Yani ortada bir sorun göremedim. Henüz yeni olmanın verdiği o acemilik dönemindesiniz. Herkes buralardan geçer.Merhaba! 11 senelik evlilik ve 2 çocuktan sonra kpss ye hazırlanıp,34 yaşımdayken kadrolu olarak atandım. İşimi seviyorum,yıllardır hayalini kurduğum yerdeyim aslında,kendi mesleğimi yapıyorum. 1 sene olacak başlayalı. Ancak sorunlu bir çocukluk ve evlilikten midir bilmiyorum en ufak bir sorunda stres yapıyorum,uykularım kaçıyor,ya yapamazsam ya beceremezsem korkusu,yoğum heyecan ve kalp çarpıntısı,ellerde titreme... Hata yapmaktan fena halde korkuyorum. Her şeye rağmen yapıyorum,başarıyorum ama her yeni sorunda veya yeni gelişmede acaba demekten alamıyorum kendimi... Ya yapamazsam,ya aptal bir ezik gibi görünürsem... Ki bazen öyle göründüğüme eminim.İşimin başındaki akademisyen hoca tuhaf bir adam. Dengesi belli olmuyor. Bazen çok iyi,bazen de ters. Kendimi O'na karşı savunamıyorum,susuyorum hepÇocukken hep susturuldum çünkü... Sus sen konuşma,sus cevap verme,sus sana b.k yemek düşer vs. Şimdi de cevap veremiyorum. Hoca Beni telefonla arağıdında mesela,kalbim çarpıyor,ya dediğini anlamazsam, ya dediğini beceremezsem diye... Oysa ki birimi biz ikimiz kurduk.Ki ben meslekten 14 sene ayrı kaldım. Buna rağmen yapmaya çalıştım ve yaptım da... Öyle ya da böyle! Öğrenciyken değil sınıfın,bölümün en gözde öğrencilerinden biriydim. Şu an herkes iyi gittiğimi söylüyor ama buna bir tek inanmıyorum. Korkularımı aşamıyorum. Yerimde olmak isteyen binlerce kişi olmasına rağmen,bir gün çat diye istifa etmeyi bile düşündüm. Korkularım,endişelerim beni yıpratıyor, Uzun oldu kusura bakmayın lütfen ama ne olur bir cevap verin.
kendinize uzaktan bakın
34 yas ve 2 çocuğa rağmen basarmışsınız , siz mi başarısız birisiniz bence yeniden gözlemleyin.
İş hayatına yeni başladığınız için böyle olabilir yeni yeni hayata katılmışsınız.
Biraz zaman geçsin eğer hala böyle devam ederse yardC
Cevabınıza çok teşekkürler! 1 yıl olacak ama aşamadım hala. Gerçi esnek çalışma girdi araya,sonra bir daha başladım,şimdi yine esnek çalışmadayım. Ve anlayacağınız tam bir düzen de oturtamadım. Zaten eşimle ayrı kaldık (1600 km kadar),bilmediğim yabancı bir şehir,2 çocuk,annem benimle sağ olsun... Bilemiyorum. Tek bildiğim kendimi aşırı derecede yıprattığım. Çözülebilecek sorunları çok fazla gözümde büyütmem ve bunun bilincinde olmama ve bazen kendime telkinde bulunmama rağmen aşamamam.kendinize uzaktan bakın
34 yas ve 2 çocuğa rağmen basarmışsınız , siz mi başarısız birisiniz bence yeniden gözlemleyin.
İş hayatına yeni başladığınız için böyle olabilir yeni yeni hayata katılmışsınız.
Biraz zaman geçsin eğer hala böyle devam ederse yardım alın.
Gidiyorum gitmesine ama mahvoluyorum. Hayır beceriyorum da... Nedir bu bilemiyorum.Korkular anca üstüne gide gide yenilir. Yolunuzdan şaşmayın. Psikolojik destek de faydalı olabilir.
Cevabınız içi sağolun.Özgüvenle alakalı kitap siparişi vereceğim. Bununla ilgili youtube da Beyhan Budak ve Erdem Taşkınsu'nun videolarını izliyorum. İşe yarıyor bir süre,sonra brdaha başa sarıyorum.Çoğu insan en başta o kaygıyı taşır.
Bak ne güzel yapmış ve istediğiniz yere gelmişsiniz.
Kendine aşırı güvenen insanlar da hata yapar.
