Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

saol bacım
aşı olurken biraz ağladı ama sonrasında korktuğum gibi ateş falan olmadı..
huzursuzluk kaçınılmaz zaten..

ayşecik 3860 doğmuştu.. hastaneden çıkarken 3600 dü..
dr 6. ayda doğum kilosunun iki katına ulaşması gerektiğini söyledi..
(ben beşinci ayda iki katına ulaşmalı diye biliyordum)

doğum kilosu düşük olan bebekler daha hızlı büyüyor bu kesin..
dün kuzenime gittik, bebeği tam 7,5 aylık..boyu ayşecikle aynı ama..
3 kilo bile değildi doğduğunda..
şimdi neredeyse 10 küsür kilo. minik bi tosbağaa

Son düzenleme:
biraz tereyağlı makarna biraz kıymalı patlıcan yemeği var ama..
akşama tavuk yapıcam fırında
bi de çorba yapim..

Son düzenleme:
cena cım geçmiş olsun aşı stresinden sizde kurtulmışşsunuz.

bizde pazartesi olduk.şimdiki karma aşılar çok şükür ateş yapmıyor.

kuzenin bebeğine maşallah.o nasıl besliyor? bebeğini ek gıda mama vs.

6 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ
Anne sütü bebek aldıkça verilmelidir.
Hazır mama günde iki öğün 20-30 ml/kg verilmelidir.
Meyve püresi: 1 öğün (10.00)
Sebze püresi: 1 öğün (12.00-13.00)
Yoğurt: 1 öğün (16.00)
Muhallebi: 1 öğün (20.00)

7 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ
Anne sütü bebek aldıkça verilmelidir.
Kahvaltı: 1 öğün (06.00-07.00) Akşamdan tuzu alınması şartıyla suda beklemiş peynir + haşlanmış yumurta sarısı + reçel . Tüm bunlar hazırlanmış mama içerisine konularak ezilir. Bebek bu karışıma alıştıktan sonra sonra ayrı ayrı verilebilir.
M eyve püresi: 1 öğün (10.00)
Sebze püresi: 1 öğün, kıyma(bir yemek kaşığı) ilave edilmiş şekilde verilmeldir.(12.00-13.00)
Yoğurt: 1 öğün (16.00)
Hazır mama: Günde 1 veya 2 öğün hazır mama verilmelidir.

8 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ
Anne sütü : Bebek aldığı sürece verilmelidir.
Kahvaltı: 1 öğün (06.00-07.00)
Sebze püresi: 1 öğün (12.00-13.00)
Köfte: Sebze püresi ile öğlen öğününde 1-2 adet verilebilir.(Kıymanın baharatsız kıymadan hazırlanması tercih edilmelidir.)
Yoğurt + Meyve püresi: 1 öğün (16.00)

pediatri portalı.

saol bacım..

ilk altı ay sadece emzirmiş..
bir aydır günde bir öğün yoğurt, evde yapılan çorbalardan, biraz da ekmek içinden veriyormuş..
dün yine ondan öğrendiğim bi şey.. daha öne duymamıştım.. nette baktım, sayfasında da göremedim..

sek'in bebek yoğurdu sadesi de varmış, meyvelisi de. dün elmalısını yedirdi bebeğe.
aynı danone tarzı ufak 4lü kaplarda satılıyormuş..

Son düzenleme:
Ya kızlar kızıma çorba yapıyorum hergün. Çeşit gelmiyor aklıma. Siz meler yapıyorsunuz??

bende şütaşın bebeklere özel yoğurdundan vermyi düşünüyordum ama marketlerde bulamadın.

şimdide evdeki yoğurda meyve katıp veriyorum.kızımın bebekliğinde çıkmışyı şütaş babymix

Anladım canım geçmiş olsun yarasın aşılar kuzuna
Ben Arya'nın (kızım olur kendisi) kilosunu çok takıyordum biliyorsun zayıf diye. O yüzden sürekli kıyaslıyorum yanlış anlama canım. Ufacık doğmuştu zaten.

