Rumeli dondurmacısı gibi kalmış aklımda...O mesele de var doğru ya,
ama Arkadaşım İsrail asıllı firmanın Türkiye ayağında çalışıyor , yalnızca gıda katkı maddeleri üretiyorlar , o bilir bilinmiş markalardan , hangi firma, hangi tip jelatini kullanıyor, kısmet olur da gidersem bir gün eşime takılıp , çocuklar biraz büyüsün de insallah :)
Yani, yapmaları lazım , herkes sırayla yapmalı..
Evde denemedim ben de hiç. Afiyet olsun size de :)
Fatih'te , nişanca durağı'nın tam arkasında bir pastane var oranınki meşhurmuş, pastane adını hatırlayamadım.
Ancak tiriliçe meşhurlaşınca, birkaç yerde "meşhur Balkan tiriliçesi" diye afişler türedi :)
Aynı fikirdeyim , kendini korumayı öğrenmeleri lazım, özellikle kızların , özellikle istanbul gibi pis bir şehirde yaşıyorsak ):
Oradakini bilmiyorum , oranın profiterol ve tulumbası da meşhur diye biliyorum ama tiriliçesini yemedim... denemek lazım ..Rumeli dondurmacısı gibi kalmış aklımda...
inş ilk fırsatta gidicem. çok merak ediyorumO mesele de var doğru ya,
ama Arkadaşım İsrail asıllı firmanın Türkiye ayağında çalışıyor , yalnızca gıda katkı maddeleri üretiyorlar , o bilir bilinmiş markalardan , hangi firma, hangi tip jelatini kullanıyor, kısmet olur da gidersem bir gün eşime takılıp , çocuklar biraz büyüsün de insallah :)
Yani, yapmaları lazım , herkes sırayla yapmalı..
Evde denemedim ben de hiç. Afiyet olsun size de :)
Fatih'te , nişanca durağı'nın tam arkasında bir pastane var oranınki meşhurmuş, pastane adını hatırlayamadım.
Ancak tiriliçe meşhurlaşınca, birkaç yerde "meşhur Balkan tiriliçesi" diye afişler türedi :)
Aynı fikirdeyim , kendini korumayı öğrenmeleri lazım, özellikle kızların , özellikle istanbul gibi pis bir şehirde yaşıyorsak ):
e yaniiiBusmai yok 25 senealt tarafı 9 yıl (10. da oğluş doğdu) :) bi kere avrupa deneyimimiz oldu yaneeeee onu da çok görme beaaaa :)
macaron tarifi izledim netten. 5-10 macaron için gerçekten koca bi borcam badem tozu katıyorlar içine.Bu arada bugünki pastacı maceramı anlatamadım. Makaron yapıyorlarmış. Ama makaronun içinde badem tozu olduğu için pahalıymış. Onun badem tozsuz versiyonu olan bezeleri de yapıp pastaya koyabiliriz dedi ordaki hanım. Hem de fiyatı da manyak olmuyo o durumdadaha 1 ay olduğu için de yine konuşuruz dedik.
Pelin chefte çikolatalı bi cheesecake kestirdim gözüme. Üç renk çikolatalı. Bi ara yapsam mı diyorum. Bi beceremedim şu çikolatalıyı haaaaaahep kabarıp geri pısıyodu sinir şeyler.
garantiiii!selam hatunlar...kerem adaşlar hastalanmış geçmiş olsun.
destiny valla 5.30 korkunç bir saat prenses kaçta uyudu öyle?
yarın akşam şu keki ben de deneyeyim becerebilecekmiyim.
pembiş valla harika hatunsun kocamı boşayıp alıcam seni...şu özene bak yav bir pasta için...kendimi kötü hissettim:)
hepinizi öpüyorum
fırsatçı millet. geçen bursaya gidince iskender yemek istemiştik. epey aradık en sonunda buldukOradakini bilmiyorum , oranın profiterol ve tulumbası da meşhur diye biliyorum ama tiriliçesini yemedim... denemek lazım ..
