Önemli açıklama-Aileler arası eğitim uçurumu

Problem olur tabii de,aileyi tahlil etmekte biraz geç kalınmış.
Bu saatten sonra,sırf bu sebeple mantıken ayrılmak zordur.

Burada ne konular açılıyor,eşi bekarken ailesinin memleketine gitmezmiş,evlendikten sonra her izinde ailesine gitmek istiyor.
Veya bekarken aile bağları zayıfmış,evlendikten sonra anneci kesilmiş.
Yani erkek arkadaşının şimdilik sorun etmemesine kanmamak gerekir.

Beni ilk anlayan ve niyetimi gören kişi olarak teşekkür ediyorum size..Estağfurullah damdan düşen olur mu, yorumunuz için çok saolun..Beni rahatlattığınız için, seviyeli ve güzel yorumunuz için sonsuz teşekkürler..

anne-baba demekle saygı olmuyor bence. yani saygı ve seviyeyi bu kriterle ölçmüyorum ben açıkçası. benim annem babam hayatta değiller, ama hayatta olsalardı benim eşim de anne ya da baba demezdi bu da zoruma gitmezdi çünkü açıkçası ben de demezdim belki ebeveynimi kaybettiğimden belki başka sebepten eşimin de anne babası hayatta değil. benim eniştem de anneme yaşarken anne demezdi '' valide hanım '' derdi ve hiç sorun olmadı bizim ailemizde bu durum. gerçi damadın dememesi belki umursanmaz ama gelinin dememesini sorun edebilir senin nişanlının ailesi belki de.

her ne kadar baştan mesafe koysan da çocukların olduktan sonra illa ki karşılıklı ziyaretler eskiye oranla sıklaşır ha eğer bu ziyaretlerde seni rahatsız edecek davranışlarını görmezden gelebilirsen bayramda seyranda bu durumu kotarabileceğine inanıyorsan çok da fazla takılma derim. nişanlının şimdi seni anlayışla karşılamasına çok bakma bence çünkü bazı erkekler evlendikten sonra ailelerine daha bir düşkün olup, eşlerinin de sıkı fıkı olmasını isteyebiliyorlar. ama dediğim gibi olacaksa yani ayda yılda bir, bayramdı seyrandı derken çok fazla takılmazsan surat falan asmadan ve eşine bu durumu yansıtmadan devam edebileceğine inanıyorsan çok da sorun olmaz bence.

Önceki konunuzu bilmiyordum ama okudum az önce..

Siz demişsiniz ya onlara cahil demedim aşağılamadım filan diye...

"Herkese merhaba,

Sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..Şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..Adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..Geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..Ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...Gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..Sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...
"
Kırmızı ile yazılanları size birileri silah zoruyla mı yazdırdı,yani o kadar insan yanlış anlamış öyle mi
Peki o zaman onlarla neden görüşmek istemiyorsunuz ya da neden anne baba demek istemiyorsunuz bunu açıklayın !!
Size yanlış bir şey mi söylediler,ya da aşağıladılar mı,ya da istemediklerini mi söylediler,ne oldu da anne baba demek istemiyorsunuz !!
Eğer cahil olduklarını iddia ettğiniz içinse burada paşa paşa yorumları okuyup sindireceksiniz! eğer başka bir konu yüzündense o zaman konuyu
düzgün anlatın da bunca insan da yanlış yorum yapmasınlar..
Kültürlü olmak üniversite bitirmekten mi geliyor sizce ?
Her şeyden önce insanlara bitirdiği okullar değil,insani açıdan bakılmalı..
Sevgilinizin ailesi yerinde o zaman sizin aileniz de olabilirdi..

size bi soru sormuştum cevap vermediniz

halbuki bende haklısın ama ifade şekliniz yanlış demiştim

o kadar kibarsınız ki bugun sadece bu konuyu okuyanlar bütün kk hakkında kötü düşünecek

Bende bunu düsünüyorum, simdi sen bilirsin dedi, anlayısla karsıladı ama evlenince degismeyecegi ne malum?
Sevgilsini ailesinden kayırmak yerine, hepsini tekrar analiz etmeli sorunu sadece anne ve baba olusturmaz malesef, bosuna denmiyor aile ile de evleniliyor diye..

Son düzenleme:

Öncelikle anne ve babanıza Allah'tan rahmet, size sabırlar dilerim, mekanları cennet olsun.

İşte benim beklediğim ve umduğum cevap tarzı ve seviyesi buydu..Çok açık bir dille çok güzel bir yorum yazmışssınız, çok teşekkürler. Karşıdakini uyarmak ve/veya eleştirmek için illa küfür/hakaret/ dalga geçmek gerekmediğini keşke herkes sizin gibi bilse..

Ben de kayınvalideme X anne demeyi düşünüyorum. Sevgilim anneme babama anne-baba demese zerre alınmam, aklıma bile gelmez aynen.

Beni rahatsız edecek insanlar değiller, iyi insanlar..Sadece çok içli dışlı olmayı gerektiren ortak paydaya sahip değiliz..Çok sık görüşme durumu olmayabilir, zira sevgilim de ben de çok yoğun çalışacağız, elbette ki görüştüğümüz zamanlarda da saygımı her daim koruyacağım.

