Valla ben kapananların çoğunu anlamıyorum
Makyaj yapıyorlar----Ben de yapıyorum
Dar giyiyorlar----------Ben de giyiyorum
Sigara içiyorlar--------Ben de içiyorum
Barlara gidiyorlar------Ben de gidiyorum
Beyaz pantolon giyiyorlar---Ben GİYMİYORUM
Bazıları etek giyiyor(bacaklar belli) -----Ben de giyiyorum
Sandalet giyiyorlar--------Ben de giyiyorum
Fark :kafamdaki,kolumdakinden farksız kıllarım(uzun olduğunda adı : Saç )
Ben,cennete gidemeyecem desenize vah vah
Cehennemde bağırcam ama bu HAKSIZLIK diye
Hakkımı helal mi edeceğim....
Saçma bir mantık olmuş çiğdem..
Senin mantığına göre Allah bize cenneti bildirmemeliydi. haberimiz bile olmazdı bana inanın ötesi yok derdi..
Ama demedi nefisli yarattı çünkü bizi nefsimiz için de önümüzde bir hedef olmalı.
Allah'ın emri elbette ama kulunu ödüllendireceğini bildirmiş bunu da paylaşıp daha büyük bir aşki ile örtünmenin nesi garip..
O kadar insan cennete ki hurma için mi örtünüyor yani yapmayın yahu..
Allah emretti diye örütünüyor,onları demoralize olduklarında harekete geçiren dinamik ise ödül hedefi..?
Allah böyle uygun görmüş .. Bize laf düştüğünü sanmıyorum... Dileseydi bildirmezdi cennet ve cehennemi
cehenneme gideceğinizden de eminsiniz maşallah, de orda ses yankı yapıyo olabilir -büyük ya- ona göre tesisatı kurun bağırın emi :ecrin_bebek:
doğru keşke bildirmeseydi de biz de cennet-cehennem kaygısı ile değil sadece Allah rızası için yaşasaydık...cennet-cehennemin lafını bile etmeseydik...Herkesin kaygısı ve öncelikle neyi önemsediği kendisine kalmış...Ve kimi nasıl değerlendireceğini yaradan bilir....
İnsan "cenneteki hurma" için yaşamaz...dünyaya değer katmak, doğru yaşamak, Allah rızasını kazanmak için yaşar...ve böyle yaşayan bir insanın cennet-cehennem kaygısı olmaz...ve yaptığı işte bunu dile getirme ihtiyacı bile hissetmez...bilmem belki de böyle bişeydir anlatmak istediğim....
ve niyeti ödül-ceza değil de gerçekten "Allah rızası" olan bir insan inandığı şeyi yapmak için de tereddüt etmez...belki budur söylemek istediğim ve belki bunu anlayan bir kişi yarın tereddutsüz istediği şekilde yaşamaya başlar....anlayabilen ne demek istediğimi rahatlıkla çözer....
ve nefsin hedefi cennet değil inandığı şeyi yapmanın iç huzuru olmalı, gerisi kendiliğinden gelir...cennete girmek amaç derseniz konuyu öğrenen değil sadece not için ezberleyen öğrenci durumuna düşersiniz ....özde yapılan şey aynıdır ama neden farklıdır ve sorarım hangisi daha sağlamdır...?? dersi öğrenmiş bir öğrenci de asla demoralize olamaz bu yüzden ödül ya da ceza onu pek ilgilendirmez sadece yapması gerekeni yapar...
neyse ben konuyu uzatmayacağım...polemik yaratmak istemiyorum dememin sebebi "samimi olmama" düşüncemi açıklamamdır, üstüne alınanlar olabilir ama hiç gerek yok....
SAMİMİ OLUN, İSTEYİN VE İNANDIĞINIZ ŞEYİ YAPIN.....
,İşte bu mantığı bir yerlerde okuyunca, bu mantığın tezahürü olan parkta bahçede öpüşen türbanlı kızların fotoğraflarını biriktirip maillerinde facebooklarında birbirlerine gönderenleri gördükçe cinlerim tepeme hücum ediyo. Bu dediklerin neyi anlatıyor? Neyi ispatlıyor ki? Kapananlar "yanlış" kapanıyorsa suç kapanmanın kendisinde mi? Sen öyle bir kapan ki bu yanlışları yapma o zaman, ne güzel yanlış olduğunu görüyorsun.Ama o gördüğün yanlışı sadece " ben açığım onlar kapalı ama ben üstün ırk'ım" a getirecek eşleştirmeler yapmaktan başka neye yarıyor.Allah katında da böyle mi diyebileceğiz? Allah'ım sen örtünmemi istedin ama ben etrafıma baktım, örtünenler beyaz pantolon giyiyordu ben giymiyordum, işler yolunda sandım, ben onlardan daha iyi müslümanım sandım mı diyeceksin? Demezler mi sana, o yanlışıydı ama biz sana doğrusunu da anlatmıştık, neden bizim tarifmize değil de ahalinin yaşayışından kendine referans noktaları çıkarıp ona göre kendini ayarladın diye ? Kısacası sorun islamda değil, onu yanlış yaşayan müslümanda. Lütfen onların yanlışları sizi doğrulardan uzaklaştırmasın.
