• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Onun için ne yapabilirim çok ama çok üzülüyorum :(

kimi kınayacağız ki anne ve baba yarattığı eserden memnunlarsa bize halt yemek düşer..

Çocuğun ailesi inanılmaz oyuncu insanlar.
Yıllarca kızı çok seviyormuş gibi davrandılar.
Aralarındaki mesafe çok olduğu için çocuğun ailesi sık sık kızın ailesini arıyordu falan.
Kız ailesi ile tanıştı falan ne zamanki okul bitti nişan yapacağız dediler çocuğun ailesi evrim geçirdi.
Kız çok ah etti, ve hepsi tuttuk ailesine karşı.
Arkadaşımın ailesi çocuğu inanılmaz seviyorlardı.
Diyorum ya canım annesi hala çocuğun ismini söyleyip iç çekiyor tebessüm ediyor, kardeşi çok seviyordum onu ya ne kadar iyi biriydi diyip duygulanıyor falan.
Gerçekten harika bi çocuktu inanılmaz düşkündü kıza.
Yani arkadaşımın o an ki aşkını, nasıl hayat dolu olduğunu bildiğim için şuan yaşayan ölü gibi olduğunu görebiliyorum :(

Kesinlikle çok kötü bir durum :KK43:
Ya böyle filmlerde acı çeken insanları gösterirler ya aynen o durumda şuan.
Dalıp dalıp gidiyor falan.
Çok üzülüyorum ya ..
Nişan evresinde olduğunu diğer çocuk biliyor şimdi bu çocuklar ayrılsa belli bi zaman sonra onunla beraber olmak istese çocuk kabul etmez.
Her ne kadar okumuş etmiş kültürlü biri olsada doğu kültürü ile yetişmiş bi çocuk.
Nişan arefesinde ayrılmış birini dahi kabul etmeyecek kadar dar kafalılar.
Gerekirse kimseyle olmasın arkadaşınız ama suçsuz bir insanın canını da yakmasın. Bu yaptığı resmen sahtekarlık değil mi? Nişanlısına hiç seni seviyorum demiyor mu? Hayaller kurmuyorlar mı? Herkes için kötü bir durum. Biz burada ne desek de boş aslında, gidip nişanlanacak ve hatta evlenecek. Görüyorsun biliyorsun ama yardım edemiyorsun :KK14:

Kuzum ya üzüldüm arkadaşına , bence böyle bir nişan gerçekleşmemeli , evlilikte iki kişinin gönlü bir olmalı , arkadaşının aklı başkasındayken ileride nasıl evlenecek. Kısaca şöyle diyim yakın zamanda çevremde evlenen arkadaşlarım oldu ve sevdikleri insan ile evlenmelerine rağmen gerdek gecesinde piskolojilerinin bozuldulduğunu,ağladıklarını söylediler.
Düşünüyorum da arkadaşın bunu kaldıramaz, allah korusun kötü sonuçlara yol açabilir intihar etme gibi, en iyisi yol yakınken bu nişandan vazgeçmesi.
O çocukta ana kuzusuymuş, bir olup yuva kuracaklardı , biz sevdik evlendik mutluyuz diyip herkesin ağzına bir fermuar çekecekti, sonuçta et tırnaktan ayrılmaz elbet ailesi çocukla barışırdı. Bence hala kendisi büyüyememiş bir ergen...

Kuzum ah kuzum :(
Valla bütün motivasyonum yerlerde çok üzülüyorum :(
Gerdek gecesini geçtim, nişanlacağı kişiyi sadece 1 kez öpmüş onu anlatırken bile ağla ağla öldü.
Sarılırken bile o aklıma geliyor, sanki özlem gideriyormuşum onunla gibi hissediyorum dedi.
Kızın psikolojisi yerinde değil benim kız kardeşim hiç olmadı onu o yerde görüyorum ve kendini resmen hayal dünyasının içine koydu, sarılırken eski sevgilisini düşünmesi ne demek sanki ona sarılıyormuşum gibi dedi.
Şok oldum gözlerim doldu.
Biraz sosyal aktivitelerimizi artırsak nasıl olur bilmiyorum
Kısa sürede iyi bi psikolok nasıl bulacağız bide onca nişan telaşı içinde hangi ara gidecek.
Zten kesin nişanlacağım diyor.
Ama çevre faktörü çok büyük bundan eminim çekiniyor böcüğüm :(

Bence secdigi cocuga gitsin, ikisi de yetiskinler, evlenmek icin ille de aile rizasi gerekmiyor. Evlenip mutlu olsunlar, evlatlarinin mutlulugunu gorunce ailesi de yumusar.

