öyküm artık yok...

Allah sana sabır versin canım çok büyük bir acı.
Başın sağolsun bence kendini biraz toparlayınca o doktoru dava et peşini bırakma.
Allah yardımcın olsun.

allah sabırlar versin çok zor bir durum .başka ne denebilir bilmiyorum ama gerçekten yazdıklarını okurken bile kendimi tutamadım yaşayan için ne kadar zor bir durum düşünemiyorum bile.

canımmmm, biraz daha sabırrr. ne olur iyi olmaya çalış. yavrunun resmine baktıkça hala ağlıyoruz, içimiz acı doluyor. ama bak o bile seni bırakmıyor ve gittiği cennetten sana "iyi ol anne" diyor. yavrunu üzme gülşah'cım.Dışarıdan biri olarak bunları söylemek çok kolay geliyor bize biliyorum ama bak hep bir umut vardır ve umut da senin için bebeklerin olacak. unutma gelecekteki yavrularının da sana ihtiyacı var.hem bak belki de içime doğdu hep çoğul kullanmışım "bebeklerin, yavruların" diye. dualarımız seninle. ve o dularda hem meleğin hem de sen varsın. hem unutma meleklerin duaya ihityacı olmaz, bizlerin onlara ihtiyacımız vardı. hadi canım, yavrun için biraz toparla kendini. bak görüceksin, bugün çok uzakta gibi görünse de senin ve eşin için mutlu günler kapıda ve sadece senin o kapıyı aralamanı bekliyor. acını layıkıyla yaşa ama ayağa kalkmayı da unutma.gülşah'cım sakın yanlış anlama. hem acının büyüklüğünü hem de çektiğin çileyi ciğerimiz yanarak anlamaya çalışıyoruz. acının büyüklüğünün farkındayım ve bir anne yüreğinin bu acıyı çekmesine dayanamıyorum. yüreğine biraz su serpebilmek için elimden ne gelirse çok daha fazlasını yapmaya hazırım ama bir yararı olmaz biliyorum. bu nedenle belki o acı dolu yüreğinde bir umut ışığı aramaya çalışıyorum. unutma seninle ağlayan, seninle birlikte yine senin kadar olamasa da acına ortak olmaya çalışan insanlar var burada. bizler, hepimiz bilgisayar başında da olsa yavrun, öykün için ağladık, kahrolduk, dua ettik. seni ve yavrunu unutmadık, dularımız seninle, bunu unutma. Ne olursun ayakta kal, acınla birlikte Allah'ın verdiği sabıra da sığınmaya çalış. Allah yardımcın olsun kardeşim.

Son düzenleme:
Gulsahcim o kadra sik seni duusnuyorum ki....Hep aklimdasin arkadasim .sonuclari merak ettim bende...Umarim su dava sonuclanirda icine bir nebze su serpilir....Allah bildigi gibi yapsin boylelerini

zuzi teşekkürler yazdıkların için,ama dediğim gibi şu anda 2. bebegi asla düşünmüyorum..ve bu beni teselli etmiyor canım.yüreğime su serpmek istiyorsun biliyorum..düşündügünüzü biliyorum inanın..ve siz,okuldaki öğrenccilerim beni yaşatıyor zaten..inan ben her olaydan sonra toparlanabilen,herşeyden ders alan bir insanım..kendimi hiç koymadım şu güne kadar ama öyle şeyler oluyor ki dayanamıyorum..çok acı çekiyorum..anneme geldik ve apartmanda benim kızımla aynı zamanlarda dogan bebekler annelerinin,anneannelerinin kucagındayken ben mezarlığa gidiyorum..tam aklımdan atmaya çalışırken,alt komşunun ayyy kızım bebegimmm diye seslenişlerini duyuyoru..ve adi bir hasta bakıcının son hamlesi yüzünden nasıl sapasaglam kızım çırpınarak öldü gözümün önünde diye bagırıyorum.
canım arkadaslarım yemin ederim birkaç kişi dışında sülalemden bile sizin kadar destek almadım ben..sizi çok seviyorum...ve lütfen aklınıza geldikçe yazın..ben mutlu oluyorum..
mercancım sonuçlar gelmedi ama yakındır..yalnız bişey duydum o hastanenin başhekimi erzurumun köyüne gitmişti..gitmeden beni tehdit etmiş..benle ugraşmasınlar ben suçlu degilim,onlarla ugrasırsam fena olur demiş..böyle insanlara ne denir bilmiyorum.Allah büyük.ona sıgındım..size mutlaka yazcam haber alırsam..az öncede dedigim gibi,kk iyi ki var,resim yolluyorum,dertleşiyorum ve biraz daha rahatlıyorum..
Dualarınızı eksik etmeyin olur mu?

