Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

eşim doktorun tavsiyesiyle bebelac ballı irmikli almıştı ilk onu denedik severk yedi suyla yapılıyo ama pişirilmiyo ılık suya ekleyip karıştırıyorsun anne sütüylede yapılabilir

bide haftasonu eltimde gördüm onunkide biberonu almamaya başlamış anne sütüne bebe bisküvisi ezip veriyordu kaşıkla valla şapur şupurda yiyor paşa
deneyebilkirsin istersen

Günaydın kızlar biz bugün kızımla saat sekize kadar uyuduktan oh uykumu aldım çok mutluyum

Şimdi kızıma bebe bisküvi muzlu kahvaltısını hazırlama yiyomu diyo sorarsanız nerdee siz önden yediriyosunuz ya ben arkasına geçip tersten yedirebilirsem ancak yediriuorum.çok komigiz bir gitseniz kizim ağzını kilitliyor kafasını hiç durmadan sağa sola sallıyoryani anda eller sürekli aşağı yukarı inip çıkıyor getirebilen buyursun gelsin ben böyle bir mekanizma görmedim

Fatmaazra bebegin nasil oldu canım gece uyudumu?

Her öğlen edilmeye geliyor yemeğe artırmış mevsimi olunca sebzede sınırlı hergün ne pidirsem diyekafayı yiyorumdün aksam tavuk suyuna şehrine çorbası yapmıştım var firinda makarna yapmayı düşünüyorum bakalım bu arada 1 kilo daha verdim ben cokyemesemiyi olacak

:) bizimki de buna yakın mama sandalyesini henüz kurmadim taşındıktan sonra. oyun halisinida kaldırdım evde adım atacak yer.kalmıyor

Gunaydinlaaar sakin mi topik bu gunlerde karakiz libyana yoklugunuz hissediliyor valla. elifnaz sagol canim ama benum tek cocukla halim bu seninki normaldir tatlim :44:

Günaydınlar hanımlar, paşam hala uykudabu aralar favorisi dönüpte yan yatıyor koca adam gibi beni benden alıyor
Gece ağlayarak bir uyandıki babasıyla ben zor sakinleştirdik sonra tekrar daldı mışıl mışıl uykusuna. Öyle uyandığı zamanşlarda çok korkuyorum acaba bir yerine bişey oldu da ben mi anlamıyorum diyee

Evimizde gayet sıcak üstünü başınıda ona göre giydiriyorum, sabahları kalktığında üstünü değiştiriyorum zaten ben bazen terli kalıyor çünkü. Ortam ve koşullar bebek için gayet uygun ama işte kuşun kanadından bile kapar bebekler derler doğruymuş demekki. Öksürük uykuda oluyor arada. Kötüleşmesin de bununla atlatalım inşallah

merhaba arkadaslar bende temuz annesıyım biz kızımla gecen hafta idrar yolu enfeksiyonu nedeni ile 8 gün hastanede yattık taburcu olduktan bıgun sorada asırı oksurukten dolayı tekrar gıttık assım supesı var evde hava verıyorum benım endısem bu cuma altıncı ay asımız var kızım cok yıprandı vucudu hep iyne yerı daha yenı kendını toparlıyo altıncı ay asısının cok yan etkısı varmı yaptırmasammı dıyorum karar veremedımm

günaydın

130 tl.hızlı al.da...

hasta ise biraz bekleyip ertesi hafta yaptırabilirsin.artık aşıların yan etkisi fazla yok.

geçmiş olsun....

neden hiçbir soruma yada yazıma yanıt gelmiyor çok ilginç

bendemi bir anormallik var görünmezmiyim

çok geçmiş olsunn
biz 6. ay aşısını cuma günü olduk hiç bi yan
etki olmadı ama ateşi çıkan bebekler vardı topikte

günaydın herkeseee
burada kar yağıyo yine incedenn
dün akşam misafirlerim geldii
3 yaşında bi çocuk vardı benim
oğlum ona gülmekten bi hal oldu
çocuk bebeğimin kafasına tutuyo
bizimki mest oluyoo

ben mama sandalyesine halaa karar veremedimm
sanırım tatil dönüşü alıcam zaten şimdi alsam
ben gidene kadar anca gelir bi anlamı yok belki dönene kadar karar veririm
:26:

bu arada ben 2. dönem iznim bitiyo sanıyodum ama öyle değilmişş
sanırım son hafta okula gidicem
halbuki 2. dönem başlayacağıma
kendimi çook adapte etmiştim
ahh şu evrak işleri yok muu
doğumdan sonra o kadar bunalmıştım
ki burada kuaför olmadığı için evde saçlarımı
kesmiştim onların düzelmesi gerekiyoo ben
hepsini şubat tatilinde yapmayı planlıyodum
bebeğimi anneme bırakıp halledicektim yaa
şimdi burda kuaför yok nasıl yapıcamm
toplasam belli olmaz heralde di mii

günaydın şeker portakalımmm ve tüm temmuz anneleri ve dadlu bebişleriii
şeker portakalım, alıştırdın güllere..
herifi boşayacağım yakında..
en son geçen sene çiçek almıştı bana

