Örtünmek İsteyipte Örtünemeyenler Buyrun

ben küçükken hep okul bitince kapancam derdim okul bitti
evlenince demeya başladım evlendim
şimdide açık olmayı seviyorum saçlarımı boyamayı şekil vermeyi kapanmayı kendime yakıştıramıyorum ama çok istiyorum bi ara baya bi karar vermiştim hatta yeni aldığım elbiselerimi hep uzunkollu almaya başlamıştım ama çalışmayabaşlamıştım hava çok sıcaktı cesaret edemedim
şimdi birazdaha yaşlanınca diyorum 35 ten sonra

bende hep erteliyorum:gitme:ama gerçekten bi an önce kapanmak istiyorum artık

iyi geceler arkadaşlar
bende bir kaç ay önce kapandım çok şükür. Gerçekten bende çok çelişkilere düştüm.Öncelikle Rabbim yardımcınız olsun.
İkilemde kalmak güzel şey aslında.Kişiyi ayakta tutan.kendisini anlayabilecek kimsenin olmadığını kişiyi Rabb'inden başka kimsenin teselli edemeyeceğini anladığı anlardır....
Bir de hatırımda kalan bir sözü size aktarmak istiyorum:
Takva,kişinin iyi ile kötü arasında kalıp iyiyi seçmesidir.
Allah herkesin gönlüne sevgisini versin inşeAllahhh.....opuyorumnanaktan

bu konu tam bana uygunmuş
bigün cesaret ettim haftanın başında kapanacaktım
aileme söyledim anneme ve anneanneme karşı çıktılar ve konu öyle kapandı gitti
hala içimde istek var ama soru işaretleri çok fazla
önümüzdeki sene üniversiteye başlayacağım yapabilirsem o yeni ortama girmeden yapıcam yapamazsam bi 4 sene daha erteleyeceğim:gitme:

Son düzenleme:

ben de konuyu açtığımda kızılmıştı. sonra kesin karar verdiğimde de kimseye sormadım, itirazlarını dinlemedim. okul devam ediyordu, ilk zamanlar okulun kapanmasını bekliyordum ama baktım okul bitecek gibi değil, dedim ne alakası var okulla istiyosan kapan. öyle de yaptım. aileme kapanıyorum dedim kapandım. itirazlar oldu. okulda da açtım, 5 sene açık gidip birdenbire perukla okulda gezemem dedim. Allah affetsin, doğru olmadığını biliyorum ama bir yerden başladım diye düşünüyorum aksak olsa da. okulun bitmesini beklemediğim için pişman değilim. kapanmak bana bir şey kaybettirmedi, aksine uzun zamandır istediğim kendi iç huzurumu kazandırdı. sonuç olarak diyorum ki, kararlı olmak lazım. o yüzden önce kendinizi ikna edin bacılar.

okurken içimden mutlu bir his tarif ediemiyceğim bir huzur oldu. hel ki bunu bazılarının başarmış mutluluğunu paylaşmış olduğu yazıları okudukça arttı. sevindim.
Allah herkesin gönlüne göre versin ve kolaylık azim sabır versin diyorum.
şuan kapalı değilim. ama eşarplı insanlara ayrı bir sempatim var.

Bunu aslında ben de istiyorum, çünkü ölümün zamanı yok, seneyesi, 35 yaşına gelincesi yok, bunu hergün her haber izlediğimde hissediyorum eyvahedigeldismile Ama benim önceliğim namaz kılmak. Namaz gerçekten dinin direği gibi hissediyorum. Dünyadaki işlerime günde 5 kez ara verip de Allah'ı hatırlamayınca iç huzurum olmuyor.Napsam da mutlu olamıyorum.Çok mutlular, gençler güzeller de şimdi sadece birer siyah beyaz fotograf olmadılar mı? 27 senesi geçti , bi 27 sene daha var mı acaba? Oooof of. Ölümden korkmamak için, dünyada da huzurlu olmak için inançlarımı sağlamlaştırmak sonra da ona uygun yaşamak istiyorum ama sanırım biraz sürü psikolojisine ihtiyacım var bu konuda. Etrafta örnek alacak kimse olmayınca kapılıp gidiyorum ben de bu medya dünyasına :kedi:

aynen limoncum dediklerine harfiyen katılyorum
birde bende iş bulamama korkusu var

aynen limoncum dediklerine harfiyen katılyorum
birde bende iş bulamama korkusu var

