Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Onun dışında büyük kız yoksa genelde baby tv ve Luli açmaya çalışıyorum. Internettende peppa pig açıyorum.

Nfk bende kardeşimden öğrendim. Ben önceden izletiyordum o bu konuda çok katı. Bende araştırdım hak verdim. Bu arada canım ailemi seviyorum ben
pepee yi artık zor açarım, calliou da arada bir. dediğin çizgi filmlere bakayım.
canım ailemdeki anne babaya ben gıcık oluyorum diye açmamak yanlış.
aynı kerevizi sevmediğim için evde pişirmemem, ondan mahrum kalıyor çocuk, belki sevecek yiyecek..

Okuyunca içim parçalandı. Allah'ım yardım etsin.çocuklarımızın iyi gününde kötü gününde hep yanlarında olabilelim.

Kızlar ben de dün "uyku eğitiminin zararları" diye bir yazı okudum. Çocuğun kendi kendine uyuması iyi bişey değilmiş-miş. Şaka gibi. Sürekli değişen pedagoji icatlarından gerçekten bıktım. Yeter artık

Bu konu su götürür. Herkes başka bi şey söylüyor. Ben 1 yaşındayken verdim uyku egitimini. Onu zorlamadim hirpalamadim. Kendi kendine uyumasi, gece uyandiginda da dalmasini sagliyor. İyi bi uyku mutlu bebegin şartlarından. Zaten kendine yetemedigi zaman ben hemen yanindayim. Ayni odada kaliyoruz. Odasi ayri olsa bile koşar sakinlestiririm. O güven, onda da var. Seslenince annem gelecek hissi. Adem güneş de 4 yasina kadar ayni odada kalin, 2-3 yasina kadar aileyataginda a uyuyun diyor. Sonuçta bu onun dogrusu. Ben de psikolojik olarak o yanimizdayken zarar vereceğim diye yatamiyorum. Emzirdikten sonra hep yatagina koydum. Bazen bizle uyumak istiyor yatiyoruz. Ama cogunlukla rahat edemiyor, kendi yatagini kendi istiyor. Çok uzman ve görüş var, biz de anne olarak doğru gordugumuzu bize uyani tercih ediyoruz. Ne yapalim? Bilim bile tutarsiz, x icin bugün zararli dediğine ertesi gun yanlis biliyormusuz, faydaliymis diyor...

Ayşecik babaannesi ve amcasiyla oynarken ben de kitabimi aldim koruya geldim. Hava da güneşli.. Degmeyin keyfime..

Selamlar herkese
Bi işimiz var çok önemli. Dua istiyorum arkadaslar
Hayırlısı olsun cnm , gönlünüze göre olur insallah..
Benim bir arkadaşım da şikayetçi idi, önce diare sonra kabızlık yapıyormuş.
Hoşgeldin canım. Ismi ile hayırlı güzel bir ömrü olsun insallah ... Bayağı büyümüş bile, insallahher daim akıllı uslu sıkıntısız olur... Kıskançlık meselesine gelince, çözümü yok zamanla geçecek insallah, abla abinin karakteri çok etkili bu konuda, ama sizin abi de pek küçük nereden bildi hemen kıskanmayı :)
Güzel günlerde oynasın kitabını okusun kuzucuk. Bitmiş halini merak ediyorum ben de..
Allah acil şifalar ve sağlık versin, evlatlarına sevdiklerine bağışlasın insallah arkadaşı ... Ve tüm hastalara hayırlı şifalar versin Rabbim... Duana kalpten âmin ):
Pepe'den küsmeyi. Kayu'dan burnunu kolunun tersine silmeyi daha da kötüsü kardeşe bağırmayı öğrendik biz de ); maalesef.. Selim pororo izliyo o çok sevimli kötü bir alışkanlığı da yok Allah'tan :)
Ayşecik babaannesi ve amcasiyla oynarken ben de kitabimi aldim koruya geldim. Hava da güneşli.. Degmeyin keyfime..
Ne güzel cnm iyi vakit geçir insallah :)

Bunu çok önceden söyleyen de vardı; ama şu ağlatmalı ferber yöntemi için.... O yöntemde ağlayan çocuğa ne olursa olsun kulak verilmediği için ; çocukta duyarsızlığa ve güven eksikliğine sebep olduğu görüşünü savunanlar da var , en güzeli akışına bırakmaktır belki de ..

