Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

dilanaz
dilanaz
dilanaz
dilanaz
dilanaz
dilanaz
dilanaz
dilanaz
dilanaz
dilanaz
dilanaz
dilanaz
dilanaz!!!

Son düzenleme:
çocuklar için belki daha kolay olur ama anne için yeni birini aramak, onda karar kılmak, güvenmek, alışmak..
bunların hepsi zaman gerektiriyor.. ve stresli de bi süreç..

kv ile yakın olmak çalışan kadın için büyük nimet, hele de bakmaya gönüllüyse..
benim kv canı isteyince ver sevelim der, bütün gün onlarda kalsın ister.
ama genel olarak programlı yoğundur, iki gün bırakmak istesem bakmaz, bakamaz yani..

okulun öyle olduğunu bilmiyordum, buradaki çoğu okul tuvalet eğitimini de veriyor.
özel okul olunca her türlü kabul, sonuçta para kazanıcaz diye bakılıyor.

hava kapalı yağmur yağacak diye düşünürken yine güneş çıktı. ne kadar sıcak hava?!
hiç çıkasım yok ama, ayşecik için parka gidiyoruz..

İnsanlar bir tuhaf. Batudan hiç beklemezdim ama bu konuda batuda çok aktif çıktı. baskın ve korkusuz. ve ona hayır annecim o kardeş. kardeşlere vurulmaz hadi cici yapalım dediğimde onu da yapıyor. nasıl yetişirse öyle devam eder.

Doğru düşünüyorsun haklısın ama kadının durumuda belli yani. efenin çok hareketli bir çocuk olmasından dolayı öyle düşünüyorum ben. biz bile zor yetişiyoruz çocuğun bütün ihtiyaçlarına. Hiç kolay değil ama alışmak zorunda yanii. stres mecburen olur alışana kadar.

kuzumm yaa batuşumdan ayrı kalınca nasıl özlemiş bizi. babannesiyle bahçeye çıkmışlar biz bahçenin önünden geçerken arabayı görmüş. tanımış hemen. bi çığlık atmış. bahçeden içeri girdiğimizde anneeee diye bağırarak yanımıza koştu. o coşkuyu hiç unutamıcam. yanında uyurken gece boyunca boynuma sarıldı öptü. bide eliyle kıyafetimi sıkıca tutmuş. gitmeyim diye. sabah işe gelirken ayrılması zor oldu yine.

Buradaki kreşlerin çoğu aynı. tuvalet eğitimi vermiyor. ve 1500 tl nin üzerinde. tüm gün olursa. Bende tüm gün vereceğim. zaten ücretini şirket karşılayacak. çok kalabalık bir çocuk grubu yok. pahalı ama çok kaliteli biryer. işimede geliyor. 3 yaşını doldursun bakalım. seneye mutlaka vereceğim. belki senesini bile bulmaz. o süreç içinde bezden çıkması önemli. Birçok yer para için herşeyi kabullenmiş durumda. ama nasıl alıştırıyorlar. incitmedenmi yoksa kızarakmı??? ben ailesinden öğrenmesi taraftarıyım.

Hava buradada çok sıcak ve nemli.

Ev bulma çalışmalarına girmedik henüz. sezon bitimi bakıcaz inşallah. şuan hiç boşyer yok olsada 2-3 kat pahalı. hem isteğin gibi güzel bir ev bulma şansın daha yüksek sezon sonunda.

Tatilinin güzel geçmesine sevindim. eve dönmenin keyfide bi ayrı. özleniyor dimi.

Geçmiş olsun. şimdi nasıl.

Canımmm. çok sevindimm. eşinin pimpiriklenmeside normal yani. kimbilir nekadar üzüldü korktu, içinde ne fırtınalar koptu. birtanecik eşisin.umarım tedaviyle ve kolaylıkla atlatırsın inşallah.

