilenirsin.. fırsat bulunca onunla uyursun ooh..

dediğin doğru.. okuduklarım da öyle diyor, yaşayanlar da..
2 yaş ve altı yaş farkı kıskançlık namına minumum sorun demek.
devzavantajı; bu durumda anne biraz daha fazla yıpranıyor..

diğer yandan benim kardeşlerim için bu böyle olmadı.
kuvvetle muhtemel; biri kız biri oğlan olduğu için bu denli sıkıntı oldu.
onlar arasında da tam iki yaş var. bebeklikleri çocuklukları da hep hır gürle geçti.
şimdi dahi çatışırlar. ikisinin de erkek veya kız olması da önemli etken yani..

Son düzenleme:

pamuk hevacım, bugün
avrupa yakasında, fatihte de elektrik kesintisi olacakmış.
bilmiyorum sizin mahalle de var mı, ne kadar etkilenirsiniz ama..

Selamlar kızlar, sabah Selim'i berbere götürdük, oradan da çocukları biraz hava almaya koruya.
traş olurken çok fena ağlıyor son Iki defadır, e adam kesmeye başlamış oluyor, tren yolu gibi duramayacağı için; ağlaya ağlaya traş oldu ); neyse ki bayağı kısa kestirdim bu defa, en az 4 ay çok uzamaz....
Az evvel de babamızı yolcu ettik , 5 gün yalnızız, arada anneanne kuvvet desteği var çok şükür ki...
Pembecim, durumun muallakta olması can sıkıcı, neyse ki sen b planını hazır etmişsin, her şeyde bir hayır vardır , okul durumu olursa en hayırlısı olsun insallah ...
Nfkcım, sağolasın cnm , bizde şu ana kadar kesinti yok Allah'tan . Elektrik kesildiğinde Çocuklar gece karanlık olunca çok ağlıyo, baba da yoksa özellikle .. Işıldak aldım en son ağlamalarından sonra . Kesilirse o yetişir imdadımıza insallah (;
Kızın dişi apse yapmış , ağrıyo diyip ağlıyo durmadan , iltihap kurumadan işlem yapamam dedi Dr u da. Neyse ki şimdi ikisi de uyudular. Allah şifalar versin bütün hastalara...
Görüşmek üzere güzel anneler

Busmaicim Mert biraz daha büyüsün bak daha ne atraksiyonlar olacak sağlıkla, sıhhatle inşallah.

Aryammm Efe de arada arkadaşlarını okşuyor ama ben tabi hep tetikteyim. Bazen onu da okşuyorlar; çocuktur yapar diyorum ve geçiyorum. Senin ordaki hatun sapıtmış olmalı ki kendi çocuğuna yapılınca sadece tepki veriyor.

Nfkcan hiç sorma ya. Yani bakıcının kafasında şöyle bişi var; annesi, kvsi ile okul tam açılana kadar idare etsin sonra ben iyileşip devralayım. Ama bunun garantisi yokki. Yani tamamen iyileşeceğinin. Bi de beni niye gebe bırakıyor ki millete?? 60ından sonra insanlara gel çocuk bak demek kolay mı?? Bizimkilere kalsa direkt kreşle anlaşıp başlatayım diyorlar. Oysaki benim gönlümden 3 yaşa kadar evde olması geçiyordu... Öte yandan da bakıcıdan da soğudum... Çok karışık duygular içindeyim

Kreşe yollayıp da memnun olmayan okumadım nette. Genelde kendi yollamayıp 3ten önce yollamayın diyenler var. Sizin çevrenizde erken kreşe yollayan var mı?? Bugün kreşle konuşurken oğluşumun uykuya 2-3 gibi yattığını, konuşamadığını vs söyledim. Sorun olmayacağını söylediler. Yarın gidip yüzyüze de konuşacağız inşallah. Nolur nolmaz diye kafamda halletmeliyim çünkü... Bi de okulda mümkünse bu sene az ders isteyeceğim, yarım günlerim boş olursa içim daha rahat edecek... Aman işte kafamda bi ton düşünce...

