- 9 Eylül 2011
- 2.790
- 290
- 373
bizim kız şimdiden saçımı çekmeye başladı.. Arada yüzüme de dokunuyor..İlk 6 ay bebek arzu doyumu içindedir. Emmek, uyumak, gazının çıkması, kaka yapması, okşanma temas ihtiyacı gibi arzuları vardır.Bunların doyurulumasını bekler.
7.ve 8. aylarda anneye dokunma, ona anne deme, kulağını çekiştirme, saçını yolma gibi eylemler başlar. Bunun nedeni bebeğin artık kendi bedeni dışında başka bir bedenin varolduğunu anlama çabasıdır.Artık karşılaştırma yapmaya başlamıştır.Annenin gözü var, kulağı var, annenin saçı var, annenin tokası var gibi. Anne olan ile anne olmayan arasındaki farkı bu şekilde anlarken, annesinin kokusunu, sesini ve varlığını daha iyi kavrar. Yüz okuma konusunda uzmanlaşır.Okuduğu duygu durumlarına göre o da tepki verir.Gülümseyen yüzlere gülümser, gergin yüzleri görünce o da gerilir vb.gibi Annesine güvenli olarak bağlanan bebekler, bu aylarda yabancıları ayrıt edebilirler.(Yani yabancıya gitmeme sebebi asosyal olmaları değildir. Dünyanın en güvenli yeri olaraka anne kucağını bildikleri içindir.)
brontomober (doğrumu yazdım :44:) dahilinde 11 kaldı
kızlar 11 yasin eksiğimiz var varmı okuyabilecek olan
(bende akşam afacanı uyuttuktan sonra okuyacağım inşallah uslu olurda erken uyur paşam )
BORN TO BE MOTHER cnm çook güldümm :))
kıızlaaarr mesajım uzun olduğu için arada kaynadı sanırım
2 tane de ben okurum demiştim:)
kızlar herkez akşam okucak ben yarın okurum işlerim var demiştim ama dayanamadım az önce oğlan uyurken 2yasin okudum akşama fırsatım olmaz yarınada bırakmak istemedm neyse baklım allah tüm hastalara şifa versin yavrularımızı korusun hepimizin okuyacagı yasinide kabul etsin inşalahhh...
bizim zıpırda uyandı tam dakik yani nedim
hay maşallah..kızlar herkez akşam okucak ben yarın okurum işlerim var demiştim ama dayanamadım az önce oğlan uyurken 2yasin okudum akşama fırsatım olmaz yarınada bırakmak istemedm neyse baklım allah tüm hastalara şifa versin yavrularımızı korusun hepimizin okuyacagı yasinide kabul etsin inşalahhh...
bizim zıpırda uyandı tam dakik yani nedim
seni akıllı hatunYasin_i Şerif Alanlar..
Busmai: 5
Canan: 4
Pinkprences: 6
Libyana: 2
Kupaas: 5
Minita: 2
Cena: 2
Feyzabilal: 3
Tuğçe: 2
Delii: 2
Miracle: 2
Ecrinn: 2
borntobemother: 2
Toplamda 39 yasin ediyor..
yok canım üzme kendinibu arada feyzacım sana da babanı hatırlatıp üzmek istemezdim hakkını helal et çok üzüldüm allah ahirette buluşturur inşallah
canım benim öğlumda aynı emerken burnumu tutar saçımı çeker elini ağzıma sokare şimdi kaç tane kaldı canan?..
ben borntobemother ı kısaltıyom, born
ecrin ve born bebişlerinize geçmiş olsun.. kozmatik dediğiniz gibi iki çocukla yetişemiyor,
aman iyi olsunlar da, arada bi uğrasın..
ayşecikin huyu, emerken bi eliyle ya burnumu tutuyor, ya da parmaklarını ağzıma sokuyor
görseniz, bi an boş durmuyor eli
gece yanımda kalmak istediğini anlıyorum, yatarak emziriyorum ben.
rahat nefes alsın diye bir iki parmak boşluk bırakıyorum, o iyice gömüyor kafasını göğsüme..
kaldırınca da basıyor çığlığı, eşim de uyanıyor o arada..
diyorum bizim kız, dudak tiryakisi, meme ağzının kenarında öylece uyuyacak yanımızda
emzirebilmene sevindim, inş daha iyi olur bundan sonra..canım benim öğlumda aynı emerken burnumu tutar saçımı çeker elini ağzıma sokar
bu arada artık emzirebiliyorum geçen denedim
göğsüm çok acımadı biraz dayandım
daha iyi oldu sanki
ben de var ya üzülüyodum bu çocuk herkese gidiyo benden diye
ama buraya geldik farkettimki ben hiç istemeden bana uzanıyo
almayınca ağlıyo
kalabalık da olsa gözü bende
kucağımdayken dönüp dönüp bana bakıyo
yanağımı okşuyo resmen
annesinin canı yaa herşeyiii
nasıl bi güzelliktir bu YARABBİM
Allah hepimizin bebeklerini anne babasına bağışlasın inşallah
BORN TO BE MOTHER cnm çook güldümm :))
yasin_i şerif alanlar..
busmai: 5
canan: 4
pinkprences: 1
libyana: 2
kupaas: 5
minita: 2
cena: 2
feyzabilal: 3
tuğçe: 2
delii: 2
miracle: 2
ecrinn: 2
borntobemother: 2
toplamda 34 yasin ediyor..
born to be mother cnm çook güldümm :))
hay maşallah..
seni akıllı hatun
ee, 2 tane kalmış hanımlar.. kapanın elinde kalacak, kim istiyo bakim?