Bennn ne yapsamm akşamaaaa???

Son düzenleme:

canım hoşgeldin tahmin etmiştim bende aşımı oldunuz acaba diye sormuştum
neyse sizde atlattınız şükür bizde de ateş olmadı
aynen dediğin gibi doktor alması gereken kiloyu almış bundan sonra artık 250 gr alır ayda çok fazla birşey bekleme dedi.

Ya kızlar kızıma çorba yapıyorum hergün. Çeşit gelmiyor aklıma. Siz meler yapıyorsunuz??

canım ben ; tarhana, yoğurt çorbası, balkabağı çorbası, sebze çorbası yapıyorum hafta içi günlere bölerek değişik değişik yediriyorum ( daha doğrusu ben hazırlıyorum bakıcı yediriyor )

bende sütaş ında var diyecektim ki arkadaş resmini de koymuş

biraz tereyağlı makarna biraz kıymalı patlıcan yemeği var ama..
akşama tavuk yapıcam fırında
bi de çorba yapim..

ohhh daha ne olsun afiyet olsun

canım geçen bu çorbayı yaptım benim oğlan sevdi.

malum daha önce sebze çorbalarını yememişti.

ben tavuk suyunu kalıplara kouyorum dondurucuya atıyorum.

çorba yapacakken iki tablet çıkarıyorum.

yarım havuç ,patates,

yine dondurucudan dilimlenmiş balkabağı bir dilim.

iki çay kaşığı pirinç,iki kaşık mercimek.

yarım küçük soğan (tv.de prof.hilal mocan söyledi ilerleyen aylarda soğan sonrada sarımsak atabilirsiniz çorbalara.diye.)

bunlar bi güzel kaynattım.bunu rondoda çektim..bu sefer çatalla ezmedim

sonra içine iki ölçek devam sütü koydum.çorbanın birazını saklama kabına alıp dolaba koydum ertsi gün yine verdim.

Ya kızlar birde yaptığınız çorbayı ertesi gün veriyor musunuz? Nasıl yapmak lazım aceba?

alyacım sen ek gıda veriyormusn ?veriyorsan kaçıncı ayda başladın?

Ya kızlar birde yaptığınız çorbayı ertesi gün veriyor musunuz? Nasıl yapmak lazım aceba?

ben ertesi gün veriyorum canım,zaten onu bunu katınca çorba yada püre yiyebileceğinden fazla oluyor.Bende bir kısmını devam sütü katmadan dolaba kaldırıyorum,vereceğim zaman dışarıda bekletip ılıtıyorum ve içine devam sütü katıp yediriyorum.Tabi yerse, bu sıralar dişten dolayı sanırım pek yemiyor,daha dişte gözükmedi hee

kızlar birkaçgündür bahsettiğim öksürük meğer hastalık belirtisiymiş grip geçmiş oğluma memleketteyken oldu muhtemelen çünkü yoldan gelirkenden beri bir garipti çocuk eşim çok laf çarpacak diye korktum ama Allah'tan çok sakindi burun spreyi ve şurup kullanacaz yavrum öksürükten uyuyamıyor o kadar uykusu var ki ama öksürük bölüyor uykusunu burnu tıkalı genzi de cayır cayır akıyor dedi doktor geceleri de her kalkmaya su içinde değiştirirken de uykusu bölündü diye ağlıyor zaten memeyi o kadar kesik kesik alıyor ki açlıktan nasıl ayakta duruyor bilmem bizim aşımız da haftaya umarım o zamana kadar geçer 4. ay aşısında hastaydı çocuğum iyice perişan olmuştu aşıdan sizler de aşı olan herkese geçmiş olsun diyorum darısı bizim gibi olmayanların başına..bizim doktor hala daha ek gıdaya geçirmedi tarttı ama kilosunu söylemedi sana az gelir şimdi gibi espriler yaptı ama benim uğraşacak halim yoktu çocuğun hasta halinden şu anda da uyurken bakayım dedim içerden öksürük sesleri geldikçe içim parçalanıyor nolur dua edin çabucak iyileşsin Rabbim hepimizin bebişlerini korusun...