Erken gönderen çok var , okulun çocuklarına hep olumlu ve güzel özellikler kattığından bahsediyorlar ,
Mesela; diğer çocuklarla güzel iletişim kurma, paylaşmayı öğrenme, sevmediği yemekleri iştahla yeme, konuşmasının güzelleşmesi vs vs...

Bizimkilerin yaş aralığında olabilecek tek dezavantaj ; henüz kendilerini çok net ifade edememeleri. Yani orada öğretmen ya da yemek yedirip uyutan kişinin, herhangi bir kaba davranışı söz konusu olsa, yavrular bilip de söyleyemez,

Onun çaresi de; cocuğun okul içinde Kamera ile izlenebilmesi veyahut okula çat kapı gidildiğinde çocuğu görebilme imkânlarını aileye tanımaları.. Okul Bunlara tamam diyorsa, zaten kendilerine güveniyorlardır...

Bir de nacizane fikrim ; semtimdeki bütün kreşleri tek tek gezmiş ve 1-2 gün ortamlarına katılmış birisi olarak söylüyorum ; mahalle arası, çok küçük yerler yerine, daha kurumsal , adı duyulmuş,Veli memnuniyeti yüksek bir okul olunca, daha muntazam oluyor herşey....
oraları bilmiyorum da, istanbul da ; iki göz odayı döşeyip, adına kreş diyen ve çocukların başlarına da eğitimsiz 16-17 yaş çocukları oturtan, öğlen yemeği diye çocuklara sürekli Menemen, makarna yediren çok kreş var maalesef );
Hakınızda hayırlısı olsun insallah canım ....

Canım benim burda isim yapan yer yok. Yani bi neşe erberk vs yok. Zaten küçük memleket olduğu için herşey duyuluyor ve çok şükür ki hiçbir kreşten çok kötü birşey duymadık. Tabiki her yerin beğeneni var beğenmeyeni de. Yarın gidip bakacağız bakalım. Kamera ile izlenebiliyor diyorlar ama yine de teyit etmeli... Hakkımızda hayırlısı bakalım...

Âmin hakkınızda hayırlısı olsun cnm .
Haklısın zaten Olumsuz birşey olsa kulaktan kulağa yayılır, o açıdan çok avantajlısınız,
buralarda kimse kimseyi tanımıyo, bir de mecburi bırakacaklar diye rahat bi düşünce var bazı kreşlerde ,
Mesela ben kızımı ilk bıraktığımda ; bakın bu çocuk öğlen uykusu uyumuyor , diğer bütün çocuklar uyurken onun ayakta olması sorun olmaz mi diye özellikle sordum , hayır tabii ki , biz onunla ayrı aktiviteler yaparız uyku saatinde dendi, daha ikinci gün kızım geldi anlattı, uyumadığı için kızıp azarlamışlar çocuğu , üstüne bir de annene sakın söyleme diye tembihlemişler,
Sonra ben konuşmaya gidince , inkâr edip, çocuğu yalan söylemekle itham ettiler ..
Bu olay üzerine her yere şüpheyle yaklaşır oldum );
Allah iyilerle karşılaştırsın hepsini insallah miniklerin...
Şaka maka, bu yıl ana sınıfları 2010 luları alıyormuş , 2 sene sonra resmen okullu olacaklar , inanamıyor insan

