Panik Atak Yaşayan Hamileler, Hamile adayları...

canım korkma bende paxera içiyorum 15.haftamda başladım doğumun oldu bebeğim iyi Allah a şükür

Sen kac mg iciyodun canim bide sezeryan miydi senin ben genel anestezidende doktorun dediklerinden korktum biraz
Canım 20 mg içiyorum hala daha devam ilaca benim normal oldu doğumum sezeryan da bıraktırıyorlar ilacı sanırım. Ama olacağı varsa oluyor canım herşey kendini yiyip durma emin ol bende çok korktum neler neler zehir ettim kendime boşaymış.

Arkadaşlar yazdıklarınızı okuyorum sürekli bende hamileyim son 2 aydır panik Atak başladı ölüm korkusuyla bianda su içerken geldi sonra bidaha olurmu korkusu ve atak titreme üşüme terleme...çok zormuş çok!!birde ölücez napıcaz sonsuzluk beni çok korkutuyor sonra gene atak...geceleri uyuyamıyorum o daha çok pskolojimi bozuo doktor lustral ve nerviım verdi nervium kesti 10 gün sonra 3 hft olucak başlayalı ilaçlara gündüz ztn hep sıkıntı hısursuzum dünya boş die elimden tesbih düşmüyor dualar öyle çok korkuyorum ibadet etmem çok güzel ama hayattan koptum annem bakıo şuan bana..ne eşim ne bebeğim gözümde ..hep yaratılış amacımzı sorguluyor ve ahiret korkusuyla üzülüyor yemeden içmeden kesiliyorum elimde olsa ah...! Siz Nasıl uyuyorsunuz ilaçlarda kar etmiyo sanki bitkisel uyku şurubu da içiyorum yok bi saat sonra uyanıyorm ya da hiç!!..böyle çocuğuma anne olabilir miyim! Çok korkuyorum artık lütfen benle de ilgilenin gece daha çok ümitsizim gündüz Bişekilde geçiyor ağlaya sızlaya ama gece çok zor herkes uyurken!!

canım kaç yaşındasın ilaca başlamışsın çok güzel ama anca etki eder. Ben çok erken yaşta yakakandım okul a giderken zorlanırdım. Mahvolmuştum aynı sen gibiydim ama bak zaman geçti. İlaç kullanmamıştım küçük yaşım diye dahada fena oldum bilinçli olmak çok önemli. İlacını kullan daha anca alışacak vücudun.

29 yaşındayım ay bunu yazarken bile sanki yaşlıyım çok yaşlandım ölücez çok tuhaf hayat doluyken depresyona girdim resmen bu hastalık yüzünden..hergün 2 saat uyayabiliyorm ilaçla oda..ne büyük nimetmiş uyumak..sabaha kadar kafayı yicem sanıyorum gece tesbih çekmekte kar etmiyor sanki bunalıyorum..ilaç 3 hafta işte oldu.. Başta sorun yoktu uyumamda erkenden kalkıodum sadece bigün uyuyamadım onun paniği başladı bu seferde uyuyamıyorum ya deyip Ateş'ler içinde kalkıyorum...uyku sorununu halleden yok mu aranızda lütfen bana yazın..yada napmalıyım

panik yaptığın için uyuyamıyorsun aynıları yaşadım. Nane kaynatıp içiyordum ben hala daha kolay uyuyan biri değilim duşun bebek bakıyorum uykusuz kalıyorum ama hemen dalamam uykuya. İlaç etki edecektir. Kafanı oyalıyacak şeyler bul canım. Biliyorum çok zor hele hamileyken bunları yaşamak ama hep yaşıyoruz. Ne kadarlık hamilesin

7. Aya girdim ama günler geçmiyor hele ki geceler...Melisa papatya ya da rezene öneriliyor ilaçla alabilirsin deri bugün nette bi psikiyatr melisayı..denemedim bilmyrm ama ilaç etkisini göstermektr rahatlayacaksanız dedi kendi doktorum açığa alınmış bu son durumlardan.. Bende netten sordum

Ay ya bide Bebek var onu düşündükçe kahroluyorum Nasıl bakıcam die bu halde bana bile annem bakıo o sorumluluk Nasıl bişey allahım inşallah uslu bi Bebek olur nebilim yada geçer ozaman a kadar.. Siz ne durumdasınız ? Bebeğiniz kaç aylık