Yani nisanlisini sevememis, yapacak bir sey yok. Onune bakmayi da becerememis, eski sevgili de onu seviyorsa burda yapilacak en mantikli sey kavusmak bence, gecin psikologu falan derim. Durum caresiz bir durum degil ki.

Ille de nisanlanacagim ne demek, arkadasiniz cok zayif karakterli. Elalem ne der, ailem ne der, bilmem kim ne der yuzunden hayatini mahvedecek. Kimseyi umursamadan gitsin sevdigine , hayatini mahvetmesin.

Off Özgem çok kötü oldum Rabbim içinden atmasını nasip etsin bir an önce olmayacak ki demek en başından çocuk ailesine kabul ettirirdi demek ki var bu işte de bir hayır ben psikolog tek çözüm gibi böyle böyle atar sanırım yoksa kendi içinde kaldıramıyor burası belli nişanlanmasın diyeceğim bilemiyorum belki de acısını hafifletir belki de mutlu oldukça unutur diyorum uff ne söyleyeceğimi bilemedim :KK51:

Nilim :(
Eski sevgilisinde nasıl bir aşk yaşadıklarını bildiğim için şuan ki çocuğun ona bu hislerin onda 1 ini bile vermediğini görebiliyorum.
Belki diğeri kadar mutlu edebilseydi unutmuş olacaktı bilemiyorum :(
Hepsi için çok kötü bi durum inan ne yapacağımı bilemiyorum doktor ayarlasam bile nasıl gidecek herkes nişan telaşı içinde :(
Nişanlanacağım diyor valla.

Nilim :KK43:
Eski sevgilisinde nasıl bir aşk yaşadıklarını bildiğim için şuan ki çocuğun ona bu hislerin onda 1 ini bile vermediğini görebiliyorum.
Belki diğeri kadar mutlu edebilseydi unutmuş olacaktı bilemiyorum :KK43:
Hepsi için çok kötü bi durum inan ne yapacağımı bilemiyorum doktor ayarlasam bile nasıl gidecek herkes nişan telaşı içinde :KK43:
Nişanlanacağım diyor valla.

Ben nişanlanamazdım sanırım sanki nişanlanacak diye daha çok acı çekiyor gibi :KK51:

Bence secdigi cocuga gitsin, ikisi de yetiskinler, evlenmek icin ille de aile rizasi gerekmiyor. Evlenip mutlu olsunlar, evlatlarinin mutlulugunu gorunce ailesi de yumusar.

Yani nisanlisini sevememis, yapacak bir sey yok. Onune bakmayi da becerememis, eski sevgili de onu seviyorsa burda yapilacak en mantikli sey kavusmak bence, gecin psikologu falan derim. Durum caresiz bir durum degil ki.

Ille de nisanlanacagim ne demek, arkadasiniz cok zayif karakterli. Elalem ne der, ailem ne der, bilmem kim ne der yuzunden hayatini mahvedecek. Kimseyi umursamadan gitsin sevdigine , hayatini mahvetmesin.

Canım diyor ki o kadar masraf yaptılar, benimle onca hayal kurdu çocuk ben onu nasıl yarı yolda bırakayım.
Bana yapılanı ben başkasına nasıl yapayım, onca hayal kurdum ama başkaları yıktı, şimdi ben başkasının kurduğu hayali nasıl yıkayım diyor.
Zaten ben hariç çevresindeki herkes hayatına birini al artık dediği için şuan o bu durumda.
3 yıldır tek bi insan bile hayatına girmedi.
Çocukta biraz oldu bittiye getirdi bu nişan işlerini ailenle tanışmak istiyorum dedi evlerine geldi kız davet etmeden, ben seni tanıştıracağım diyip götürdü.
Ailem sizinkilerle tanışmaya gelecek diyip herşeyi tek başına kararlar alıp şu duruma getirdi.
Canım keşke eski çocuk kbul etse onu, bence ayrılsa bile kabul etmez biliyorum :(