ayşecik iki gündür resmen cozuttu..
o ufak harflerde tatlı tatlı konuşan kibar kız gitti..
yerine kendini opera sanatçısı sanat bi cadı geldi..
nasıl sesler çıkarıyor, bağırıyor resmen.. cıyak cıyak anlatıyor bi şeyler heyecanla,, etraf tükürük, salya
eşim dün akşam merakla izliyor, bi yandan da bu ''önceki hali daha mı iyiyidi, ne '' diyo

günaydın canım..
senin kız da çok feneymiş

benim de etli lahana sarmam var, yanına bi çorba yaparsam, yoğurt salata.. kotarırım gibime geliyor
kışın sebzeden ziyade kurubaklagile yükleniyorum ben.. yarın kuru fasulye pilav yapıcam inş..
nohut, yeşil mercimek, bulgur pilavı.. böyle şeylerin yanına turşu, salata en güzel kış sofrası

inş ilerlemeden biter öksürüğü..
gece ağlayarak uyanmalar bizde de var..
rüya görüyor bazen, inliyor bi sağa bi sola dönüyor..
belki diş huzursuzluğudur seliminki..

geçmiş olsunn
aşının acelesi yok, bir hafta sonra gidersiniz..
benim de aşıyı bu şekilde ertelediğim olmuştur..

neden hiçbir soruma yada yazıma yanıt gelmiyor çok ilginç
bendemi bir anormallik var görünmezmiyim
canım, atladım, görmedim bi bilmiyorum:44:
bi mama sandalyesi sormuşsun, benimki ondan değil cevap vermedim..
ama gözden kaçan bi mesajın varsa, tekrar sor şimdi geldim topiğe, bakarımm

izin meselesi kötü olmuş yaa

birkaç gün önce haberlerde izlemiştim..
doğum izni öncesi sonrası toplam16 haftadan 24 haftaya çıkacakmış.
doğum sonrası anne daha çok bebekle ilgilensin diye..
aradaki farkı da devlet tazmin edecekmiş falan..
bilmiyorum yasalaştı mı?
bizden geçti ama uzun vadede yapılması gerek, geç kalmış bi düzenleme..

güzel bi at kuyruğu gibi yaparsın, uçlarındaki dengesizlik anlaşılmaz canım, takılma o kadar.

evet tasarıda vardı
ama meclisten geçti mi bende
bilmiyorum çok isabetli bi karar
2. bebiş de işimize yarar inşallahh

bende öyle düşündüm toplasam belli olmaz heralde
tatilde istanbulda düzelttiririm
zaten hep gittiğim bi kuaför var

ama şu erken başlama işi çok canımı sıkıyoo

neyse vardır bir hayır

görelim MEVLAM neyler
neylerse güzel eyler

canım, atladım, görmedim bi bilmiyorum:44:
bi mama sandalyesi sormuşsun, benimki ondan değil cevap vermedim..
ama gözden kaçan bi mesajın varsa, tekrar sor şimdi geldim topiğe, bakarımm

canım genel anlamda dünden beri bir sürü şey sordum kimse yanıt vermedi :44:

oğlumun dişi çıktı dedim kimseden tebrikte gelmedi

öksürükle ilgili nişastalı bir tariften söz edilmiş nişasta ne kadar belli değil onun tarifini sormuştum yine yanıt gelmedi

özetle kimse beni sevmiyo

dahası hastayım gribim kaprisliyim mağdurum vs vs vs

neyse ben en iyisi kafamı kuma gömeyim bugün havamda değilim fazla alınganım galiba

yaa dişiniz hayırlı olsunn
benim dün misafirim vardı geçmişi pek okuyamadım
bizde dişten tık yok yaa
diş çıkarken kan akma durumu oluyo mu acaba ??

doğru dedinn

bu arada bakıcı buldun di mi?

canım benimm, kusura bakmaa
dün kv bendeydi, biraz cinliydim, akşam da spora gittim, geldim pertim çıkmış, evi zor topladım, yattım..
gözümden kaçmış olacak.. boranın dişleri:26:
gözünüz aydın diyorum, öpüyorum yanaklarından tosun paşanın
sana da geçmiş olsun.. inş ilerlemeden geçer hastalığın..

yaa dişiniz hayırlı olsunn
Benim dün misafirim vardı geçmişi pek okuyamadım
bizde dişten tık yok yaa
diş çıkarken kan akma durumu oluyo mu acaba ??

yok canım kan akma olmadı ama çok zayıf düşürdü oğlumu bağışıklık sistemi çok zayıf düşermiş bu dönemde ilk kez hastalandı oğlum ağır bir grip geçiriyoruz doktor diş çıkarma döneminde ekstra dikkat gerekli demişti malesef sakınılan göze çöp battı

çıkmadan önceki 2 gece ateş indi çıktı sürekli 38 lerde gezdi ateş düşürücü verdik 4 saatte bir emmek istemedi halsizlik keyifsizlik oldu ama şükür düzeldi uykusuzluğumuzda daha iyi gibi uyudumu 2 saat uyuyor çıkarana kadar yarım saatte bir ayaktaydık gerçi ilaçta uyku yapıyor olabilir henüz emin olamadım ama iştahsızlık halsizlik yapar dedi doktorumuz

hayırlısıyla sizinkide yoldadır zaten çok minik varla yok arasıydı emin değildim dişmi değilmi cumartesi baktım parlamaya başlamış ince bulgur tanesi kadar bişiy henüz darısı başınıza inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…