- 8 Ağustos 2011
- 11.784
- 9.397
- 448
saol bacımGünaydın canım. Yokluğunu hissetmez olur muyuz hiçç:)) buralarda becerikli, hamarat bi hatun vardı...
Aşı sıkıntı oldu mu? Nasıl oldu ayşecik? Bizimki çok huysuzlanmıştı. Bu arada kilomuz aynıymış. Ayşe kaç kg doğdu canım?
saol bacım..cena cım geçmiş olsun aşı stresinden sizde kurtulmışşsunuz.
bizde pazartesi olduk.şimdiki karma aşılar çok şükür ateş yapmıyor.
kuzenin bebeğine maşallah.o nasıl besliyor? bebeğini ek gıda mama vs.
saol bacım
aşı olurken biraz ağladı ama sonrasında korktuğum gibi ateş falan olmadı..
huzursuzluk kaçınılmaz zaten..
ayşecik 3860 doğmuştu.. hastaneden çıkarken 3600 dü..
dr 6. ayda doğum kilosunun iki katına ulaşması gerektiğini söyledi..
(ben beşinci ayda iki katına ulaşmalı diye biliyordum)
doğum kilosu düşük olan bebekler daha hızlı büyüyor bu kesin..
dün kuzenime gittik, bebeği tam 7,5 aylık..boyu ayşecikle aynı ama..
3 kilo bile değildi doğduğunda..
şimdi neredeyse 10 küsür kilo. minik bi tosbağaa
günaydın kızlar..
dün aşıya gittik, biraz ani oldu..
o yüzden haber de veremedim, ardından da anneme geçtik giremedim, kusuruma bakmayın..
bu aşıları da atlattık, huzursuzluk harici bi şey olmadı hamdolsun..
darısı henüz olmayanların başına..
müminlerin üç günden fazla küs kalması caiz değil diye biliyorum..
eşler için özel bi hüküm var mı, blmyrm:44:
eşlerin ailesi kv ler konuşulmuş..
biz gelinlerin sabit konusu
bi şekilde onlarla yaşamak zorunda olduğumuz aşikar..:100:
ama sınırları belirleme bazen kadına düşüyor..
kocayla kötü olmadan arayı bulmak lazım
canım, hoşgeldin safalar getirdin...
neredeyse 6 ay oldu,, yoksun ortalarda..
inş bundan sonra daha sık görüşebiliriz..
busmai, şeker portakalıımm.. ve
yokluğumu farkeden farketmeyen
soran sormayan tüm arkadaşları çok öpüyorum..
canııım, çok geçmiş olsun.. inş kısa sürede tamamen iyileşir oğluşun.. :26:
dün kızım tartıldı.. iki ayda sadece 500 gr almış..
tahmin ediyordum, ama yine de bu rakamı görünce üzüldüm..
dr baktı, tamam az almış, ama sağlıklı, hasta değil..
buna rağmen onla bunla kıyaslayıp üzülürsen, kızarım, şükret dedi..
emzirmeyi eksiltmeden başka yiyecekler de yedirmeye başla dedi..
6. ay sonu itibariyle 6900 gr ve 66 cm (iki ayda artı 4 cm), elhamdülillah
Ya kızlar kızıma çorba yapıyorum hergün. Çeşit gelmiyor aklıma. Siz meler yapıyorsunuz??
saol bacım..
ilk altı ay sadece emzirmiş..
bir aydır günde bir öğün yoğurt, evde yapılan çorbalardan, biraz da ekmek içinden veriyormuş..
dün yine ondan öğrendiğim bi şey.. daha öne duymamıştım.. nette baktım, sayfasında da göremedim..
sek'in bebek yoğurdu sadesi de varmış, meyvelisi de. dün elmalısını yedirdi bebeğe.
aynı danone tarzı ufak 4lü kaplarda satılıyormuş..
biraz tereyağlı makarna biraz kıymalı patlıcan yemeği var ama..
akşama tavuk yapıcam fırında
bi de çorba yapim..
Ya kızlar kızıma çorba yapıyorum hergün. Çeşit gelmiyor aklıma. Siz meler yapıyorsunuz??