canım beim başın sagolsun ayrıca Allah sabır versin acını dindirmeye hiçbir söz yetmez Allah yar ve yardımcın olsun

gülşah'cım anlıyorum seni. tek isteğimiz iyi olman canım, mutlu olman. elimizden klavyenşn tuşlarına basmaktan başka birşey gelmiyor ne yazık ki. şu son yazdıklarından sonra daha iyi anladım seni. hastabakıcının bu tehditlerini, bu yüzsüzlüğünü bilmiyordum. bir annenin nasıl da canını yakar bu. kıyamam sana. hem evlat acısıyla hem de böyle bir iki ayaklı hayvanın vicdansızlığıyla uğraşıyormuşsun. kıyamam sana. sen bir öğretmensin, eğitimcisin ve bak hastahanelerde görev yapanlara. bak şunların vicdansızlığına. ya biz tv'de bir kaza izlediğimizde, bir ölüm seyrettiğimizde nasıl da ağlıyoruz. Gazze'de insanlar, çocuklar ölürken geceleri uyku uyayamıyoruz, "biz neden birşey yapamıyoruz, sadece izleyebiliyoruz" diye kendimizi suçluyoruz. ama bir de böyle hastabakıcılar var. bunların değil bebeklerin yanlarına hiçbir sağlık kuruluşunun yanına 100 metre yaklaşmamaları lazım. çokk sinirlendim, inan bana. keşke yeni yeri benim memleketim olsaydı, kabusu olurdum onun. madem vicdanı yok iki aykalının ben de kafasını şişirirdim, yaptıklarını herkese anlatırdım. insanlar yavrusunu kaybetmiş bir de tehdit ediyor rezil. gülşah'cım ne desen haklısın. bu konuda hak yerini bulana kadar senin için rahat etmez, anladım şimdi. içindekileri, yüreğindekileri, psikolojini herşeyi çok iyi anladım arkadaşım.ne olur ne lazımsa bize de haber ver. bişeye ihtiyacın olursa biz yanındayız. ailemden bile birkaç kişi dışında çok fazla destek göremedim diyorsun. Canım gülşah'ım, hiçkimsede seninki kadar geniş bir aile yok. bak koskoca kk arkanda .bunca kadın senin acını nasıl paylaştıysa güttüğün davayı da paylaşır. hem biz sana yeter de artarız bile. güçlü ol canım,biz varız yanında.

Gülşahçım merhaba
Bemimde adım gülşah yaşadıklarımızda aynı bende 8 aylık ebbeğimi kaybettiğmm(ölü doğum )
senin yaşadıklarını yaşadım.seni çok iyi anlıyorum.Banada doktorum düzelmen için tek şey tekrar hamile kalman dediğinde çok kızmıştım çınarımın yerini dolduramaz demiştim o benim ilk göz ağrımdı.ondan sonra bir boş gebelik yaşadım hiç üzülmedim allaha dua ettim aynı şeyler yaşayacaksam baştan olsun dedim yada hiç olmasın.
Ama tekrar hamile kaldım ama hep aklımda çınarım vardı.Oğlumla aynı zamanda doğan bebekleri görünce sinirlerim bozuluyordu.bu bebeğim 36 haftalık doğdu 5 gün kuvezde kaldı ömrümden ömür gittii.Ama şimdi onun bir gülüşü dünyalara bedel.Tabikiiiii Çınarımın yeri çok ayrııııı aklımdan hiç çıkmıyo.Ve kendini iyi hissettiğin zaman tekrar dene derim.Bak gör herşey daha iyi olucak.
Ben kendimi aşağıdaki hadisi şerifler teselli ettim sanada tavsiye ederim.

'Sizin Şer sandıklarınız aslında hayırdır.'

Gülşahçım merhaba
Bemimde adım gülşah yaşadıklarımızda aynı bende 8 aylık ebbeğimi kaybettiğmm(ölü doğum )
senin yaşadıklarını yaşadım.seni çok iyi anlıyorum.Banada doktorum düzelmen için tek şey tekrar hamile kalman dediğinde çok kızmıştım çınarımın yerini dolduramaz demiştim o benim ilk göz ağrımdı.ondan sonra bir boş gebelik yaşadım hiç üzülmedim allaha dua ettim aynı şeyler yaşayacaksam baştan olsun dedim yada hiç olmasın.
Ama tekrar hamile kaldım ama hep aklımda çınarım vardı.Oğlumla aynı zamanda doğan bebekleri görünce sinirlerim bozuluyordu.bu bebeğim 36 haftalık doğdu 5 gün kuvezde kaldı ömrümden ömür gittii.Ama şimdi onun bir gülüşü dünyalara bedel.Tabikiiiii Çınarımın yeri çok ayrııııı aklımdan hiç çıkmıyo.Ve kendini iyi hissettiğin zaman tekrar dene derim.Bak gör herşey daha iyi olucak.
Ben kendimi aşağıdaki hadisi şerifler teselli ettim sanada tavsiye ederim.

