hayır yookkk katiyenn sadece bugün bu konuda çoğu yakın arkadaşlarımın olumsuz davranışlarına maruz kaldım.. herşey kötüymüş gibi oldumm.yoksa her günümüz neşeli romantik geçer hatta itiraf edenler var size özeniyoruz diye. ya geçende üstüne çıakrttım rahatsızdım başkası olsa tiksinir demi ama hiç tınlamadı hastaneye götürdü hemen ya ben bu adam anasıl kıyarım nasıl diyolar yaşlı o boşver gençsin senn bu öyle bir olay değil işte her şeyimizle bağlıyız bir birimize.. Geçen hafta da biri laf soktu ortamda o geldi tekken bana eğer dedi rahatsızsan uzak dururum senden ama bırakmam gözüm yine üstünde olur dedi yine dışlanan zarar gören o ama hala beni düşünüyo ama bazılarına göre hep ben yıpranıyomuşum gibi görünüyo
şöyle bişey var söylenen yaş farkı değil sadece normal olarak algılanandan farklı bişey yaşanması...benim durumum örnek olur çünkü evliliklerin büyük çoğunluğunda erkek kadından büyüktür ve erkek daha geç yaşlanır vsvsvsv bisürü şey var..
bide yaşaması gerekir yaşamadan nasıl tecrübe kazanır insan...mutsuz olur ve öğrenir...kendisi bilir tabi burdan bana laf söylemek düşmez ama yaşanan hermutsuzluk insana bişey katar ve mutluluğa bir adım daha yaklaştırır...ben böyle düşünüyorum
valla bazen karşıdaki insanın olgun olması bizi daha çok mutlu eder...ve canım size özeniyoruz diyen varsa.....herkes başkalarının mutluluğunu taşıyamayabilir..mutluluk herzaman başkalarını da mutlu etmeyebilir....ne söylemek istediğimi anlamışsındır sanırım...
Umarım hep böyle devam eder hiç üzülmezsin seni hergeçen gün daha çok sever, sen de kendinden hep emin olursun...ben bişey daha soracağım şimidye kadar nasıl yaşadın...özel olmazsa hızlı mı yaşadın sakin bir hayatınmı vardı..yani diyeceğim içinde kalan şeyler varmı...
Sizin durumunuz örnek olamaz bu olaya, ben evlilikte erkeğin kadından küçük olmasıma karşı değilim bu yaş farkı onu geçmediği sürece insanlar karşısındakiyle kendilerini mutlu hissediyorlarsa eyvallah, ama bu çok farklı gözünüzün önüne babanızı getirin ve bir de onun yaşlarında başka bir adamı... Aralarda uçurumlar var, yaşam deneyimleri farklı biri gençliğinde yaşayabilecei bütün duyguları yaşamış ve olgunluk çağının duygularını yaşamakta sıra. Diğeri daha gençliğin baharında daha hayatta bişe görmemiş, yaşaması gerekenleri yeni yaşamaya başlamış... Bu aralarındaki uçurumu kapatabilmek için ne adam onun yaşına inebilir ne de arkadaş oonu yaşına çııkabilir. Şimdi herşey harika biz anlaşıyoruz işte gibi görünebilir ama evlenmek çok farklı olacaktır, sevdiğinin bakış açısıyla kendi bakış açısını farklarını daha iyi görecek ve o zaman geö olacak...
Yaşamak sana birşey kaybettirmez, deneyim kazanırsın demişsiniz ama yanılıyorsunuz evlenirse hayatının hatasını yapabilir. Çocukları olduğunda da bu hatadan geri dönülmek ölmekten zor olacaktır, kimse çocukları olmayacağını garanti edemez istemeseler bile. Dedesi yaşıt bir baba çocuğa ancak utanç kaynağı olabilir, malesef kulağa hoş gelmiyor ama bu gerçek. Yaşıtlarının babasıyla kendi babasını kıyasladığında babasını dedesiyle yaşıt olması onu üzecektir. Babası okula geldiğinde arkadaşları dedesi mi diye soracaklardır, unutmayın ki çocuklar acımasız olurlar ve onunla eylenircesine dalga geçmeyeceklerini kimse garanti edemez... biraz düşünerek konuşalım lütfen bunların hepsi olma ihtimali yüksek şeyler.
Yaşamadan bilemezsin demişsiniz ama insanların herşeyi yaşayarak öğrenmesi gerekmez her insan öğrendikleri şeyleri yaşayarak öğrenselerdi buna ömürleri yetmezdi, o yüzden bu fikirden vazgeçip çevremizde yaşananlardan da ders almayı öğrenelim. Arkadaşlar çok güzel yaşanmış örnekler vermişler bu konuyla ilgili ama sizin savunduğunuz fikre dair bir tane bile mutlu edici bir hikaye yok...
