ben kahvaltıda arada bi yumurta veriyorum.
her gün sulandırılmış pekmezle ıslatılmış bi bebe etimeği veriyorum..
peynir hiç vermedim, eşim izin vermiyor, bunlar teneke peyniriymiş, bakteri üretiyormuş..
hergün yediğimiz meyvelerden ona da veriyorum, mandalina, elma, armut, muz..
gün aşırı sebze püresi ve muhallebi veriyorum.. ama bi rutin yok..
yani gün içinde 4ögün birden veriyomusun canım..az azda olsa
Dr bana 1 gece suda beklet ve peyniri öyle ver demişti tuzu gitsin diye. Bakteri herşeyde vardır ama çok hassassa kendin peynir yapabilirsin çökelek peyniri:)hem de daha sağlıklı olur yaparsın sen becerikli hatun
gülümser ayşe hala kundakla mı uyuyor?
bizimki hala kundakta, gün içinde 5 kez uyuyorsa 4ü kundakla..
gece kundakta bırakmıyorum, bazen gündüz de..
ama bu elleri kolları durduramıyorum, uykuya dalışta.
ben hiççç kundaklamadım doğdugu günden beri ama uykuya gecerken bizimkide eli kolu durmaz ben emzirerek uyutuorm hala ellerini tutuorm ninni söylüorm emzirirken ölee uyuyo ancak ama gece tabiki ninnisiz karanlık bi ortamda uyuo aslında emzik tutsadı kendi kendine uyusadı iyidi aşıdan sonra 2gündür farkettim gündüz 1kere 2saat uyumaya başladı hiççç uyumazdı en fazla 30dk uyurdu bakalım böle gitcekmi gece uykularıda tekrar düzelse kesintisiz aglamadan uyusa offf off
2,5 aylıktan beri kundak yapıyorum ben..
emzirip gazını çıkardıktan sonra sarıyorum kollarını, uyuyacağı zaman emziği de emiyor, biraz pıt pıtlayınca uyuyor.
5 ayda uyku eğitimine başlamıştım, iki gün zar zor idare ettik, sonra çıldırdı ağlam krizi falan..
eşim bırak zamanla uyumayı öğrenir diyo.
ama şu iki gündür bi hal var, sürekli meme istiyor, yarım saatten fazla meme ağzında duruyor, iyice daldıktan sonra zor alıyorum.
kundak da fayda etmiyor.. hani kundaktan vazgeçme adına bu iyi de, bu emme düşkünlüğü nerden çıktı?:44:
gece bile uykulu uykulu emerken bırakmıyor memeyi
diş desem, alttakiler zaten çıktı, üstte de bi emare yok, anlamadımki neyin nesi:26:
saydım cena ile beraber 20 yasin kaldı hadi bakalım inşallah bitecek
Benim bildiğim
Kundak yöntemi yeni doğmuş bebeklerde uygulanıyor.
Ben denedim ama bebek istemeyince bıraktım.
İyi ki olmamış bi daha vazgeçirmekle uğraşacaktım
Emzik olayı da öyle.. Emzik de almadı,ısrar etmedim
Okuduğum kitaba kalsa , bunları yapmalıydım. Kitap mitap hikayeymiş...
Bir alışkanlık kazandırırken bunu birgün bıraktırmamız gerekecek mi ona göre başlanmalı
Emzirirken uyumaya benimki de sardı bu ara. 7-8 ay anneye aşırı bağlanma kaybetme korkusu taşıma evresiymiş yoksa ona mı giriyorlar
Toplam 21 kullanıcı konuyu okuyor. (14 üye ve 7 ziyaretçi)
cena, borntobemother+, 35yagmur35, cincon, gulumser987+, suksuk, ecrinn08,
tugceee3567+, ksezgin, Alyaa38, wavybaby, Bayarda, busmai+, kupaas
kızlar bebişlerinize günde kaç ögün ek besin veriyorsunuz özellikle emziren anneler ... kahvaltı meyve yogurt ve sebze bunları güne yaydınmı çok şey yıor gibi fazla gelmezmi siz nasıl düzen kurdunuz biz bgn daha yeni sebze ve kahvaltı yapıcazda bi sorim dedim???
Cenacım nerede okudum hatırlamıyorum ama bu aylarda anneye çok bağlı oluyorlar diye biliyorum benimki de sürekli kucak istiyor sadece bana sarılarak uyuyor artık başka da bişey istemiyor sürekli sarılmak ama memede çok uzun kalmıyor benimki hatta az emiyor kaynanam çok fazla memede durunca doymuyo deyip dururdu ama şu anda artık ek gıdadalar öyle de bi durum olacağını sanmıyorum büyük ihtimalle seni istiyodur fıstık2,5 aylıktan beri kundak yapıyorum ben..
emzirip gazını çıkardıktan sonra sarıyorum kollarını, uyuyacağı zaman emziği de emiyor, biraz pıt pıtlayınca uyuyor.
