Otobüste yer verme ???

o teyzeler günden çıkanlarda nedense hep akşam saatini bekler, sanki işçi gibi altın günlerinde mesaisini bitirip bizle aynı saatte çıkar birde yer beklerler. günün kritiğini yapmalarıda cabaları bir minibüs dolusu aynı günden çıkan kadın düşünün çocuğunuda koymuş yanına neymiş çocuk kucakta gitmek istemiyormuş, ev hanımlarına seslenelim bari buradan lütfen günden çıkış saatini mesai saatlerine denk getirmeyin

hamile-yaşlı-engelli haricinde yer vermem hani rahatsız olur rica eder o ayrı orta yaşlı teyzeler ayakta gidemiyorsa taksiyle gitsinler o zmn işten çıkmışsın zaten yorgunsun

Valla teyzeler yaşıyor hayatlarını. Saç baş supper
suslenmisler grup halinde geziyorlar. Durakta beklerken otobüs gelip önümde durunca hurraaaaa akin ediyorlar. Sağa sola itikliyorlar. Önce geçmek için sarsaliyorlar. Otobüse binince de yer yoksa, gözleriyle taciz eder tarzda insanlara direkt bakıyorlar. Birileri istemeyerek de olsa yer verdiklerinde oturuyorlar. Sonra daha avantajlı olduğunu düşündükleri yer boşalınca, herkesten önce oraya oturmak için atağa geçiyorlar. Ay ne çok konuştum ama böyle gercekten..

Benim hissiyatim o enerjiyle gezmeye motivasyonları varsa, otobüste de kendilerini idare edebilirler. Biri kalkacak olur, onlara yönlendirme yapılır zaten. Ama insanlari taciz etmelerine sinir oluyorum. Herkes zor bi gün yaşadı ve yorgun eve dönüyor.

Gerçekten yaşlı ve oturması gerek hissinde oldugum insanlar için demiyorum bunları. Hepimiz yaşlanıcaz. Bizim de anne babamız var. Ama 50 yaş civarı otobüse binince benim önceliğim var, oturmaliyim ne olursa olsun modundaki kişilerin haksızlık yaptığını düşünüyorum.

8 aylık hamileylen otobüste minibüste ayakta gittigimi biliyorum ben. Ki İstanbul'da minibüsler harala gurele gider, birden hızlanıp sonra ani fren yapar manasizca. Ama ben utanıyorum otobüse binerken, insanlarla anlık dahi göz teması kurmadan hızlı hızlı koltuk yanından geçip karnimi saklayacak şekilde duruyorum ki, insanlar mecbur hissetmesin.

Son düzenleme:
Açıkçası bende kalkıp yer vermek içimden hiç gelmiyor hele ki mesai çıkışları o kadar erkeğin içinde kalıyoruz genç halimize garip gureba davranışlarla tacizlere karşılaşacağımıza teyzelere yer vermemeyi tercih ediyorum.

Ön koltuklar zaten eyvallah ama arka koltuklara özellikle geçiyorum. Kucağında çocuk olan birileri varsa bile ilk teklifim çocuğu alabilirim isterseniz yanıma diyorum. Bu zaten kalkmaya mecalim yok ama zor durumdan da sizi kurtarmak istiyorum mesajidır..

Günden çıkan teyzeleri ise yer vermiyorum özellikle... Okuldan, işten yeri geliyor hasta halimizle eve gideceğiz diye çabalıyoruz. Onlara keyfi bir işten çıkıp sadece yaşlarına dem vurup bizden yer istiyorlar.

Yaşlı ve engellilere veya hamile insanlara yer verilmeli tabi. Ama bazen genç görünse bile hasta olan insanlar olabiliyor insan ayırt edemediği için vicdan yapabiliyor. Benim tansiyonum çok düşük normalde mesela ayakta olduğum zamanlarda bazen iyice düşüp 5-3 falan veya 4-3 olduğunu hissedip bayılacağımı hissettiğimde hemen ilk durakta inip olduğum yere çömelip ayran vs bulmaya çalışıyorum kendime gelip tekrar otobüse biniyorum ama kimseye yer verin diyemiyorum çünkü genç göründüğüm için kimse vermez.

Ayakta durmaya benimde cesaretim yok. Ve dediğiniz gibi, bekliyorum. Asla kalkmam kalkmadım. Bir zahmet çıkış saatlerinde günden evlerine dönmesinler. Hele ücretsiz ulaşım var diye akşamüstü ekmek almaya 1 saatlik mesafeye giden grup varki onlara hiç tahammülüm yok.

birde bunun; 5 - 10 dakikada yeni bir otobüs gelmesine rağmen beklemeyen, duraktan kalkan dolu otobüse binip, yer bulamayınca etrafa hunharca süzüp, bakışlarıyla insanlara vicdan azabı çektiren teyzeler. var..
5 dakika beklese o otobüse rahat rahat binecek ama kıllık değilmi... o bana bakıyor ben ona sonra ben esniyor... kafa güm cama .. açıyorum gözlerimi teyze kandırmış birini kapmış yerini..

