Örtünmek İsteyipte Örtünemeyenler Buyrun

Hakkımı helal mi edeceğim derken ..?
Kime etmeyeceksiniz tövbe haşa..?

Arkadaşlar.. Bu tip mesajlara cevap bile vermemeniz
sizin hayrınızadır diye düşünüyorum..
Bırakın sordukları sorular ve söyledikleri laflar havada kalsın..

Bende sizin yaşadıklarınızı yaşamış, hissettiklerinizi hissetmiş biriyim..

Lise çağlarımda çok.. çok açık bir kızdım..
Hatta hani okullarda en tanınmış gözde kızlar olur ya,
işte onlardan biriydim.. Ve tesettür aklımda, fikrimde bile yoktu..
Evet çok açıktım ama, her zaman ağır başlıydım..
Ama erkeklerin bana olan iğrenç ilgilerinden, o kadar bunalmıştım ki..
İlgi görmek, hayran olunmak çok güzel şeylerdi..
Ama biraz derinden düşününce, kızlar tarafından çok kıskanılan,
erkekler tarafından da hep arzulanan bir yaratık olmak,
beni oldukça yormuştu..
Hayatımda hep birşeylerin eksikliği vardı..
Ne olduğunu bir türlü bulamıyordum..
Ben ailemin tek kızıydım..
Önümde akıl alabileceğim kimsem yoktu..
Annemle ilişkilerimiz çok kopuktu..

Neyse..
Lise bitti.. Ben kendimi eve kapattım..
İçimdeki o boşluk neyse, onu aradım durdum aylarca..
Beni yiyip bitiren birşeydi bu..
Düşünmekle bulmam imkansızdı.. Elimde kitaplar..
Ne elime geçerse okuyordum..

Derken birgün elime bir kitap geçti..
Arkadaşımdan ödünç aldığım bir kitap..
Hayatım değişti..
Aradığımı buldum..
O kitabın bitmesini hiç istememiştim..
Ama bittiğinde, bende kararlı bir şekilde duruyordum artık hayata karşı..

O gece sabaha kadar ağladım..
Sabaha kadar af diledim Allah'ımdan.. Ve bana yardım etmesini diledim..
Kapanacaktım.. Ama ailem bunu istemeyecekti..
Hele babam.. Evde facia olacaktı..

O sabah önce namazlarıma başladım.. Sıfırdan öğrendim..
Çünkü hiç bilmiyordum.. Sureleri ezberledim..
Namaz nasıl kılınır, iyice öğrendim.. Ve ilk olarak namazdan başladım..
Kendimi namazla sınadım.. Bıkacak mıyım.. Geçici bir heves mi benimki?
Ama değildi..
Kapanma hevesiyle yanıp tutuşuyordum..
Ve her geçen gün artıyordu bu isteğim..
.....................

Sonuca geleyim.. Tüm imkansızlıklarıma rağmen.. Babama rağmen.. KAPANDIM..
Başörtü alamayayım diye, beş kuruş vermediler bana.. Alamadım hatta..
Bende evden çıkmadım hiç.. Dedim ki, eğer beni bu şekilde engelleyecekseniz,
Bende bu evi tesettür olarak kullanırım ve çıkmam dışarı..
Karar verdiğim andan itibaren, hiçbir erkek görmedi beni açık olarak..
Kapanamadığım halde..
Namazlarım benim en sevgili arkadaşımdı.. Ne de güzel anlıyordu beni onlar..
Öyle bir huşu vardı ki bende..
Anlatamam..

Sonunda, bizimkiler baktılar ki ben çok kararlıyım..
Masaya vurulan yumruklar yumuşadı.. Hiçbir zaman teşvik edip, kutlamadılar,
onaylamadılar beni ama, en azından sesleri de çıkmadı..

Ennn sonunda ne oldu biliyor musunuz..
Bana o kadar karşı çıkan babam bile, seneler geçtikçe ve
bendeki "müslüman portresini" gördükten sonra; aslında tesettürlülerin hiç te
ÖCÜ olmadıklarını idrak etti..