Canım 40 çıkacak iki güne. Burda oyle arkadaşlarımızda vardı depresyon vs gayette güzel bakıyo bebeği. Hiç merak etme ilaçla ayakta duruyoruz ama faydası olmuyor değil. İlk uç ay ben fenaydım kimsemde yoktu eşim geliyordu izin alıp. Papatya çayı içiyordum. Doktorlar ilaç vermiyordu ilk üç ay yasakmış. Zehir oldu gunlerim şimdi iyiyim çok şükür. İlaçsız çok zor canım. Biraz daha sabret üstüne git ümitsizliğe kapılma. Allah yardım ediyor. Nerde yaşıyorsun ilk bebek mi

Rabbim hepimize bu hastalığı yaşayan herkese özellikle hamilelere yardım etsin gerçekten zor bi imtihan..her hastalık zordur ama bu pskolojik rahatsızlıklar daha bi zor sanırım..bilmyrm..yine de şükür diyelim isyan etmekten ona sığınırım!! İlk 3 ay çok şükür olmadı bana son 2 aydır yaşıyorum bana ilk gttgim psikiyatrist selectra verdi baktım hamileler kullanmasın fln sordum Dr a ben yazıyorum ister kullan ister kullanma dedi daha çok pskolojimi bozdu ilaca güveniyordum kullanmadım tabi birkaç gün sonra acildeydim ilk atak battaniyelerle gitmiştim hem terliyor hem üşüyorum ve aşırı titreme..allahım çok zordu!!ve hamilesin sana bişey veremeyiz demeleri yok mu alın bu çocuğu die yalvariyodum!! Sonra hastaneye yattım işte ve başka Dr a geçtim inş ilaçlar rahatlatır dengeler ruh sağlığım çok bozuldu..hamilelik bi yandan jinekolog normal yapmayız dio kaldıramayabilirsin seni üzmeyelim sezeryan fln dedi ama Allah Kerim ozamana kadar

doktorlar oyle insanı deli ediyorlar birinin dediği birini tutmuyor. Gerçektende psikolojik hastalık çok zor Allah hepimize yardım etsin. Ben nefes alamam falan diye çok korkuyordum. Neden normal olmazmış başka sorun yoksa normal en iyisi. Yapamasam ben yapamazdım. Yinede sen bilirsin. Biz whatsapp grubu kurduk kızlarla o yüzden buraya fazla giren olmuyor.

Canm sana hamileyken mi yirmilik paxera vermişti doktor?

Senin sıkıntın neydi bu arada benim gb ölümü düşünüp atak geçiren var mı grupta

Mrb cnm. 2014 yilinin 12. Ayinda ben 5 aylik hamileyken senin yadadiginin %90 nini bende yasadim. Nefes alamiyodum kalbim sıkısıyodu hava buz gibiyken ben yaniyodum, daraliyodum pencereleri gece aciyodum. Benim iki oglumda benim gibi sicak basiyodu saniyodum. Gece onlarin üstleeini dahi aciyodum. Cok kötü bir durumdaydim.Bogazimi sanki bisey sıkıyodu. Hayattan hic bir sey anlamiyodum. Ölüm korkusu sarmisti icimi. Bosa yasiyoruz düsüncesini bir türlü atamiyodum kafamdan. Öyle birseydiki beynim beni kontürol altina almisti ve benim hükmüm beynimdeki düsüncelere gecmiyordu. Kendimi tutamiyor herkese agliyordum sebepsiz ölüm korkusu yüzünden. Ölücem ve ruhum nere gidecek nasil acilar vekecek düsüncesi beni bitiriyordu. En sonunda doktoruma söyledim ama oda hamilesin ilac falan veremeyiz dedi. Tek basima yasadim bu zorluklari. Bebegimi dogurdum kucagima aldim ama devam ediyordu. Birtürlü kurtulamiyordum. Zaten yasadiklarimi buraya yazmistim zamaninda. Ama simdi binlerce kez sükürler olsunki düzeldim. Evet arada ölüm korkusu geliyor aklima ama beynimi kendim kandirmaya calisiyorum ve basariyorumda. Hayattan zevk aliyorum cocuklarimla gecirdigim vakitlerin degerini anliyorum. Sana demek istedigim zamanla geciyor. Evet biraz iz kaliyor ama hersey düzeliyor. O yüzden elinden geldigi kadar beynini kandirmaya ve oyalamaya calis. Ben hep öyle yaptim. Allah yardimciniz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…