Tesekkurler canim amin insalh kabul olur...Allah kabul etsin canım...
kıızlaaarr mesajım uzun olduğu için arada kaynadı sanırım
2 tane de ben okurum demiştim:)
Babana Allah rahmet etsin canım çok genç kaybetmişsin
Evet bebeklerde anneyi kaybetme korkusu başlıyormuş bazen öyle içli ağlıyor ki yatağa koyunca.. Ama o alt çenede parlayan 2 dişle ağlarken çok tatlı oluyor gülmeme engel olamıyorum beni affet oğlişimmmmm:)
Bir de şunu okumuştum ağlayınca hemen kucağa almak yerine biraz konuşarak sakinleştirmeye çalışmalıymışız. Bizimkinde sökmüyor ,bütün algıları kapanıyor ağlarken:)
Üzülme canan karizman yeter nick sorun değil:)
ben de okudum iki yasini..
kalanlardan da alabilirim..
CENA kundak yapmaya devam ediyorum ama benimkisi bir alışkanlık olmadi yani kundak olmadanda uyuyoraama kundakta yarim saat uyuyorsa kundaksiz 15 dakika uyuyor. Kundakta uyku kalitesi artiyor.gun icinde iki defa uyutuyorum ondada kundakla.geceleri kundak yapmiyorum ve nereye gidersem kundagi yanimda götürürüm:26:bu arada kundakta baya bir küçüldügülümser ayşe hala kundakla mı uyuyor?
bizimki hala kundakta, gün içinde 5 kez uyuyorsa 4ü kundakla..
gece kundakta bırakmıyorum, bazen gündüz de..
ama bu elleri kolları durduramıyorum, uykuya dalışta.
herkese kolay gelsın güzel annişler..su 7-8 ay baglanma modu hareketlerı benım pasada fazlasıyla var..sacımı basımı yoluyor valla sormayın..bızde hastalandık malesef ılk defa aman olmasın aman olmasın derken..yalnız cocugu usutmekten degıl terletmekten hasta ettık(bırazda kv nın tesvıklerıyle..aman bu usumus..yelek gıydır,ustunu kalın ört.)olan oldu bızde ats dusurucu dısında ılac vermedı doktorumuz gun asırı ıhlamur verdım..sukur bıraz oksurugu kaldı..bızımkı bugun corbasını koltugun uzerıne boca ettı kasla goz arasında..hıc durduramıyorum valla..bızımmınde diş hala yokk..dede dede sıyorum guluyorr:)ama son ıkı gundur koltuga tutunup kalkıyorr bakalımm..emeklemeyı ıyı becerdı artık mutfaga gıdınce arkama fırlıyor hemen.:)gonzaless..bu arada ben dün avakado verdım o tatsız seyı sevdı valla ..avakado bebeklere cok faydalıymıs okumustum..deneyım derım ben..bızımkı gundüz uzun uykusunda..degr zamanlar en fazla yarım saat uyuyor..gece uykusuda bırcok arkadasın dert yandıgı gıbı saat başı bu aralar malesef..bölunmesiz 5 saat 7 aydır uyumuyorum desem dogrudur valla ne zaman duzelecek bu uykumuzz..ben corluda oturuyorum bu taraflarda olan KOZMATİK dısında kımse yok galıba dimi?oda 2 cocukla fırsat bulamıyordur..onuda dogum yapacagı gün görmustum hastanede..:)aa cok zaman gecmıs gıbı aynı..neysee yazmıyorum yazmıyorum yazıncadaa..ıstıyorum ama anca okumaya zamanın yetıyor bızımkı bu kadarına musade edıyor bana;küçük kocam..öpuldunuzzzz kocamannnn
birleşikken anlam çıkaramadım ama çok karizmatik bir nıckname valla tebrik koydum utandım şimdi benimkine bak cinconcon napıyım işyerinde aklıma bişey gelmedi kafadan attım bende neyse 1 kez daha değişim hakkım var bende şöyle okkalı bir nick bulurum artık kıskandım vesselam
Sabahtan beri okuyorum alacağım alacağım ama yazamadım bi türlü. 2 tane de bana yaz cinconcon....hay maşallah..
seni akıllı hatun
ee, 2 tane kalmış hanımlar.. kapanın elinde kalacak, kim istiyo bakim?
birleşikken anlam çıkaramadım ama çok karizmatik bir nıckname valla tebrik koydum utandım şimdi benimkine bak cinconcon napıyım işyerinde aklıma bişey gelmedi kafadan attım bende neyse 1 kez daha değişim hakkım var bende şöyle okkalı bir nick bulurum artık kıskandım vesselam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?