bak işte,, akıl akıldan üstün..
demek o sekin değil sütaşın yoğurduydu..
tevekkeli ben de niye sitesine ürünü koymamış diyom

kızamık mı kızamıkçık mı.. öyle bi aşı eklenmiş 7. aya..
dün söyledim hemşireye.. istersen yaparız dedi

geçmiş olsun canım yaa:26:
inş ilaçlar iyi gelir, kesilir şu öksürüğü..
minicik ciğeri var zaten onun

bana kalırsa, aşıya da gitme.. iyileşsin sonra gidersin.. bir haftadan bi şey olmaz..

Neeeeee 7 miiiiii kahvaltı saati. Biz 10sa 11 de kalkıyor kızımla valla öpüş koklaş saat 12 yi buluyo yataktan çıkmamız.anam ben ne zaman yedircem bu öğünleri. Esim diyo zaten listeyi görünce bu cocuk ya yicek ya uyuyacak boyle şey mı olur ya diye. Haklı valla. Zaten ben doktorun verdigi listeyi iyice şaştım. Benim kiz pure seklinde sevmiyor anladım brokoli çorbasından 1 kasik yetmeyen cocuk dün misafirim vardı brokoli haşlamıştım yoğurtla verdim nerdeyse bı kase yerdi az verdim ben geç olduğu içn. Napicagimi şaşırdım . Doktorumuz Şubat'ta kahvaltı demişti en geç o olcak diye. kalktım labne peyniri verdim azcik ağlıyor daha ver diye. Ben de bı kasik kadar verdim ekmek iciyle azcik haspam bide çiğniyor. Ama meyve piresini yuzume puskurtuyo. Şimdi ben napiyim anamın usulüne mı doneyim sizce masada ne varsa ver kızım diyo:)

kızlar... chicco polly çift kılıflı mama sandalyesi kullanan var mı? almayı düşünüyorum. kullanıp memnun olmayan varsa fikirlerini bekliyorum

bizde yeni aldık cok memnunuz heryerde yazdığı gibi azcik büyük ve cocuk içindekin kıpırdatmak zor yerde halı olmasa oda kolay olur aslında. Genel anlamda esim her baktığında kızım ne rahat iyiki almışız diyo

geçmiş olsun canım yaa:26:
inş ilaçlar iyi gelir, kesilir şu öksürüğü..
minicik ciğeri var zaten onun

bana kalırsa, aşıya da gitme.. iyileşsin sonra gidersin.. bir haftadan bi şey olmaz..

çok saolasın cenacım Allah razı olsun senin belin nasıl oldu iyisindir inşallah geçmişte şimdi gördüm ayşecik de iyidir umarım aşı günümüz 24ünde zaten o zamana kadar toparlar heralde yaa

bu arada kızlar dün doktora bebişin şampuanı bitti nivea kullanmıştım şimdi ne alayım diye bi sorayım dedim o da Bebek Sa ve Vcut ampuan - 99 Doal Bebek Bakm Serisi - bebek, bakm, doal, ampuan, ya, losyon, piik nleyici önerdi fikriniz var mı ben ilk kez duydum siz neler kullanıyosunuz ? bi de benim yavruş sadece uyurken emzik kullanıyor ama onsuz da uyumaz kauçuk almıştı slikonu atmıştı hep ama doktor damaklı slikon al dedi yeni alırken 6-12 ler var ya sizinkiler ne kullanıyor bi de markaları çok soru sordum ama ayrıca bizim doktor ek gıdaya da geçirmedi hala haftaya tam 6 aylık oluyoruz geçecez dime diyorum öööle bakıyo ben anlamadım bu işten bişey gerçi benimde hala emzirmek işime geliyor ama topikte benden başka hala anne sütü veren yok sanırım ben de başlayayım diyorum artık çocuk aç kaldı yazık yavrucaz zaten hasta pek de bişey yemek isteyeceğini sanmıyorum ama :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…