Ve nur içinde yatsın babacığım, son yıllarını elinde YASİN' lerle geçirdi..
Annem, dinini öğrendi.. bilinçlendi..
Ben Üni. gittim.. Mücadelelerle de olsa kapalı olarak okuyabildim.. (15 sene önce..)

Şükür Rabb'ime, o gün bu gündür kapalıyım..
Aslında o kadar ayrıntı var ki anlatacak, anlatsam ağlatır insanı..

Kolay birşey mi?
Değil..
Gerçekten... Ama gerçekten hazır mısınız?
Dalga geçecekler sizinle..
Arkadaşlarınız sizi terkedecek..
Bakışlar değişecek..

Ama alacağınız lezzet.... Dünya nimetlerinin hiçbirinde olmayacak kadar müthiş olacak..
Dualarım sizinle..

Ne kadar da uzun yazmışım, hakkınızı helal edin yaa..

Aklıma geldi o günler..
Farkına bile varamadım.. :kedi:

bana artı rep vermişsiniz ama bi yanlış anlaşılma olmuş sanırım. sizin düşüncenizde biriyle aynı noktada hatta partikülde dahi anlaşabilmem mümkün değil. çiğdem hanıın yazdıklarını ve cevabımı iyi okumamanızdan olsa gerek.

hak helal etmiyosunuz da, size kapalılara hak helal etmeme hakkını kim verdi? ne hakkınız var ki o insanların üstünde. komik komik komik.boshayallersmile cehenneme gideceğinizden de eminsiniz maşallah, de orda ses yankı yapıyo olabilir -büyük ya- ona göre tesisatı kurun bağırın emi :ecrin_bebek:

doğru keşke bildirmeseydi de biz de cennet-cehennem kaygısı ile değil sadece Allah rızası için yaşasaydık...cennet-cehennemin lafını bile etmeseydik...Herkesin kaygısı ve öncelikle neyi önemsediği kendisine kalmış...Ve kimi nasıl değerlendireceğini yaradan bilir....

İnsan "cenneteki hurma" için yaşamaz...dünyaya değer katmak, doğru yaşamak, Allah rızasını kazanmak için yaşar...ve böyle yaşayan bir insanın cennet-cehennem kaygısı olmaz...ve yaptığı işte bunu dile getirme ihtiyacı bile hissetmez...bilmem belki de böyle bişeydir anlatmak istediğim....

ve niyeti ödül-ceza değil de gerçekten "Allah rızası" olan bir insan inandığı şeyi yapmak için de tereddüt etmez...belki budur söylemek istediğim ve belki bunu anlayan bir kişi yarın tereddutsüz istediği şekilde yaşamaya başlar....anlayabilen ne demek istediğimi rahatlıkla çözer....

ve nefsin hedefi cennet değil inandığı şeyi yapmanın iç huzuru olmalı, gerisi kendiliğinden gelir...cennete girmek amaç derseniz konuyu öğrenen değil sadece not için ezberleyen öğrenci durumuna düşersiniz ....özde yapılan şey aynıdır ama neden farklıdır ve sorarım hangisi daha sağlamdır...?? dersi öğrenmiş bir öğrenci de asla demoralize olamaz bu yüzden ödül ya da ceza onu pek ilgilendirmez sadece yapması gerekeni yapar...

neyse ben konuyu uzatmayacağım...polemik yaratmak istemiyorum dememin sebebi "samimi olmama" düşüncemi açıklamamdır, üstüne alınanlar olabilir ama hiç gerek yok....
SAMİMİ OLUN, İSTEYİN VE İNANDIĞINIZ ŞEYİ YAPIN.....

