- 15 Aralık 2013
- 15.753
- 36.195
- 798
- Konu Sahibi artemisasia
-
Bu mesajının her kelimesine katılıyorum.Çocuklarım okullarının uzaklığı sebebiyle sabahın altısında kalkıyorlar,canları istemeyerek birşeyler atıştırıp otobbüse biniyorlar.Akşam evde olmaları 17yi 18i buluyor.Buralarda özel halk otobüsleri çalışıyor.İnsanlar sıkışıklık hakkında, daha sık sefer koymaları ya da büyük otobüs almaları için şoförlere tepki göstermiyor ama yorgun öğrencileri kaldırıp kendileri oturmayı iyi biliyor.ben de yer vermiyorum. okul çıkışı o koca çantalarla yorgun çocukları kaldırıyorlar utanmadan ona da karşıyım. onlar yiyip içip akşamda eve dönerken ayakta gitsinler bir zahmet. onlar utanmıyorsa ben de utanmıyorum. ha çocuklu olur, hamile olur, engeli olur tamam. ama onun dışında isterse suratıma tükürsünler gene de yer vermem.
hatta bir keresinde hamileyim ama belli olmuyor. bir abi bindi baya engelli gel abi otur dedim. adamcağız kibar kibar aaa olur mu sen otur lütfen diyordu neyse kalktım. orta yaşta gayet dinç bir kadın koşarak geldi . dayanamadım dedim ki bana bak hele ben bu yeri abiye verdim sen ayakta durabilirsin. sustu gitti. en gıcık olduğum durum.
Bu mesajının her kelimesine katılıyorum.Çocuklarım okullarının uzaklığı sebebiyle sabahın altısında kalkıyorlar,canları istemeyerek birşeyler atıştırıp otobbüse biniyorlar.Akşam evde olmaları 17yi 18i buluyor.Buralarda özel halk otobüsleri çalışıyor.İnsanlar sıkışıklık hakkında, daha sık sefer koymaları ya da büyük otobüs almaları için şoförlere tepki göstermiyor ama yorgun öğrencileri kaldırıp kendileri oturmayı iyi biliyor.
Hatta bir gün 11 yaşındaki oğlum yorgunluktan uyuyakalmış,kadının biri kolundan tutarak,kalk bakalım ben oturacagım diyerek yüksek sesle uyandırmış,birden korktum anne,nerede olduğumu unutmuşum dedi
Bende yolculuk yapıyorum,fakat yer veren öğrenciye otur canım,siz daha yorgunsunuz diyorum,çok ısrar ediyor kimisi, o zaman binbir teşekkürle oturuyorum.Çünki mecbur değiller.Ben kalkmışım,keyifle kahvaltımı yapmışım,canım istediği için gezmeye,alışverişe vs.gidiyorum diye,Her gün, her gün o kadar yolu çekmek zorunda olanlar bana koltuklarını borçlu olmuyor...
bunu zamanında ben de çok merak ettim, yani acaba neden o kadar genç erkek otururken kızlardan yer istiyor bu teyzeler diye... sebebi çok basitmiş aslında, erkeklere cesaret edemiyorlar. yani erkeklerden yer isteseler alacakları ret cevabından çekindikleri için kızları kolay lokma görüp onlara baskı kurabiliyorlar.evet resmen gozune beni kestirdi ogrenci bu kaldiriveririm demistir
zaten boyum ve yuz yapim yuzunden yasimdan en az 6-7 yas kucuk gösteriyorum
hatta bazi yerlerde 18 yasindan kucuk olduğumu düşündukleri icin sorun da yasadim
Ama napiyim yani kucuk görünüyorum diye hep hükmedilmesi kolay mi olcam ya :/
Ben de genelde yer vermekten ziyade hic oturmaya bile yeltenmem metroda falan eger yolum cok uzun değilse ben hasta degilsem ya da ayakkabilarim ince topuk falan degilse
Ama oturdugum nadir anlarda da o kadar genc erkegin arasindan beni kaldiriyolar
Ya da tepemde bekliyolar kalkiyim.diye ve bunu hep kadinlar yapiyor
Sorma vallahi.Bir gün de alışveriş dönüşü oğlumla aynı arabaya bindik.Uyumuş yine.Birisi dalga geçerek diyor,ooo bu gençlerde de iş yok,uyusun dursunlar ancak.Bende dedim ne yapsın çocuklar, güneş doğmadan arabaya binip batınca eve geliyorlar,uyuyacaklar tabii,sizin için sorun ne?Şaşırıp sustu,böyle konuşunca da Allah eşine sabır versin oluyor mırıldanmalar...arsız kadınlar! oy ne sinirlendim. minnacık yavrumu sevip orda yazık yorgun ki uyumuş diyeceğine yaptığına bak. bir de yaş geçtikçe iman duygusu artmalı da nerdeeeee
Hahha cok iyiydi :)
ben de yer vermiyorum. okul çıkışı o koca çantalarla yorgun çocukları kaldırıyorlar utanmadan ona da karşıyım. onlar yiyip içip akşamda eve dönerken ayakta gitsinler bir zahmet. onlar utanmıyorsa ben de utanmıyorum. ha çocuklu olur, hamile olur, engeli olur tamam. ama onun dışında isterse suratıma tükürsünler gene de yer vermem.