Biz Bursa da pideli köfte yiyelim dedik , gittik tarihi kayıhan lokantasını arıyoruz ... Neyse adresin olduğu mekâna gittik ; kayıhan yazılı tabelayı gördük hemen yumulduk, meğersem o başka bir kayıhanmış, tarihi olanı da yanıbaşımızdaymış :)
böyle kandırmacalar yapıyorlar müşteri çekmek için, hangisi herkesin çok methettiği yer onu tam olarak bilmiyorum..
Ha 10 ha 15Busmai yok 25 senealt tarafı 9 yıl (10. da oğluş doğdu) :) bi kere avrupa deneyimimiz oldu yaneeeee onu da çok görme beaaaa :)
Sağol tatlımselam hatunlar...kerem adaşlar hastalanmış geçmiş olsun.
pembiş valla harika hatunsun kocamı boşayıp alıcam seni...şu özene bak yav bir pasta için...kendimi kötü hissettim:)
hepinizi öpüyorum
Çok tatlııııKomik bi diyalogumuzu anlatayım selimle , pc kapanmak üzere ,
Annem uğramıştı gündüz, konuşuyoruz seslenmem gerekti; annee diye seslendim anneme,
Selim de bana döndü, o anne değil , neden ona anne dedin,
Ben: ama o benim annem.
Selim: hayır o annene , anne sensin
Çocuğu ikna edemedim bi türlü benim de bir annem olduğuna
selam hatunlar...kerem adaşlar hastalanmış geçmiş olsun.
hepinizi öpüyorum
Oradakini bilmiyorum , oranın profiterol ve tulumbası da meşhur diye biliyorum ama tiriliçesini yemedim... denemek lazım ..
Biz Bursa da pideli köfte yiyelim dedik , gittik tarihi kayıhan lokantasını arıyoruz ... Neyse adresin olduğu mekâna gittik ; kayıhan yazılı tabelayı gördük hemen yumulduk, meğersem o başka bir kayıhanmış, tarihi olanı da yanıbaşımızdaymış :)
böyle kandırmacalar yapıyorlar müşteri çekmek için, hangisi herkesin çok methettiği yer onu tam olarak bilmiyorum..
Komik bi diyalogumuzu anlatayım selimle , pc kapanmak üzere ,
Annem uğramıştı gündüz, konuşuyoruz seslenmem gerekti; annee diye seslendim anneme,
inş ilk fırsatta gidicem. çok merak ediyorumsağol canım..
e yaniii
macaron tarifi izledim netten. 5-10 macaron için gerçekten koca bi borcam badem tozu katıyorlar içine.
pahalı olması normal..
neden kabarıp çöküyor acaba?
geçen yaptığım tarifte dolgu kısım çatlamasın diye bir kase içine su koyup fırına verdim cheesecake le.
gerçekten de pürüzsüz bi yüzey oldu. tabi tarifteki malzeme ve ölçüsünün de etkisi vardır.
bi de sen daha önce pelin chef ten mi hatırlamıyorum, bi çikolatalı cheesecake yapmıştın da
tadı çikolatalı kek gibi demiştin.. ekşili tatlar daha çok yakışıyor bu tatlıya.
garantiiii!
fırsatçı millet. geçen bursaya gidince iskender yemek istemiştik. epey aradık en sonunda bulduk
avuç içi kadar bi dükkandı.. etrafı da bir sürü meşhur iskender kebabı burada yazan restauranlarla doluydu
Ha 10 ha 15
Yani insan nasıl bu kadar istikrarlı olur ben anlamıyorum
Umreye de mi gitmiştiniz sanki?
Bu arada sen pastaya acıbadem koy
turkish stayla
(Amma uğraşıyorum planı sabote etmek için ahhahaha)
Sağol tatlım
Sorma yaw kız 1 ay önceden plan yapıyor
Onu bunu bilmem de şubatta doğum günüm var ve 30 oluyorum; eşime umarım değişik bi organizasyon yaparsın benim için çok önemli dedim :)
Çok tatlıııı
Bilmiş Selim :)
Kerem de " anaasi" diyor anneannesine çok komik oluyor bakalım ne zamana kadar sürer
Ben ikincilerin bir kısmını okudum ama birincileri girmedimmm!! İyi hatırlattın; yarın o işi halledeyim.Günaydın kızlar. Sizi ancak okuyabiliyorum. Çok yoğunum şnanın ki. 1. Yazılı notlarımı bile e-okula dün girebildim.