Ev buldunuzmu ne yaptınız. insanın taşınma durumunda hiç bişey yapası gelmiyor seni anlıyorum. ben herşeyimi yıkadım ütüledim hurçladım. kırılacak eşyaları sarıp sarmaladım bolca. toplama yerleştirme işini nakliye şirketide yapıyor sigortalı ama güvenmiyorum, çok değer verdiğin eşyaların kırılınca sigortanın bi anlamı kalmıyor. taşındığımız evimizde yüksekte olunca asansörlü tutmuştuk. birtane bardağımız dahi kırılmadan geldi herşey allahtan. ıyy toplaması bir dert yerleştirmesi bir dert. allah kolaylık versin yorucu walla. bence dip köşe temizlik yapmana gerek yok. boşa yorma kendini. genel temizliğini yaparsın biter. hemen taşınacaksın nasıl olsa.

Aklımda olan iki kreşe de bakıp geldik. Bir tanesi daha ev ortamı gibi ve üç katlı. Merdiven olayı insanı korkutuyor ne kadar kapı kapatsalar da. Diğeri ise tek katlı bir bina ve herşey daha profosyonel görünüyor. Biz ordayken 2012lilerin grubu geçti. Minicikler yaaaaaa. Bi de güzelce sıraya giriyorlar vs. Bizimkini hayal edemedim o halde :) Bizimkilere kalsa hemen yolla çocuk düzene girsin diyorlar. Ama ben zorunlu olmadıkça üç yaştan önce istemiyorum dediğim gibi. Yatakhaneleri falan yedi cücelerinki gibi çok şeker :) bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek??

okul kural demek. öyle güzel öğreniyorlarki sıraya girmesini, beklemesini.
evde yemediği yemeği bile kendi bi güzel yiyor.. efe de başlayınca onlar gibi olacak.
yataklarını beğendiysen, tuvaletlere bayılırsın. küçücük sıra sıra klozetler, minicik lavabolar

merdivenden inip çıkarken de öğretmenler eşlik ediyor. ara kapı kapalı olunca zaten bi sıkıntı olmaz.
tuvalet için bile öğretmen eşlik ediyor.

Şeker portakalım, kesinlikle çocukla gezilecek bir yer değil. bide aldığın şeyi olcup biçip alıyorsun. fırsatı degerlendirip kaçtık.

nfk, sen buraya taşın burası pufur pufur. gecen kardedim geldiğinde akşam çocukları uyuttuk kadıköye indik inan sanki antaltaya'ya inmiş gibi hissettim okadar nem vardı. bizim buralar denize uzak ve yüksekte kaldığından okadar sıcak hissedilmiyor.

bende bugün kayda gittim. gecen yil 20 olan sinif mevcudu kaçak kayitlarla 40 a çıkmış kesin kayitlar tamamlanmamis daha. 2 sinif varmis. ondada secme sinif olmaz zaten

artık cok nadir yazabiliyorum kız doğmadan kendimi iyice saldım mı yoksa gercekten bu hamileliğimin son zamanları daha mı yorucu geciyo bilmiyorum ama inanın bir mutfak toplayana kadar bile nefessiz kalıyorum neyseki haftasonu ablamlar ve annem geldi de kızcemin tüm ütüleri bitti sımdı sadece canta hazırlama kaldı epey yük kalktı üstümden kendi başıma asla yapamazmısım onu anladm artık bundan sonrası küçük işler kaldı...
şimdi gördüğüm kadarıyla pembişim kreş bakmışssın tedbiren inş gönlüne göre bulursun benim de yeni okulumda 2 yaşında cocukları krese giden cok ark vardı ve inanılmaz memnunlar sıkma canını sizin için hangisi daha iyi olucaksa o olsun inş...
onun dışında pek okuyamadım yasir bu bi kaç gün evde sürekli birileri olup tek kalınca coştu ıyıce babası parka götürdü şimdi bende bi keyif yapayım onlar yokken :)

born canım hamileliğin sonlarında iyice yazı yaşadın. onunda etkisi olur. nekadar kaldı doğuma??

born canım hamileliğin sonlarında iyice yazı yaşadın. onunda etkisi olur. nekadar kaldı doğuma??
Evet, bize de oyle olmamis miydi?.. Herseyden sikayet ediyoruz ama, yazin hamile olmak gercekren guc. Born sanirim ekim basinda dogum yapacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…