Bir tek karşıya konuşamıyor olmanız ve aşırı stres yapmanız da sorun var gibi.
Bunun için bir uzman yardımi alabilirsiniz.
Anlayabiliyorum sizi. Çocuklukta yaşadıklarımız yetişkin hayatımıza tahmin ettiğimizden daha fazla etki ediyor. Bu durumun sebebinin farkında olmanız da büyük avantaj. Durumu daha az yıpranarak çözmek için uzman desteği alın, belli ki bu durum sizi çok rahatsız ediyor.Gidiyorum gitmesine ama mahvoluyorum. Hayır beceriyorum da... Nedir bu bilemiyorum.
Zamanla öğreneceğim belki ama ne zaman acaba? Bu süreç çok yıprattı. Bunun süresi nedir? Yolu yordamı nedir bilemiyorum. Pişicem ama kendimi yakıcam sanırım.Yani ortada bir sorun göremedim. Henüz yeni olmanın verdiği o acemilik dönemindesiniz. Herkes buralardan geçer.
Ha yıllardır mühendisim. Hala bir sahamda sorun çıksa ilk gün işe başlamış gibi olurum.
Bunlar normal şeyler. Zamanla stresle başa çıkmayı öğreniyorsunuz. Ama ben zorlanacağım bir işe başlamışsam İlla ki Allah'tan yardım isterim. Çünkü bazen zor işler başa gelebiliyor
Öyle haklısınız ki... Gelin görün ki,aşamıyorum. Keşke mümkün olsa..Ben böyle dibe vurduğum durumlarda diyorum ki; etrafta ne kadar aptal insan var onlar bile hayata tutunmuş
Hata yapabilmek de bir meziyettir. Gerçekten canımızı tehlikeye atacak bir sorun hariç her şeye çözüm var. Her şey unutulup gidiyor, sıkıştığınızda bir sene sonra bugünü hatırlamayacağım bile deyin,yaşayıp geçin
Hele ki böyle bir dönemde artık sağlıkla yaşayabildiğimize şükredip hayata devam etmek lazım, sağlık gidince tüm dünyanın çıkmaza girdiğini gördük. Gerisi tırt.
Çok teşekkür ederim. Yoruldum biliyor musunuz,ölesiye yorgunum. Küçükken ailem susturdu,evlendim eşim... Sen beceremezsin sen yapamazsınlarla büyüdüm. Kültürümün taban tabana zıt olduğu bir adamla ve ailesiyle de evlendim. Sorunun kaynağı bunlar hep,biliyorum aslında...Bence başardıklarınıza durun da bir bakın
Ben de 33üm aktif çalışma hayatından hiç ayrılmadım maşallah cin gibiyimBir kez iznimin hepsini aynı anda yedim 3 hafta tatil yaptım, işin başına döndüm valla zor yaptım. Siz diyorsunuz ki 11 yıl çalışmadım, omzumda 2 çocuğun sorumluluğu var ama çalışma hayatına geri döndüm .. valla helal diyorum kısaca.
Konuya dönersek bence bir psikolojik danışmanla görüşün. Küöükken susturanlar size kötülük yapmışlar. Üstüne gidin derim.
Ben 7 yıldır bu mesleği yapıyorum. Ancak hergün yeni bir şey öğrenip en baştan başlamışım gibi hissediyorum.Zamanla öğreneceğim belki ama ne zaman acaba? Bu süreç çok yıprattı. Bunun süresi nedir? Yolu yordamı nedir bilemiyorum. Pişicem ama kendimi yakıcam sanırım.
Düşünüyorum evet. Ancak pandemi engelliyor şimdilik,online terapi ise daha önce denedğimden biliyorum,yüz yüze gibi olmuyor. Çok teşekkürler cevabınıza...Anlayabiliyorum sizi. Çocuklukta yaşadıklarımız yetişkin hayatımıza tahmin ettiğimizden daha fazla etki ediyor. Bu durumun sebebinin farkında olmanız da büyük avantaj. Durumu daha az yıpranarak çözmek için uzman desteği alın, belli ki bu durum sizi çok rahatsız ediyor.
Korkma lütfen. Bir yerden başla sesini çıkarmaya zamanla herşey rayına oturacakÇok teşekkür ederim. Yoruldum biliyor musunuz,ölesiye yorgunum. Küçükken ailem susturdu,evlendim eşim... Sen beceremezsin sen yapamazsınlarla büyüdüm. Kültürümün taban tabana zıt olduğu bir adamla ve ailesiyle de evlendim. Sorunun kaynağı bunlar hep,biliyorum aslında...