Burdaysa güneş var iyi mi?? Oysaki hep tersi olur :) Selimin güzel yanaklarını kocaman öpüyorum ki uyansınGünaydın , hava istanbulda çok kasvetli ..
Kızımı servise indirip geleyim , Selim uyanmasın lütfen ..
Hepinize güzel bir gün olsun insallah :)
canım benim yaaaKomik bi diyalogumuzu anlatayım selimle , pc kapanmak üzere ,
kolay gelsin canım..Günaydın kızlar. Sizi ancak okuyabiliyorum. Çok yoğunum şnanın ki. 1. Yazılı notlarımı bile e-okula dün girebildim.
gerçekten öyle.. sabahtan beri bugün ne yapsak diye düşünüyorum. ama bi şey bulamadım.Günaydın , hava istanbulda çok kasvetli ..
Kızımı servise indirip geleyim , Selim uyanmasın lütfen ..
Hepinize güzel bir gün olsun insallah :)
Bana da nasip oldu çok şükür çocuk olmadan eşimle umre yaptıkBecerirsin becerirsin güzel bir tarif
Hahhaha boşama adamı kız bak iki
Çocuğunuz varben özel günleri önemsiyorum yaaaaaa. Bu bazen iyi bazen kötü bişi ama olsun :)
Türk aklına bir örnek daha...! İnsanlar komik. Ama yöntemleri işe yarıyor malesef.
Oy yavrum ya yerim ben onu :) diyorum ya çok saflarrrrrr canlarım benim.
Cansel veya pamuk helvamın önerdiği bir tarifti ilk yaptığım. Hatta sen de yapmıştın sanki. Sonra kahveli çikolatalı bir tabe denedim. Tadı süperdi ama kendi inceydi. Bu seferki de üç çikolatadan oluşuyo ve üç renk görünüyo. Travmayı atlatırsam yapıcamama dediğin gibi ben de limonluyu veya armutluyu daha çok seviyorum sankim. Ama şu an bi önemi yok çünkü diyetteyizzzzzz!!!
Evet bi de Arabistan turumuz olmuştu ama onda 3 aylık hamileydim yani çocuk olduktan sonra gibi düşünebilirizbu vesile ile umreye gitmek isteyen herkese Allah'ım nasip etsin diyorum.
Pastanın üstüne bi hayal et acıbademi!!! Sabotajcı hatun :)
Kocaman iki çocuk anası hatunsun; ne 30 yaş süprizi beaaaaa?!?!:) umarım güzel bir etkinlik yapar kocacanın
Herkese günaydınnnnnnnnnnnnn. Güzel bir gün olsun inşallah :)
Kerem hasta nasılsa biz evdeyiz nereye çıksam derdi yok :)canım benim yaaa
acaba aradaki ilişkiyi ne zaman anlayacaklar?
geçen gün de annem bana kızım diye seslendi.
bizimki anneme diyor ki, 'o senin kızın değil, o anne'
annem de diretti. 'hayır o benim kızım.' bizimki de aynı şekilde. 'hayııır, o benim anneeem!'
kolay gelsin canım..
gerçekten öyle.. sabahtan beri bugün ne yapsak diye düşünüyorum. ama bi şey bulamadım.
tıkılıp kaldık evee
manen bi temizlenme ve hazırlık olarak düşünüp çocuktan önce umreye gittik.İlbilgehatun işlerini bitirip gellll
Bana da nasip oldu çok şükür çocuk olmadan eşimle umre yaptık
Şimdi çocuklarla gitmek istiyoruz inşallah biraz büyüsünler de ne güzel olurlar fesli fesli oyy :) hahaha
Yoksa onları bırakıp mı gitsek diyorum ama etkilenirler mi diye korkuyorum
Belki birbirlerine sarılıp uyurlar sıkıntı olmaz
Kerem hasta nasılsa biz evdeyiz nereye çıksam derdi yok :)
O kadar uyuyor ki, hastalığın etkisiyle Allahtan
hiç geçerli bi mazeret değil di mi?Ogretmen arkidislerim elektrikmi kesildi ödevlerini zi niye yapmiyonuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?