- 23 Ocak 2016
- 35.348
- 51.214
- 598
- Konu Sahibi Niloyatospikk
-
- #6.421
Psikoloğum da yetiştirilme tarzı sizin şimdiki psikolojinizi etkiliyor demişti. Çok gülsek babam kızardı başınıza bir şey gelir diye. Aynen senin düşüncelerin bende de var. Otomatik düşünceler yakamızı bırakmıyor maalesef.Ben çok iyiydim ya nasıl böyle başa sardım biliyor musunuz başladığı anı anlatayım hani biz tatile gittik ya akşam arkadaşlarla muhabbet ediyorduk kahkaha gülüş cümbüş içimden dedim ki böyle çok gülüyorsun kesin ağlıcaksın kesin kötü bişey olacak bu neşen gidecek başladı benim kaygı orda sonra daha ordayken nefesim kesilmeye başladı panikatak da başladı tabi kendi kendime panikatak getirdim aslında orda olumlu düşünseydim öyle olmucaktı başaramadım sonra da beklenti anksiyetesi oluştu yine panikatak gelirse diye diye ard arda panikatak geldi ve ben yine başa sardım eve dönerken de kızım istifra etti yolda bikaç gün sonra ateşi yükseldi komşularımızın büyük trafik kazası geçirdiklerini de duyunca her an kötü bişey olacakmış hissi geri geldi bana
Olumsuz olayları duyunca güçlü durmayı öğrenemedim insanın yapısından kaynaklı sanırım.
Yetiştirilme tarzından mı bilmiyorum ki ne zaman çok mutlu olsam ardından bişey olup üzüldüğüm için yine olacak korkusu ile kendi kendime atak geçirtiyorum.Psikoloğum da yetiştirilme tarzı sizin şimdiki psikolojinizi etkiliyor demişti. Çok gülsek babam kızardı başınıza bir şey gelir diye. Aynen senin düşüncelerin bende de var. Otomatik düşünceler yakamızı bırakmıyor maalesef.
Ben öyle yetiştirildim ona eminim. Hatta iyi hissedince diyorum ki yok ya bir şey eksik. Panik atağa da alıştım mı ne yaptımYetiştirilme tarzından mı bilmiyorum ki ne zaman çok mutlu olsam ardından bişey olup üzüldüğüm için yine olacak korkusu ile kendi kendime atak geçirtiyorum.
İyiyim canım sen nasılsın bugün biraz daha iyiydim ben işlerim vardı evde değildim sabah kalkmak biraz zor oldu yataktan ama kalkınca işler hallolduKızlar napıyorsunuz
Bir kaç gündür bende iyiyim şu panik atak hastalığını aklıma getirmemeye çalışıyorum. Allaha şükür inşallah biter gider şu hastalık üzerimizden. Siz neler yapıyorsunuz sizin nasılKızlar napıyorsunuz
Psikoloğumla görüşme yaptım. İşin özü panik ataktan kurtulmaya çalışmayacağız. Sonunda kaygı da korku da azalacakmış. Zorlanıyoruz ama bir gün başaracağız elbet.Benimde idare eder biraz ağladım biraz iç sıkıntısı biraz gezdik dışarda. yapmam gereken işleri yaptım çok şükür içimden gelmesede
anksiyete den kurtuldunuz mu?Nasıl başardınız?Benimkide depresyon anksiyete idi. Panik atağın daha zor olduğunu düşünüyorum. Ama insanın kendini iyileştirebileceği de bir gerçek. Düşünceleriyle. Nasıl kendimizi hasta edebiliyorsak, düzelebiliriz de.
Evet kendi kendime. Zaten doktora gide gide insan kendi kendinin doktoru oluyor. Yani bi insan gripse her belirtide doktora taşınmamalı yapacakları belli onları yaparım iyileşmeyi beklerim.
Mesela sağlıklıyım her bir organım mükemmel çalışıyor.
Güvendeyim. Kızlarım eşim sevdiklerim sağlıklı vs gibi örnekler çoğaltılabilir.
Bir dönem 2. Çocuk için çok uğraştık mesela yaş da var. Ama umudu kaybetmedim. Sağlıklıyım doğurgan bir kadınım vs diyerek dolaştım:)
Çok şükür nasipmiş.
Düşünce yapısını ona göre şekillendirmek olumluya dönüştürmek gerekir. İleri boyutta rahatsızlıklar ayrı beyindeki dalgaların bozulması vs. Bu tarz durumlarda elbette tedavi şart. Gidiyorsun testler temiz kalpte bişiy yok. Bu durumda düşünce yapısını değiştirmek kesin işe yarar diye düşünüyorum.
Üstte bahsetmiştim canım buraya da yapıştır yaptım. İnşallahh siz de başarırsınız.anksiyete den kurtuldunuz mu?Nasıl başardınız?
Çok etkilendiğim için seyretmiyorum canım. Zaten kendi dertlerim bana yeter. Bir de okb olma korkusuyla uğraşamam. Ben panik atak kısmını yaşıyorum ama okb de çok zor.Kızlar forumda ve fragmanlarda gördüğümde izlerim diye düşünmemiştim. Bu akşam tekrarını görünce Masumlar Apartmanı dizisini izledim. Etkilendim. Eser Psikiyatrist Gülseren Budayıcıoğluna ait olunca daha da dikkatimi çekti. Böyle hayat hikayeleri var forumda da okuyoruz. Hikaye OKB rahatsızlığı olan 2 kız kardeşin konusuna göre şekil almış. Biraz aşk da var dizi de güzel bir dizi olmuş. Okb rahatsızlığını görünce kızlarda hayatta bunları yaşayan insanlar var diye düşündüm. Hatta bikaç gün önce forumda biri eşinin durumunu paylaşmıştı ciddi anlamda titiz temizlik takıntısı olan dizide de vardı aynı şeyler duygulandım ne denir ki
Evet ben de etkilendim canımÇok etkilendiğim için seyretmiyorum canım. Zaten kendi dertlerim bana yeter. Bir de okb olma korkusuyla uğraşamam. Ben panik atak kısmını yaşıyorum ama okb de çok zor.
İzlememek daha iyi biz hassas insanlarız.Çok etkilendiğim için seyretmiyorum canım. Zaten kendi dertlerim bana yeter. Bir de okb olma korkusuyla uğraşamam. Ben panik atak kısmını yaşıyorum ama okb de çok zor.
Kesinlikle öyle canım.İzlememek daha iyi biz hassas insanlarız.
Kesinlikle! Zaten şu an yaşananlar her zaman bilinçaltında var olan şeyler. Önemli olan bunların gerçek olmadığının farkına varabilmek. Geçmiş geçmişte kaldı. Gelecek muamma. Biz anı değerlendirmeli, bugüne odaklanmalıyızYaşadığımız psikolojik rahatsızlıklar birçok insanın yaşadığı sorunlar da hep geçmişte yaşadığı travmalarla alakalı diye düşünüyorum ben gözlemlerim hep bu yönde oldu
Evet ana odaklanmalı ama geçmiş bilinçaltımıza yerleşti anksiyeteye kimisine de okb ye sebep oluyorKesinlikle! Zaten şu an yaşananlar her zaman bilinçaltında var olan şeyler. Önemli olan bunların gerçek olmadığının farkına varabilmek. Geçmiş geçmişte kaldı. Gelecek muamma. Biz anı değerlendirmeli, bugüne odaklanmalıyız
Aynen. Bazen bana da oluyor. Hatta özellikle geceleri çok sık oluyor bu araEvet ana odaklanmalı ama geçmiş bilinçaltımıza yerleşti anksiyeteye kimisine de okb ye sebep oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?