Siz de haklısınız. Stres yönetimi bu süreçte çok önemli. Soğukkanlı kalabilmek,kendine inanmak ve bunları kendine telkin ederken gerçkten buna ikna olmak da önemli... Dilerim sizin için de benim için de iyi olur her şey.Ben 7 yıldır bu mesleği yapıyorum. Ancak hergün yeni bir şey öğrenip en baştan başlamışım gibi hissediyorum.
Sadece zamanla bu durumları daha kolay yönetmeyi öğreniyorsunuz. Hele de sürekli sürekli yeni birşey öğrenmek zorunda değilseniz çok kolay adapte olursunuz ve maalesef bende böyle bir durumda yok. Ne halt ettiğimiz belli olmayan bir sürü işin içinde buluyoruz kendimizi
Bir çıksa ah bir çıksa... Aman adamla yüz yüze bakıyoruz,sorun çıkmasın.Boşver,süpür halının altına diye diye ezilen oldum hep. Çıkaracağım bir gün,kendimi tanıyorum.Korkma lütfen. Bir yerden başka sesini çıkarmaya zamanla herşey rayına oturacak
Sadece zamana ihtiyacın var
Hayatınızda iş anlamında yeni bi gelişme olmuş. Çocuklukta gergin stresli ortamlarda büyüyen herkes maalesef yetişkin olduklarında bu tip kaygı sorunları yaşıyo. Zihninizi biraz boşaltın dicem ama pek mümkün olmayacak o yüzden bu kayginizi yönetmeniz gerekiyo. Bunu da zihninizi başka şeylerle doldurmalisiniz. Ben şuan çok zor bi dönemden geçiyorum . Bir dönem sinirimi stresimi yönetmekte çok zorlandım . Kendimi kitaplara verdim .bu benim rahatlama yöntemim sizi başka şeyler de rahatlatabilir. Ben kendimi bildim bileli kitapların çok faydasını gördüm ha keza bilimsel olarak da depresyon ve kaygı bozukluğu gibi durumlarda işe yarıyoMerhaba! 11 senelik evlilik ve 2 çocuktan sonra kpss ye hazırlanıp,34 yaşımdayken kadrolu olarak atandım. İşimi seviyorum,yıllardır hayalini kurduğum yerdeyim aslında,kendi mesleğimi yapıyorum. 1 sene olacak başlayalı. Ancak sorunlu bir çocukluk ve evlilikten midir bilmiyorum en ufak bir sorunda stres yapıyorum,uykularım kaçıyor,ya yapamazsam ya beceremezsem korkusu,yoğum heyecan ve kalp çarpıntısı,ellerde titreme... Hata yapmaktan fena halde korkuyorum. Her şeye rağmen yapıyorum,başarıyorum ama her yeni sorunda veya yeni gelişmede acaba demekten alamıyorum kendimi... Ya yapamazsam,ya aptal bir ezik gibi görünürsem... Ki bazen öyle göründüğüme eminim.İşimin başındaki akademisyen hoca tuhaf bir adam. Dengesi belli olmuyor. Bazen çok iyi,bazen de ters. Kendimi O'na karşı savunamıyorum,susuyorum hepÇocukken hep susturuldum çünkü... Sus sen konuşma,sus cevap verme,sus sana b.k yemek düşer vs. Şimdi de cevap veremiyorum. Hoca Beni telefonla arağıdında mesela,kalbim çarpıyor,ya dediğini anlamazsam, ya dediğini beceremezsem diye... Oysa ki birimi biz ikimiz kurduk.Ki ben meslekten 14 sene ayrı kaldım. Buna rağmen yapmaya çalıştım ve yaptım da... Öyle ya da böyle! Öğrenciyken değil sınıfın,bölümün en gözde öğrencilerinden biriydim. Şu an herkes iyi gittiğimi söylüyor ama buna bir tek inanmıyorum. Korkularımı aşamıyorum. Yerimde olmak isteyen binlerce kişi olmasına rağmen,bir gün çat diye istifa etmeyi bile düşündüm. Korkularım,endişelerim beni yıpratıyor, Uzun oldu kusura bakmayın lütfen ama ne olur bir cevap verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?