- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #6.401
Hmm mantıklıııO anlarda değil genel olarak olumlu düşünün zaten gitgide o anlar kalmayacak inşallah.
Benimkide depresyon anksiyete idi. Panik atağın daha zor olduğunu düşünüyorum. Ama insanın kendini iyileştirebileceği de bir gerçek. Düşünceleriyle. Nasıl kendimizi hasta edebiliyorsak, düzelebiliriz de.Sadece panik atak olsa daha kolay depresyon anksiyete eşlik edince durum dahada zorlaşıyo
Aynen bende panik atak bide depresyon vs stresler olunca dahada yıpranıyorsun ve aklından çıkmıyor bu korkular. Allah yardımcımız olsun çok zor. Ama yinede rabbim beterinden korusun.Sadece panik atak olsa daha kolay depresyon anksiyete eşlik edince durum dahada zorlaşıyo
Evet canım herşey bizde bitiyor aslında.benim farklı bir talihsizliğim oldu bu süreçte gözümden 2defa optik nörit diye birşybirşey geçirdim 5kere mr girdim 2defa yüksek doz damardan kortizon aldım.kortizon psikolojimi yerle bir etti.ms ihtimali oluyormuş optik nörit geçirenlerde.çok şükür temiz çıktı mr larım.hafif bir bulanık görme kaldı kalıcı hasar olabiliyormuş.bunada şükür.şimdi ya gözüme birşrybirşey olursa ya ms olursam korkuları hep var.kader kısmet bunları yaşamamış olsam belki daha kolay atlatırdım.ama yaşacağım varmış demekki.Benimkide depresyon anksiyete idi. Panik atağın daha zor olduğunu düşünüyorum. Ama insanın kendini iyileştirebileceği de bir gerçek. Düşünceleriyle. Nasıl kendimizi hasta edebiliyorsak, düzelebiliriz de.
Geçmiş olsun canım. Kaçışımız da yok olursak da oluruz kafasındayım. O yüzden biraz kaderci olmak da rahatlatıyor insanı.Evet canım herşey bizde bitiyor aslında.benim farklı bir talihsizliğim oldu bu süreçte gözümden 2defa optik nörit diye birşybirşey geçirdim 5kere mr girdim 2defa yüksek doz damardan kortizon aldım.kortizon psikolojimi yerle bir etti.ms ihtimali oluyormuş optik nörit geçirenlerde.çok şükür temiz çıktı mr larım.hafif bir bulanık görme kaldı kalıcı hasar olabiliyormuş.bunada şükür.şimdi ya gözüme birşrybirşey olursa ya ms olursam korkuları hep var.kader kısmet bunları yaşamamış olsam belki daha kolay atlatırdım.ama yaşacağım varmış demekki.
Canım sen temizlik takıntısı olan bi yerde yazmışsın bi yöntem nedir canım biraz açıklar mısın araştırayım ben deHmm mantıklııı
Olacak oldu mu önleyemeyiz canım babamın bir gecede oldu sabah kalktı gözü görmüyor doktora gitti %90 görme kaybı sarı nokta teşhisi kondu bir gecede oldu şeker hastalığı falan da yok üstelik iğnelerle baya açıldı ama babam tam tevekkül içinde Allah ne yazdıysa o olacak diyor o üzülmüyor ben nasıl üzülüyorum babamın gözü öyle oldu diyeEvet canım herşey bizde bitiyor aslında.benim farklı bir talihsizliğim oldu bu süreçte gözümden 2defa optik nörit diye birşybirşey geçirdim 5kere mr girdim 2defa yüksek doz damardan kortizon aldım.kortizon psikolojimi yerle bir etti.ms ihtimali oluyormuş optik nörit geçirenlerde.çok şükür temiz çıktı mr larım.hafif bir bulanık görme kaldı kalıcı hasar olabiliyormuş.bunada şükür.şimdi ya gözüme birşrybirşey olursa ya ms olursam korkuları hep var.kader kısmet bunları yaşamamış olsam belki daha kolay atlatırdım.ama yaşacağım varmış demekki.
Canım sen temizlik takıntısı olan bi yerde yazmışsın bi yöntem nedir canım biraz açıklar mısın araştırayım ben de
Amin. Bende kaderciyim diyorum ama rahat olamıyorum. Ya olursa ya ölürsem yahu zaten eninde sonunda ölecez hepimiz nie bu kaygı telaş panik anlaöıyorum ki..Geçmiş olsun canım. Kaçışımız da yok olursak da oluruz kafasındayım. O yüzden biraz kaderci olmak da rahatlatıyor insanı.
Rabbim dermansız dert vermesin öyle düşün.
Ölümden başka her şeyin çaresi var. Evelallah.