,İşte bu mantığı bir yerlerde okuyunca, bu mantığın tezahürü olan parkta bahçede öpüşen türbanlı kızların fotoğraflarını biriktirip maillerinde facebooklarında birbirlerine gönderenleri gördükçe cinlerim tepeme hücum ediyo. Bu dediklerin neyi anlatıyor? Neyi ispatlıyor ki? Kapananlar "yanlış" kapanıyorsa suç kapanmanın kendisinde mi? Sen öyle bir kapan ki bu yanlışları yapma o zaman, ne güzel yanlış olduğunu görüyorsun.Ama o gördüğün yanlışı sadece " ben açığım onlar kapalı ama ben üstün ırk'ım" a getirecek eşleştirmeler yapmaktan başka neye yarıyor.Allah katında da böyle mi diyebileceğiz? Allah'ım sen örtünmemi istedin ama ben etrafıma baktım, örtünenler beyaz pantolon giyiyordu ben giymiyordum, işler yolunda sandım, ben onlardan daha iyi müslümanım sandım mı diyeceksin? Demezler mi sana, o yanlışıydı ama biz sana doğrusunu da anlatmıştık, neden bizim tarifmize değil de ahalinin yaşayışından kendine referans noktaları çıkarıp ona göre kendini ayarladın diye ? Kısacası sorun islamda değil, onu yanlış yaşayan müslümanda. Lütfen onların yanlışları sizi doğrulardan uzaklaştırmasın.
bana artı rep vermişsiniz ama bi yanlış anlaşılma olmuş sanırım. sizin düşüncenizde biriyle aynı noktada hatta partikülde dahi anlaşabilmem mümkün değil. çiğdem hanıın yazdıklarını ve cevabımı iyi okumamanızdan olsa gerek.
hak helal etmiyosunuz da, size kapalılara hak helal etmeme hakkını kim verdi? ne hakkınız var ki o insanların üstünde. komik komik komik.boshayallersmile cehenneme gideceğinizden de eminsiniz maşallah, de orda ses yankı yapıyo olabilir -büyük ya- ona göre tesisatı kurun bağırın emi :ecrin_bebek:
Cennet de cehennem de bu yaşadığın dünyada
Ama bunu göremeyene ne yazık
rep sadece birbirini dirsek desteği olsun diye verilmez
neden verdiğimi anlamak için dönüp bakın yazdığınıza
Allah'ın kadınlardan istediği sadece baş örtüsü de makyaj doğru mu
Erkeğin dikkati bence kadının her yerinde
Kaşında gözünde
rüzgar vurduğunda kalçasına yapışan elbiselerinde
vücutlarını sımsıkı saran kıyafetlerle Allah'ı kandıranlar cennetlikse evet
ben cehennemliğim laelaelaelaelae
Oradkai vurguyu bile anlamamışsanız ne mutlu size
arkadaşlar bende yıllardır düşündüğüm şeyi 3 hafta önce Allahın izniyle başarmış bulunuyorum... 2 ay önce evlendim eşimin ailesinde ve çevrede hiç kapalı yok, öğretmenim ve bazı öğrencilerimi kaybedebilirim çünkü özel ders veriyorum... Ama inanın bunların hiç birini önemsemedim Allah rızası için kapandım kendimi bilerek kimseye özenmeyerek... Eşime nişanlıyken söyledim ben böyle bi insan olucam ilerde kabul edersen ne ala yok etmezsen ona göre yolumuzu çizelim dedim ona da haksızlık etmemek için! Allah ondan da razı olsun sonuna kadar seninleyim her ne karar alırsan al dedi...İnanın kimseden çekincem yok yalnızca Rabbim kabul etsin inşallah ve isteyen herkese nasip etsin...
Maşallah Allah kabul etsin ErdeminE cim, darısı başımıza inşallah.. Allah bize de o kararlılığı ve özgüveni versin diye dua edin olur mu..
Ben doğru okumuş ve okuduğunu doğru yorumlamış biriyim
Kapan diye bir cümle bile yok kuran'da ama nedense
işine gelen bunu böyle yorumluyor
Hatta konular böyle başlıyor
Ben açık hem de çok açık bir kızdım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
Eeee açıldın saçıldın her tarafını gördüler
Şimdi kapandın
Pehhh hihoyyyt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?