bizde bugün çocukları uyutup esime bıraktık. kardeşimle ikeaya gittik. elanur için raf, çöp kovası falan, kerem'in odasına da lamba aldık. iyi geldi koştur koştur alışveriş yapmaktan hic zevk alamiyordum.
pembis insanla ugrasmak gerçekten çok zor. hele bide insanın evladı sozkonusuysa. güvenilir bi kres bulabilirsen olabilir aslında. bende gelecek yıl yarım günlüğüne bizim sitesinin kresi alıyorsa göndermeyi dusunuyorum. sosyallesmek açısından iyi olur. benim duyduğum dezavantajlar çok hastalandigi hastalandigi dönemlerde evde gecirecek sen herzaman rapor alabilirmisin? çocuk sıkılır diye bi klişe var ama onu sen daha iyi bilirsin. hakkınızda hayırlısi olsun

pamuk helva, cok geçmiş olsin canım. biz bile ne cekiyiruz o disten kucucuk cocuk. Allah şifa versin. Selim'ede sihhatler olsun. Allah kavuştursun ayrıca

Pembişim bana da senin bakıcının aklından annene kv ne güvendiği için böyle davrandığı geçiyor. Ama bilemem tabi. Yani hastalık bu sonuçta tabi de yıl içinde de böyle olursa nasıl olcak ? Bu arada geçen yıl yaz tatillerinde de para öfüyordun sen bu kadına, aklıma geldi bu yıl da aynen devam mı?
Kreş konusuna gelinceee, bende aynı araştırma içine girdiğimde kreşin baya olumlu şeyler kattığını duydum/okudum. Hatta tuvalet eğitimini kreşte alanlar vs var. Tek kötü yanı sık hasta olmaları galiba. Yoksa bende oldukça düşünüyorum. Güvendiğin bir yer olursa, bence verilebilir.

Pembişim bana da senin bakıcının aklından annene kv ne güvendiği için böyle davrandığı geçiyor. Ama bilemem tabi. Yani hastalık bu sonuçta tabi de yıl içinde de böyle olursa nasıl olcak ? Bu arada geçen yıl yaz tatillerinde de para öfüyordun sen bu kadına, aklıma geldi bu yıl da aynen devam mı?
Kreş konusuna gelinceee, bende aynı araştırma içine girdiğimde kreşin baya olumlu şeyler kattığını duydum/okudum. Hatta tuvalet eğitimini kreşte alanlar vs var. Tek kötü yanı sık hasta olmaları galiba. Yoksa bende oldukça düşünüyorum. Güvendiğin bir yer olursa, bence verilebilir.

Şimdi sen deyince ben de inanamadım. İnşallah o günleri de görürüz hayırlısı ile.

Kızına yapılan çok sinir mesela işte. Madem sorun yok diyosun niye aksi şekilde davranıyorsun?? Yada baştan söyle çocuğu zorlayacağını bir miktar... Aynen dediğin gibi bizimkilerin anlatamayacak olması çok sinir bir durum. Ama onlar da birşeyleri belli eder bir şekilde gibi geliyor bana...

Çocuk doktoru çocuğa rapor yazınca otomatikman sen de raporlu oluyorsun. Tabi derslerini daha sonra bir şekilde telafi etmen gerekiyor. Ben bu sene 15 saat ders isteyeceğim kabul ederlerse daha fazla girmeyeceğim inşallah.

Ben de uzun yıllar okula gitsin istemiyorum ama tekrar bir bakıcıya güvenmek de zor geliyor

Yıl içinde olamaz valla. Sonuçta on saatlik yoldan ha deyince gelemez kimse. Bakcının kolunda bi bükülmeme sorunu vardı ama acı yoktu. Basit bir fizik tedaviye gireceğini sanıp bu işe girişti ama iş çok büyüdü aslında o da tahmin etmiyodu. Ama işte biz de güme gidiyoruz. Kv ile konuştum da sizi bırakmak istemez diyo. Sonuöta bir sürü borçları var. Zaman kazanmak istiyo 1-2 hafta diyo. Ama işte ben stresten ölürüm bu sürede o yüzdenyarın bi gidip bakalım inşallah neler göreceğiz. En azından bakıcı işi uzatır da yol ayırmamız gerekirse dımdızlak kalmıyım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…