Kızlar neredeyse çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir arkadaşım var çok temiz iyi kalpli biridir.
Yaklaşık 4 yıl süren bir ilişkisi vardı, tam üniden sonra evlenecekler derken ailesi mezhep farklılığını bahane ederek çocuğa benim yanımdayken arayıp, eğer o kızla evlenirsen evlatlıktan red ederim dedi ailesi.
Şok olmuştum böyle insanlar olamaz.
Aileleriyle tanışıyorlardı sadece arkadaşımın ünisinin bitmesini bekliyorlardı.
Neyse çocuk ailesinden dolayı arkadaşımdan ayrıldı.
Ayrılıklarının 3. senesi.
Arkadaşım yeni biri ile tanıştı 2 hafta sonra nişanları olacak.
İnanın kardeşim gibidir ve öyle temiz kalplidir ki.Huyunu suyunu davranışlarını biliyorum.
3 yıldır üstüne bi durgunluk çöktü, 3 yıl boyunca çektiği acılara bir ben şahidim.
Psikoloja bile gitti, normal bir filme giderdik kız ağlamaya başlardı.Her yerde gözleri dolu dolu gezerdi.
Her zaman onun yanında oldum destek olmaya çalıştım.
Son zamanlarda öyle garip ki sigara falan içmeye başladı, ne zaman evlerine gitsem duygusal müzikler dinliyor gözleri şiş yakalıyorum yine 3 yıl önceki o durgun ruh gibi hali var ağzını bıçak açmıyor.
Önceden aynı bankada çalışıyorduk hem çocukluk arkadaşım hemde iş arkadaşımdı geçen bankaya ziyaretine gittim fenalaşmış 5 dk önce hastahaneye götürdüler dedi arkadaşları.
Koştur koştur gittim gördüm falan uzanıyordu dinleniyordu doktor görünürde birşeyi yok bu aralar yoğun bir şekilde üzüldüğü birşey varmı falan diye sordu annesine.
Davranışları bana hala eski erkek arkadaşını unutmadığını gösteriyordu resmen o izlenimi alıyordum, onu yanlış anlamamı istemediği için söyleyemiyordu sanki bişeyleri.
Aynı sitede oturuyoruz ertesi gün işten geldim direk onlara gittim Pc odasının kapısına doğru çevriliydi kapıyı tıklatmamla açmam bir oldu o yüzden kapatmasına fırsat veremeden girdim içeri çocukla resimlerini silmemiş ona bakıyordu müzik açmış falan gözleri kan çanağı gibiydi :KK43: :KK43: :KK43: :KK43:
Ben şoka girdim gözlerim doldu onun o halini hatırlayınca şuan.
Unutamamış kızlar :KK43:
Ben arkadaşıma ne öğüt vereceğim ne yapacağım bilmiyorum.
Çocukta yıllardır kimse ile birlikte olmadı.
Bi çok ortak arkadaşım var sırf aklı onda olduğu için hayatına kimseyi alamıyor diyor yakın arkadaşları.
İnanın ne yapacağım konusunda hiç bir fikrim yok.
Sarıldı bana en az 15 dk aralıksız hıçkıra hıçkıra ağladı.
Ölüyorum ben falan diye.
Sakinleşince knuştuk biraz nişanlacağı kişiyi sevdiğini söylüyor iyi bir eş olacak iyi bir baba olacak ama aklımdan çıkmıyor o özge falan dedi.
Kızamıyorumda öyle kötü ki :KK43:
Nişan yerleri dahi tutuldu, nişanlacağım kesin hatta evleneceğim adamda o falan diyor ama canı yanarken bunu nasıl yapacak bilmiyorum.
N ediyeceğim bilmiyorum bana yardımcı olun lütfen :KK43:
Kimsenin başına gelmeden anlayamaz bu yüzden kınamadan yorumlarınızı yaparsanız sevinirim.
Teşekkür ederim
Ben kesinlikle ruhsuz, duygusuz biriyim. 3 senede unutulmaz mı biri. İnsan en derin yaralarını kapatıyor. En sevdiklerinin ölümü arkasından toplanıyor. 3 yıl sonra ve biriyle evlilik arifesindeyken bana çok melankonik geldi açıkcası.
Evlenmesin o zaman neden evleniyor?

Ben nişanlanamazdım sanırım sanki nişanlanacak diye daha çok acı çekiyor gibi :KK51:
eVET KUZUM ACI ÇEKİYOR, SİGARA KOKUSU ALSA ÖKSÜRÜĞE BOĞULAN KIZ HAFTALARDIR PAKET PAKET SİGARA İÇİYOR.
YENİ TERFİ ALDI GENÇ YAŞINDA BANKADA ÇOK İYİ BİR POZİSYONA GELDİ AMA ONUDA KAYBEDECEK KENDİNİ İŞİNE VEREMİYOR.
AY BİLMİYORUM YA :(