Bir de sorduğum soruya dürüstçe cevap verirseniz ona göre size açıklama yapıp yapmama gereği duyacağım, soru bu olayı kızınızın yaşadığını farzetmek ve nasıl bir tepki vereceğiniz idi...
yaşıtın olan biri de seninle bu kadar ilgilenip iyi davranabilir. bence sadece şuanı düşünerek hareket etme.
ablam sayılırsın ve kendi ablam böyle bi durumda olsa çok üzülürdüm, ondan yazıyorum yanlış anlamazsın umarım..(yaşın küçük sen ne anlarsın gibi bişey düşünülsün istemem)
Herkes kendi ölçüsünde, değer yargılarının öngördüğü şekilde yorum yapıyor ve herkes kendi çapında haklı... Bu konuda tek ve son karar senin canım. Hiçbirimizin etkisinde fazla kalma. Herkesin kendine ait bir yaşanmışlığı vardır ve herkes bu yaşanmışlıkların süzgecinden cevap verir sana... Ama ben genel anlamda mantığın dıuyguların önüne geçmemesi gerektiğine inanıyorum. Seni hayatta mutlu kılan şeylere baktığnda, onları mantığınla değil, duygularınla yaşadığını farkedersin...
arkadaşlar bence konuyu açan arkadaşımıza destek olmak yerine ona doğru olanı gösterseniz onun iyiliği için çok büyük bişey yapmış olucaksınız adam 30 yaşında değil 50 yaşında belki babasından bile byük ya bu yaşta dede olanlar var yapmayın allah aşkına körpecik kız yazık edicek kendine
24 yaş var canım aramızda evet bende senin gibi düşündüm.. ileriki zamanları
doğru hayatta olamz diye bişey yok...ben yaşadıklarımdan biliyorum...yaşadıklarımı anlatmayacağım gerek yok ama dünya yıkılsa asla olmaz diyeceğim bişey yaşıyorum..daha önce de yazdım benim yaşadığım sorunlar sadece yaş değildi çoook daha büyük olmazlar vardı ama oldu işte hemde çooook güzel bi şekilde...
birde hadi yarın evleniyoruz demiyorsunuz ki neden öyle algılanıyor...şimdi mutluluğunuzun tadını çıkar evlenmeye karar verirseniz tekrar tartışırız..doğru mu yanlış mı...
çok dürüst cevap veriyorum emin olun....bunu şimdi söyleyemem...karşısındaki insanı tanımadan, kızımın mutlu olup olduğunu görmeden, onun yaşadıklarını değerlendirmeden...hiç bişey bilemem...kimse aynı değildir yazdıklarımın hepsini okursanız "aman hiçbişeye bakma sen yaşa" türünden şeyler söylemiyorum..peki şu an yaşanan güzellikler paylaşılanlar ne olacak???siz de bunun cevabını verin bakalım yazık değil mi...haa yok ama mutlu olabilirim şimdi ama önemi yok ben kessiiinn mutsuz olacağım ilerde...bunu nasıl bilebilirsiniz...evet bişeyler ters gitmeye başlar, hissedilir tamam orda dur denir ama şimdi hiçbişey yokken mutsuz olanın ne gereği var ??? umarım anlatabilmişşimdir kendimi..
teşekkür ederim yorumlarınız için ama ben arkadaşın konusunu dağıtmak istemiyorum....uzamasın lütfen sordunuz cevap verdim özelde konuşabiliriz uzuuunn uzun ama burası bir başkasının yeri...lütfen
Ben sizin yerinize cevap vereyim öyleyse. Öyle bir durumunuz olursa ileride kızınızın karşınıza çıkaracağı erkek kocanızın yaşında olacak ve siz bu durumun gelip geçici bir heves olduğunu ve asla evlenemeyeceklerini söyleyeceksiniz. Yeni her normal insan böyle yapar...Yaşanmışlıklar gözellikler ne olacak demişsiniz, bugün yaşananlar bu günde kalır, yarının neyi getirreceği bilinemez, ama eğer gerçekleri görebilmek için devam etmek istiyorsa sözüm yok lakin evlenmek gibi bir şey söz konusuysa arkadaşı doğru yönlendirmeyi görev bilirim! kendi yaşından biriyle evlenince de mutluluğu garantleyemez elbet ama bu ama aralarındaki yaş farkı gözle görülür bir mutsuzluk belirtisidir.
Ben de arkadaşın konusunun dağılmasını istemem elbet ama yazdıklarım konu dışında şeyler değil, konuyla ilgili ve konuyu dağıtmak yerine tartışarak bişeyleri anlamasına yardımcı olacaktır. Benim söylediklerim kişisel değil arkadaş adına yorumlar, onu destekliyor gibi görünmek yerine gerçekçi yorumlar yapılırsa daha iyi olur, bunun için parmaklarımı yoruyorum klavyede!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?