Anladım canım geçmiş olsun yarasın aşılar kuzuna
Ben Arya'nın (kızım olur kendisi) kilosunu çok takıyordum biliyorsun zayıf diye. O yüzden sürekli kıyaslıyorum yanlış anlama canım. Ufacık doğmuştu zaten.
Bennn ne yapsamm akşamaaaa???
Selamlar herkeslere, benim kuzunun yeni huyu uykusunda sürekli dönmeye çalışıyor gözleri kapalı vaziyette. Tabi geliyor beşiğin kenarına başlıyor vmırıldanmya kalkıyorum düzeltiyorum hooop 1 saat sonra aynı şey. Yan tayırıyorum kendini daha da gömüyor yastığa Allah korusun burnu kapanacak diye korkuyorum bu sefer. Koca herif olduda yan yatmaktan hoşlanıyor yani benimkisi
benimkide artık bir bakıyorum yan dönüp yatmış,hatta sabahları yüzükoyun uyuyor:) çoook tatlı oluyorlar ya totosunu ısırasım geliyor sabah sabah onu öyle görünce :)
günaydın kızlar..
dün aşıya gittik, biraz ani oldu..
o yüzden haber de veremedim, ardından da anneme geçtik giremedim, kusuruma bakmayın..
bu aşıları da atlattık, huzursuzluk harici bi şey olmadı hamdolsun..
darısı henüz olmayanların başına..
müminlerin üç günden fazla küs kalması caiz değil diye biliyorum..
eşler için özel bi hüküm var mı, blmyrm:44:
eşlerin ailesi kv ler konuşulmuş..
biz gelinlerin sabit konusu
bi şekilde onlarla yaşamak zorunda olduğumuz aşikar..:100:
ama sınırları belirleme bazen kadına düşüyor..
kocayla kötü olmadan arayı bulmak lazım
canım, hoşgeldin safalar getirdin...
neredeyse 6 ay oldu,, yoksun ortalarda..
inş bundan sonra daha sık görüşebiliriz..
busmai, şeker portakalıımm.. ve
yokluğumu farkeden farketmeyen
soran sormayan tüm arkadaşları çok öpüyorum..
canııım, çok geçmiş olsun.. inş kısa sürede tamamen iyileşir oğluşun.. :26:
dün kızım tartıldı.. iki ayda sadece 500 gr almış..
tahmin ediyordum, ama yine de bu rakamı görünce üzüldüm..
dr baktı, tamam az almış, ama sağlıklı, hasta değil..
buna rağmen onla bunla kıyaslayıp üzülürsen, kızarım, şükret dedi..
emzirmeyi eksiltmeden başka yiyecekler de yedirmeye başla dedi..
6. ay sonu itibariyle 6900 gr ve 66 cm (iki ayda artı 4 cm), elhamdülillah
Hoşgeldin canım,bazılarının yokluğuda böyle bir günde farkediliyor işte :) bu ayıda atlattınız geçmiş olsun.
7.ayda aşı varmı kızlar biliyormusunuz? Eskiden yoktu ama şimdi varmış galiba,aşıya gidenler bilgi verirlerse sevinirim.Bizim aşımızda 24 ünde o güne tarih verdiler.
Anladım canım geçmiş olsun yarasın aşılar kuzuna
Ben Arya'nın (kızım olur kendisi) kilosunu çok takıyordum biliyorsun zayıf diye. O yüzden sürekli kıyaslıyorum yanlış anlama canım. Ufacık doğmuştu zaten.
Bennn ne yapsamm akşamaaaa???
Canım yalnız değilsin merak etme benimki 3100 doğmuştu,hastaneden çıkarken 3020 idi şimdi 5.ay kilosu 5780 gr 63,5 cm boy.Ama benim oğlumda hep böyle zayıf büyüdü ama sağlıklı çok şükür,ben pek takılmıyorum kiloya valla.6. aydada 2 katına çıkar herhalde diye düşünüyorum.
Ya kızlar birde yaptığınız çorbayı ertesi gün veriyor musunuz? Nasıl yapmak lazım aceba?
bak işte,, akıl akıldan üstün..bende şütaşın bebeklere özel yoğurdundan vermyi düşünüyordum ama marketlerde bulamadın.
