- 8 Ağustos 2011
- 11.712
- 8.826
- 448
ne diyelim.. sağlık olsun..2 yildir evliyiz bir de nisanlilik var 3 yil oldu bu olaylar ya anlatmasi uzun sürer asil sorun görümcem kv de onu ve onun cocuklarini tutuyo diger ogullari bir yana onlar bir yana herseyi yapar onlar icin benden önce olan olaylar benim kocam hep kullanilmis görümcem tarafindan maddi manevi sonra saygi hic oldu anneside kizindan yana olunca esim cok icerlendi daha coook sey varda bosver tatlim uzun hikaye
Çok sevindim canım.. Allah tamamen şifa versin de bir daha sıkıntı çekmeyesin İnşaallah..kızlar size farkettiğim bi şey söyleyeceğim..
daha önce söylemiştim, doğumdan sonra hemoroid hastası oldum diye..
krem, fitil zor dayanıyordum ağrılara..
spora başlayalı neredeyse bir ay olacak,
hemoroide bağlı şikayetlerim neredeyse %90a yakın kayboldu,
artık ilaç da kullanmıyorum, tuvalete de çok rahat çıkıyorum..
sporun hemoroid üzerinde böyle bi etkisi olduğunu bilmiyordum,
şimdi ilgili birkaç şey okudum nette,
hareket ve egzersiz o bölgedeki kan akışını hızlandırdığı için rahatlama oluyormuş..
bu dertten muzdarip okuyanlara duyrulur..
Çok sevindim canım.. Allah tamamen şifa versin de bir daha sıkıntı çekmeyesin İnşaallah..
kızlar size farkettiğim bi şey söyleyeceğim..
hareket ve egzersiz o bölgedeki kan akışını hızlandırdığı için rahatlama oluyormuş..
Benim Kayinvalidenin ve görümcenin en iyi yani esim ile küs olmalari nisanim ertesi günü kavga edip küstüler o yüzden hic karsi karsiya gelmedim arada sirada ararim hatir sorarim ama esim asla konusmazda görüsmezde...Ey yaradana kurban olayim ne güzelde yapar herseyi ben cok anlayisli iyimser oldugumdan eger görüsselerdi beni parmaklarinda oynatip ezererdi benim kv yi hic anlatmaya kalkmayayim roman olur ne tiyatrolar dönerdi ama hamdolsun Allah "im beni koruyorda fesatliklari bana ulasamiyor
doktora gitmedim canım, sadece okuduklarımdan hemoroid olduğunu düşünüyorum..cok sevindim tatlim ama hemoroid oldugundan eminmisin bende aylarca hemoroid var saniyordum hatta oglum 2 aylikken acile bile gittim bunun icin ama doktrum sikayetlerim bitmeyince uzmaninin görmesini istedi ve ultrason ile bakildi hemoroid sandigim sey aslinda anüs agzi yirtilmasi imis kanama ve siddetli agri bundanmis krem verdi ve bagirsak calistirici toz ilac 1 haftaya kalmadi iyilesti simdi sorun yok cok sükür
Allah Allah, hasta mı oldu orada gerçekten..:18:
ilerlemeden atlatır inş..
normalde sallanmaktan hoşlanıyor da şimdi onu da istemiyorsa, hastalıktandır..
yarın annene geçiyorsun di mi? orada daha iyi olur inş..
hoşgeldinnbende aranıza katılmak ıstıyorummkızım 5 aylık olmak uzere..
