- 8 Ocak 2018
- 95
- 25
- 3
- Konu Sahibi Maviherdem
-
Dusundugumuz tarihi bekliyoruz bakalim o gun gelsin deyip deyip duruyorlar sanki nolacaksa isi yokusa sürüp duruyorlar ya sabir iste o zaman konusacagiz bakalimSevgilinle gıdın kıyın resmî nikahı sonra ailenize soyleyin mecbur dugun yaparlar ablanızda işguzarlıgıyla kalsın
Hangı dinden bahsediyorlar islam dininde boyle birsey duymadım aksine gençleri haramdam uzak tutmak için evliliği teşvik eder İslam dini bu sadece insanların uydurduğu bır görenek ablanız bence sizi kıskanıyor ailenizin müdahil olması lazım olmuyorsa dedigim gibi gıdın resmî nıkahınızı kıyın ve soyleyin benceKeske anlatabilsem ne desem ablanin sana iyiligi cok bedduasini alma falan huzurum olmazmis dinde ablamdan helallik almam gerekmis yoksa hayrini goremezmisim falan kafayi yedirtcekler
Ne kadar dogru dediniz ben bu yonden hic dusunmedim bunu da soylerim onlar herseye bir cevap buluyorHangı dinden bahsediyorlar islam dininde boyle birsey duymadım aksine gençleri haramdam uzak tutmak için evliliği teşvik eder İslam dini bu sadece insanların uydurduğu bır görenek ablanız bence sizi kıskanıyor ailenizin müdahil olması lazım olmuyorsa dedigim gibi gıdın resmî nıkahınızı kıyın ve soyleyin bence
Rest cekmekten kastiniz? Benimle bu konulara hic girmiyor kendisi girse acsa rest cekerim sadece cevreye diyor ve aglamasi falanAblanız çok bencil.Ben olsam hepsine resti çekerim.Beni düşünmeyeni ben hiç düşünmem.
Yok öyle birşey annenler uydurmuş.Ayrica ablan niye beddua edecek,evlendiğin için mi ? Tövbeler olsun...Keske anlatabilsem ne desem ablanin sana iyiligi cok bedduasini alma falan huzurum olmazmis dinde ablamdan helallik almam gerekmis yoksa hayrini goremezmisim falan kafayi yedirtcekler
Keske anlatabilsem ne desem ablanin sana iyiligi cok bedduasini alma falan huzurum olmazmis dinde ablamdan helallik almam gerekmis yoksa hayrini goremezmisim falan kafayi yedirtcekler
Valla okadar cok sey duydum ki yoruldum inanin kafaya tak tak 10 kilo verdimYok öyle birşey annenler uydurmuş.Ayrica ablan niye beddua edecek,evlendiğin için mi ? Tövbeler olsun...
Anneme,babama,ablama hiç çekinmem yani .. Bütün hislerimi paylaşırdım, elimi masaya vururdum tabiri caizse.Şu tarihte bu iş olacak ,benim yerimde o olsa bu fedakarlığı yapmazdı yeter bu saçmalık derdim.Rest cekmekten kastiniz? Benimle bu konulara hic girmiyor kendisi girse acsa rest cekerim sadece cevreye diyor ve aglamasi falan
Kimse isin bu yanini dusunmuyor bende kismetlerimi yollasam benimde olacagim o benim gunahim neNe yani???? O belki hic evlenemeyecek? Belki taaaa 10 sene sonra evlenecek? Dini boyuta pek girmek istemiyorum ama birisinin kismetini de bile isteye kapatmanin cennet kapilari acacagina da inanamiyorum rabbin affetsin
al annenle babanı karşına ikinizlede konuşmam gerek lütfen önce dinleyin sonrasında ne hissediyorsanız onu söyleyin bana diyeceksin ve başlıyacaksın anlatmaya. insanoğlu ölümü yaşadığında hatırlamamalı ya her zaman akılda olmalı kişiler gittikten sonra keşkelerin bir anlamı ne yazık ki kalmıyor. gidende gelmiyor hayatı ertelemek neye güvenerek olacak. birinin hayatı diğerinin hayatına göremi şekilmek zorunda.... lütfen siz sakin bir dille onlara ne hissediyorsanız anlatın ve bitridiğinizde şimdi siz ne hissettiniz ve anne, baba sizce evladınız için doğrusu nedir? diye sorun onlara.Isin bu tarafini dusunen yok sanirim yalniz hissediyorum kendimi annemde zor insam benim ikisi koalisyon kurup zorliyorlar beni
Deneyecegim umarim anlarlar cok dua ediyorum Allah iclerine huzur versin hepsinin de yolumuz acilsin hayal kuramaz hale geldikal annenle babanı karşına ikinizlede konuşmam gerek lütfen önce dinleyin sonrasında ne hissediyorsanız onu söyleyin bana diyeceksin ve başlıyacaksın anlatmaya. insanoğlu ölümü yaşadığında hatırlamamalı ya her zaman akılda olmalı kişiler gittikten sonra keşkelerin bir anlamı ne yazık ki kalmıyor. gidende gelmiyor hayatı ertelemek neye güvenerek olacak. birinin hayatı diğerinin hayatına göremi şekilmek zorunda.... lütfen siz sakin bir dille onlara ne hissediyorsanız anlatın ve bitridiğinizde şimdi siz ne hissettiniz ve anne, baba sizce evladınız için doğrusu nedir? diye sorun onlara.