Son düzenleme:
Evet ferber yöntemi içindir o. kendi kendine uyuyan bizde bır tek kerem. Keşke hepsi öyle uyusa

Bebeğin kendi kendine uykuya dalması kötü birşeymiş
Halbuki biz kendi kendine uykuya dalmasını bilmesinin; hep iyi birşey olduğunu okuduk..
Yani artık sürekli değişen doğrular insana suçluluk hissettirmekten başka işe yaramıyor

Kerem de kendi uyur, ben uyumaya yakınken onu yatağına koyup uyumayı öğrettim. yanyana pek uyumadık; eşimle de özelim olmalı bence.
Odasını da 2 yaşında bu evde ayırdık kardeşi doğacak diye

Nfk nın dediği gibi ağlasa yanına geleceğimi biliyor

Bazen yatırdığımda kalkıp tekrar geliyor tekrar yatırıyorum dalması uzun sürüyor bunalıyorum
Bazen de iyi geceler deyip odasına gidip yatıyor rahatlıyorum
Bence anne nasıl iyi hissediyorsa doğru olan o
Her çocuğun ve annenin karakter sayısı kadar doğru var dünyada diye düşünüyorum

Bu akşam misafirim geliyor size bahsetmiştim.. Menüm tamam gibi,

Elmalı ıslak kek
Parfe

Etli mantarlı bohça börek
Mercimek köftesi
Marullu tavuklu yoğurtlu salata
Bi çeşit daha salata istiyorum ama aklıma bişey gelmiyor
keşke kapı çalsa ve biri yaprak sarma getirse süper olurdu

Pembişim Allah arkadaşına acil şifalar versin yavrularına eşine bağışlasın
Hayat aslında çok acı bir oyun, bunu büyüdükçe anlıyorum. Aslında anne olunca.. gençken yoktu bu endişeler

açıkçası ben kendimce doğru yaptığımı düşünüyorum.
dediğin gibi her çocuk başka. bize hangisi makul geliyorsa öyle davranıyoruz.
çocuklarımız gözümüzün bebeği. ama diğer tüm sorumluluk ve mecburiyetlere rağmen;
7/24 onunla olup her türlü bakımı, eğitimi ve terbiye sorumluluğu üstümüzde olunca
alternatifler içinden mantığımıza göre tercih yapıyoruz.
kimse hayatımızı kolaylaştırmak namına
bi şeyler yapmanın derdinde değil,
e o zaman biz de kendi düzenimizi kurarız.

çocuğum mutlu, ben huzurlu. önemli olan da bu.

şimdi şöyle bi tahayyül ediyorum da, mönün tabağı dolduruyor. tatlısı, tuzlusu, salatası yeter artar.

akşama yayla çorbası var, kıymalı börek yapıcam. bir de ta geçen hafta alınmış, buruşmaya başlamış
dolma biberler var, onları doldurucam.. nedense bu ara yemek işi gözümde büyüyor.

Son düzenleme:
bu akıllı telefonların şarj sorunsalı nedir yaa?!

benim telefon böyle değildi, ama dünden beri acayip şarj yiyor. yemiyor su gibi içiyor.
kullanmadığımda interneti kapatıyorum, güç tasarrufu modu falan açık, son uygulamaları da kapatıyorum
ama yine de uçup gidiyor

Hani uçaklarda; tehlike anında gaz maskesini önce kendinize sonra çocuğunuza takın deniyor ya, o hesap.

Anne iyi olmadan çocuk iyi olamaz :)

Elmalı kekim olmadı mert sabahtan beri ağlıyor bişeyi eksik mi koydum nedir
Topiğimizin ıslak kekine girişiyorum

Hıı mantıklı aslında. Ceylin pepeyi pek sevmedi ama calliouyu seviyor. Bir de yumurcak tvde pokoyo var çok eğitici. Ceylin cok sevıyor
Buyrun cenaze namazına. Gercı biz hala sallanarak uyuyoruz. Cok nadir sarılarak uyuyoruz
Eskiden pedagog mu varmış. Daha ahlaklıydı insanlar. Annem bana cok kızıyor bazen. Uzmanlara göre boyleymiiş dediğimde baslarım uzmanına 3 tane buyuttum ben nereniz eksik dıuor:)
Ohh hain köfte. Tadını cıkar:)
Ben 9 aylıkken odasını ayırdım ama sallayarak uyutuyorum hala. Aklı erdıkce bızım yanımıza gelmek ıstedi. Sabah 5 gıbı çişe kalkıyor sonra pıtı pıtı dogru bızım yatağa. Engellemıyorum bılakis hosuma gıdıyor. Zaten o şekilde 2 saat uyuyabiliyoruz ben 7 de kalkıp gıdıyorum okula. Gunduz özluyor bızı. Çok gormuyorum yanımızda yatmasını
Yakın olsaydık verırdım kıs. Dondurucuda vardı benim. Ama yeterli bence gayet guzel

Elmalı kekim olmadı mert sabahtan beri ağlıyor bişeyi eksik mi koydum nedir
Topiğimizin ıslak kekine girişiyorum
Ben sana dicektım en bastan ama. Sonra bozmak istemedim planını. Ben de gecen gun saray sarması yaptım herzaman yaptıgım sey aslında. O ara ceylin cosmustu. Sutunu fazla kacırdım sanırım olmadı bu sefer. Yanı bacım cocuklarla ınsan bıldıgını sasırıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…