- 28 Aralık 2017
- 2.834
- 9.783
- 158
- Konu Sahibi Maviherdem
-
Evlenmen senin de kismetini acar belki kendine de kotuluk yapmis oluyorsun de.Senin evlenmen ona da iyi gelir belki cocugun olur sever ugrasir.Ailene de ben de ablam gibi mi olayim birken iki mi olalim de..Arkadaslarima dahi benden once evlenmesini istemedigini soyledi zor durumdayim napacagimi bilmiyroum hangi yola basvurayim
Isterim ki Allah ona kat kat iyisini versin fakat bende bulup birini getiremiyroum ki nasip isterim ki her duyguyu tatsin o da kimsenin basina vermesin bu durumu ama elimdem benim bsy gelmez. Annemlere diyorum arada ama iste suan dusundugumuz tarihe biraz oldugu icin kafalari rahat ozamana kadar bulur kafasindalarEvlenmen senin de kismetini acar belki kendine de kotuluk yapmis oluyorsun de.Senin evlenmen ona da iyi gelir belki cocugun olur sever ugrasir.Ailene de ben de ablam gibi mi olayim birken iki mi olalim de..
ya yazık değil mi bak ablan kaç kişiyi mutsuz etmiş bunun vebali ne olacakmış ailene sorar mısın lütfen?Normalde adamlar tanismaya gelirken yüzük le gelecekler di iptal ettim sonra 2. Tanismadan sonra isteme soz yapalim çocuklar sorumluliklarini anlasinlar dediler yok dedik suan 4 aylik sozluydum ama iste durumlar Allah diyorum bisey demiyorum icimi acip baksan isime gucume enerjim kalmadı dusunmekten sabah aksam bas agrisi ilac acillere gider oldum
Nasip denen birsey var bunu anlasa hersey guzel olacak buyuk konusmak istemiyorum hassas konular ama beni soguttu kendinden son derece kin tutuyorumAblanız in size hakkını helal yada haram etme gıbı bı luksu yokki. zaten ortada normal sartlarda ablalık bı durum yok sizin yaşınız gelmiş biriyle evlenmek istiyorsunuz oda birini bulduğunda evlenir isterse sizle bı alakası yok zaten sadece ego savaşı ailenizde duygu somurusune goz yumuyor. Yanı size dinle alakalı bu konuda hicbir dayatma da bulunamazlar ıster helal etsin ister haram ister beddua doner kendını bulur
Onlarda arada kalmis zamani gelince babam ablami ikna ederim diyor da iste nezamanya yazık değil mi bak ablan kaç kişiyi mutsuz etmiş bunun vebali ne olacakmış ailene sorar mısın lütfen?
Isterim ki Allah ona kat kat iyisini versin fakat bende bulup birini getiremiyroum ki nasip isterim ki her duyguyu tatsin o da kimsenin basina vermesin bu durumu ama elimdem benim bsy gelmez. Annemlere diyorum arada ama iste suan dusundugumuz tarihe biraz oldugu icin kafalari rahat ozamana kadar bulur kafasindalar
Normal boyle dusunmenız abla ben evlenemıyorsam oda evlenmesin mantığında aileniz de toplumun aman kucugu evlenmişte buyugu evde kalmıs dedikodusuna maruz kalmamak için bunu yapıyorlar.Nasip denen birsey var bunu anlasa hersey guzel olacak buyuk konusmak istemiyorum hassas konular ama beni soguttu kendinden son derece kin tutuyorum
Ya ben kimse kirilsin istemiyorum kafasiyla ilerlemeye calisiyorum olabildiğince daha yolun basinda bu kadar sorun yasarsak sknti olur evlenmek zaten bir strest maddi manevi ne olursa olsun bir de arti faktor çıkıyor. Bundan sonra Tanrım farkli olacak gercekten yordular iyi niyetimi kullandirlar benim de erkek arkadasimin daİş bulmakla bitmiyor ki. Bunun flört aşaması var birbirini tanıma aşaması sevgililik dönemi. Aylar veya yıllar gerektiren süreçler. Babamlaramşöyle diyorum anlamıyorlar böyle diyorum umursamıyorlar falan diyorsun. Demek anladıkları dilden konuşmuyorsun. Azıcık sert olman gerekiyor demek ki. Ben ciddiyim anlamıyorsunuz galiba de. Gerekirse gözlerini korkut ya adım atarız ya da kaçarım gibisinden (sadece işin ciddiyetini anlasınlar diye, sakın öyle birşey aklından geçirme). Ablan seni düşünmüyor sen neden onu düşünesin ki? “Senin keyfini mi beklicem?biz evleneceğiz” de bitti!