Son düzenleme:

Canım kusura bakma ama bu mantık o kadar havada kalıyor ki, cennet için değil, Allah rızası için yapılsın diyorsun da , Allah'ın rızasını kazanmanın sonucu ne? Cennete gitmek değil de ne? Derinss'in dediği gibi, Allah kitaplarında binlerce kez cennet vaadetmiş. Etmezdi, ben sizden razı olayım diye yapın derdi. O zaman eksik kalmaz mıydı birşeyler ? Bizden razı olacak da , eeee? Sonra? Razı olduğunu nasıl anlayacağız? Bize nasıl bir faydası olacak? İlk mesajımda da dediğim gibi, insanlar faydacı varlıklardır ve yaratanı bunu bildiği için onlara bir mükafaat önermiştir.Sen tutmuşsun mükafaat için mi yapacaksınız diyorsun. Bir de şu ilkokuldan beri anlamadığım "not için çalışan öğrenci"mantığıyla açıklamaya çalışmışsın bir "eğitimci" olarak. Bazen bazı dersler o kadar angarya gelir ki, o kadar zorlanırsın ki, sadece not için çalışırsın. Allah da bazı zorluklara bu şekilde katlanmamızı öğütlemez mi? Başınıza gelen kötülükte sabredin şükredin, mükafatlandırılacaksınız demez mi? Zaten burada konuşan insanlar da "içime sinmiyor ama napalım işte, işin ucunda cennet var" demiyor örtünmek istiyorum derken. İçim huzursuz o yüzden örtünmek istiyorum diyor. Bence yazılan yorumları okurken biraz daha derinlemesine düşünüp insanların demek istediklerini daha iyi anlamaya çalışmalısınız.

,İşte bu mantığı bir yerlerde okuyunca, bu mantığın tezahürü olan parkta bahçede öpüşen türbanlı kızların fotoğraflarını biriktirip maillerinde facebooklarında birbirlerine gönderenleri gördükçe cinlerim tepeme hücum ediyo. Bu dediklerin neyi anlatıyor? Neyi ispatlıyor ki? Kapananlar "yanlış" kapanıyorsa suç kapanmanın kendisinde mi? Sen öyle bir kapan ki bu yanlışları yapma o zaman, ne güzel yanlış olduğunu görüyorsun.Ama o gördüğün yanlışı sadece " ben açığım onlar kapalı ama ben üstün ırk'ım" a getirecek eşleştirmeler yapmaktan başka neye yarıyor.Allah katında da böyle mi diyebileceğiz? Allah'ım sen örtünmemi istedin ama ben etrafıma baktım, örtünenler beyaz pantolon giyiyordu ben giymiyordum, işler yolunda sandım, ben onlardan daha iyi müslümanım sandım mı diyeceksin? Demezler mi sana, o yanlışıydı ama biz sana doğrusunu da anlatmıştık, neden bizim tarifmize değil de ahalinin yaşayışından kendine referans noktaları çıkarıp ona göre kendini ayarladın diye ? Kısacası sorun islamda değil, onu yanlış yaşayan müslümanda. Lütfen onların yanlışları sizi doğrulardan uzaklaştırmasın.

süprizzzzzsüprizzzzzalkisalkisalkis

Ben doğru okumuş ve okuduğunu doğru yorumlamış biriyim

Kapan diye bir cümle bile yok kuran'da ama nedense

işine gelen bunu böyle yorumluyor

Hatta konular böyle başlıyor

Ben açık hem de çok açık bir kızdım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Eeee açıldın saçıldın her tarafını gördüler

