Panikatak anksiyete okb depresyon yaşayanlar....

Psikolojik bunalım yapanların genelde etrafında eşiniz gibi onunla ilgilenen iyi insanlar oluyor.Kendi toplamalısın adam sana ne zamana kadar dayanacak fiziksel bir rahatsızlığın da yok.Adamlar daha anlayışsız olsa demekki beynimiz uslanacak.

Anksiyete deniyor buna gelecek korkusu tetikliyor anı yaşa ada çayı iç.

Aslında tekrar eden ve başka şekillere bürünüp bizi rahatsız etmeye devam eden düşüncelerimiz, beynimizdeki nöronlar ve onlar arasındaki bağlantılar incelendiğinde rahatça görülebiliyor. Kendimize özgü zannettiğimiz ve uykularımızı kaçıran bu düşünceler aslında beynimizdeki kimyasalların seviyelerindeki değişimden başka hiçbir şey değil. İlginç geliyor değil mi? O korku ve üzüntülerin zihninizin dışında da var olduğunu düşünüyordunuz ancak onları yaratan yalnızca zihinlerimiz...

Düşünceleri kontrol edebilmek, insan sağlığı ve iyi hissedebilmek için temel önemde.
Cambridge Üniversitesi'nden Profesör Michael Anderson, "Bu kabiliyet çöktüğü zaman, psikiyatrik hastalıkların en zayıflatıcı belirtileri ortaya çıkmaya başlıyor - davetsiz düşünceler, hatıralar görüntüler, halüsinasyonlar, patolojik ve sürekli endişeler..." diyor.

Elimde değil... Benim seçimim de değil kim bile bile eziyet çekmek ister topla kendini ben dağıtmadım ki kendimi sadece hastalandım...

Elimde değil... Benim seçimim de değil kim bile bile eziyet çekmek ister topla kendini ben dağıtmadım ki kendimi sadece hastalandım...
Yaşadığımı ve etrafımda yaşayan arkadaşlarımın yaşadığını söylüyorum.Kocaları anlayışsız arkadaşlarım bir güçlü dersin nerden alıyor bu gücü.Zamanla güçlü olmayı öğrenmişler.

Evet hasta olabilirsin depresyona girmiş de olabilirsin ama iyileşmek için gayret etmelisin ben de yaşadım seni çok iyi biliyor ve anlıyorum sadece yatıyordum annem yemek yapıyor ben sadece kızıma bakmaya çalışıyordum perdeleri bile açmak gelmiyordu içimden kızım öğlen uykusuna yattığında ben de yatıyordum daha sonra terapiye başladım oldukça fayda etti

Benim de eşimde çok anlayışlı sayılmaz hatta bir önceki atağımda nir daha hastakanırsan seni bırakırım demişliği bile vardır ki haklıdır da kim isterki depresyon hastası nir insanla yaşamayı

İnş iyi olursunuz. Ben şuan çocuga da bakamıyorum. Belki de bir hastaneye falan yatsam daha iyi olacak...

Konunun ilk sayfasını okudum. Psikolojik hastalıklar tedavisi en zor olanlar. Allah'ım şifa versin inşallah. Annem kronik depresyon hastasıydı benim çocukluğum, genç kızlığım hep annemin hasta olduğu anılar ile dolu. Zihnime kazınan en korkuncu annemin lavabodan çıkarken dengesini sağlayamadığı elini başına alıp çığlıklar attığı hali, o zaman 7 yaşlarındayım nasıl korkmuştum. Bana hiç doğru bakamadı. Kendi başına büyümek kadar zor bir şey yok
Bu hastalığı yaşamaktan çok korktum çocuklarım bunu yaşamamalı dedim. Okuldan gelince ev temiz, yemekleri hazır olsun, kıyafetleri ütülü olsun kapıda onları güler yüzlü karşılayan anneleri olsun diye çabaladım çünkü benim olmadı. Bu yaz herşey yolunda giderken kayınpederimin hasta olması ile hayatımız çıkmaza girdi onların yaşadığı köye gidip kalmam gerekti. Çok zor uyum sorunu olan insanlardır. Çocuklarım da beni çok zorladı sürekli altına kaçırdı falan. Bir ay kaldım ama nefes alamadım kalbim güm güm ağlama krizleri. Neyse zor bela bir ay geçti evime döndüm biraz iyiydim ta ki bir gece dilimi ısırana kadar. Her gece dilimi ısırmış uyanıyordum. Bir de ölmek istiyordum artık dünya bana dar geliyordu Nörolojiye gittim emar, eeg hepsi yapıldı beyinde hafif dalgalanma, iki zararsız kist tespit edildi. Paxera 20 mg verdi doktor bey. İlk günler beni sersem yaptı gözümü zor açtım üç hafta sonra biraz iyi olmaya başladım. İki hafta önce kayınpederimi kaybettik onu duyunca çok fena oldum. Konuşmıyorum çocukları hazırlayıp yola çıkmam lazım ellerim titriyor, kalbim 140 larda ablam geldi bana yardım etti uzun yola araç kullanacak halde değildim eşim önce gitti çünkü. Abim beraber gidelim dedi ve gittik bu ölüm beni çok sarstı yol boyu ağlama krizi ile geçti kalp çarpıntısı ile. Beş gün sonra evimize geldik son bir haftadır durumu kabullendim ve iyiyim yemek yemekten tat alıyorum. Allah kimseye bu hastalığı vermesin.

