Önemli açıklama-Aileler arası eğitim uçurumu

Gercekten anne- baba demek istemiyordun?
Peki anne demekle, X anne demek arasında ne fark acaba?
Neyi savundugunuzu anlayamadım ben, bana batacak sekilde cahilce ve siveli konusmaları vardı diyorsun bunları dedigine göre yeterince rahatsız olmussun haksız mıyım? Ortak bir paydaya sahip olmadıgınız icin ne kayınvalideniz, ne kayınpederiniz ne de kayınbiraderiniz icin özlem duyup, sık görüsmek istemeyecegim insanlardırr diyen siz degil misiniz?
Simdide beni rahatsız edecek insanlar degiller, iyi insanlar diyorsun ve cok sık görüsemeyeceginizi isinizin yogunluguna baglıyorsun?
Bu degiskenlik hızınıza yetisemiyorum..

Son düzenleme:
Aylin, yeni konu açarak kendini savunmanı haklı görüyorum
ancak söylemlerini değiştirmeni asla etik bulmuyorum

ilk konuyu açarken kurdugun cümlelerle kastettiğin anlamlar ve şimdi sarfettiğin cümleler aynı değil

"aynı şeyi kastettim" diyebilirsin, ama uslubun onu göstermiyordu
burdakiler de buna göre yorum yaptı doğal olarak

ayrıca neden ailenizin avukat olduğunu açıklama gereği duydunuz ki :44:
ne çok eğitimli varmış burdada dişhekiminden tut avukatına kadar
bi biz cahil cühela kalmışız

translate the goose,so it doesnt burn
dava açılmasın diye ingilizce yazdım,turkish english

kadınlar kulübündeki bazı kadınların ata sporu bu,çok eleştiri alınca yön değiştirmek...aslında o öyle değilidi de böyle idi demek...

Böyle yazdım diye hakaret edilmesi şart mı? Çok hatalıyım size göre diyelim, güzellikle, yapma etme Aylin hatalısın demek çok mu zor? Bu yazımı altına da eleştiri yapan ama çok seviyeli davranan insanlar oldu..Hakaret etme hakkı kimsede yok, tasvip etmezsiniz, sonsuz saygı duyarım ama hatalıysam bile bu insanlara bana saydırma hakkını vermez.Ayrıca yazdım burada ve hala ısrarla ilkokul mezunular diye anne-baba demek istemiyorsun diyorsunuz!! Bununla alakası olmadığını, yanlış anlaşıldığımı hem açıklamada hem yorumlarda defalarca vurguladım..

(hakaret: bknz 'eşeklik baki kalır'---ve lütfen atasözüdür bu demeyi bariz eşek diyor bana, ...... koyup boşluğu sen doldur diyen bile vardı, daha neler vardı).İyi günler dilerim.

aylin hanım size bir soru sormuştum sanırım ya 7 ya 8. sayfada cevap vermediniz hala merakla cevabınızı bekliyorum ..sonra olumsuz yorumlar geliyor demeyın cevap vermeyınce böyle oluyor işte

aylin hanım size bir soru sormuştum sanırım ya 7 ya 8. sayfada cevap vermediniz hala merakla cevabınızı bekliyorum ..sonra olumsuz yorumlar geliyor demeyın cevap vermeyınce böyle oluyor işte

Yani diyorsunuz ki cevap yazmazsanız hakaret mübahtır yutacaksınız? Sonra da siz cevap yazmamı bekliyorsunuz. Hiç bir şeyi yapma mecburiyetim olmadığı gibi bu hakareti meşru kılmaz. İyi günler

konu başlığı aileler arası eğitim uçurumu
konunun içeriğide gayet net ve açık bir dille anlatılmış
siz seviyeli bir konu açsaydınız eğer burda kimse sizi eleştirmezdi
bence açtığınız konuyu tekrar tekrar okuyun

