Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Ben çok iyiydim ya nasıl böyle başa sardım biliyor musunuz başladığı anı anlatayım hani biz tatile gittik ya akşam arkadaşlarla muhabbet ediyorduk kahkaha gülüş cümbüş içimden dedim ki böyle çok gülüyorsun kesin ağlıcaksın kesin kötü bişey olacak bu neşen gidecek başladı benim kaygı orda sonra daha ordayken nefesim kesilmeye başladı panikatak da başladı tabi kendi kendime panikatak getirdim aslında orda olumlu düşünseydim öyle olmucaktı başaramadım sonra da beklenti anksiyetesi oluştu yine panikatak gelirse diye diye ard arda panikatak geldi ve ben yine başa sardım eve dönerken de kızım istifra etti yolda bikaç gün sonra ateşi yükseldi komşularımızın büyük trafik kazası geçirdiklerini de duyunca her an kötü bişey olacakmış hissi geri geldi bana

Olumsuz olayları duyunca güçlü durmayı öğrenemedim insanın yapısından kaynaklı sanırım.

Psikoloğum da yetiştirilme tarzı sizin şimdiki psikolojinizi etkiliyor demişti. Çok gülsek babam kızardı başınıza bir şey gelir diye. Aynen senin düşüncelerin bende de var. Otomatik düşünceler yakamızı bırakmıyor maalesef.

Yetiştirilme tarzından mı bilmiyorum ki ne zaman çok mutlu olsam ardından bişey olup üzüldüğüm için yine olacak korkusu ile kendi kendime atak geçirtiyorum.

Yetiştirilme tarzından mı bilmiyorum ki ne zaman çok mutlu olsam ardından bişey olup üzüldüğüm için yine olacak korkusu ile kendi kendime atak geçirtiyorum.
Ben öyle yetiştirildim ona eminim. Hatta iyi hissedince diyorum ki yok ya bir şey eksik. Panik atağa da alıştım mı ne yaptım

Benimde idare eder biraz ağladım biraz iç sıkıntısı biraz gezdik dışarda. yapmam gereken işleri yaptım çok şükür içimden gelmesede
Psikoloğumla görüşme yaptım. İşin özü panik ataktan kurtulmaya çalışmayacağız. Sonunda kaygı da korku da azalacakmış. Zorlanıyoruz ama bir gün başaracağız elbet.

anksiyete den kurtuldunuz mu?Nasıl başardınız?

anksiyete den kurtuldunuz mu?Nasıl başardınız?
Üstte bahsetmiştim canım buraya da yapıştır yaptım. İnşallahh siz de başarırsınız.
Endişelerim hiç yok değil elbette ama baş edebileceğim boyuttalar.

Kızlar forumda ve fragmanlarda gördüğümde izlerim diye düşünmemiştim. Bu akşam tekrarını görünce Masumlar Apartmanı dizisini izledim. Etkilendim. Eser Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğluna ait olunca daha da dikkatimi çekti. Böyle hayat hikayeleri var forumda da okuyoruz. Hikaye OKB rahatsızlığı olan 2 kız kardeşin konusuna göre şekil almış. Biraz aşk da var dizi de güzel bir dizi olmuş. Okb rahatsızlığını görünce kızlarda hayatta bunları yaşayan insanlar var diye düşündüm. Hatta bikaç gün önce forumda biri eşinin durumunu paylaşmıştı ciddi anlamda titiz temizlik takıntısı olan dizide de vardı aynı şeyler duygulandım ne denir ki

Çok etkilendiğim için seyretmiyorum canım. Zaten kendi dertlerim bana yeter. Bir de okb olma korkusuyla uğraşamam. Ben panik atak kısmını yaşıyorum ama okb de çok zor.

Yaşadığımız psikolojik rahatsızlıklar birçok insanın yaşadığı sorunlar da hep geçmişte yaşadığı travmalarla alakalı diye düşünüyorum ben gözlemlerim hep bu yönde oldu

Yaşadığımız psikolojik rahatsızlıklar birçok insanın yaşadığı sorunlar da hep geçmişte yaşadığı travmalarla alakalı diye düşünüyorum ben gözlemlerim hep bu yönde oldu
Kesinlikle! Zaten şu an yaşananlar her zaman bilinçaltında var olan şeyler. Önemli olan bunların gerçek olmadığının farkına varabilmek. Geçmiş geçmişte kaldı. Gelecek muamma. Biz anı değerlendirmeli, bugüne odaklanmalıyız

Evet ana odaklanmalı ama geçmiş bilinçaltımıza yerleşti anksiyeteye kimisine de okb ye sebep oluyor

Evet ana odaklanmalı ama geçmiş bilinçaltımıza yerleşti anksiyeteye kimisine de okb ye sebep oluyor
Aynen. Bazen bana da oluyor. Hatta özellikle geceleri çok sık oluyor bu ara mesela kızımı emzirmek için geceleri mecburen kalkıyorum, kalktıktan sonra uykuya çok zor dalıyorum. Uzun süre kendi kalp atışımın sesini dinliyorum. Bir de böyle benim şortumda ve sol mememin altında ağrı oluyor o an aklıma neler neler geliyor az çok tahmin edebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…