Rabbim hayırlısıyla atlatmayı nasip etsinkızlar kuzucuğum cuma günü anjio olacka :2:
çok geçmiş olsun canımmDoğum hediyeleri konuşulmuş. Bende söyleyim bari. Eşimin hep arkasından attım burda bugüne kadar iyi özelliklerini de söyleyim bari. Hamileliğim süpriz olmuştu bebek istemiyorduk henüz. Öğrenince bi şok geçirdik ama sonradan sevindik tabi. 2 aylık hamileyken gidip iphone almıştı doğum hediyesi olarak ( geçenlerde çaldırdığımı söylemiştim) doğumdan sonrada orkide istediğimi o kadar söylememe rağmen almadı. Nazar bocuklu hoş bir künye aldı ve pahalı bi parfüm daha almıştı. Anaaa bu kadar şey aldığını farketmemiştim:) bende ona dünyalar tatlısını verdim ama:))
Bide bugün kızım annem ben doktora gittik sabah söylemiştim ayaklarım geri geri gidiyor diye. Kaza yaptım! Maddi hasar var ama yinede üzücü. Kazaya da bişi demedi eşim. Çok korktum ama sağolsun olur dedi geçti. Sevindirik oldum içimden çığlıklar atmak geldi ama üzgün ifademi bozmadım :))
15 saat dilekçesi ne demek canım ilk kez duyuyorum :44:busmaicim benim kv.de de bundan eksik olmasın fazlası vardır ciddi diyorum çok ama çok sessiz sakin iyi bi insandır dün sizle o kadar konuştuk gittim bi baktım tüm evi camları silmiş süpürmüş ben kendim sordum artık utanıp misafir için bişiler yapim diye falan hiçbişeyime de karışmaz ama işte sıkıntı yakınlık o gerçekten iyi ama hayat sadece onla sürmüyo kp de var ve eşim inanılmaaaaaaz bağlı hatta bağımlı mı desem bilemedim. Sürekli onlarla olalım istiyo karşı taraf onlardan daha anlayışlıdır bi kere hergün illa gitmek istiyo diyo torunlarını özlemişlerdi yok diyorum özleyen gelir illa gösterecek bi de yakın olmanın şu sıkıntısı da var mesela tam rahat pijamalarını giyiyosun hooop bi misafir geliyo oraya sen de kalkıp gitmek zorundasın ayıp karşılanır yada bana biri gelse illa onlar da geliyo hoşgeldin beş gittine yani dezavantaj saymakla bitmez benim için ümit ediyorum tek avantajı çalışmaya döndüğümde çocuğa göz kulak olmaları . Göz kulak olmak diyorum çünkü 15 saat dilekçesi vermeyi düşünüyorum umarım müdürüm bi sorun çıkarmaz da oğlumdan çok ayrı kalmam iyi bir programla sabahtan ben öğlen babası paslaşarak bakarız kimseye bırakmak istemiyorum çünkü daha şimdiden...Çalışan anneler gerçekten Rabbim yardımcınız olsun..Aman ben de ne kadar daldan dala atladım kafam karıştı okurken sizi düşünemiyorum
3 tanede ben okurum inşallah ama yarına bu akşam yolculuk var çünkücanım yeni gördüm yazını allahın izniyle kurtulur inşallah prenses bu hastalıktan dualarım sizinle olacak rabbim yardımcın olsun ne hissettiğini anlayabiliyorum allah kimseyi evladı ile sınamasın gerçekten zor ama şükür ki çözümü çaresi var eminim en iyi doktorları bulmuşsunuzdur 6 ayıda oldu kuzunun inşallah bir an evvel toparlar sağlığına kavuşur
kızlar 41 yasin okuyalımmı ne dersiniz ben bu akşam 2 tane okurum 41 i tamamlayabilir miyiz?
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallahhcanım ben kp imi çok severdim hala ölümüne inanamıyorum mezarına gidemiyorum 1 yıl olacak nerdeyse o yüzden yaptıklarım bana yük gelmiyor herşey onun hatırı için oda beni çok severdi oraya gittikmi sürekli gelin bir çay getir gelinnn hadi bir kahve yap içelim gelinnn hadi babanın hayrına bir su getir sonrada derdiki gelin allah senden razı olsun valla seviyorum senin evde dolanmanı çokmu yoruyorum hakkını helal et bende gülerdim olsun baba alıştım derdim :))