5 ayda uyku eğitimine başlamıştım, iki gün zar zor idare ettik, sonra çıldırdı ağlam krizi falan..
ama şu iki gündür bi hal var, sürekli meme istiyor, yarım saatten fazla meme ağzında duruyor, iyice daldıktan sonra zor alıyorum.
kundak da fayda etmiyor.. hani kundaktan vazgeçme adına bu iyi de, bu emme düşkünlüğü nerden çıktı?:44:
diş desem, alttakiler zaten çıktı, üstte de bi emare yok, anlamadımki neyin nesi:26:
15 saat dilekçesi ne demek canım ilk kez duyuyorum :44:
tatlım ben en başta hepsini birden yükledim çocuk zaten 5-7 gün arası yapıyor tuvaletini iyice kabız oldu patlayacaktı şimdi duruma göre 2 öğün kesin veriyorum o da öğün bile sayılamaz çünkü az az alıyor hala 3. öğün de denk gelirse bu kadar kurallı ben bile yemiyorum zaten hala emiyor kafama göre takılıyorum anlayacağın...kızlar bebişlerinize günde kaç ögün ek besin veriyorsunuz özellikle emziren anneler ... kahvaltı meyve yogurt ve sebze bunları güne yaydınmı çok şey yıor gibi fazla gelmezmi siz nasıl düzen kurdunuz biz bgn daha yeni sebze ve kahvaltı yapıcazda bi sorim dedim???
canım bende de var hatırlarsan söylemiştim senin iyi olmana çok sevindim ben de başlayacağım inş darısı başımaaakızlar size farkettiğim bi şey söyleyeceğim..
daha önce söylemiştim, doğumdan sonra hemoroid hastası oldum diye..
krem, fitil zor dayanıyordum ağrılara..
spora başlayalı neredeyse bir ay olacak,
hemoroide bağlı şikayetlerim neredeyse %90a yakın kayboldu,
artık ilaç da kullanmıyorum, tuvalete de çok rahat çıkıyorum..
sporun hemoroid üzerinde böyle bi etkisi olduğunu bilmiyordum,
şimdi ilgili birkaç şey okudum nette,
hareket ve egzersiz o bölgedeki kan akışını hızlandırdığı için rahatlama oluyormuş..
bu dertten muzdarip okuyanlara duyrulur..
yani ne diyeyim şu anda bilemedim boğazım düğüm burnum resmen sızlıyor biraz önce de kp zile bastı diye kızmıştım eşime pişmanım ben de gerçekten kendi babam kadar olmasa da çok severim beni de her yerde her zaman tutar çok üzüldüm canım Rabbim ahirette buluştursun en güzel şekilde inşallah...Bu arada ben de 2 tane yasin okuyabilirim sanırım Rabbim acil şifalar eylesin...HAKKINI HELAL ET BABA, YANINA GELEMEDİĞİM İÇİN KIRILMA BANA
Baba, uykunu böleceğim, ama seninle konuşmak istiyorum Uyan baba, uyan! Bak, sana neler anlatacağım Başucuna gelemiyorum ama sana böyle haykırdığımda gözlerini açıyorsun Biliyorum Beni dinliyor, belki de bana bir şeyler fısıldıyorsun....
cenacııım inan buna da çok üzüldüm yaa eşimin benim doğumum esnasında hep ağladığını söylediler çıktığımda yüzü gözü şişti çok şaşırdım sonradan konuştuğumuzda anladım ki o da babasına falan sarılmış hep baba çok önemli gerçekten başınız saolsunsabah sabah beni de ağlattın kız!!!
eşimin kucağında ayşecikle gidiyoruz bazen mezarlığa beni bi ağlama alıyor, çok fena oluyorum..
Rabbim kimseyi babasız bırakmasın..
doğum yaptığım gün eşim ortalarda yoktu, 4-5 saat sonra çıktı ortaya. nerelerdeydin dedim, üsküdardaydım dedi.,
kızdım, ben doğum yapıyorum senin ne işin var üsküdarda dedim..
babama gittim dedi.. (karacaahmette meftun)
anladımki, torununu bizzat haber vermiş babasına.. ne üzüldüm, ne ağladım, bilemezsiniz
Benim bildiğim
Kundak yöntemi yeni doğmuş bebeklerde uygulanıyor.
Ben denedim ama bebek istemeyince bıraktım.
İyi ki olmamış bi daha vazgeçirmekle uğraşacaktım
Emzik olayı da öyle.. Emzik de almadı,ısrar etmedim
Okuduğum kitaba kalsa , bunları yapmalıydım. Kitap mitap hikayeymiş...