Kimse isin bu yanini dusunmuyor bende kismetlerimi yollasam benimde olacagim o benim gunahim ne
ay siz bu kadar üzülüyorken hayatınızı erteliyorken üstelik sadece sizde değil evlenmek istediğiniz kişi ve onun ailesininde.... ablanız nasıl huzur içinde kalabiliyor. çok sinirlendim ben gerçekten ya sizi yanlış yönlendirmek istememKeske anlatabilsem ne desem ablanin sana iyiligi cok bedduasini alma falan huzurum olmazmis dinde ablamdan helallik almam gerekmis yoksa hayrini goremezmisim falan kafayi yedirtcekler
İşi yokuşa surerler iyice valla o yüzden tarihi bekleyelim dedikHiiiiic o tarihi falan bekleme hep birlikte abla anne baba sofradayken bu isi uzatirsaniz hakkimi helal etmiyorm hic birinize de. Gelecekler sizde vereceksiniz de. Yoksa günahi vebali sizin boynunuza de. Bakalim o zaman ne dicekler
Kafaya takacak birşey yok,niye bu kadar streslendin ki.Helallik durumu falan yok yani. Senin dini duygularını kullanmışlar.Valla okadar cok sey duydum ki yoruldum inanin kafaya tak tak 10 kilo verdim
İşi yokuşa surerler iyice valla o yüzden tarihi bekleyelim dedik
Normalde adamlar tanismaya gelirken yüzük le gelecekler di iptal ettim sonra 2. Tanismadan sonra isteme soz yapalim çocuklar sorumluliklarini anlasinlar dediler yok dedik suan 4 aylik sozluydum ama iste durumlar Allah diyorum bisey demiyorum icimi acip baksan isime gucume enerjim kalmadı dusunmekten sabah aksam bas agrisi ilac acillere gider oldumay siz bu kadar üzülüyorken hayatınızı erteliyorken üstelik sadece sizde değil evlenmek istediğiniz kişi ve onun ailesininde.... ablanız nasıl huzur içinde kalabiliyor. çok sinirlendim ben gerçekten ya sizi yanlış yönlendirmek istemem
Ben hassas bir insanim yapi itibariyle direk strest yapinca istahim kapaniyot haliyle zayitladim bu durum beni cok etkiledi boyle hayal etmemistim yine de cok sukur. Ilk tanismada adamlar yuzukle gelmek istedi yok dedim 2. Tanismada istemeye gelelim dediler yok dedik adamlara tepki bile gisterdiler hatta valla bilmiyroum oyle desem kimsenin agzini bicak acmaz o gun ben kendimi alip veririm herhaldeKafaya takacak birşey yok,niye bu kadar streslendin ki.Helallik durumu falan yok yani. Senin dini duygularını kullanmışlar.
Boyle şeyden edecegi bedduada anca doner kendini bulur.Bunlari ciddiye alma.
Sevgilinle konuş , bi gün belirleyin isteme için,annenlere de gelsinler mi sorma ,şu gün gelecekler de.Net ol.
"Ailesi uzatmak istemiyor,onlarında kendilerine göre planları var,biz de en azından bir söz olsun adı konsun istiyoruz " diyebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?