Tamamen cevre ne der faktoru tabi erkek tarafi bile ablam icin dualar ediyor ne kadar üzücüNormal boyle dusunmenız abla ben evlenemıyorsam oda evlenmesin mantığında aileniz de toplumun aman kucugu evlenmişte buyugu evde kalmıs dedikodusuna maruz kalmamak için bunu yapıyorlar.
O tarihe kadar siz ayrilirsiniz diye düşünüyorlar muhtemelenIsterim ki Allah ona kat kat iyisini versin fakat bende bulup birini getiremiyroum ki nasip isterim ki her duyguyu tatsin o da kimsenin basina vermesin bu durumu ama elimdem benim bsy gelmez. Annemlere diyorum arada ama iste suan dusundugumuz tarihe biraz oldugu icin kafalari rahat ozamana kadar bulur kafasindalar
Yok babam annem memnun bizden hatta sukrediyorlar iyi bu buldu ablasi da bulsa falan gibisindenO tarihe kadar siz ayrilirsiniz diye düşünüyorlar muhtemelen
Napicaksin peki? Ablana bir kısmet çıkana kadar evlendirmeyecekler mi seni? Ya hiç evlenemezse? Ne olucak, senin geleceğin ablanın evlenmesine mi bağlı? Yanlış bir mantık.Annemle babam ben evlenirsem o evde yalniz kalirsa kafayi yemesinden korkuyormus
Yok Allah korusun bizim iicn aile cok onemli oldugu icin bu kadar takiyoruz aslinda aklimiza dahi gelmedi ki biz okumuş kültürlü insanlariz Allah sasirtmasin tabi belli de olmaz ama eminim ki sizin deginiz gibi olur sonucta erkek hor gorebilir oyle bir durumda benden baska yolu yok diyerekAma sunu da söylemek isterim kesinlikle dugun yaparak gelınlıgınızle cıkın o evden ailem izin vermiyor diyerek kaçarakta olsa evlenirim mantığına burunmeyın derim (oyle dusunmuyor olabilirsiniz olasılık oldugu için soyluyorum) cunku etrafımda boyle insanlar tanıyorum hepsı cok pişman mutlaka aile rızası ile olmalı yoksa eşi insanın sonradan başa kakma yada sahipsiz değersiz gorme gıbı durumlar olabiliyor
Ya ben kimse kirilsin istemiyorum kafasiyla ilerlemeye calisiyorum olabildiğince daha yolun basinda bu kadar sorun yasarsak sknti olur evlenmek zaten bir strest maddi manevi ne olursa olsun bir de arti faktor çıkıyor. Bundan sonra Tanrım farkli olacak gercekten yordular iyi niyetimi kullandirlar benim de erkek arkadasimin da
Benim erkem arkadasim yokken ablamin kafasi rahattı boyle streste girmedi ben gelince ardından anladi herseyi tutustu bensen önceden bu kompleks te olsa anlayacagim ama aklin basina ben bulunca mi geldi diyor insan. Tavrim herseyim degisti valla bende insanimNapicaksin peki? Ablana bir kısmet çıkana kadar evlendirmeyecekler mi seni? Ya hiç evlenemezse? Ne olucak, senin geleceğin ablanın evlenmesine mi bağlı? Yanlış bir mantık.
Allah yardımcın olsun. Umarım ailecek en az hasarla atlatirsiniz bu durumu. Senin yaşın kaç?Benim erkem arkadasim yokken ablamin kafasi rahattı boyle streste girmedi ben gelince ardından anladi herseyi tutustu bensen önceden bu kompleks te olsa anlayacagim ama aklin basina ben bulunca mi geldi diyor insan. Tavrim herseyim degisti valla bende insanim
Keske buldugu biri hayirli olsa da bu sefer yagmurdan kacarken doluya tutulacak biri olsun diye bakiyorya ablanız hıc evlenmezse ne olacak
ne sacma sey
kader kısmet bu ısler aılenız konussun ablayla aglar aglar susar en fazla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?