Yani diyorsunuz ki cevap yazmazsanız hakaret mübahtır yutacaksınız? Sonra da siz cevap yazmamı bekliyorsunuz. Hiç bir şeyi yapma mecburiyetim olmadığı gibi bu hakareti meşru kılmaz. İyi günler

yorumları dikkatli okumuyorsunuz ben size hakaret edılmesı mübahtır diye birşey dedım mı dün de böyle olmadımı konu acıldı sz gittiniz sonra olumsuz yorumlar gelınce kızıyorsunuz yine aynı şey size 8. sayfada bir soru sormustum cevap alamadım alamadım diye hakaret edecek degılım ama işinize gelmedıgı için cevap vermediğinizi düşünüyorum kendinizi ifade edemiyorsunuz o zaman (bakınız sizin için olumsuz bir yorum daha olmus oldu demek ıstedıgımızı anlamassınızdır umarım)

genel anlamda yazıyorum bunu,
buraya konular açılır. kız tarafının aılesı hep görgülü halı vaktı yerınde kulturlu ınsanlardır,
erkek tarafının aılesı cahıl görgusuz ne dedıgını bılmeyen oturmasını kalkmasını bılmeyen ınsanlardır

öle olur hep

ay ılerde benım gelınde buraya konu acar cahıl karı dıye

aylin hanım ne kadar tatlısınız durumadan hepimize iyi günler diliyorsunuz melek melek seninkiler de sevgilinin ailesi de ne kadar sanslı

hadi gidin biraz yogun calısın veya hukukcu ailenizle bogazdaki yalınızda frambuaz şarabı içerken davacı oldugunuz kişilerin listesini çıkarın..burada vakit öldürmeyin.

Evet ben yazdım bunu ilk sayfa da. İlk açtığınız konuya daha uygun bir cümle bulamamıştım.. Az önce de dediğim gibi, şuan da yazmakta olduğumuz konunuz ilk konu olsaydı, söylemlerim, konuşma tarzım elbetteki daha farklı olurdu çünkü içinde herhangi bir aşağılama içeren cümle göremedim ama ilk açtığınız konuda sevgilinizin ailesine bariz bir şekilde cahil, kültürsüz demeniz aksi gibi de ailenizin eğitiminden bahsetmeniz oldukça aşağılayıcıydı.

Dışarıdan bir göz gibi okumaya çalışın ilk açtığınız konuyu, sanırım biraz olsun hak vereceksiniz ağır söylemlere.. Yoksa bu konu gibi daha açıklayıcı ve güzel cümlelerle yazsaydınız kimse size ağır şeyler söylemezdi, en azından ben söylemezdim..

Hakkınızda hayırlısı olsun..

evet kimse bu şekilde yazılsaydı eleştiemezdi fikrini söyler kapatırdı
ama aylin herkesi kendi gibi sandı bence
onu poh pohlayıp kayınpederini yuhlasaydık
eminim bu kadar değişim olmazdı

Ayrıcada söylemeden geçemeyeceğim ,buraya yeni üye oluşunuz yaptıgınız yorumlardaki tarzınız her mesajın sonuna iyi günler yazmanız bana burda şuanda hesabı pasifleştirilen bir üyeyi anımsattı nedense onunda böyle dertleri vardıda bunun için özel açtıgı bir konu yoktu ama diğer acılan konularda yaptıgı yorumlara denk gelmiştim ...üslubunuz cok benzıyor bu arada o üye en son benımle bir tartısma içine girdi ve banlandı her konuda bana muhalefet yorumlar yapıyordu bu konudada benzer durum var herkes soru sruyor cevp verılıyor bana verılmıyor gercekten düşündürücü

Son düzenleme:

evet ya gerçekten geçengünde çok eğitimli dişhekimi topa tutmuştu milleti
aylinin diğer konusundada yine çok çok eğitimli bir arkadaş millete dingo deyip okuduğu üniversiteyi beğenmemişti
eğitim şart

Yalnız degilsin arkadasım..

sız değıl de ben sevgılınızın yerınde olsam ve bu yazdıklarınızı okusam sızı dava ederdım

anama babama şıvelı konuşuyor dıye bunca lafı ettığın ıçın

fazla eğitimde iyi birşey olmasa gerek allahtan lisans mezunuyum yuksek doktora falan yapmadım yoksa mazallah ne olurdu halim

eğitim önce ailede başlar aileniz üniversite okumuş bir meslek sahibide olabilir
ilk okul mezunu olmuş ama helal kazancını kazanıp çocuklarına iyi bir terbiye vermiş okutmuşda olabilir
ne olursanız olun ister avukat kızı ister pazarcı kızı önce insanlara insanların yaptığı işlere mesleklerine
saygı duymayı bilin ve lütfen sürekli ailenizin ne iş yaptığını ne kadar eğitimli görgülü olduğunu belirtmeyin
çok itici oluyor siz yine hakaret diyeceksiniz ama bu görgüsüzlüğün alasıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…