Yorumunuza tekrar teşekkür ederim, sevgiler.

dünkü konu ile bugunkü konuyu acan arkadas aynı arkadasmı bilemedim madem derdinizi bu kadar güzel anlatabiliyordunuz neden ilk konuyu actıgınızda böyle yapmadınız,sizin suan yapılan yorumlara kızmaya hakkınız yok bana göre çünkü ne yazıdıysanız onun üstünden yorumlar yapıldı konu basındada durmadıgınız için konu saptıkca saptı banlananlar oldu

gercekten bu 2 konuyuda farklı kişi yazmış gibi geliyor şaşırdım..

size bi soru sormuştum cevap vermediniz

halbuki bende haklısın ama ifade şekliniz yanlış demiştim

o kadar kibarsınız ki bugun sadece bu konuyu okuyanlar bütün kk hakkında kötü düşünecek

Kusura bakmayın sizin yazdığınız gözümden kaçmış, insanlık hali..Yorumunuza teşekkür ederim..Lütfen olayı farklı bir yöne çekmeyin, büyün kk kötü de ne demek?? Bunu kötülüğe iyiliğe siz bağlamışsınız, ben sadece yorumu yazan kişiye beni anladığı ve tam anlamıyla dediğimi yaşadığından dolayı anladığı için özel olarak teşekkür etmek istedim, bu da suç değil artık herhalde.....

Lütfen dava açın,burda kendinizi anlatmaya çalışmayın.

Madem bukadar eminsiniz hakaret davasını kazanacağınızdan! Ben sizin yerinizde olsam 1 dakika beklemezdim.

Diğer konunuzda yazdıklarımızı hakaret sayacak kadar hassas bir yapınız ve terbiyeniz varsa eğer sizin eşinizin ailesi ile ilgili yazdıklarınız direk küfür sayılır.

Eğer bilgisayarın başında geçirecek vaktiniz yoksa birdaha konu açmayın,hepimiz kaçtığınızı düşündük.

Hastaydım yazdım, acildi yazdım, acile gittim hastalıktan dolayı ve hala kaçmak diyorsunuz ve ben de daha fazla bir şey diyemiyorum..İyi günler

Aylinnn...Bu aile seni bu kadar rahatsız ediyorsa,ileride evlendiğin zaman eşinden de rahatsız olabilirsin.

Onların bazı alışkanlık ve davranışlarını eşinde de görebilirsin.

Ailesini tamamen ayrı kişiler olarak ele almamak lazım.Erkek arkadaşını büyütüp yetiştiren,ilk eğitimini veren kişiler onlar.

Onlarla görüşmemek veya az görüşmekle,bazı farklılıkları gözardı edemezsin maalesef.

sevgili aylin. seni tanımıyorum sana benzeyen biri ile de tanışmadım. bu mutluluk verici. ne kadar güzel. için dışın bir. bak hiç tanımadan tanıdım seni. sana şımarık, züppe, kendini begenmiş, baskasını aşağı gören, sınıf ayrımı yapan, kalbi kültüre baglayan, sevgiyi eğitime baglayan, özlemi insanın sınıfına uygun yasayan, sevgiye saygıya değil bilgiye kültüre deger veren, karşısındakinin kalbini degil de kendi prestijini düşünen, sevgilisinin ailesine ilokul mezunu diye anne baba demeyen, belki onlar doktor mühendis olsaydı onları bagrına basacak olan, vs vs demeyecegim. olmaz cünkü bu bana cok ters bir se tanımadıgım insana asla bole seyler söylemem ne haddime. sadece düşün. şu ilk actıgın konuyu bir daha oku. bir arkadaş kırmızıyla belirtip kopyalamıs saolsun. sen hayatın askın ailen vs bunlar ne benim ne buradaki arkadasların umurunda. ama şunu bil kardesim. iticisin. cok iticisin. yazık

Hastaydım yazdım, acildi yazdım, acile gittim hastalıktan dolayı ve hala kaçmak diyorsunuz ve ben de daha fazla bir şey diyemiyorum..İyi günler

İyi günler,yazdıklarınızın o kısmını farketmemişim kusura bakmayın.Ama dava konusunda ısrarcıyım..

birde ailenize nasıl bahsettiniz bu hakaretlerden yani bir forum sitesinde evleneceğim kişinin ailesinin ve benım ailem arasındaki eğitim durumundan bahsettim sonra hakarete uğradım mı dediniz yoksa başka bir şey mi söylediniz

yani sizinde ilk actıgınız konuda hakaret içerikli mesajlar yok mu birde bunu danışın bakalım hukukcu ailenize ne diyeceker bu duruma

Son düzenleme:

ben teşekkür ederim :)
hmm o zaman çok da sorun yaşamazsınız yoğun bir şekilde çalışacaksanız onlar da isteseler bile çok sık görüşemeyeceğinizden sıkı fıkı olma gibi bir durum da ortaya çıkmaz. sanıyorum sen evlilik yaklaştığından evlilik stresine girmişsin malum iş ciddiye binip aileler de araya girince ister istemez insan geriliyor, belki de evlendikten sonra şu düğündü, dernekti stresini atlattıktan sonra şiveleri vs. bir süre sonra sana sevimli bile gelmeye başlar :) zaten bahsettiğin durumlar olmasa bile aranızda kocaman bir kuşak farkı varken aranızdaki mesafe kendiliğinden oluşur.

Evet sanırım oldukça gerildim Çoğu kişide bu dönemlerde benzer endişeler gözlemlemiştim, sanırım ben de aynı kervana katıldım:) Umarım her şey güzel olur, sevgiler, teşekkürler:)

bu yorumun ve dığer yorumlarının hepsıne koptummmm

ben şunu anlamıyorum burda konu açılıyor hadi hastaydınız başında duramadınız
sonra istediğiniz doğrultuda cevaplar gelmeyince hemen olay başka taraflara kayıyor
siz kendiniz yazdınız ilk okul mezunu kayınpederim ve kayınvalidem anne baba demek istemiyorum diye
şimdi suçlu bizmi olduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…