- 2 Nisan 2012
- 7.893
- 4.823
- 248
- Konu Sahibi Aylinnnnnnn
-
Mrb cnm ;
Ben seni anlıyorum ve dünkü konunu okudum.
Damdan düşeni getirin denmiş ya ben o damdan düşenim işte pek yerinde bir tabir değil ama tekrar söylüyorum seni anlıyorum çünkü benim eşimin ailesi ile benim ailemin ve hatta benim bile konuşacak neredeyse hiç ortak noktamız yok.
Yani ben onlarla oturup Cumhurbaşkanı seçim süresi 7 yıla çıkmış,bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? muhabbeti yapamam aynı şekilde onlarda benle kiraz bahçesi,tarla ekinleri falan muhabbeti yapamaz çünkü bambaşka, farklı konular!
Bakın kötü anlamda söylemiyorum!
Lütfen yanlış anlamayın!
Sadece oturup ortak muhabbet edilecek nokta yok ya da az var diyorum diyeceksin ki bununla ilgili ne yapabilirim?
Yapılacak bişey yok ki.
Anlaşılıyor bir şekilde.
Ayrıca şu konuda da sana katılıyorum kayınvalide,elti vs bunlarla konuşulacak ortak konular olup da hergün didişip,hergün kavga etmektense böylesi çok çok daha iyi inan bana!
İyi insanlar olsunlar da gerisi önemli değil be canım,takma....
Beni ilk anlayan ve niyetimi gören kişi olarak teşekkür ediyorum size..Estağfurullah damdan düşen olur mu, yorumunuz için çok saolun..Beni rahatlattığınız için, seviyeli ve güzel yorumunuz için sonsuz teşekkürler..
Problem olur tabii de,aileyi tahlil etmekte biraz geç kalınmış.
Bu saatten sonra,sırf bu sebeple mantıken ayrılmak zordur.
Burada ne konular açılıyor,eşi bekarken ailesinin memleketine gitmezmiş,evlendikten sonra her izinde ailesine gitmek istiyor.
Veya bekarken aile bağları zayıfmış,evlendikten sonra anneci kesilmiş.
Yani erkek arkadaşının şimdilik sorun etmemesine kanmamak gerekir.
anne-baba demekle saygı olmuyor bence. yani saygı ve seviyeyi bu kriterle ölçmüyorum ben açıkçası. benim annem babam hayatta değiller, ama hayatta olsalardı benim eşim de anne ya da baba demezdi bu da zoruma gitmezdi çünkü açıkçası ben de demezdim belki ebeveynimi kaybettiğimden belki başka sebepten eşimin de anne babası hayatta değil. benim eniştem de anneme yaşarken anne demezdi '' valide hanım '' derdi ve hiç sorun olmadı bizim ailemizde bu durum. gerçi damadın dememesi belki umursanmaz ama gelinin dememesini sorun edebilir senin nişanlının ailesi belki de.
her ne kadar baştan mesafe koysan da çocukların olduktan sonra illa ki karşılıklı ziyaretler eskiye oranla sıklaşır ha eğer bu ziyaretlerde seni rahatsız edecek davranışlarını görmezden gelebilirsen bayramda seyranda bu durumu kotarabileceğine inanıyorsan çok da fazla takılma derim. nişanlının şimdi seni anlayışla karşılamasına çok bakma bence çünkü bazı erkekler evlendikten sonra ailelerine daha bir düşkün olup, eşlerinin de sıkı fıkı olmasını isteyebiliyorlar. ama dediğim gibi olacaksa yani ayda yılda bir, bayramdı seyrandı derken çok fazla takılmazsan surat falan asmadan ve eşine bu durumu yansıtmadan devam edebileceğine inanıyorsan çok da sorun olmaz bence.
size bi soru sormuştum cevap vermediniz
halbuki bende haklısın ama ifade şekliniz yanlış demiştim
o kadar kibarsınız ki bugun sadece bu konuyu okuyanlar bütün kk hakkında kötü düşünecek
'Yorumlara cevap yazmayacaksanız ne diye bi daha konu açtınız'
Başlığı okuduysanız cevabı açık.. Konu kapanmış ve AÇIKLAMA amaçlı açtım..
Kimseyi korkutmak gibi bir hobim ya da arzum yok..Ailemin yarısı hukukçu ve kendilerine danıştım, onlar da bunların hukuki olarak hakarete gireceğini söylediler, dava açıp açmamak bana kalmış o ayrı..Ayrıca kimin ne yazdığına bile bakmadım, 28 sayfa hakaret küfür kumayı anca bitirdim, buradaki kimseyi de tanımıyorum. Ama annem babamdan sevgilime hatta doğmamış çouklarıma kadar akıl almaz hakaretler var! Hem de hiç haketmediğim, yargısız infaza uğradığım!