Bir alışkanlık kazandırırken bunu birgün bıraktırmamız gerekecek mi ona göre başlanmalı
Emzirirken uyumaya benimki de sardı bu ara. 7-8 ay anneye aşırı bağlanma kaybetme korkusu taşıma evresiymiş yoksa ona mı giriyorlar
2,5 aylıktan beri kundak yapıyorum ben..
evet canımm ya maalesef dra gittik iki şurup bi burun spreeyi bi de antibiyotik verdi
grip başlangıcı dedi bol ıhlamur kivi ve muz dedi ama ben antibiyotiği vermekte çok acale etmiycem yarına kadar beklemeyi düşünüyorum
çok geçmiş olsun
haberlerde izledim,bebeğinizin hasta olmasından korkmayın,bağışıklık sistemi güçleniyor diyolar.
gel de korkma ama
ilaçlar falan bi yana,o bitkin halsiz yatmaları beni mahvediyor
canım çok ağladımm ben
kp yaaşıyo ama benim güzeller güzeli babacım yok artık
gittii düğünümden 9 gün sonra tam da bize geleceklerdi ben babamı beklerken ben ona gittim ama bulamadım
önceki akşam konuşmuştum babam diyaliz hastasıydı annem sen gelme diyomuş ona o da yok bende gelicem diyomuş
ama gelemedii
o acının tarifi yok hiiç yok 2 yıl geçti ama hala dün gibi evet biraz daha metanetliyiz ama gözyaşı hiiiç dinmiyor
canım babam gittiği yerde iyidir inşallah
mezarı burada yani rize de bugün yine gidicem gitmeden ista
insan biraz da olsa rahatlıyo ama hiç yakıştıramıyo ölümü babasına
bende aynı şeyi düşünüyorum baba başka bişey kıymetini bilin
bende 7 sene önce babamı kaybettim,daha 22 yaşındaydım.
hiç doya doya vakit geçiremedim,sadece üniversiteden mezun olduğumu görebildi babacım.
ne evlendiğimi gördü ne de kızımı.
torununu mezarına hiç götürmedim henüz çok küçük diye,ama her gören babama benzetiyor kızımı:)
gerçekten de kopyası teni saçının rengi,saçının şekli,saçının yana yatışı,burnu gülüşü kulakları bile babama benziyor.
çok dua etmiştim oğlum olursa babam gibi yakışıklı olsun diye kızım da babama benzedi..
ben de bebekken babama benzermişim demekki büyüyünce de bana benzicek:)
öğlen öğlen beni de ağlattınız zaten doğum yaptığımdan beri daha da özlüyorum babamı..
o bana hiç kıyamazdı,canım yansa ben ağlayınca o da ağlardı
hepimizin ölmüşlerinin mekanı cennet olsun,
hayatta olan aile büyüklerimize de Rabbim uzun ömürler versin,onları başımızdan eksik etmesin...
saydım cena ile beraber 20 yasin kaldı hadi bakalım inşallah bitecek
2 tane de bana yazın bacım :)
doktora gitmedim canım, sadece okuduklarımdan hemoroid olduğunu düşünüyorum..
dışarıda bi tane memecik var, çok ağrım oluyordu esnasında ve sonrasında.. ağrı kesici içiyordum bana mısın demiyordu.
kanama da çok zorlandığımda birkaç damla, o da temizlenirken farkediyordum.
bilmiyorum ya, dediğin gibi belki de başka bi şey, anal fissür falan da olabilir.. başka şeyler de..
en iyisi doktora gitmek.. ama ne bileyim zaten doğum ertesi çıktığı için bıkmıştım hastaneden doktordan..
bi ara doktor da araştırıyordum. inş böylelikle geçip gider, eğer yine o dayanılmaz şekilde nüksederse gidicem mecbur..
maalesef hamilleliğimin 7. ayında tanıştım kendileriyle.
10 gün yattım işe bil gidemedim hatta oturamadım bile.sezeryan oldum o kadar acı çekmedim
dr a gitmiştim gebelikten dolayı olmuş dedi çok tatlı bi dr du.
kadıköy acıbadem de Armağan Bey..
çok babacan.
normalde çekinirdim asla gidemezdim ama 2 gece acısından uyuyamayınca bebeğime bişey olacak korkusuyla gittim.
hatta eşim dediki '' senin gerçekten çook kötü durumun demek ki yoksa öldürsen erkek dr a gelip muayene olmazdın ben seni biliyorum''
bi hap vermişti adını yazmam doğru olmaz heralde hamilelikte de kullanılabiliodu,1 haftada ancak geçti.
şimdi de ara ara zorlar beni ama çok hafif ağrı yapıp geçer..
en önemlisi lifli yiyecekler ve sıvıyı bol tüketip kabız olmamak,ayaklarını üşütmemek ve hareket..
çok geçmiş olsun cnm..
brontomober (doğrumu yazdım :44:) dahilinde 11 kaldı
kızlar 11 yasin eksiğimiz var varmı okuyabilecek olan
(bende akşam afacanı uyuttuktan sonra okuyacağım inşallah uslu olurda erken uyur paşam )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?