Şimdi kapandın

Pehhh hihoyyyt

Cennet de cehennem de bu yaşadığın dünyada

Ama bunu göremeyene ne yazık

rep sadece birbirini dirsek desteği olsun diye verilmez

neden verdiğimi anlamak için dönüp bakın yazdığınıza

Allah'ın kadınlardan istediği sadece baş örtüsü de makyaj doğru mu

Erkeğin dikkati bence kadının her yerinde

Kaşında gözünde

rüzgar vurduğunda kalçasına yapışan elbiselerinde

vücutlarını sımsıkı saran kıyafetlerle Allah'ı kandıranlar cennetlikse evet

ben cehennemliğim laelaelaelaelae

Oradkai vurguyu bile anlamamışsanız ne mutlu size

Onlar kendilerinin cennetlik olduğunu iddia ediyorsa -burada kimse iddia etmedi- bırak o onların hatası olsun. Allah'ı kandırmak mümkün mü? Onlar kendi vicdanını kandırsın varsın. Kapanınca daracık kot pantolon giyme zorunluluğu da var mı ? Ben kapanmak isteyen birisi olarak "ama kapalılar dar pantolon giyiyor" diyerek kapanma isteğimden vazgeçersem pire için yorgan yakmış olmaz mıyım ? Kapanmak ve dar pantolon giymemek aynı anda mümkün sonuçta. Tekrarlıyorum, sorun islamda değil, onu yanlış yaşayan müslümanda.

Şunu unutmuşum , ekleyim. Cannetin de cehennemin de sadece bu dünyada olduğunu düşünen biriyle zaten temelden bazı düşüncelerimiz çok farklıdır. Yazınızın o kısmını, bu mesajımı yazdıktan sonra farkettim. Bu yüzden sizin yazdıklarınıza cevap vermemek daha uygun olacak sanırım. Çünkü törpülenmeyecek fikir ayrılıklarımız olduğunu anladım.

Adı üstünde örtünmek isteyenler sohbet konusu belli,ama konu yine çarptırılmış,tesettür konusu oldumu açık arkadaşlar kapalıların ne kadar kötü yönü varsa yazıyo,amaç burda tesettürün güzel yönlerini göstermek,tesfik etmek.Açık arkadaşlarn düşüncesi kötü yönleri gösterip böyle kapanacaksa kapanmasın yönünde ise siz doğru kapanın (herkese değil polemik oluşturanlara sözüm), ben hiç bir kapalı arkadasın gidipte saçımı sarıya boyatmak istiyorum topiğinde boyatma, günah vs vs yorum yaptıgını görmedim ama kapanmak istiyorum topiğinde mangalda kül kalmıyo maalesef alsanaalsanasmile

Ben üni ye başlayalı 3 yıl oldu, ankarada okuyorum, sınıf arkadaşlarımın yarısı kapalı, yarısından biraz azı benim gibi arada, 1-2 tanesi ise uçarı tipler.. Ailemde bana örnek olacak kimse yok, kapalılara öcü, fazla açık olanlara da çok afedersiniz ortalık malı diye bakıyorlar, ben ise ne kapalılara ne de aşırı açıklara öyle bakmadım

Şehirdışında okurken hayatı öğreniyor insan, kapalı oda arkadaşım oldu gece içmeye giden, açık giyinmesine rağmen sabahın köründe namazı kaçırcam diye yatağından hoplayarak kalkanları da gördüm, iki arada bir derede olan da çok.. :1rolleyes:

Dış görünüşüyle insan yargılanamaz, bi cuma namazını izleyin, hele benim memleketimde çok uçarı tipler vardır, bakarsınız, küpeli saçı sakalı uzun, metalci tişörtleri giymiş piercingli insanlar cumaya gelirler, delikafadulden namazlarını eda ederler, oturup imamı dinlerler, kimi dindar görünen kesim cumaya gitmez, gitse de durup 3 dk imamı dinlemez..