Kuzum ah kuzum :KK43:
Valla bütün motivasyonum yerlerde çok üzülüyorum :KK43:
Gerdek gecesini geçtim, nişanlacağı kişiyi sadece 1 kez öpmüş onu anlatırken bile ağla ağla öldü.
Sarılırken bile o aklıma geliyor, sanki özlem gideriyormuşum onunla gibi hissediyorum dedi.
Kızın psikolojisi yerinde değil benim kız kardeşim hiç olmadı onu o yerde görüyorum ve kendini resmen hayal dünyasının içine koydu, sarılırken eski sevgilisini düşünmesi ne demek sanki ona sarılıyormuşum gibi dedi.
Şok oldum gözlerim doldu.
Biraz sosyal aktivitelerimizi artırsak nasıl olur bilmiyorum
Kısa sürede iyi bi psikolok nasıl bulacağız bide onca nişan telaşı içinde hangi ara gidecek.
Zten kesin nişanlacağım diyor.
Ama çevre faktörü çok büyük bundan eminim çekiniyor böcüğüm :KK43:
bu vaziyetteyken yuva kurmak akıl karı değil.
diri diri mezara girmek gibi bişey.
kızın ailesi çok gaddarca davranmayacaksa vazgeçsin.
nişandan vazgeçmek kolay ama evlenip boşanmak kolay mı.
travma üstüne travma yaşayacak belki de Allah korusun hayatına mal olacak bir hata bu.
çevreyi bu kadar gözünde büyütmesin.mahvolacak kendi hayatı.
değer mi.
eğer yardımcı olmak istiyorsan vazgeçmesi için destek ol.gerekirse ailesine açılması için yardımcı ol.

bu vaziyetteyken yuva kurmak akıl karı değil.
diri diri mezara girmek gibi bişey.
kızın ailesi çok gaddarca davranmayacaksa vazgeçsin.
nişandan vazgeçmek kolay ama evlenip boşanmak kolay mı.
travma üstüne travma yaşayacak belki de Allah korusun hayatına mal olacak bir hata bu.
çevreyi bu kadar gözünde büyütmesin.mahvolacak kendi hayatı.
değer mi.
eğer yardımcı olmak istiyorsan vazgeçmesi için destek ol.gerekirse ailesine açılması için yardımcı ol.

Babası benim yanımda tam 2 kez aklında kimse kalmadı kızım eminsin dimi dedi, babası dahi anlamıştı 1 ay önce söyledi kız eğer hayır deseydi nişana onay vermeyecekti.
Çok denedim sevmediğin biri ile evlenme diye ama kararlı gibi :(

Eski sevgilisiyle ortak arkadaşlarınız varmış madem, onunla sen görüşmeyi denesen? Durumu biraz anlatsan ve ağzını yoklasan.

Babası benim yanımda tam 2 kez aklında kimse kalmadı kızım eminsin dimi dedi, babası dahi anlamıştı 1 ay önce söyledi kız eğer hayır deseydi nişana onay vermeyecekti.
Çok denedim sevmediğin biri ile evlenme diye ama kararlı gibi :KK43:
arkadaşının annesi ile belli bir samimiyetin var ise ona biraz çıtlatsan.
ne bileyim yardım bu şekilde olur.
sonuçta durumu belli.
melankoliye kaptırmış kendini iyice.gerçekleri göremiyor sağlıklı düşünemiyor.
birlik olup bir psikologla görüştürebilirsiniz.
yol yakınken kurtarmakta fayda var.
arkadaşın onun hayallerini nasıl yıkarım derken bile nişanlanacağı adama haksızlık yapıyor.
sevmediği bir adama seviyormuş gibi yapıp onu da cehennem gibi bir evliliğe sürüklemek te neyin nesi.
bunun neresi fedakardlık,neresi iyilik.
aksine en büyük hata,en büyük haksızlık bu.
o adam karısının kendisini değil başkasını sevdiğini öğrenince nolacak?
ama yine de kendisiyle evlendiği için ona minnettar mı olacak?
dediğim gibi tamamen mantık dışı hareket içinde arkadaşın ve eğer sen de imkanın var ise ailesinin bu işe el atmasını sağla.

ayyyy bunlar dahada kötü...
nişanlanıcagı kişiye içi ısınsa. etrafındakilerin boş bogazlıgı yüzünden sogurki.
nişanlılık dönemini uzun tutsun. aklındakini silmeye calışsın.
iki arada bi derede kalmış ya.