bir gün hiç unutmuyorum lale devrini izliyorum ben kv uyumuş oda sevmez dizi belgesel izler hep dedim baba anlaşalım ben sana çay yapıyım sen kumandayı bana ver tamam dedi yaptım çayı oturduk izliyoruz başladı kp ee bu kim bu bunun kaynımı ama oğlunun babası nasıl yani :44: bu kız eniştesindenmi çocuk bekliyoadam söylendikçe ben bir utandım bir utandım baba dedim al değiştir şu kanalı yok yok dur dedi izliyoruz baba vallaha değiştir ne rezil bir diziymiş sen söyleyince anladım dedim başladı gülmeye :) bide ben işsizdim bir dönem eşimde ticaret yapıyordu bir anda iflas ettik oda iş arıyor durumumuz dibe vurdu anlayacağın 1 ay kv lerde kaldık borç çok gelir yok hayatımın en zor günleriydi (o hassas dönemde hiç kırmadılar allah razı olsun) neyse birgün tv izliyoruz odada kp ve ben varız sadece ben böyle boynumu bükmüşüm üzgünüm mutsuzum bana baktı gelin dedi üzülme sen üzülürsen bende üzülürüm sana söz veriyorum geçecek bu günler dedi sana şöyle adıyaman işi 22 ayar bir set takamadım içime dert oldu söz arazileri satayım ilk iş sana bir set alıcam dedi bende güldüm ya baba dedim altın kim ben kim dert ettiğin şeye bak sen dua et iş bulayım ben o zaman ben sana alırım ne istiyorsan dedim aslan gelinim allah seni başımızdan eksik etmesin dedi bana
bak hatırladım yine ölümünden sonra bir şiir yazmıştım arkasından bulabilirsem paylaşırım sizinle
velhasıl kelam onun iyiliğine karşılık bin katını yaparım he diyceksin evlenirken çokmu şey yaptı evimde bir çöpleri yoktur hala durumlarıda yoktu zaten herşeyi eşimle ben kendi birikimlerimizle yaptık düğünü bile ama kp uzun yol şoförüydü benzin istasyonlarının hediye puan kartlarından puan biriktirip tv ve tost makinası almıştı bize elinden gelen o kadarıydı yaptı sağolsun kv ne mi yaptı tv içine dert olmuş olmalı sonrasında 2 sene puan biriktirtip farkını kredi kartı ile ödedditip 106 ekran tv aldırdı eve sonrada ben bunu izleyemiyorum başımı ağrıtıyor dedi koydu bir köşeye
ayy sanki komşumla dertleşiyorum çok iyi geliyor burası bana okurken sizi sıkıyorsam hakkınızı helal edin valla ben motive oluyorum
evet bencedeCanan Kayınpederler gerçekten seviliyor, çünkü hep gelinlerinin tarafında oluyorlar:)
canım çok ağladımm benHAKKINI HELAL ET BABA, YANINA GELEMEDİĞİM İÇİN KIRILMA BANA
Baba, uykunu böleceğim, ama seninle konuşmak istiyorum Uyan baba, uyan! Bak, sana neler anlatacağım Başucuna gelemiyorum ama sana böyle haykırdığımda gözlerini açıyorsun Biliyorum Beni dinliyor, belki de bana bir şeyler fısıldıyorsun, Biliyorum Ama gücüm, ne toprağı yenip gözlerine ulaşmaya yetiyor, Ne de fısıltılarını işitebiliyorum Yine de öğrettiğin gibi yüksek sesle konuşuyorum bak gözlerine bakarak !!! hayal ederek gözlerini Sen gideli günler oldu Bize hadi eyvallah demeden ilk gidişin Bizlere gülmeden kapıdan ilk çıkışın Arkandan bile bakamadık bu sefer ne zaman döneceğini bilemedik Kravatını bile takmamıştın bu sefer, Nereye gittin ki, bu kadar önemsizleşti alışkanlıkların? Soğuk mu oralar? Güneş bir nebze olsun dokunur mu gözlerine? En uzun, en anlamlı nutukları gözlerinden okudum hep. Hala, evin duvarında bana neler anlatıyor neler... Baba, buraları hiç merak etme Toprağın altındakinden daha karanlık bu dünya İki bebekte kıpırdaşıp duruyorlar artık Karanlığımıza aydınlık oluyorlar bilmeden Bir gün hepimiz geleceğiz başucuna Sağlığında tanımadığın torunlarınla kavuşturacağız seni Bir de, sakın telaşlanma, bu üç kardeş hep el ele ve tek yumruk Ne güzel dostların varmış baba, Seni anlatıyorlar Tam bir adamdı diyorlar. Övüyorlar, övüyorlar Sanki seni senden iyi tanıyorlar Yine söylüyorum Sen sağken de badem gözlüydün baba Yüksek dağlardaki uzak ağaç görüntülerine, Bulutların karmaşasına Dalgalara, yakamozlara inattı gözlerin Gece uzaklardan gelirken Yol kenarlarındaki çalıların garip şekillenişlerine, Minicik bir hareket eder mi diye baktığımız resimlerine, Uyumak üzereyken gelen tıkırtıyla irkilip Evin dört köşesine bakıyorum hep Karşıma çıkarsın diye. Ama yoksun! Bir gece rüyama gir baba, vedalaşamadık bile seninle! Hep hayal ettiğin gibi memleketi de tanıdık sonunda Şaşırmadım o toprakların samimiyetine Seni hatırlattı gördüğümüz her yüz atılan her adım Hani hep susardım ya yine susuyorum kimseye belli etmeden Biliyorum anlarsın içimi okursun gözlerimden Bana kırılmışsın