bende cok sınır olurum kalk nedır yahu

Şimdi ister bana terbiyesiz desinler ister başka bir şey desinler. Ben de çok çok yaşlı ya da hamile birini görmedikçe yer vermiyorum. Yer vermeyen erkeklere de hak veriyorum. Yurdum erkeği asgari ücrete sabah 7 akşam 7 çalışıyor. Otobüste 1 saat gidiş 1 saat geliş 2 saat yol gidiyor. Adamın perti çıkmış aç susuz akşam 7 de otobüse binip evine gidiyor. Akşam gezmesinden gelen teyzeler de başına dikilip yer vermesini bekliyor. Hadi bayanlar olarak biz biraz yırtıyoruz da erkeklere yüklenen bu mecburiyetten dolayı gerçekten acıyorum adamlara. Bir kere otobüsteyiz ilk durağa yürümüşüz eşimin eli sargılı bilmem kaç tane dikiş var adam sinirlere kadar kesmiş. Bayanın biri geldi vay efendim niye yer vermiyorsun bayanlara. Yahu adam vermek zorunda mı ayakta dursa bi yerden tutunamaz eli dikişli.velev ki eli de sargılı olmasın kimse kimseye yer vermek zorunda değil herkes kendince hasta yorgun. Kimin ne hastalığı var bilemeyiz. O yüzden hak veriyorum sana. Çok da oturmak isteyen bir akbil fazla basıp ilk durağa gidecek ya da taksi kullanacak

Ama yaşlı koltuğuna oturan lak lak yapan ergen liseli filan görünce uyarıyorum ayaktaki yaşlılara yer verin diye. Bazen de oluyor ki metroda ayakta kitap okuyan ders çalışmaya uğraşan gençleri görüyorum kalkıp ben yer veriyorum okuyana da saygım var. Ama yaşlı ve hamile koltukları hariç kimse kimseye yer vermek zorunda değil.

Çok çok yaşlıysa engelliyse yer veririm ama benimde çocuğum var şimdiye kadar kimseden yer istemedim mecbur görmedim vermem ben çocuğumla ayakta durabılıyosam onlarda dursunlar hamileyken bikere hastaneden dönüyordum sekiz aylık hamileyim ama okadar kötüyüm ki hani uzanabilsem uzancam kışın ortasında soğuk soğuk ter atıyorum o ara yaşlı bi teyze bindi baktıö kimse yer vermiyo ben versem ayakta durcak gücüm yok hemen yan tarafımda tekli koltukta oturan 45/50 yaşlarında kadın bana bakıp çok ayıp çok teyzeye yer veren yok dedi tabi otobüste tek genç ben değilim erkeklerde vat ama kadın beni seçti herkrs bana baktı bi anda bende döndüm dedimki çok biliyosan kalkta yer ver madem hamileyim ve kendimi iyi hissetmiyorum bi tek benimi gördün dedim sustum ve tabiki kendisi yer vermedi yinede başkası verdi

Tam da benim dertli olduğum konuya parmak bastınız.
Okula gidiyorum, sabah 8. Otobüs otobüs değil huzurevi mübarek. Bir bakıyorum hepsi oturuyor, ayakta gençler ve işe giden emekçiler. Kendi kulaklarımla duydum, bir insan neden etlik'ten ulus'a sabah 8'de ekmek almaya gider bunu bana biri açıklasın. Çünkü bunlara bedava kart çıkartıldı beleş beleş geziyorlar.
Okuldan dönüyorum, teyzenin saçlar yapılı, tırnaklar ojeli, şıkır şıkır, arkadaşıyla dedikodu eşliğinde yer bekliyorlar. E teyze madem dermanın yok, nasıl kendine bu kadar özen gösterebilecek ve gezebilecek enerjiyi buluyorsun?
Hem bedava gideceksin, hem de yorulmuş öğrencilerden işçilerden yer bekleyeceksin. Yok öyle yağma, oturduğum zaman asla yer vermiyorum. Rahatsız olan bir yerleri ağrıyan süslü teyze ve ukala amcalar yallah taksiye
Not: Eli ayağı titreyen yaşlılara, engellilere, hamile ve çocuklara yer veriyorum tabi ki.

Birgün benim başıma geldi öyle . sinirden saç baş yolduracak cinstendi ama
Sabah erken saatte hastaneye gidiyorum otobüse bindim . yumurtalıklarımda kocamanda bir kistim var o sıra ağrıdan ölüyorum . tansiyonum yerlerde halim yok.
Otobüste oturan onca kazık kadar adamlar, genç çocuklar varken dedenin biri benim tepeme dikildi kalkayım diye gözüme bakıp cıkcıklayıp duruyor.
Artık son durağa geldim ve durağa yanaşana kadar kalkmadım çünkü dengemi bile zor buluyorum.
Adam inerken arkamdan seslendi " durağa yanaşana kadar kalkmadı be haspinallah" diye.
Arkamı dönüp öyle bir bakış attım ki gözlerimden ateş çıktığına eminim
Sinirimden ağlaya ağlaya gittim hastaneye sonrasında.
Yaşlıda olsalar kimsenin kimseyi taciz etmeye hakkı yok kardeşim . hepimiz insanız ve o gün o amca benden çok daha iyi durumdaydı.
İhtiyacı olmayan kimseye yer vermiyorum şahsen .

Valla gezmeyi tozmayi bilen otobuste ayakta gitmesini de bilir. Hastane cikis saatleri is dagilma saatinden once zaten. Bi zahmet gezmekten daha erken veya gec donsunler.

Tamam yer vermeyin de bu kadar acımasız yorum yapmakta neyin nesi ?

Bu konu bir kaç defa daha açılmıştı ve hep aynı yorumlar. Şaşırıyorum.

Gezmesin , kısır teyzesi , yok ekmek alma amcası v.s

Yaşlandı diye gezmesin mi ? Is çıkışın diye beklesin mi ?

Hepimiz yaşlanacağız ve hayat geçiyor.

Sen yer vermesen de yer verecek vardır. Ayrıca nereden biliyorsunuz gezmeden geldiğini ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…