- 19 Kasım 2016
- 683
- 1.324
- 43
- Konu Sahibi eftelya2015
-
Gitmemek icin ne kadar bahaneniz varmis!!!Evettt başlıktan anlayacağınız uere alt komşum tüm apartmant ahalisini (bayanları) oturmaya çağırdı cumartesi öğleden sonrası için, sorun şu ki ben pek komşularla git geli muhattap olmayı sevmem kızcağız iyi niyetli belli tanışmak için böyle bir teklifle gelmiş ki hepimiz yeni taşındık buraya ve sitemiz yeni ev sahipleriyiz her ne kadar işten güçten gorusmesekte elbet karşılaşıyoruz...
Ama ben gitmek istemiyorum zaten haftasonu esimde evde evin işleriyle ilgileniyorum genelde çamaşır bulaşık vs vs ...
Kızım var onunla gitsem durmaz evde bir akşam ona harcayacagim zamanı istemediğimiz bi yerde geçirdiğim için ben rahatsız olurum. Hem eli boşta gidilmez ve benim dışarı çıkacak vaktim yok birşey almak için..
Siz olsanız gider misiniz????
Etrafı dağıtıyorsa
+1Gitmek istemiyorsan gitme...kızım rahatsız de geç bu tarz şeyleri dert edip kafaya takmayın lütfen
gitmem, çalışmadığım halde hiç komşu oturmasına gitmem, yoksa çatkapı gelebilirler, ki gelip kapıdan çevirdiğim de oldu.
+15000Bizimde alt katımıza bir aile taşındı o kadar davet ettim bi zahme tedip gelmedi,kızı var 5 yaşında benimde 3,5 yaşında ikizlerim var o kadar rastldağımda getir oynasınlar beraber çocuklar için değişiklik olur dedim getirmedi.Geçen gün sabah karşılaştk kızını anaokuluna başlatmış dert yanıyor ,kızım hiçbir oyuna etkinliğe katılmak istemiyor ,kimseyle arkadaşlık kurmak istemiyor diye .Ben de işte dedim çocuğu getirmiyorsun ki sosyalleşsin oynasın,yok vaktim yok yok çalışıyorum .Ben de çalışıyorum ama komşuma da vakit ayırıyorum,evime de ,işime de ,eşime de programlıysan herşeyi yapabilirsin.Sen gitmeyerek komşuluk yapmayarak tek kendine değil çocuğuna da kötü örnek oluyorsun bunu asla unutma.O da ilerde asosyal senin gibi bir komşu olacak.İnsan bir komşu davetine gitmemek için bu kadar bahane buluyorsa o kişi asosyaldir bana göre
Şaka dimi bu?
gitmem, çalışmadığım halde hiç komşu oturmasına gitmem, yoksa çatkapı gelebilirler, ki gelip kapıdan çevirdiğim de oldu.
hayır değil, eski evimde bir teyze vardı, evimi o kadar merak ediyordu ki çatlıyordu, sürekli bahanelerle kapıyı çalar kafasını içeri uzatırdı, ben de müsait değilim der yollardım, hatta bir gün mutfağın akıyor mu bakıcam dedi, akıyosa alt katımdaki gelir teyze hadi iyi günler dedim kapattım kapıyı, nesi garip?
sonuçta benim için yabancı olan insanları neden evime, özel alanıma sokayım ki?
Tek tek etiketleyemiyorum geneliniz git bir saat otur gel demiş ama işte gidersen geri çağırmak icabet eder ve ben sevmiyorum ev gezmesi tarzı muhabbetleri heleki komsuculuk işleri bana göre değil, daha önce baska bir komsuda çağırmıştı kibarca reddettim gitmedim , bu komsuyada söz vermeyim müsait olursam gelirim dedim zaten ama evde olacağım o saatlerde....
Bebek konuşun da da annemler bizimle su an bebeğe bakıyorlar onlarada bırakırım ama hafta sonu dinlensinler diye evde olduğum zamanlarda onlara bırakmıyorum, esimde yarım saatten fazla bakamaz çünkü hiç yalnız kalmadılar hep birileri oldu evdeGüvenmiyorum da..
Neyse yüzde doksan gitmicem kafama eserse belki giderim ...
Son olarak bu asosyellik değil gereksiz gördüğüm kişilerle sohbeti yalandan samimiyeti sevmiyorum o nedenle gitmek istemiyorum..
Sanırım annen de senin gibi komşularını önemsemezdi ? ne dersin ?Bir müsait zamanında davet etmek çok mu zor biz ülke olarak bir sürü savaştan gelmiş insanları komşu ediyoruz da sen bir komşuna bir bardak çay içmeye davet etmemek için bahaneler uyduruyorsun.Sen Türk müsün canım acaba merak ettim.Zira biz misafirperverlikte nam salmış bir milletiz
hayır değil, eski evimde bir teyze vardı, evimi o kadar merak ediyordu ki çatlıyordu, sürekli bahanelerle kapıyı çalar kafasını içeri uzatırdı, ben de müsait değilim der yollardım, hatta bir gün mutfağın akıyor mu bakıcam dedi, akıyosa alt katımdaki gelir teyze hadi iyi günler dedim kapattım kapıyı, nesi garip?
sonuçta benim için yabancı olan insanları neden evime, özel alanıma sokayım ki?
Kapıdan nasıl çevirdiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?