Nişanlılık dönemini uzun tutacak canım, benim düğünümden 1 ay sonraya düşünüyor.
Yaklaşık 8 ay falan var.
Valla bende melenkoliğe bağladım hiç konuşmuyor kimse ile o kadar çok zayıfladı ki odasından dışarı bile çıkmıyor.
İşle alakalı şeyler var odamda çalışıyorum diyor annesine.
Bi kere eski sevgilisi 1 ay önce bi şarkı paylaşmıştı duygusal birşey yaklaşık 3 hafta boyunca onu dinledi sonunda annesi benim yanıma G... nin profiline baktım babanın facesinden o bu şarkıyı paylaşmış bu yüzden mi dinliyorsun kızım dedi saçından falan öpmüştü oda ne alaka anne görmedim bile dedi.
Ben bile farketmemiştim bu anneneler ne cin.
Çok anlayışlı ailesi melek gibiler, ama kız nişanlanacağm dediği için birşey diyemiyorlar.

Eski sevgilisiyle ortak arkadaşlarınız varmış madem, onunla sen görüşmeyi denesen? Durumu biraz anlatsan ve ağzını yoklasan.

Canım çok uzak bir şehire taşındı :(
Aramızda yaklaşık 6 saat var.
Ayrıldıktan sonra başka bir kuruma tayinini istedi ve gitti.
Çok uzun zamandır telde bile görüşmedik maalesef.
Zaten bu saatten sonra olacağını düşünmüyorum asla kabul etmez çocuk biliyorum.
Resmen evlenip boşanmış gözü ile bakarlar.

arkadaşının annesi ile belli bir samimiyetin var ise ona biraz çıtlatsan.
ne bileyim yardım bu şekilde olur.
sonuçta durumu belli.
melankoliye kaptırmış kendini iyice.gerçekleri göremiyor sağlıklı düşünemiyor.
birlik olup bir psikologla görüştürebilirsiniz.
yol yakınken kurtarmakta fayda var.
arkadaşın onun hayallerini nasıl yıkarım derken bile nişanlanacağı adama haksızlık yapıyor.
sevmediği bir adama seviyormuş gibi yapıp onu da cehennem gibi bir evliliğe sürüklemek te neyin nesi.
bunun neresi fedakardlık,neresi iyilik.
aksine en büyük hata,en büyük haksızlık bu.
o adam karısının kendisini değil başkasını sevdiğini öğrenince nolacak?
ama yine de kendisiyle evlendiği için ona minnettar mı olacak?
dediğim gibi tamamen mantık dışı hareket içinde arkadaşın ve eğer sen de imkanın var ise ailesinin bu işe el atmasını sağla.

Annesi ile bi konuşmak istiyorum ben :(
Ya bana o gün dedi ki sarılırken bile onu hayal ediyorum sanki onunla özlem gideriyorum dedi.
Huzur doluyor içim falan dedi sarıldıktan sonra.
Ben donup kaldım gerçekten iyi değil.
Bi Dr araştırıyorum.
Nişanlanacağı kişide doktor olduğu için tanıdığı olur diye korkuyorum açıkçası.

Zorla ayırdıkları için arkadaşında saplantı haline gelmişte olabilir farkında değildir. Sevdiği kişiyle kurduğu hayalleri başkasıyla yaşama fikri ve bunun yaklaşması eski acılarını daha da depreştirmiştir belki.
Nişanı hemen yapmasınlar en azından bunun için uğraşabilirsin. İlle nişanlanacağım deme nedeni nasılsa ben istediğimle evlenemedim kim olursa olsun bundan sonra düşüncesi de olabilir. Sen hemen bir doktora götür onu anlatsın derdini döksün içini bir doktora.

Birisini severken lutfen baskalarinin duygulariyla oynamasin kimse.o cocugun sucu ne simdi?madem unutamadi evlenmesin unutunca evlenir.boyle evleniyorlar sonra eski sevgilim aradi görüşüruyorum diye konu aciyorlar buraya.eski sevgilisi onu sevseydi ailesine resti ceker ben bu kizi seviyorum derdi.

Kuzum yeminle gözlerim doldu:KK43::KK43:
İçim nasıl sızladı anlatamam:cry::cry:
O çocuğada yazıklar olsun sevdiğinin yanında duramamışş..
zırıl zırıl çocuk gibi ağlar mı erkek adam..
Ahh yavrum arkadaşına nasıl üzüldüm..
İnşAllah Rabbim gönlünü ferahlatır unutturur onu..

Yalnız doktorada kafam takıldı ailede herkes eski çocuğu konuşuyor babası yanlışlıkla onun ismiyle hitap ediyor fln ama doktordan hiç ses çıkmıyorsa içinde biriktiriyor demektir evlenincede kıza patlaması kesindir...
Dikkat edin yani çok sessiz olmakta çok iyi bir şey değil..
Bu arada doktorda pek aşık değil gibi sanki olmazsa bitirir fln demiş arkadaşın çünkü..

Back
X