'Sizin Şer sandıklarınız aslında hayırdır.'

arkadaşım öncelikle başın sağolsun. çok üzüldüm. ama ne kadar da güzel anlatmışsın yaşadıklarını, üzüntülerini, umutlarını. ilk bebeğini kaybetmenin acısını ve yeni bebeğinin mutluluğunu. senin yazdıklarını okuyunca insan dünya üzerinde birtek anne yüreği hem bu büyük acıyı hem de bu kadar güzel bir mutluluğu yüreğinde barındırabilir diye düşünüyor. Allah yardımcın olsun, bebeğini ve aileni korusun. adaşının en fazla senin gibi annelere ihtiyacı var. sizler birbirinizi çok daha iyi anlarsınız, daha iyi empati kurarsınız. yazdıkların bir ders gibi. sadece gülşah'a değil hepimize. çok sağol. Allah'tan dilerim ki gülşah da senin gibi (belli bir süre sonra) tekrar mutluluğu yakalar. şimdi bile çok dirayetli ama inşallah daha iyi olur. bizlerde burada mutlu haberlerini kutlarız. şimdilik ona çok uzak gibi görünüyor ama senin yazdıkların belki de ona en büyük destek olur. hepiniz kendinize çok iyi bakın ve canı yürekten dilerim ki çok da mutlu olun.

Saol Zuzicim iyi dileklerin için
adaşıma şunuda sölemekl istiyorum.Hmile kaldım 30 haftaya kadar sürekli çınar ile kıyaslama yaptım.30.haftada kuzenimin kına gecesinde kaybettiğim bebeiğim,i doğurduğum gün halamın gelinide doğum yapmıştı kına gecesinde o bebeğin 1 yaşında olduğunu görünce kendimi tutamadım ağladım.O aklşam merdivenlerden yuvarlandım.Acil hastanede aldım soluğu şükürler olsun şimdiki oğluma bişi olmamıştı ama bunun rabbimin bir uyarısı olduğunu düşündüm.Ogünden sonra Sizin şer sandıklarınız aslında hayırdır hadisi şerifini sürekli tekrarladım.
Gülşahçım şimdi belki söyledikllerime kızıyorsundur çok haklısın bende kızıyordum insanlara diyordym bundan sonra olucak bebek onun yerini tutmaz ama inan yüzünü görünce fikrin değişecektir.tabiki öykünü unutamazsın onun yeri çok ayrı olucak.ama kendini hazır hissttiğinde bebek düşün derim bak gör herşey çok güzel olucak.

Kendine dikkat etttt.
Sormak istediğin bişi olursa ben herzaman yanındayım

Allahım en başta sana sonra cümlenize sabırlar versin meleğin osenin koruyucun artık bol bol dua edelim hepberaber ben senden esinlenerek kızımın adını öyküm koymaya karar vermmiştim bizimde öykümüz olsun diye allahım yar ve yardımcın olsun arkadaşım metanetli ol

canım,ne güzel,birgün yine kızım olursa inşallah ben onun adını da öyküm koycam..kızımı onunla yaşatçam belkide..
diğer arkadaşların yazılarını da okudum..çok teşekkürler..ne güzel teselliler,ne güzel kelimeler bunlar..yanımdan ayrılmayın hiç olur mu?sizi çok seviyorum!!!

canım ne desem bilemedim...çok üzüldüm inan...

allah sabır versin canım...dayanma gücü versin....nasıl teselli edilir daha doğrusu teselli edilir mi.....senağlama

evli değilim çocuğumda yok ama bizde birer anne adayıyız ve kendimi senin yerine koyunca inan içim parçalandı.....allah kimseye ve sana da bir daha yaşatmasın böyle bir acı.....

başın sağolsun canım....allah sabırlar versin.....:çok üzgünüm:

canım yazdıklarını okurken içim yanıyor yakıyor sana hiç bir söz fayda etmez ben çok iyi bilirim ama yinede allah dan sabır dile bende kızımı kaybettim allah inşallah bize ve bizim gibilere başka kzılar uzun ömürlü sağlıklı kızlar nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…