öğretmensen iş bulman kolay olur. İslami geleneklere sahip özel okullardan birine kayıt olabilirsin. Ya da müşteriyle direkt ilişki içinde olmayacagın bir meslekse bir nebze daha araya araya bulabilirsin.Ama bankacıysan imkansıza yakın :1no2:

açık öğretime kayıt olucam canım.zaten benim için çok sınırlı meslekler var oonlardada kapalı nasıl iş bulurum bilmiyorum
ramazanda kapanıcam diye kendime söz vermiştim ama yine yapamadım

arkadaşlar insan yürekten istediği şey için bir dakika bile beklemez...canınız tatlı yemek istediğinde ayy dur bakiim şartlar olgunlaşsın öyle yiyeyim diyormusunuz??
hepinizden çok özür dilerim ama ben bu türlü tereddütleri olan kişilerin gerçekten samimi olmadığına, yalnızca "cennete girmek" için kapanmak istediklerine ve bunun da çıkarcılık olduğuna inanıyorum...ben öyle düşünüyorum...

polemik yaratmayacağım, birdaha girip cevap da vermeyeceğim sadece sormak istedim yukarıda işaretlediğim cümlemidir kapanma nedeniniz???? öyle ise biraz daha düşünün derim ben...

bu arada ben kapalı değilim kapanmayı da hiç düşünmedim eğer öyle bir düşüncem olsaydı bir saniye tereddüt etmezdim ne ailem ne çevre ne başka bişey etkili olamazdı.....

Ben de aynı şekilde, bu konuda kesinlikle tartışma yaratmak ve konunun kapanmasına sebep olmak istemem, çünkü bir kadın platformunda en çok konuşulması gereken konulardan birisinin bu olduğunu düşünüyorum. Ama kapanmanın cenneti haketmek için yapılmasının ne sakıncası var ki? Tabii ki de çıkarcı olunacak.Allah'ım emri değil mi zaten, ahiretteki çıkarınız için şunları yapın bunlardan uzak durunlar? Çıkar için olmasa neden örtünsün ki bir insan? Sonunda herşey çıkara dayanmaz mı? Bu dünyada Türkiye gibi bir ülkede rahat yaşamanız da çıkaranızadır, ahirette cenneti haketmek de. Neresi yanlış anlamadım ben. İnsan nihayetinde pragmatist bir varlıktır. Hep kendi çıkarını ve faydasını maksimize etmek ister zaten, yaratılışı böyledir.

kapanmayanlar da cehennemi istiyo diyelim o zaman sizin bu dediklerinize göre? öyle mi? CADIARZU hadi o çıkarcılık yapıyo dediğinize göre, e o zaman siz Allahın cennetine sırt mı çevirmiş oluyosunuz?

başkasının kafasının içine girip de tahminlerde bulunmak ne kolay. sen kalk provokatif mesaj yaz, sonra ekle "polemik yaratmak istemiyorum" diye, o zaman dediklerine "ah canım doğru söylüyosun" diye cevap vermemizi bekle, yok öyle yağma. polemik yaratmak istemiyosan bu saçma düşüncelerini kendine sakla.

Valla ben kapananların çoğunu anlamıyorum

Makyaj yapıyorlar----Ben de yapıyorum

Dar giyiyorlar----------Ben de giyiyorum

Sigara içiyorlar--------Ben de içiyorum

Barlara gidiyorlar------Ben de gidiyorum

Beyaz pantolon giyiyorlar---Ben GİYMİYORUM

Bazıları etek giyiyor(bacaklar belli) -----Ben de giyiyorum

Sandalet giyiyorlar--------Ben de giyiyorum

Fark :kafamdaki,kolumdakinden farksız kıllarım(uzun olduğunda adı : Saç )

Ben,cennete gidemeyecem desenize vah vah

Cehennemde bağırcam ama bu HAKSIZLIK diye

Hakkımı helal mi edeceğim....

Saçma bir mantık olmuş çiğdem..
Senin mantığına göre Allah bize cenneti bildirmemeliydi. haberimiz bile olmazdı bana inanın ötesi yok derdi..
Ama demedi nefisli yarattı çünkü bizi nefsimiz için de önümüzde bir hedef olmalı.
Allah'ın emri elbette ama kulunu ödüllendireceğini bildirmiş bunu da paylaşıp daha büyük bir aşki ile örtünmenin nesi garip..
O kadar insan cennete ki hurma için mi örtünüyor yani yapmayın yahu..
Allah emretti diye örütünüyor,onları demoralize olduklarında harekete geçiren dinamik ise ödül hedefi..?
Allah böyle uygun görmüş .. Bize laf düştüğünü sanmıyorum... Dileseydi bildirmezdi cennet ve cehennemi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…