Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Busmai hiç kendini kasma kardeşlerim de evlendi bizde de öyle büyük bilezik falan takan olmadı. Ya yarım altın tak yada set alacağına dediğin gibi bileklik al. Ufakta olsa yuzukler takildiktan sonra bi merasim oluyor. Öyle bi Merasim olmazsa takmazsin

Günaydın kerem hariç herkes ayakta oda damlamadan kahvaltı hazırlığına giriseyim

Günaydınlar herkeseeeeeeeeeee :) nfk sultanın dediği gibi Allah çalışanlara kolaylık versin valla. Güzel bir haftasonu olsun inşallah :)

Evet tedarikli olmak gerek. Duruma gore davranilir.

Doğru diyosun yanıma alayım
Peki bohça yapmam gerekiyo muydu
Ben bu kıza bi hediye vermek istiyorum ya napıcam

ben bize geldiğinde çocuklar sana hediye aldı diyerek bikaç parça hediye yapmıştım. orda çeyrek takmıştım zaten

Bohça işi bizde soyle oldu. nişana giderken erkek tarafı hazırlar gelin bohçası anne, baba varsa kardeşe. Nişana gelirken getirdiler yani. Sonra kız tarafı ters nişan götürür. Sizde uzaklık olduğu için nasıl olur bilmem. Ama ayrıca sen bohça yapmak istiyorsan senin evine geldiklerinde nişan veya düğün den sonra verebilirsin.

Konya'da el opmeye geliyor ya gelin ve damat ordada ya para yada ufak hediye veriliyor.

Bohça isi gereksiz, nisan alisverisi de sacmalik. Eskiden giysi kiyafet yokmuş da boyle adetler varmış. Simdi kıyafetler dolaplara sigmiyor. Bohcaya konan şeylere ihtiyaç mi var? Madem bi hediyelesme olacak altin en güzeli. Biz esimle nisan arefesindeyken bana sordu adetleriniz nasil, bohça isi nisan alisvesi falan. Ailede hepsi yapilir edilir ama ben istemiyorum, çoğu hic kullanılmayacak şeyler, gereksiz harcama yapmayalim dedim. Esim de makul biri, sevindi bile. Nisan kiyafetimi de ödünç aldim.

Son düzenleme:
Ha, daha sonra kv ile aramizda başka mevzulardan fikir ayriliklari oldu. Basta bohça hazirlama isi üstünden düştü diye sevinip beni yaglayip ballayan hanim, nikaha birkac gun kala bohça bizde önemli adettir, söyle yapilir boyle yapilir dedi. Evlendikten sonra bi bohça yaptim verdim. Rahatladi mi blmyrm. (Fikir ayriligi yasadigimiz konularda esim ve benim istediğimiz olmustu da) .

Ayva aldım yesın dıye. Öksutuge ıyı geliyor. Tabi bizim tını mini hanım yermi. Aklıma ayvayı kaynatıp komposto yapmak geldi. Sonra yıne yesin dıye soydugum portakalın kabuklarını ve cubuk tarcını attım. Bayıldı içti ceylin hanım. Cubuk tarcını altını kapatmaya 5dk kala koydum. Fazla bekletmeyin acı oluyor

Doğru diyosun yanıma alayım
Peki bohça yapmam gerekiyo muydu
Ben bu kıza bi hediye vermek istiyorum ya napıcam
Canım sıkıntıya sokma kendını. Ben kız kardesime de damadada ceyrek taktım nişanda. Eşim de para taktı. Evde oldu bizim nişan.

Ayy sorma. Cok gereksiz bencede. Bizde de o bohca yuzunden tantana cıkmıştı.

ben bize geldiğinde çocuklar sana hediye aldı diyerek bikaç parça hediye yapmıştım. orda çeyrek takmıştım zaten
Hediye olarak ne aldın?
Annem birsürü şey aldı zaten
Kardeşlerine dedelerine vs
Yok yok yani
Severek alıyor, güzel şeyler görmüş şemsiyesini eldivenini bile almış düşünün :)

Karşı taraf hiçbir istekte bulunmadı nasıl istiyorsanız öyle yapın dediler
Biz de kafamıza göre takılıyoz
Bohça takı konusunda işi anlaşmazlığa vardırmak görmemişlik bence. Biz bu güzel olayı nasıl güzelleştiririz onun derdindeyiz keşke çok param olsa ben de doldursam :) şimdilik bir anı olsun istiyorum artık çarşıda bakıcam kafama göre
En kötü yarım altın veririm

Doğumunda hele hediyeye boğarım ayy çok zevkli işler :)

:) süper bohça

Görüncem nişanda çeyrek takmıştı.senin aldıkların iyi bence.

Gece bir gram uyku uyumadim sabah hemen disciye gittik inanilmaz sismis cekicez ama once antibiyotik dedi ( antibiyotik etkisini gosterene kadar ben olucem zaten ve cekimi haftaya ctesi yapicak ben bulusmada saksi gibidururum artk (

Bornum geçmişler olsun. Ay ne çektin şu dişlerinden bacım ya. Diş ağrısı, böbrek taşı ağrısı ve doğum ağrısı çok fenadır derler ya sen ikisini fazlasıyla tamamladın valla

Busmaicim süpersin canikom. Burda arkadaşımın kızkardeşi evlendi ve nişan videolarına bakmıştım. Onlarda da kardeşler bilezik takmışlardı. Hatta şalırıp sormuştum düğünde de mi takacaksınız aynısını diye o da hayır başkasını takarız bizde böyle demişti. Adetler tür tür. Şimdi sen hatıra anlamında bişi takıp sonra düğünde normal takını mı takacaksın?? Ben olayı tam anlayamadım da :) hatıra manasında şık bi kolye olur bence. Sonuçta düğünde takılanları kim ne kadar kullanıyor ki??

Nfk sultan valla eşin öpsün öpsün başına koysun seni. Bu devirde malesef herkes birbirini kazıklama peşinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…