İnş iyi olursunuz. Ben şuan çocuga da bakamıyorum. Belki de bir hastaneye falan yatsam daha iyi olacak...
Ben kendimi hastaneye de yatırttım hep ağlayıp duruyordum doktora dedim yatır beni doktor yatırmak istemedi ben kendi isteğimle yattım ama o gece uyuyamadım eşime dedim gel beni al bi bayan vardı örnek vereyim sana 1 ayı geçmiş orada yatalı oğlu askere gittikten sonra depresyona girmiş hiç yemek yemek istemiyordu oğluna üzülüp duruyordu bence hastaneye yatmak da çözüm değil ben sonra terapiye başladım çok şükür iyi geldi önceden hedeflerimi kaybetmiştim yeniden hedefler koymaya başladım satış yapmaya birçok insanın hayatlarına dokunmaya başladım aynı senin gibiydim inan eğer sen adım atmazsan ne ilaç ne doktor fayda eder. Ben yatağın içinde doktorumla kalkamıyorum yapamıyorum diyerek tlfda konuştuğumu bilirim. Biraz gayret etmeye başlayınca devamı geldi.

Amin evet bu hastalıkları yaşamak gerçekten çok zor bir zaman sonra ne zor Allahım dedirtiyor insana ben de tam olarak iyileştim dediğim anda pandemi sürecinde dedemi aniden kaybettik çok üzüldüm ağladım haftasonu yasağına denk geldi cenazeye gidemedim. Yine nüksetti her an kötü bişey olacakmış hissi ile yaşadım bir müddet paxera 20 ben de kullanmıştım ve o ilaç ile panikatağı bir dönem atlatmıştım

Dua edin ne olur iyileşelim rabbim yüzümüze baksın evdekü ççoluk şocuk hatrına. Nasıl mesela gayret ederken nasıl yaptınız. Ben sabahları çok kötüyüm sürekli ölmek isteği geliyor planlar yapıyorum ilaçların hepsini içsem ya da atlasam balkondan diye. En iyi olduğum saatler akşam saatleri biraz iyilik hali geliyor birşeyler yiyebiliyorum su içiyorum. Tlf a bakıyorum buraya yazıyorum ama sabahları akşam olana dek çok kötüyüm yarın ne yapayım mesela biraz yardım edebilir misin o çabalama aşamasına gelmem lazım

uğraş bul kahkahalı filim izle ev işi yap.Beynin düşünecek vakit bulamasın.Boş kalıp kendini dinleme

Seni çok iyi anlıyorum depresyonda zaten genelde sabahları daha kötü hissetme akşamüstüne doğru daha iyi hissetme hali oluyor. Hatta akşam yine sabah kötü uyanacağım diye uyumak istemiyor hatta daha geç saatlerde yatmak istiyor sırf o iyi olduğu hali ile daha çok vakit geçirmek için. Sabah yataktan kalkmak istemiyorsun hiçbir şeyden zevk almıyorsun dimi o yataktan kalk kalktığında bi çay koy kendine evet bunları yaparken çokk zor olacak müzik aç radyo aç TV aç zihninin bişeyle meşgul olması için kötü halini dinlememek için sonra istemesen de ye istersen bir dilim kuru ekmek çay iç ama az da olsa ye ki dermanın gelsin. Sonra yine yatmak isteyeceksin yatak seni çekecek amann kötüyüm işte zevk almıyorum iyileşemicem ben öl kurtul gibi düşünceler gelecek. Ama dinleme ve kendine mesela bugün şu işi yapıcam 15 dk lık bir iş de olsa yapmaya çalış yaptıkça açıldığını anlayacaksın. Zorla mutfağa girip yemek yaptığım günleri çok iyi hatırlıyorum. Kendimi sürüye sürüye kızımı parka götürdüğümü. Anneme hastaneye giderken eşlik edip ertesi gün tahlilleri için ben gelemicem babamla git dediğimi çünkü yatmak istiyordum yataktan çıkmak çok zordu. Bir de mesela bir amaç edin hayatta bir amacın olsun bu ister çevrende yardıma ihtiyacı olan bir aile olabilir. Kızının küçük gelen kıyafetlerini ayıklayıp bi ihtiyacı olan bi aileyi bulup vermek olur iyilik yaptıkça insana değişik bir huzur geliyor. Aslında o yaptığımız iyilik karşıdakine değil kendi ruhumuza yatırım oluyor. Örneğin yakınında mutlaka bir yaşlı vardır onunla ilgilenmek olur diyeceksin ki ben ailemle ilgilenemiyorum nasıl biriyle ilgileneyim ki bir gün de olsa birine mutlaka bir iyilik yap ruhuna nasıl iyi geldiğini anlayacaksın ben kendim satış yapmaya başladım hobi olarak başladım sonra sattıklarımdan bazı kişilere öyle indirimler yaparak mutlu ettim ki onlar bana dua ettikçe çok mutlu oldum ihtiyacı olanlara hediye verdim. Satış yaptığım kişilerle dostluk kurdum. En son hedeflerim arasında huzurevine gitmek vardı gittim gittiğim şube kapanmıştı. Başka yerdeki de randevu ile alıyordu ben alamadan pandemi girdi araya kendine göre mutlaka bişey bulabilirsin. Sen de bir işin ucundan başlayabilirsin ben yaptıysam sen de yaparsın niyet et Bismillah de kalk bak Allah nasıl gayret verecek. Her yeni gün yeni bir umut demek. Biliyorum anlattıklarım çok zor ara ara ben de tökezler gibi oluyorum. Ama kendimi motive edecek videolar izliyorum etki ediyor bir de en önemlisi dua hep dua ediyorum iyileşmem için ve tüm hastalar için. Tedavim de oluyorum sadece ilaçla da olmuyor bunun çok farkına vardım. Terapi aldım başaramadığım zamanlar çok oldu doktorun dediklerini uygulayamadığım zor uyguladığım ilaç bir nevi koltuk değneği görevi görüyor ilk iş senin gayretinde bitiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…