şimdide evdeki yoğurda meyve katıp veriyorum.kızımın bebekliğinde çıkmışyı şütaş babymix
Eki Görüntüle 606626
kızamık mı kızamıkçık mı.. öyle bi aşı eklenmiş 7. aya..Hoşgeldin canım,bazılarının yokluğuda böyle bir günde farkediliyor işte :) bu ayıda atlattınız geçmiş olsun.
7.ayda aşı varmı kızlar biliyormusunuz? Eskiden yoktu ama şimdi varmış galiba,aşıya gidenler bilgi verirlerse sevinirim.Bizim aşımızda 24 ünde o güne tarih verdiler.
kızlar birkaçgündür bahsettiğim öksürük meğer hastalık belirtisiymiş grip geçmiş oğlumamemleketteyken oldu muhtemelen çünkü yoldan gelirkenden beri bir garipti çocuk eşim çok laf çarpacak diye korktum ama Allah'tan çok sakindi burun spreyi ve şurup kullanacaz yavrum öksürükten uyuyamıyor o kadar uykusu var ki ama öksürük bölüyor uykusunu burnu tıkalı genzi de cayır cayır akıyor dedi doktor geceleri de her kalkmaya su içinde değiştirirken de uykusu bölündü diye ağlıyor zaten memeyi o kadar kesik kesik alıyor ki açlıktan nasıl ayakta duruyor bilmem bizim aşımız da haftaya umarım o zamana kadar geçer 4. ay aşısında hastaydı çocuğum iyice perişan olmuştu aşıdan sizler de aşı olan herkese geçmiş olsun diyorum darısı bizim gibi olmayanların başına..bizim doktor hala daha ek gıdaya geçirmedi tarttı ama kilosunu söylemedi sana az gelir şimdi gibi espriler yaptı ama benim uğraşacak halim yoktu çocuğun hasta halinden şu anda da uyurken bakayım dedim içerden öksürük sesleri geldikçe içim parçalanıyor nolur dua edin çabucak iyileşsin Rabbim hepimizin bebişlerini korusun...
6 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ
Anne sütü bebek aldıkça verilmelidir.
Hazır mama günde iki öğün 20-30 ml/kg verilmelidir.
Meyve püresi: 1 öğün (10.00)
Sebze püresi: 1 öğün (12.00-13.00)
Yoğurt: 1 öğün (16.00)
Muhallebi: 1 öğün (20.00)
7 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ
Anne sütü bebek aldıkça verilmelidir.
Kahvaltı: 1 öğün (06.00-07.00) Akşamdan tuzu alınması şartıyla suda beklemiş peynir + haşlanmış yumurta sarısı + reçel . Tüm bunlar hazırlanmış mama içerisine konularak ezilir. Bebek bu karışıma alıştıktan sonra sonra ayrı ayrı verilebilir.
M eyve püresi: 1 öğün (10.00)
Sebze püresi: 1 öğün, kıyma(bir yemek kaşığı) ilave edilmiş şekilde verilmeldir.(12.00-13.00)
Yoğurt: 1 öğün (16.00)
Hazır mama: Günde 1 veya 2 öğün hazır mama verilmelidir.
8 AYLIK BEBEĞİN BESLENMESİ
Anne sütü : Bebek aldığı sürece verilmelidir.
Kahvaltı: 1 öğün (06.00-07.00)
Sebze püresi: 1 öğün (12.00-13.00)
Köfte: Sebze püresi ile öğlen öğününde 1-2 adet verilebilir.(Kıymanın baharatsız kıymadan hazırlanması tercih edilmelidir.)
Yoğurt + Meyve püresi: 1 öğün (16.00)
pediatri portalı.
kızlar... chicco polly çift kılıflı mama sandalyesi kullanan var mı? almayı düşünüyorum. kullanıp memnun olmayan varsa fikirlerini bekliyorum
geçmiş olsun canım yaa:26:
inş ilaçlar iyi gelir, kesilir şu öksürüğü..
minicik ciğeri var zaten onun
bana kalırsa, aşıya da gitme.. iyileşsin sonra gidersin.. bir haftadan bi şey olmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?