öyle diyorlar Son günlerinde daha çok yanında olmak vardı ya Alışamadım o kızgın hırçın tavırlarına Sana kırılmamak için uzaktım senden Bilemezdim ki sonunu bilemedim yokluğunu Affet Baba! İkinci bir dal olmuştun tutunacak hayatta Ne şanslıydım hep arkamda sırtımı yaslayacağım iki dağım vardı korkusuzca Kim ne yaparsa yapsın adıma kötüyü kondurmayan iki Babam vardı Rabbim birinizi aldı yanına Dualarım sana Allahım ne olur sen Babamı bana bağışla İnsanın canının yarısını kaybetmesi neymiş şimdi anlıyorum Çocuklarının gözlerinden okuyorum yürek yangınlarını Bir acı var içimde tarifsiz ki ben dayanamıyorum Nasıl dayanılır ağaçsız gölgesiz bilmiyorum Özledim Baba! Bir gün sana bu sözü böyle içten söyleyebileceğime inanamazdım O gülüşünle bu kadar ısıtacağını içimi bu kadar alışacağımı sana Hatırlıyorum da gözyaşlarımı silip sana söz geçecek bu günler deyişini Haklıydın o günler geçti de yokluğun nasıl geçecek Nasıl alışacağız sesini duymamaya Ne çok kızardın aramıyoruz diye seni her an konuşsak bıkmazdın Arasam duyarmıyım ki sesini Yine avuturmusun bizi takma kafanı ya binliği boz kafanı bozma dermisin yine? Yanına gelemiyorum günahmış bebek beklerken öyle diyorlar Az kaldı birkaç aya torunun doğar ilk işim gelirim görmeye Sakın seni özlemediğimi sevmediğimi düşünme Sakın kırılma bana Sesimi duyuyorsan bir yerlerden Hakkını Helal Et BABA Ben ettim sana binlerce defa .
sabah sabah ağladım be
babalarımızın kıymetini bilelim valla allah başımızdan eksik etmesin eşimin halini düşünemiyorum ben böyleysem
kızlar size farkettiğim bi şey söyleyeceğim..
feyza oğluşun nasıl oldu canım, geçtin mi annene?
geçmiş olsun canım, inş ilerlerlemeden geçer..evet canımm ya maalesef dra gittik iki şurup bi burun spreeyi bi de antibiyotik verdi
grip başlangıcı dedi bol ıhlamur kivi ve muz dedi ama ben antibiyotiği vermekte çok acale etmiycem yarına kadar beklemeyi düşünüyorum
saydım cena ile beraber 20 yasin kaldı hadi bakalım inşallah bitecek
geçmiş olsun canım, inş ilerlerlemeden geçer..
dr kivi mi ver dedi, anlamadım:44:
tropikal bi meyve olduğu için alerji yapabilir..
babana da ayrıca üzüldüm, ölüm kader, ama insan dayanamıyor..
yine zaman herşeye ilaç, kapanmasa da yaralar, daha az acıyor
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun..
kızlar bebişlerinize günde kaç ögün ek besin veriyorsunuz özellikle emziren anneler ... kahvaltı meyve yogurt ve sebze bunları güne yaydınmı çok şey yıor gibi fazla gelmezmi siz nasıl düzen kurdunuz biz bgn daha yeni sebze ve kahvaltı yapıcazda bi sorim dedim???
evet canımm ya maalesef dra gittik iki şurup bi burun spreeyi bi de antibiyotik verdi
grip başlangıcı dedi bol ıhlamur kivi ve muz dedi ama ben antibiyotiği vermekte çok acale etmiycem yarına kadar beklemeyi düşünüyorum
canım çok ağladımm ben
kp yaaşıyo ama benim güzeller güzeli babacım yok artık
gittii düğünümden 9 gün sonra tam da bize geleceklerdi ben babamı beklerken ben ona gittim ama bulamadım
önceki akşam konuşmuştum babam diyaliz hastasıydı annem sen gelme diyomuş ona o da yok bende gelicem diyomuş
ama gelemedii
o acının tarifi yok hiiç yok 2 yıl geçti ama hala dün gibi evet biraz daha metanetliyiz ama gözyaşı hiiiç dinmiyor
canım babam gittiği yerde iyidir inşallah
mezarı burada yani rize de bugün yine gidicem gitmeden ista
insan biraz da olsa rahatlıyo ama hiç yakıştıramıyo ölümü babasına
bende aynı şeyi düşünüyorum baba başka bişey kıymetini bilin
canım gözün aydın olsunn
ben kahvaltıda arada bi yumurta veriyorum.
her gün sulandırılmış pekmezle ıslatılmış bi bebe etimeği veriyorum..
peynir hiç vermedim, eşim izin vermiyor, bunlar teneke peyniriymiş, bakteri üretiyormuş..
hergün yediğimiz meyvelerden ona da veriyorum, mandalina, elma, armut, muz..
arada bi sebze püresi ve muhallebi veriyorum.. ama bi rutin yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?