Lütfen dava açın,burda kendinizi anlatmaya çalışmayın.
Madem bukadar eminsiniz hakaret davasını kazanacağınızdan! Ben sizin yerinizde olsam 1 dakika beklemezdim.
Diğer konunuzda yazdıklarımızı hakaret sayacak kadar hassas bir yapınız ve terbiyeniz varsa eğer sizin eşinizin ailesi ile ilgili yazdıklarınız direk küfür sayılır.
Eğer bilgisayarın başında geçirecek vaktiniz yoksa birdaha konu açmayın,hepimiz kaçtığınızı düşündük.
Hastaydım yazdım, acildi yazdım, acile gittim hastalıktan dolayı ve hala kaçmak diyorsunuz ve ben de daha fazla bir şey diyemiyorum..İyi günler
'Yorumlara cevap yazmayacaksanız ne diye bi daha konu açtınız'
Başlığı okuduysanız cevabı açık.. Konu kapanmış ve AÇIKLAMA amaçlı açtım..
Kimseyi korkutmak gibi bir hobim ya da arzum yok..Ailemin yarısı hukukçu ve kendilerine danıştım, onlar da bunların hukuki olarak hakarete gireceğini söylediler, dava açıp açmamak bana kalmış o ayrı..Ayrıca kimin ne yazdığına bile bakmadım, 28 sayfa hakaret küfür kumayı anca bitirdim, buradaki kimseyi de tanımıyorum. Ama annem babamdan sevgilime hatta doğmamış çouklarıma kadar akıl almaz hakaretler var! Hem de hiç haketmediğim, yargısız infaza uğradığım!
Öncelikle anne ve babanıza Allah'tan rahmet, size sabırlar dilerim, mekanları cennet olsun.
İşte benim beklediğim ve umduğum cevap tarzı ve seviyesi buydu..Çok açık bir dille çok güzel bir yorum yazmışssınız, çok teşekkürler. Karşıdakini uyarmak ve/veya eleştirmek için illa küfür/hakaret/ dalga geçmek gerekmediğini keşke herkes sizin gibi bilse..
Ben de kayınvalideme X anne demeyi düşünüyorum. Sevgilim anneme babama anne-baba demese zerre alınmam, aklıma bile gelmez aynen.
Beni rahatsız edecek insanlar değiller, iyi insanlar..Sadece çok içli dışlı olmayı gerektiren ortak paydaya sahip değiliz..Çok sık görüşme durumu olmayabilir, zira sevgilim de ben de çok yoğun çalışacağız, elbette ki görüştüğümüz zamanlarda da saygımı her daim koruyacağım.
Yorumunuza tekrar teşekkür ederim, sevgiler.
ben teşekkür ederim :)
hmm o zaman çok da sorun yaşamazsınız yoğun bir şekilde çalışacaksanız onlar da isteseler bile çok sık görüşemeyeceğinizden sıkı fıkı olma gibi bir durum da ortaya çıkmaz. sanıyorum sen evlilik yaklaştığından evlilik stresine girmişsin malum iş ciddiye binip aileler de araya girince ister istemez insan geriliyor, belki de evlendikten sonra şu düğündü, dernekti stresini atlattıktan sonra şiveleri vs. bir süre sonra sana sevimli bile gelmeye başlar :) zaten bahsettiğin durumlar olmasa bile aranızda kocaman bir kuşak farkı varken aranızdaki mesafe kendiliğinden oluşur.
seni kesinlikle destekliyorum aylincim,gerçekten aileler çok önemli ben de istemem öyle cahil şiveli aileyi,çok haklısın,ne kültür düzeyi ne yaşam tarzı uymuyorsa mesafe koyacaksın tabii...ya ne olacaktı...
kayınvalidem benimle birlikte starbucksa gelemeyecekse,benimle oturup bir tim burton bir lars von trier eleştiremeyecekse niye görüşeyim ki onunla?
kayınpederimle leonardo da vinci den picasso dan dem vuramayacaksam,bir brahms dinlerken kendimizden geçemeyeceksek ne yapayım ben o kayınpederi?üstelik bir de hastaymış böööğk geldi yaaani...
yüzde yüz katılıyorum,eş olduğu kadar eşin ailesi de önemli,bence sen hasta yatağından kalkıp seni istemeye gelmiş olsa bile o kayınpederle kayınvalideyle alakadar olma,sevgilinle evlen ama evlenmeden önce mümkünse "eternal sunshine of the spotless mind" filmindeki gibi hafızasını sildir,hiç bir emare kalmasın o cahil ailesinden,tamamen unutsun onları,sen de sok sevgilini yarısı hukukçu olan ailenin içine...en güzeli bence budur.
yüzde yüz katılıyorum hatta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?