El yıkama bende de var birşey yiyeceksem ellerimi yıkamadan asla yiyemiyorum bi yere yemeğe gittiğimiz zaman herkes direkt oturuyor ben ilk lavabonun yerini öğreniyorum bende de bu takıntı varNiloya benmde vardı temizlikle ilgili takıntım elleri çok defa yıkama dısarda wc ye girememe girince kendini kirli hissetme vs
Ben onu kendi kendime yendim şöyleki ellerimi 3 4 defa deil 2 defa yıkamaya indirdim içime sinmesede hiç üstünde durmuyorum durdukça büyüyor kafada..
Kirliysem kirliyim diyorum umursamıyorum boyşe boyle cok azaldı ama tabii işte başka türlü şimdide kaygılarım yani bi kökten cözüm yapamadım onu bulsam zaten hepsini çözecegim...
Bilişsel terapiye gittim pandemiden önce o da iyi gelmişti bu hastalıl hastalığı olma korkuma ama tabi kısa sürdü bende bıraktım kendimi ....
O dizi ve kırmızı oda dizisi bir psikoloğun gerçek hikayelerinden uyarlama. Onu anlayınca asla izlemedim. Benim korkularım bana yetiyor zaten.Şimdide saçma saçma diziler çıktı masumlar apartmanı kız annesinin yüzünden öyle olmuş benim yüzümden de kızımın gelecekteki psikolokisi etkilenirmi diye takıntı geliyo aklıma hiç izlemedim ama heryerde reklamı fragmanı dönüyo.bunun yerine başarı hikayeleri sonu güzel biten sorunları koysalar daha iç açıcı olurdu
Bende izlemiyorumda heryerde karşıma çıkıyor fragmanı haber falanda izlememek en iyisi aslındaO dizi ve kırmızı oda dizisi bir psikoloğun gerçek hikayelerinden uyarlama. Onu anlayınca asla izlemedim. Benim korkularım bana yetiyor zaten.
Öyle canım. Kendi kendimizi korumamız lazım.Bende izlemiyorumda heryerde karşıma çıkıyor fragmanı haber falanda izlememek en iyisi aslında
Aynen öyle ama bizim insanımız acitasyon çok seviyor öyle mutluluk aşk hikayeleri reyting almazŞimdide saçma saçma diziler çıktı masumlar apartmanı kız annesinin yüzünden öyle olmuş benim yüzümden de kızımın gelecekteki psikolokisi etkilenirmi diye takıntı geliyo aklıma hiç izlemedim ama heryerde reklamı fragmanı dönüyo.bunun yerine başarı hikayeleri sonu güzel biten sorunları koysalar daha iç açıcı olurdu
Ben de fragmanda gördüm ben çok etkileniyorum üzülüyorum böyle şeylerde sonra ya ben de öyle olursam korkusu sarıyor o yüzden izlemiyorum önceden izleyebiliyordum anne olduktan sonra daha hassas oldum herşeyden korkar oldum sapıkça şeyleri duyunca artık parkta oturan adamlardan bile rahatsız olur oldum pazarda bi adam sürekli her gidşimizde kızımı sevmeye çalışıyor çok korktum pazara girdiğim an kalbim küt küt atıyor kimi zaman götürmüyorum bazen götürmek zorunda kalıyorum önceden bu kadar hassas değildim anne olduktan sonra duygusal şarkı bile dinleyemez oldum hemen ağlıyorumŞimdide saçma saçma diziler çıktı masumlar apartmanı kız annesinin yüzünden öyle olmuş benim yüzümden de kızımın gelecekteki psikolokisi etkilenirmi diye takıntı geliyo aklıma hiç izlemedim ama heryerde reklamı fragmanı dönüyo.bunun yerine başarı hikayeleri sonu güzel biten sorunları koysalar daha iç açıcı olurdu
Bende öyle Allaha emanetemanet olsun yavrularımız psikolojileri düzgün kaderleri güzel olsun iyilerle karşılaştırsın mevlam ömürleri bereketli hayırlı olsunBen de fragmanda gördüm ben çok etkileniyorum üzülüyorum böyle şeylerde sonra ya ben de öyle olursam korkusu sarıyor o yüzden izlemiyorum önceden izleyebiliyordum anne olduktan sonra daha hassas oldum herşeyden korkar oldum sapıkça şeyleri duyunca artık parkta oturan adamlardan bile rahatsız olur oldum pazarda bi adam sürekli her gidşimizde kızımı sevmeye çalışıyor çok korktum pazara girdiğim an kalbim küt küt atıyor kimi zaman götürmüyorum bazen götürmek zorunda kalıyorum önceden bu kadar hassas değildim anne olduktan sonra duygusal şarkı bile dinleyemez oldum hemen ağlıyorum
Amin canım amin ben diyorum ki canım bundan sonra her gün kendimize görevler versek mesela şu kadar sayfa kitap okumak şu kadar temizlik evdeysek çalışmıyorsak her gün üşenmeden dışarı yürüyüşe çıksak en az yarım saat mesela birbirimizi teşvik etsek belki iyi gelir ne dersiniz?Bende öyle Allaha emanetemanet olsun yavrularımız psikolojileri düzgün kaderleri güzel olsun iyilerle karşılaştırsın mevlam ömürleri bereketli hayırlı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?