hatta bir keresinde hamileyim ama belli olmuyor. bir abi bindi baya engelli gel abi otur dedim. adamcağız kibar kibar aaa olur mu sen otur lütfen diyordu neyse kalktım. orta yaşta gayet dinç bir kadın koşarak geldi . dayanamadım dedim ki bana bak hele ben bu yeri abiye verdim sen ayakta durabilirsin. sustu gitti. en gıcık olduğum durum.
Mesajinizi okudum da aklima geldi.
Universitedeyken bir gun otobuste eve donuyorum. Cok onlerde degilim.
Otobuste baya dolu bir suru kisi ayakta. Neyse bir durakta durduk. Bir teyze zar zor otobuse bindi epeyce yasliydi. Onumde oturan kiz kalkti yer vermek icin teyzeyi gorunce. O kalktigi gibi hop kizin biri oturdu.
Kalkan kizcagiz yerinden olduguna mi yansin teyzenin ayakta kaldigina mi.
Otobusler fena gercekten.Siz yazınca da benim aklıma geldi.Uzakta okuyordum eve gidecektim sene sonu. Elimde valiz sırt çantası üstüne bilgisayar poşet Allah ne verdiyse. Bindim metrobüse hava fena sıcak.İki vesait gelmişim bir kisi bile otur demedi.Valla bayılıyordum tam koltuk boşaldı. Bir oturayım demeye kalmadi bir gün teyzesi hısımla oturdu. Bazı durumlarda el insaf diyoruz ya öyle anlar.
Bu mesajının her kelimesine katılıyorum.Çocuklarım okullarının uzaklığı sebebiyle sabahın altısında kalkıyorlar,canları istemeyerek birşeyler atıştırıp otobbüse biniyorlar.Akşam evde olmaları 17yi 18i buluyor.Buralarda özel halk otobüsleri çalışıyor.İnsanlar sıkışıklık hakkında, daha sık sefer koymaları ya da büyük otobüs almaları için şoförlere tepki göstermiyor ama yorgun öğrencileri kaldırıp kendileri oturmayı iyi biliyor.
Hatta bir gün 11 yaşındaki oğlum yorgunluktan uyuyakalmış,kadının biri kolundan tutarak,kalk bakalım ben oturacagım diyerek yüksek sesle uyandırmış,birden korktum anne,nerede olduğumu unutmuşum dedi
Bende yolculuk yapıyorum,fakat yer veren öğrenciye otur canım,siz daha yorgunsunuz diyorum,çok ısrar ediyor kimisi, o zaman binbir teşekkürle oturuyorum.Çünki mecbur değiller.Ben kalkmışım,keyifle kahvaltımı yapmışım,canım istediği için gezmeye,alışverişe vs.gidiyorum diye,Her gün, her gün o kadar yolu çekmek zorunda olanlar bana koltuklarını borçlu olmuyor...
Ev almayı düşünüyoruz okullara yakın,hepsinin okuluna kolay ulaşılacak şekilde,teşekkür ederim.11 yaşında çocuk otobüste tek başına yolculuk yapmak için küçük. Ben kendimden biliyorum. Kendini koruyamaz. Sapığı tacizcisi çok malasef. Ben de o yaşlarda otobüsle gidip geliyordum.Yanımda kardeşim de vardı. Hergün ayrı bir dert. Eğer daha yakın bir okula geçiş veya servis imkanınız yoksa siz veya eşiniz götürüp getirin. En azında 14-15 yaşına kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?