Kimin içinde ne olduğunu bir tek Rabbim bilir.. Bu yüzden onunla bununla uğraşmayı bırakmak istiyorum.. Ama ailem, hem anne tarafım hem baba tarafım, kapanma meyilimi gördüklerinde bildiğiniz saf muamelesi yapıyorlar, ünide bunun beynini yıkamışlar diyorlar.. Tek bir destek çıkanım yok, hele teyzem ve halam, konu oraya gelince başıma diktatör kesiliyorlar klava: "anam kız elden gidiyo" havasına giriyorlar

Anlatamıyorum.. Arkadaşım da yok ona bağlasınlar, onun yüzünden oldu desinler, ben kitap okuyorum, okuduğuma göre kalbimin ikna olduklarını yapmak istiyorum diyorum, anlatamıyorum.. :1no2:

Benim için en önemli insan annem ama en başta bana karşı çıkan da o, çünkü babam başka bir kadınla birlikte yaşıyor ve o kadın kapalı... Annemle babam boşanmış değil.. Vaktinde annem kapanmak istediğinde de babam "çirkin oldu çıkar şu şeyi başından" diye hakaret etmiş.. Annemin önyargısının nerden kaynaklandığını anlamak zor değil... senağlama

İnsanlar bi acayip, hele babama bile güvenemediğim bir çağ.. Düşünmesi bile çok acı..

Keşke bana destek olacak tek bir tanecik bile olsa bir arkadaşım olsaydı :teselli:

arkadaşlar bende yıllardır düşündüğüm şeyi 3 hafta önce Allahın izniyle başarmış bulunuyorum... 2 ay önce evlendim eşimin ailesinde ve çevrede hiç kapalı yok, öğretmenim ve bazı öğrencilerimi kaybedebilirim çünkü özel ders veriyorum... Ama inanın bunların hiç birini önemsemedim Allah rızası için kapandım kendimi bilerek kimseye özenmeyerek... Eşime nişanlıyken söyledim ben böyle bi insan olucam ilerde kabul edersen ne ala yok etmezsen ona göre yolumuzu çizelim dedim ona da haksızlık etmemek için! Allah ondan da razı olsun sonuna kadar seninleyim her ne karar alırsan al dedi...İnanın kimseden çekincem yok yalnızca Rabbim kabul etsin inşallah ve isteyen herkese nasip etsin...

Maşallah Allah kabul etsin ErdeminE cim, darısı başımıza inşallah.. Allah bize de o kararlılığı ve özgüveni versin diye dua edin olur mu..

insan neyi ne için istediğini bilir, karar verir ve uygular...ve yaptığınız işin nedeni ne kadar özümsediğiniz içinizden gelen bişeyse o işi tereddütsüz yapmanız o kadar kolay olur...

hayır benim anlayamadığım kapanmak istiyorum..Bunu Allah rızası için yapmak istiyorum diyen bir insan neyin tereddütünü yaşar...

kişiye almak istediğinden ötesini veremezsiniz...ne anlatmak istersiniz ne anlaşılır....Allahtan bir kişi de olsa ne anlatmak istediğimi anlayan çıktı (anlaması gereken kişi oydu zaten mesajım yerine ulaşmış) ve ben tepkileri şaşkınlıkla okudum...

Pembefare arkadaşım seni mutlu, huzurlu kılacaksa o-bu-şu ne önemi var kim ne demiş nasıl bakmış, neyi kaybetmişsin yada kaybedeceksin??? sence değmezmi???

Maşallah Allah kabul etsin ErdeminE cim, darısı başımıza inşallah.. Allah bize de o kararlılığı ve özgüveni versin diye dua edin olur mu..

dky cım teşekkür ederim... Allah sana da ve tüm kalpten isteyenlere de nasip etsin inşallah...

işine gelen derken??? evet 40 derecede o kıyafetle sokağa çıkan insanlar mazoşist.. herkes deli bir siz akıllsınız.. siz takmayın cenneti-cehennemi, bir de araf var oraya bir bakın hı?? :jeyyar:

arkadaşlar buraya kimin polemik yaratmak için yazdığı çok belli, bırakın yazsınlar dursunlar cevap vermeye tenezzül bile etmeyin!!şakkıdı
bakalım buradaki kapalı bayanlar size haklarını helal edecekler mi bir de bunu düşünün isterseniz
şimdi kim isterse üzerine alabilir kimseyle tartışmaya girmeyeceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…